• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alınacak Ev Meselesi

GozdeOzsayar

İyi ki.. 🎶💟
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2019
7
1
1
31
Kızlar merhaba. Baştan başlıyayım, 4 aydır nişanlıyım, mart ayında düğünüm var. bizim nişanımızdan 2 ay önce evlenen bir eltim de var. eltimle aramızda takı konusunda bir eşitsizlik yaşandı ona yapılanın yarısı bile bana yapılmadı. ve hiç problem etmedim bunu çünkü kayınvalidem kendince haklıydı onun düşüncesi şöyleydi ona daha fazla altın yapıldı ama evlerini kendileri aldılar bana daha az altın yapıldı ama bize de ev alınacak ve aradaki o altın farkını bizim evimizin borcuna destek olarak kapatacaklardı. söylediği buydu kayınvalidemin. bu yüzden hiç sorun etmedim bu konuyu ki mantıklı da geldi. iki kardeş için problem değilse bende üzerinde durmadım çok fazla. ama kayınvalidem bunları benim aileme söyledi, 4 aydır da söylemeye devam ediyor. gözdeye az altın yaptık ama ev alıp denge sağlayacağız sakın yanlış düşünmeyin o da gelinimiz bu da gelinimiz diye. bizimkilerde saygı duydular ve böyle 4 ay geçti. kayınvalidem sürekli ekim-kasım gibi ev alınacak diyordu o yüzden bugüne kadar bir kez bile ev lafı etmeyip bekledim. ekim geçti sesi çıkmadı, şimdi kasımın ortasındayız hala çıt yok. bazen internetten ev bulup bak anne diyorum beni hayırlısı bakalım dur bakalım diye geçiştiriyor. nişanlıma gösteriyorum inşallah hayırlısı diyor o da ve konu ciddileşemeden havada kalıp kapanıyor. ama düğüne de az vakit kaldı ev bak karar ver al, mobilyası gelinliği derken zaten sıkışacak çok. ailemde artık hani söyledikleri tarihte geldi neden hala ev bakılmıyor, neden geçiştiriliyorsun demeye başladılar yavaştan. daha en başından kayınvalidem bizim durumumuz yok kirada oturucaklar deseydi herkes buna saygı duyucaktı, ama söz verip şimdi de ses çıkarmayınca evet bizimkilerde rahatsız olmaya başladılar. zaten evin bir kısmını ödeyecek gerisini biz ödeyeceğiz ama bir başlangıç olarak artık bakılması edilmesi gerekiyor. bizimkilerin bozulmalarıyla uğraşırken bir tarafta, bir tarafta karşı tarafa hiç birşeyi dile getiremiyorum. hala bekliyorum arar gel kızım bakalım edelim der diye. ama yok. lafını ettiğimde de işte geçiştiriliyorum. bunu ciddi bir şekilde anlamasını nasıl sağlayabilirim bu konudaki düşüncesini maddi durumunu ve planını benimle de paylaşmasını nasıl sağlayabilirim, kendisini çokta seviyor sayıyorum kırmakta istemiyorum ama bir söz verildiyse ve bu bayağı şekilde bir eşitsiziğin düzeltmesi olucaksa yerine getirilmeli diye de düşünüyorum. nişan takısı normalde bizim buralarda kıza kalır ama bizdeki takıyıda onlar aldı sıkışığız diyerek tek kelime dahi etmedik. şimdi bu ev konusunda ne yapabilirim fikir veren olursa çok mutlu olurum :)

Bu arada nişan takılarının alınmasını yada altın meselesini çok sorun etmemem aslında bunca ay biraz boşvermemin sebebi de yaşımın oturması 26 yaşındayım diş hekimiyim kendi kendime yetebildiğim için aman hiç önemli değil huzur olsun da kafasındaydım hep. huzurumuz çok şükür yerinde ama öyle olmuyormuş, iki gelin varsa, ikiside ayakları üzerinde duran insanlarsa evet eşitsizlik olduğunda gerçekten insan tahammülsüzleşebiliyor, hele ki aileler için kızlar hiç büyümüyorlar ve benim kızıma niye eksik yapıldı diye malesef en fazla onlar etkileniyorlar, hele ki verilen bir söz varsa ve halen tutulmadıysa ve de lafı bile geçmiyorsa..

