Alışveriş bağımlılığı

Altın al. Fiziki altin alinca da insan alisveris yapmis gibi oluyor.
Şimdi aldıkların çocukken alamadıklarının yerine geçmiyor ki. O o zamanlarda kaldı artık. Ne kadar alsan da ergenlik zamanlarında alamadığın bir ayakkabı yerine geçmiyor. O yaşlarını öyle kabul et. Yetişkinlik döneminde kıyafet parfumden çok birikim yatırım onemli. Artık bunlara kafa yorma zamanı.
Evet yatırım yapmak daha önemli kıyafetin modası geçiyor, eskiyor ya da beğenmiyoruz ama altın ya da birikim sürekli giderek artıyor.

Her ay altın alıp kenara atın krediye faiz ödemek çok mantıklı gelmedi bana .

Yada karttan falan alın bari ille de borçlanınca harcamadan borcuma sadığım diyorsanız karta borçlanın en azından cüzi miktar KDV ödersiniz ama sonra altınıda satıp harcayacaksanız hiç girmeyin o toplara .
Yok altını harcamıyorum Allah'tan 😄 şimdilik ajda ve çeyrek aldım krediden bunu ödemek zorundayım diyorum. Ama her ay 20_30 bin biriktirmek isterim yani nakit paradan

Arkadaşım kredi kartı kullanmıyor her ay 40 bin altın koyuyor, ben de harcıyorum sürekli.Onu görseniz öldük bittik modda, ben de param var haha modu var 🥲🥲🤣🤣

QUOTE="Hayallerdeyim, post: 79381980, member: 1040569"]
Krediden mi. Şimdi borcum vardı onu ertelenmeli yapılandırıp. Nakiti çekip altın almak istiyorum
[/QUOTE]
Borclarını ode.
Maasınla bır tane ajda al.
Çok gelırse tam altın al gibi gibi.

İnsan ilk başlarda anlamıyor birikimi ama zamanla kıyafet, parfüm gelip geçici birikim daha önemliymiş onu anladım. Bu para annem de olsaydı suv bir aracı olur ya da bileğinde dizi dizi altın olurdu 😢

Evet instagram da olumsuz etkiliyor sürekli yeni bir şeyler çıkıyor ve insan özeniyor
instagram beyin yıkıyor.
bırakamam diyorsanız da orada bazı tipler var 1 sene boyunca satın almama challenge yapıyorlar. dolaplarından giyiniyorlar, market benzin harici harcama yok falan. onları takip edin. influencer vs. silin hatta engelleyin. reels sayfasında alışveriş ürün öneren kişileri ilgilenmiyorum olarak işaretleyin. biraz ruhu doyurmaya odaklanın. kahveciye oturmaya gitmeyin de termosa kahve koyun veya yine kahveciden termosunuza isteyin içeceği, kendi başınıza yürüyüşe çıkın veya doğal bir yerde oturun. kafanın içini, düşünme biçimini, yaşam alışkanlığını değiştirmeden aynı parayı altına atmanızın bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. bir de yanlış hatırlamıyorsam siz küçük yerde oturuyordunuz o yüzden de online alışverişe sarmış olabilirsiniz o altınlarla tatile gidin mesela daha büyük veya turistik yerlere

instagram beyin yıkıyor.
bırakamam diyorsanız da orada bazı tipler var 1 sene boyunca satın almama challenge yapıyorlar. dolaplarından giyiniyorlar, market benzin harici harcama yok falan. onları takip edin. influencer vs. silin hatta engelleyin. reels sayfasında alışveriş ürün öneren kişileri ilgilenmiyorum olarak işaretleyin. biraz ruhu doyurmaya odaklanın. kahveciye oturmaya gitmeyin de termosa kahve koyun veya yine kahveciden termosunuza isteyin içeceği, kendi başınıza yürüyüşe çıkın veya doğal bir yerde oturun. kafanın içini, düşünme biçimini, yaşam alışkanlığını değiştirmeden aynı parayı altına atmanızın bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. bir de yanlış hatırlamıyorsam siz küçük yerde oturuyordunuz o yüzden de online alışverişe sarmış olabilirsiniz o altınlarla tatile gidin mesela daha büyük veya turistik yerlere
Evet sürekli online alışveriş, kıyafet makyaj malzemeleri, parfüm bunlar aslında bunları alacağıma çok iyi birikim yapabilirdim

Ağzımda durmaz pek sürekli bir şey içme var mesela kahve çay çerez, yani yemek gibi değil de boş durmasın misali.
zaten ikisi birbirine bağlı. o yüzden ruhu doyurmak, içindeki boşluk vs. tabirler kullanılır. sizin içinize doğru kazıp gün yüzüne çıkarmanız gereken şeyler var çoğu insan gibi 😅 gölge çalışması yapın

Eşimle ortak olunca o aylık bütçe yapıyor, bana harcayacak para ayırıyor. Ona göre harcayıp, taksit, çocuğun okul parası, yol parası vs ayırıp kalanı peşin altın alıyor. Bütçe dahilinde alış veriş yapıyorum 🤭

Yazın. Muhasebeciler gibi kalem kalem yazın.

Ucuz ucuz alıyorsanız bağımlı olursunuz. Aldıklarınız da beş para etmeyen şeylerdir. Pahalı alın ,bir tane alın,uzun süre kullanın. Aynı işe yarayan iki tane eşya olmasın. O zaman bağımlılıktan kurtulursunuz.

Ucuz ucuz alıyorsanız bağımlı olursunuz. Aldıklarınız da beş para etmeyen şeylerdir. Pahalı alın ,bir tane alın,uzun süre kullanın. Aynı işe yarayan iki tane eşya olmasın. O zaman bağımlılıktan kurtulursunuz.
Evet ben de ilk böyle ucuza indirimden alıyordum hem hemen eskiyor ya da bir sorunu çıkıyor bundan sonra alırsam kaliteli ve değerli alacağım

her ay gidip bilezik alsan kendine? hem o da alisveris hem uzun vadede kârli. hem magaza magaza gezer, dener, onlineda model bakar vs alisveris tutkunu tatmin edersi, paranin cogunu ona verdigin icin kivira zivira haddinden fazla para harcayamazsin

Kızlar merhaba malesef alışveriş bağımlısıyım, almayacağım desem de illa bir şeyler satın alıyorum. Birikim yapmak istiyorum ama nasıl, özellikle çok kıyafet alıyorum bazıları çok saçma bunu neden aldım diyorum . Sonra üzülüyorum. Arabam var onu çok şükür aldım ama etrafta kenarda hiç param yok aksine borcum var. Ayakkabı, kıyafet parfüm derken maaş bitiyor çocukken ve üniversitede çok alıp giyemezdim başkalarının eskileriyle büyüdüm Ama 4 yıldır alıyorum, giyiyorum asla içimdeki bu açlık bitmiyor , kredilerin faizleri yükseldi acaba kredi çekip altın alıp onu mu ödesem. Ev içinde tutumluyum boşa israf etmem. Önerilerinizi dinliyorum
BES yapın miktarı fazla olsun.
Fon dağılımında altına yapın mis gibi altın almış oluyorsunuz :)

Back
X