- 11 Eylül 2019
- 7
- 1
- 1
- 31
- Konu Sahibi GozdeOzsayar
Kızlar merhaba. Baştan başlıyayım, 4 aydır nişanlıyım, mart ayında düğünüm var. bizim nişanımızdan 2 ay önce evlenen bir eltim de var. eltimle aramızda takı konusunda bir eşitsizlik yaşandı ona yapılanın yarısı bile bana yapılmadı. ve hiç problem etmedim bunu çünkü kayınvalidem kendince haklıydı onun düşüncesi şöyleydi ona daha fazla altın yapıldı ama evlerini kendileri aldılar bana daha az altın yapıldı ama bize de ev alınacak ve aradaki o altın farkını bizim evimizin borcuna destek olarak kapatacaklardı. söylediği buydu kayınvalidemin. bu yüzden hiç sorun etmedim bu konuyu ki mantıklı da geldi. iki kardeş için problem değilse bende üzerinde durmadım çok fazla. ama kayınvalidem bunları benim aileme söyledi, 4 aydır da söylemeye devam ediyor. gözdeye az altın yaptık ama ev alıp denge sağlayacağız sakın yanlış düşünmeyin o da gelinimiz bu da gelinimiz diye. bizimkilerde saygı duydular ve böyle 4 ay geçti. kayınvalidem sürekli ekim-kasım gibi ev alınacak diyordu o yüzden bugüne kadar bir kez bile ev lafı etmeyip bekledim. ekim geçti sesi çıkmadı, şimdi kasımın ortasındayız hala çıt yok. bazen internetten ev bulup bak anne diyorum beni hayırlısı bakalım dur bakalım diye geçiştiriyor. nişanlıma gösteriyorum inşallah hayırlısı diyor o da ve konu ciddileşemeden havada kalıp kapanıyor. ama düğüne de az vakit kaldı ev bak karar ver al, mobilyası gelinliği derken zaten sıkışacak çok. ailemde artık hani söyledikleri tarihte geldi neden hala ev bakılmıyor, neden geçiştiriliyorsun demeye başladılar yavaştan. daha en başından kayınvalidem bizim durumumuz yok kirada oturucaklar deseydi herkes buna saygı duyucaktı, ama söz verip şimdi de ses çıkarmayınca evet bizimkilerde rahatsız olmaya başladılar. zaten evin bir kısmını ödeyecek gerisini biz ödeyeceğiz ama bir başlangıç olarak artık bakılması edilmesi gerekiyor. bizimkilerin bozulmalarıyla uğraşırken bir tarafta, bir tarafta karşı tarafa hiç birşeyi dile getiremiyorum. hala bekliyorum arar gel kızım bakalım edelim der diye. ama yok. lafını ettiğimde de işte geçiştiriliyorum. bunu ciddi bir şekilde anlamasını nasıl sağlayabilirim bu konudaki düşüncesini maddi durumunu ve planını benimle de paylaşmasını nasıl sağlayabilirim, kendisini çokta seviyor sayıyorum kırmakta istemiyorum ama bir söz verildiyse ve bu bayağı şekilde bir eşitsiziğin düzeltmesi olucaksa yerine getirilmeli diye de düşünüyorum. nişan takısı normalde bizim buralarda kıza kalır ama bizdeki takıyıda onlar aldı sıkışığız diyerek tek kelime dahi etmedik. şimdi bu ev konusunda ne yapabilirim fikir veren olursa çok mutlu olurum :)