Üstüne de gidiyormuş gibi olmak istemiyorum, bilmiyorum maddi durumları ne alemde acaba kendilerince bir düşündükleri mi var diye de aklıma geliyor o yüzden öyle fazla sorgulamıyordum

Bir de daha düğün olmamış takı konusunda nasıl eşitsizlik yaşandı nişanda ise nişandakini zaten geri almışlar orada başlı başına saçmalık var. Şimdi benzerini ben yaşadığım için umutsuz görüyorum ama sizin daha düğün olmamış en azından düğünde telafi ettirme şansınız olur eşitsizliği

Diğer gelinin aylık kazancı nedir? Gözde zaten iyi kazanacak kendi alır vs diye geçiştiriyor olabilirler mi.. bu ev sizin için gerçekten önemliyse annemler ev alınmadan evlenmemize izin vermezler şeklinde konuş nişanlınla gerisi onlara kalmış artık

Bir de daha düğün olmamış takı konusunda nasıl eşitsizlik yaşandı nişanda ise nişandakini zaten geri almışlar orada başlı başına saçmalık var. Şimdi benzerini ben yaşadığım için umutsuz görüyorum ama sizin daha düğün olmamış en azından düğünde telafi ettirme şansınız olur eşitsizliği
Nişanda yapıldı altınlar benim. Düğünde hani hediyelik olarak asarlar takı olayı nişanla kapandı yani. Baştan konuşuldu şu kadar altın filan diye.

Diğer gelinin aylık kazancı nedir? Gözde zaten iyi kazanacak kendi alır vs diye geçiştiriyor olabilirler mi.. bu ev sizin için gerçekten önemliyse annemler ev alınmadan evlenmemize izin vermezler şeklinde konuş nişanlınla gerisi onlara kalmış artık
Ben diş hekimiyim, o da kimya mühendisi. İkimizde iyiyiz yani gelir olarak. İzin vermiyorlar dersem bu sefer nişanlım eve mi geliyorsun diye çıkışacak. O yüzden kimseyi kırmamaya çalışıyorum, çünkü bu konudan başka (bu da tam sorun haline gelmedi ama) başka bir sorunumuz gerçekten yok yani Allah var haklarını yemiyim şimdi

Sizinkileri dediği tarih geldi diye annemler ev bulmaya başladı ne zaman bakarız ne diyeyim falan diye bi zarf atın bence yani aileyi de araya katarsanız daha net cevap alırsınız gibi.
Ama bana sorarsanız böyle şeyler evet insanın canını çok çok sıkıyor sınırını bozuyor lakin herşey demek değil. Doğru insanı buldu iseniz bunlar fasafiso mal mülk çalışınca er geç oluyor bi haksızlığa uğrayınca da allah onu çok güzel dengeliyor buna da inanın.

Ben diş hekimiyim, o da kimya mühendisi. İkimizde iyiyiz yani gelir olarak. İzin vermiyorlar dersem bu sefer nişanlım eve mi geliyorsun diye çıkışacak. O yüzden kimseyi kırmamaya çalışıyorum, çünkü bu konudan başka (bu da tam sorun haline gelmedi ama) başka bir sorunumuz gerçekten yok yani Allah var haklarını yemiyim şimdi

Şimdi şöyle o kırılmasın bu kırılmasın diyorsanız demek ki siz kırılmayı göze almışsınız bunun başka açıklaması yok,bu arada dört ay içinde biriktiremeyeceklerine göre belli ki alamayacaklar hem düğün masrafları hem düğün olarak onları zorlayacak ki geçiştiriyorlar. Velhasıl o zaman evden vazgeçeceksiniz.

