Alkali Diyeti

bende son 5 gündür iyice koyverdiğimi anlayınca dün sebzeyle beslendim ve eski kilomdanda aşağıya düştüm bi anda :KK52: ama havalar soğuduğundan suyumu içemiyorum yaaa.valla 10 gündür toplam 5 günü dikkat ettim o da tuz almadım limonlu yada sirkeli su içmedim normal ekmek yedim vs.diğer 5 gününde gecenin bi yarısı ekmek arasından kebabına kadar götürdüm ama yinede 1.5 kg gitti hem de o kadar spor ve diyete rağmen veremediğim 1.5 kg...demek az biraz daha dikkat etsem süzülüp gitcem :KK33:

kızlarrrrrrr menülerimizi alkali diyeti deneyimlerimiz sayfasında paylasalım destek olalım bu sürecte birbirimize.:KK16:

Kızlar meraba çok uzun ayrı kaldık umarım kusura bakmazsınız.Donuk pudra çok teşekkür ederim bilgilendirmeye devam ettiğin için arkadaşları!
Sende istersen 2 açtığım başlıkta kendi açtığın başlığın linkini verebilirsin.Bende geleyim orayada...

Ayrıca merak ettiğim bir konu var hiç sonuç alan yokmu?
Şu kadar zaman geçip sonuç alınmaması imkansız ama hiç güzel haberler vermiyorsunuz 2 dakika sevinelim :)))

bende son 5 gündür iyice koyverdiğimi anlayınca dün sebzeyle beslendim ve eski kilomdanda aşağıya düştüm bi anda :KK52: ama havalar soğuduğundan suyumu içemiyorum yaaa.valla 10 gündür toplam 5 günü dikkat ettim o da tuz almadım limonlu yada sirkeli su içmedim normal ekmek yedim vs.diğer 5 gününde gecenin bi yarısı ekmek arasından kebabına kadar götürdüm ama yinede 1.5 kg gitti hem de o kadar spor ve diyete rağmen veremediğim 1.5 kg...demek az biraz daha dikkat etsem süzülüp gitcem :KK33:
Offf Nepertes aynı durumdayım su içemiyorum deliricem ne yapsak bu konuda bilmiyorum bilmiyorum deliricem

canım ben de suya baslayalı 1 ay oluyor. şuan tam alkali beslenemesem de dikkat ediyorum ve 2,5 kilo verdim. :KK31::KK31: sporlada desteklersem daha güzel sonuc alacagıma inanıyorum . ben kendime sayfa acıyorum o zaman. paylasmak isteyenler de orda paylasır burda ana bilgiler olmuş olur o zaman.

Çok sevindim daha nice 2.5 kilolara :)))

ben eczaneden alınacak hapları vitaminleri almadım :KK19: bende sevmem içemem zaten. onun yerinde suyuma karbonat ekliyorum. gerekli alkali yiyecekleri yiyiyorum.

yiyebilirsin yeterli miktarda:KK34: kitabı bitirmedim daha yanlıs bilgi vermek istemiyorum :KK34:

Canım duyarlı davranışların için gerçekten çok teşekkür ederim.

Kitapta yazılan takviyelere gelince Ayşegül hanım en önemli omega 3 diyor.
Bende prebiyotik,omega3 ve cla aldım hangisini kullanıyorum sadece Omega 3 !!!

rica ederim canım :KK16::KK16::KK16: umarım hepimiz sağlıklı birer yaşam tarzı oluştururuz kendimize.

sağlıklı günlere :KK16:

bu arada herkes yediklerini listelese burda birbirimize daha çok destek olacağımızı düşünüyorum arkadaşlar. sizler ne dersiniz?
Canım diğer açtığım başlıkta yediklerimizi menülerimizi listeliyorduk orayada geliyordun diye hatırlıyorum yoksa unuttummu o linki sana vermeyi :KK43:

