Herkese merhaba, kayınvalideme geçen yıl nişanlıyken doğum gününde hediye aldım. 15 gün sonra benim annemin doğum günüydü kendisi anneme hediye bir kıyafet getirdi. Anneme bedeni olmadı ve beden değişimi yapmak için mağazaya götürdük. Mağazada bedeni kalmadığı için farklı ürün seçmek durumunda kaldık ama kasa da ürün daha önce değişim yapıldığı için 2. Kez değiştiremeyiz dediler. Kayınvalidem kendisine aldığım hırkayı değişim yapıp anneme hediye olarak almış. Şaşırdım ama üzerine düşmedim. Daha sonrasında anneler gününde aldığım hediyeyi yine değişim yaparak arkadaşına ev hediyesi olarak götürmüş. Bu yıl doğum gününde çok severek kendisine çok yakışacağını düşünerek bir takım aldım ama o hediye yine değişim yapılarak anneme geldi hatta mağazadan değişim mesajı bana iletildi. Belki beğenmiyor olabilir, bedeni olmamış olabilir ama içerisinde ki değişim fişini ben kendisi için koyuyorum. Kendisi bana hiç değiştiremeyeceğim hediyeler aldığında beğenmesem bile görüp sevinsin diye kullanıyorum, giyiyorum. Yani şunu da gelinim almıştı demek kullanmak çok mu zor ? Bu davranış beni çok üzdü ve zoruma gitti. Kötü kalitesiz bir ürün de asla almıyorum. Belki parası yok o yüzden öyle yapmıştır diyenler olabilir ama maddi durumu da rahat. O hediyeyi seçerken verilen emek, harcanan mesai bu kadar basit görülmemeli. Ben artık hediye almasam ya da alırken ucuza, basite kaçsam haksız mıyım ? Böyle olunca içimden gelmiyor artık.
Herkese merhaba, kayınvalideme geçen yıl nişanlıyken doğum gününde hediye aldım. 15 gün sonra benim annemin doğum günüydü kendisi anneme hediye bir kıyafet getirdi. Anneme bedeni olmadı ve beden değişimi yapmak için mağazaya götürdük. Mağazada bedeni kalmadığı için farklı ürün seçmek durumunda kaldık ama kasa da ürün daha önce değişim yapıldığı için 2. Kez değiştiremeyiz dediler. Kayınvalidem kendisine aldığım hırkayı değişim yapıp anneme hediye olarak almış. Şaşırdım ama üzerine düşmedim. Daha sonrasında anneler gününde aldığım hediyeyi yine değişim yaparak arkadaşına ev hediyesi olarak götürmüş. Bu yıl doğum gününde çok severek kendisine çok yakışacağını düşünerek bir takım aldım ama o hediye yine değişim yapılarak anneme geldi hatta mağazadan değişim mesajı bana iletildi. Belki beğenmiyor olabilir, bedeni olmamış olabilir ama içerisinde ki değişim fişini ben kendisi için koyuyorum. Kendisi bana hiç değiştiremeyeceğim hediyeler aldığında beğenmesem bile görüp sevinsin diye kullanıyorum, giyiyorum. Yani şunu da gelinim almıştı demek kullanmak çok mu zor ? Bu davranış beni çok üzdü ve zoruma gitti. Kötü kalitesiz bir ürün de asla almıyorum. Belki parası yok o yüzden öyle yapmıştır diyenler olabilir ama maddi durumu da rahat. O hediyeyi seçerken verilen emek, harcanan mesai bu kadar basit görülmemeli. Ben artık hediye almasam ya da alırken ucuza, basite kaçsam haksız mıyım ? Böyle olunca içimden gelmiyor artık.
Başkasına hediye seçtin mi? Satın da alsan çok zahmetli bir şey ya. İyi kötü kafa patlatıyor, zaman ayırıyorsun. Bence ne olursa olsun ayıp bir davranış. Kendi için de değiştirmiyor gidip başkasına alıyor falan. Ben olsam bir daha hediye mediye almam. Zaten kayınvalideye niye hediye alıyoruz onu da anlamadım. Oğlu alsın.Mağazadan seçilip, alınan hazır giyim ürününde ne emeğin olabilir konu sahibi, seçiyorsun satın alıyorsun, çok drama yapmışsın. Hani böyle düşünerek hazırladığın birkaç üründen oluşan hediye paketi olur anlarım ama hazır giyim ürünü, elde örülen atkı, kazak değil.
Ona aldığın hediye artık onun oluyor, o da bir çeşit geri dönüşüm yapıyor. Eğer böyle bir şeyden rahatsızsan, çiçek gibi başkasına veremeyeceği heidyeyi al veya tatlı al.
Onun aldığı beğenmediğin şeyleri o görsün diye kullanman doğru değil. Beğenmediğini belli et, almasın. Niye boşa masraf olsun.
Eşimle birlikte aldığımız ortak hediyelerde de aynı şey oldu. Oğlu anneme alalım diyince hayır ben almak istemiyorum desem art niyetli ben olacağım. En sonunda eşim durumu farketti. Ben sadece bu davranışın sebebini anlayamıyorum.Mağazadan seçilip, alınan hazır giyim ürününde ne emeğin olabilir konu sahibi, seçiyorsun satın alıyorsun, çok drama yapmışsın. Hani böyle düşünerek hazırladığın birkaç üründen oluşan hediye paketi olur anlarım ama hazır giyim ürünü, elde örülen atkı, kazak değil.
Ona aldığın hediye artık onun oluyor, o da bir çeşit geri dönüşüm yapıyor. Eğer böyle bir şeyden rahatsızsan, çiçek gibi başkasına veremeyeceği heidyeyi al veya tatlı al.
Onun aldığı beğenmediğin şeyleri o görsün diye kullanman doğru değil. Beğenmediğini belli et, almasın. Niye boşa masraf olsun.
Başkasına hediye seçtin mi? Satın da alsan çok zahmetli bir şey ya. İyi kötü kafa patlatıyor, zaman ayırıyorsun. Bence ne olursa olsun ayıp bir davranış. Kendi için de değiştirmiyor gidip başkasına alıyor falan. Ben olsam bir daha hediye mediye almam. Zaten kayınvalideye niye hediye alıyoruz onu da anlamadım. Oğlu alsın.
Eşim kendi anneme değer verir içinden gelip hediye alınca bende istemsiz kendimi mecbur hissediyorum. Sonra beklenti oluyor gelinim doğum günümde, anneler gününde hediye almadı olacak. Eşimle aldığımız hediyelerde de hep aynı durum. Artık en fazla alacağım bir pastaElbette başkalarına hediye alıyorum, ama bu şekilde aileden biriyle böyle sorunu bir ya da iki kere yaşarım, üçüncü de ona göre davranırım. Bu kişi arkadşaı değilki, aileden birisi.