Alısveriş hastalıkmıdır

loveher93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
92
36
31
Arkadaşlar merhaba bu aralar eşimin işleri pek iyi gitmiyor ama ben alışverişten kendimi alıkoyamıyorum her seferinde kendimi durdurup bir daha bir sey almıycam diyorum ama kendime mani olamıyorum. Yazık eşimde bir sey demiyor ama cok üzülüyorum. biraz tasarruf ve para biriktirmem bu aliskanligimi biraz olsun frenlemem icin tavsiye ve onerilerinizi bekliyorum.

Off benimde kendimi frenlemem lazımdı ama gittim kaban aldım gereksiz yere.. En iyisi ya alışverişe çıkmamak yada yanına çok para almamak gerek. İradede önemli :bicak:

Durumlar duzelene kadar kredi kartini esine ver; mutfak alisverisine de haftada bir beraber cikin.

Arkadaşlar merhaba bu aralar eşimin işleri pek iyi gitmiyor ama ben alışverişten kendimi alıkoyamıyorum her seferinde kendimi durdurup bir daha bir sey almıycam diyorum ama kendime mani olamıyorum. Yazık eşimde bir sey demiyor ama cok üzülüyorum. biraz tasarruf ve para biriktirmem bu aliskanligimi biraz olsun frenlemem icin tavsiye ve onerilerinizi bekliyorum.

yani evet ölçüyü bilmiyorum ama sürekli birşeyler almak, evin alıpta kullanmadığın şeylerle dolu olması, kendini frenleyememek hastalıktır, belki seninki bu boyutta değildir, bence avmlerden alışveriş sitelerinden uzak dur, kendini meşgul edecek başka şeyler bul

yani evet ölçüyü bilmiyorum ama sürekli birşeyler almak, evin alıpta kullanmadığın şeylerle dolu olması, kendini frenleyememek hastalıktır, belki seninki bu boyutta değildir, bence avmlerden alışveriş sitelerinden uzak dur, kendini meşgul edecek başka şeyler bul
Dogru haklisin tesekkurler

Alışveriş hastalıktır evet :KK37:Mağazaların indirim mesajlarını okumam ben hiç okuyan varmış demek ki.Muhtemelen çanta,ceket ya da ayakkabı takıntısı falan var sizde:KK45:

Aynı durum bende de var malesef. Her yerde %50 indirim var. Cezbediyor benide. Kendime bişey almasam eve gidip tabak çanak sus bişey alıyorum pahalı da oluyor ucuz da. Ay sonunu zor getiriyorum.

Hic ihtiyacın olmayan şeyleri alıp, evin daha etiketi koparilmamış giysilerle dolup tasiyorsa hastasındır. Trt belgesel kanalında alisveriskolikler hakkında bir program veriliyordu. Internetten bulabilirsen izlemelisin. Eğer patolojik bir aşamadaysan, alışverişi mutsuzluğunu gidermek icin bir araç halinde kullanmayı alışkanlık haline getirip dizginlenemeyecek boyuta geldiysen bu bir ruhsal sorundur yani, evet de ben "hastalik" boyutunda bir bağımlılık olduğunu sanmiyorum. Umarım degildir

Son düzenleme:
Sadece davranışlarını kontrol altına alman yeterli değil bence. Düşünce şeklini de değiştirmelisin. Francine Jay isimli bir yazarın "Azla Mutlu Olmak" diye bir kitabı var. Tavsiye ederim.

Ruh
Hic ihtiyacın olmayan şeyleri alıp, evin daha etiketi koparilmamış giysilerle dolup tasiyorsa hastasındır. Trt belgesel kanalında alisveriskolikler hakkında bir program veriliyordu. Internetten bulabilirsen izlemelisin. Eğer patolojik bir aşamadaysan, alışverişi mutsuzluğunu gidermek icin bir araç halinde kullanmayı alışkanlık haline getirip dizginlenemeyecek boyuta geldiysen bu bir ruhsal sorundur yani, evet de ben "hastalik" boyutunda bir bağımlılık olduğunu sanmiyorum. Umarım degildir
Ruhsal problemim oldugunu sanmiyorum

Son düzenleme:
Ruh

Ruhsal problemim oldugunu sanmiyorum hanfendi sadece alısverisi seviyorum kocamda zengin yiyorum

Başlığı okuyup ciddi bir şey var sandım. Meğer hayattan tek beklentisi mango indirimi olan koca parasıyla geçinen asalaklardan sadece bir tanesiymişsin.

X