İster oradan istersen senin linkten devam ederiz fikir ediniriz hepimiz

Bak benebendenin ilk sayfadaki yazısında da bahsettiği gibi o anda yediğin yemeğin %20 si asidik yiyeceklerden % 80 i alkali yiyeceklerden oluşacak.Tabiki kitabı alıp ona göre uygulamak çok daha iyi ama benebendenden de güzel bir özet çıkarmış.İstersen tekrar yeniden güzelce bir oku yazıyı
Hahahaa anladım ben seni :)))

neler yaptin? be ne kadar sürede bu 1,5 kg verdin cok ilginc :))))
bende vermek istiyorum su an burdan sadece karbonatli suyu iciyorum, ve tuzumu degistirdim 1 haftadir. Yesil cay zaman zaman zaaten hep icerim, birde 1-2 aydir sekeri kestim biraz, cayi sekersiz iciyorum vs...

Jeylocum devam et pes etme anneminde vücudu direnç göstermişti ama oda sonunda kilo verdi

Canimcim fazla birseys yapmiyorum su an sirf alkali su iciyorum sekeri kestim, deniz tuzu kullaniyorum, simdilik bu kadar...:)))
Hamile kalmak istiyorum acaba bu beslenme sekli hamileler veya kalmak istegenler icin zararlimidir sanmam .. ama ???

Acaba karbonatli su insanin tansiyonunu yükseltirmi ?
Anneme önerdim o aralar hep tansiyonu cikmis baya, gerci zaman zaman zaaten cikar düser, ama icerken hep cikmis 2-3 gün birakmis... bir kac gün sonra düsmüs..

Bidaha bi denesin bakalim.

Canimcim fazla birseys yapmiyorum su an sirf alkali su iciyorum sekeri kestim, deniz tuzu kullaniyorum, simdilik bu kadar...:)))
Hamile kalmak istiyorum acaba bu beslenme sekli hamileler veya kalmak istegenler icin zararlimidir sanmam .. ama ???

Acaba karbonatli su insanin tansiyonunu yükseltirmi ?
Anneme önerdim o aralar hep tansiyonu cikmis baya, gerci zaman zaman zaaten cikar düser, ama icerken hep cikmis 2-3 gün birakmis... bir kac gün sonra düsmüs..

Bidaha bi denesin bakalim.
Canım hamile kalmana yardımcı olacağını bile düşünüyorum.
Karbonatlı suyu sadece şöyle düşünürsek aslında vücudumuza negatif birşey yapmayacağını farkedebiliriz.
Örnek:7.2 ph değeri olan suyumuz(arkasındaki etikette yazıyor) karbonat katıldığında 7.5'e çıkıyor karbonatın tek işlevi Suyun ph'ını yükseltmek...

neler yaptin? be ne kadar sürede bu 1,5 kg verdin cok ilginc :))))
bende vermek istiyorum su an burdan sadece karbonatli suyu iciyorum, ve tuzumu degistirdim 1 haftadir. Yesil cay zaman zaman zaaten hep icerim, birde 1-2 aydir sekeri kestim biraz, cayi sekersiz iciyorum vs...

hiç sorma yaaa ben de bişey anlamadım.kaç aydır hiç görmediğim kiloları görünce bi şımardımki sorma gitsin.şimdi yarım ekmek arası kaşar götürdüm valla.ya ben havalar soğuduğu için su içemediğimden diyetide psikolojik olarak uygulayamadım gitti.her gün yapcam diyorum ama olmuyor.bi de reglimin üstüne 1 hafta sonra tekrar oldum acayip iştahım açık.biri beni durdursuuuuuuuuuuuunnnn

Son düzenleme:
Umarım bu topiği daha işlevsel hale getirebiliriz çünkü alkali diyetle ilgili çok güzel özet ve paylaşımlar mevcut burada :)

Son düzenleme:
pofudukkız hoşgeldin :) kilo problemin olmamasına çok sevindim.nişanlımında reflüsü var şuanda kendisi bu konuda benim kobayım oldu sağolsun :)) gelişme olursada ileride sana haber veririm.
Ekmek konusuna gelince ekmek yememeyi düşünürmüsün? Benim hayatımda ekmek yok aramıyorumda diğer açtığım başlıkta sık sık bunu söylüyorum. ''ekmek bulamazsanız pasta değil badem ceviz yiyelim :)))'' badem ve ceviz kavrulmamış olacak ve çoğunlukla kahvaltıda tükettiğimiz ekmek yerine kahvaltıda peynirle ceviz ve bademin ne kadar uyumlu olduğunu farkedersin mutlaka.unlu gıda tüketmeden duramıyorum diyorsan fırsatın varsa tam buğday glutensiz undan kendinde evde ekmek yapabilirsin.benim fırsatım yoktu bu nedenle ramazanda krep yaptım ve yedim sahurlarda.