Altinlarini geri işte onlar senin hakkın konuş evi ilerde eşimle istersen alırız de

Sıkısıgız deyip nisandaki takilari alan adamin ev alacak parasi yoktur zaten. Ben olsam sormam,ayip geliyor bana maddi seyleri dugun dernek zamani konusmak. Siz okumus insansiniz,yanlis karar vermissiniz en basindan es adayinizla beraber evimizi aliriz demeliydiniz. Bu tarz ailelerin de isin icinde oldugu pazarliklar iliskileri yipratiyor

Bu arada nişan takılarının alınmasını yada altın meselesini çok sorun etmemem aslında bunca ay biraz boşvermemin sebebi de yaşımın oturması 26 yaşındayım diş hekimiyim kendi kendime yetebildiğim için aman hiç önemli değil huzur olsun da kafasındaydım hep. huzurumuz çok şükür yerinde ama öyle olmuyormuş, iki gelin varsa, ikiside ayakları üzerinde duran insanlarsa evet eşitsizlik olduğunda gerçekten insan tahammülsüzleşebiliyor, hele ki aileler için kızlar hiç büyümüyorlar ve benim kızıma niye eksik yapıldı diye malesef en fazla onlar etkileniyorlar, hele ki verilen bir söz varsa ve halen tutulmadıysa ve de lafı bile geçmiyorsa..

Kız Allah seni ya... Madem diş hekimisin daha ne takı adaletsizliği, ne mal mülk diyorsun Allah aşkına... Ben olsam bir şey demem. Eğer kandırılmışsam da arama mesafe koyar ona göre davranırdım. Eşimle mutlu isem gerisini karıştırmazdım....

Diş hekimisin, nişanlının da muhakkak maaşı iyidir. Ama halen bu muhabbetlere girmenizi anlayabilmiş değilim açıkçası...

Bir de adamlar nişan takısını almışlar sıkışığız diye sen diyorsun bunlar bana ev alacak :D Sen o evi unut...

Size diyeceklerini söyleyeyim ''Sizin durumunuz iyi evinizi de kendiniz alın eşyalarınızı da'' .... Haberin olsun ona göre hareket et...

Sorun eşitsizlik değil. Sorun, onlarin net olmamasi. Nişanlinin herşeyi geçiştirmesi. Diş hekimisin ve kendi evine bile karar veremiyorsun. El mahkum bir ev bekliyorsun. Onlarin alacaği evi beğenecekmisin bilmiyorsun.

Nişanda bile bu kadar maddiyat konuşulmasi ayri çirkin.

Yani ayaklarin üzerine duran bir kadin, kendine bu muameleyi nasil reva görür? Niye halen kadini mal olarak gören adetlere takili kalir?

Bence artik fazla yüz göz olundu. Bu evlilikten hayir gelmez.

Konuyu okuduğumda 18-20 yaş bandında çalışmayan bir kız canlanmıştı gözümde

Neden Kv ile muhatap oluyorsunuz

Nişanlınız hani eşit eş olduğunuz birey nerede

Özetle Kv Eltiye çok altın yaptı bana az ama ev alacak durumumuz yok kira deselerdi de kabul ederdik vs kısıra bakmayın ama arabesk geldi

Yaşım 40

15 yıl önce ailelerden tek iğne almadan evlendik

Bizi okuttular yeter dedik ve herşeyimizi düğün ve bana takılan altın set dahil biz yaptık ve bunun zaten olması gereken olduğunu düşündük

Siz de ev alınacaksa eşya alınacaksa ne yapılacaksa nişanlınızı muhatap alın nişanlının annesine bak ev Nasıl diye gösterilip ima etmek vs şık değil

Belki sayfalarda ayrıntılı açıklama vardır ama ben okumadan bunları yazdım

Sert ise kusuruma bakmayın ama 26 yaşında diş hekimi bir kadının hayattanı kurarken alacağı duruşun farklı olmasını umuyordum galiba

Back