Sanırım yanlış yanlış anladığın bir nüans var amaç ph yükseltmek!!!
Limon,elma sirkesi,karbonat suyun phını yükseltiyor.
Ayşegül hanımın dediğine göre ve basından takip ettiğim kadarıyla haftada 2 kez balık tüketsek bile bize gereken omega 3 desteğini karşılayamıyoruz malesef :KK43: bu konudada diğer başlıkta konuşmuştuk.biliyorsun küçükken çocuklara kilo aldırmak için balık yağı haplarını içirirler.ama ben diyetim süresince günde 2 tablet kullandım ve kilo almadım hatta diyetimi destekledi.zaten bilimsel olarakta gerçek olan buymuş.
Sebze konusuna gelince kusura bakma gerçekten ama ben sana bireysel olarak yaptıklarımı aktarabilicem zaten sen çıkardığım özeti okumuşsun canım,bu nedenle yanlış yönlendirmek istemiyorum ama et yediğimde bu ölçüye dikkat ederek sebze tüketmedim sadece yiyebildiğim kadar sebze yedim.mesela bu bazen etin yanında 1 domatese kadar düşebiliyordu :KK43:

peynir konusu ise özette yer alıyor örnek beslenme tablosunda yağsız keçi peyniri ve lor peyniri tavsiye ediliyor ama ben bunada çok uydum denilemez :)))

yanlış veya eksik anlattığım şeyler varsa tekrar açıklamak için elimden geleni yaparım sevgilerimle
arkadaşlar bu işte bir terslik var.
Elma sirkesi ve limon asittir ve phı 7 den düşüktür. Amaç bazik olmaksa limon ve sirke kullanılmamalı
karbonat ise baziktir yani alkalidir kullanılabilir.

Turunçgiller, mide ve sindirim yolu için çok arındırıcıdır ve asit kalıntılarının yok edilmesine ve vücudun alkali dengesinin sağlanmasına yardım eder. Taze greyfurt, eklemlerdeki kristalize kalsiyumu çözerek artriti hafifleten salisilik asit bakımından çok zengindir. Normalde bakıldığında, bunların pH değerleri asidiktir fakat bir yiyeceğin mide dışındaki pH değeri, onun midede asidik veya alkalik etkisinin göstergesi değildir. Önemli olan o besinin midedeki sindirim sıvıları ve diğer yiyecekler ile karşılaştığında nasıl davrandığı ve sindirildikten sonra kanın pH’ını nasıl değiştirdiğidir. Turunçgiller eğer aç karnına tüketilir ve hiçbir şeyle karışmadan onikiparmak bağırsağına geçmesine izin verilirse son derece alkalik ve arındırıcı olurlar. Limon, en güçlü alkali yapıcı besinlerden biridir. Sabahları aç karnına bir bardak oda sıcaklığındaki suya bir miktar limon ekleyerek içmek de, vücudun asit kalıntılarından arınmasına ve alkali dengesinin sağlanmasına yardımcı olur.

Konu cok ilgimi çekti kitabı almak isterim mümkünse uzun süredir kilo veremiyrm benm sorunum pilav,makarna malesef;(

Nisan ayının sonuna kadar 72 kilo mayıstan itibaren yarım yamalak uyguladığım bu beslenme biçimiyle ramazandaki durumumuda göz önünde bulundurursanız bence 31 ağustosta 61 kilo olmam mucize.Çünkü tahmini olarak 8-10 yıldır 65 kilonun altına inemiyordum

Kaç yaşındasınız? Yaş da çok önemli kilo vermede

X