- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.048
- 498
Ders verip para kazansanVaktinizi almamak için hemen konuya gireyim hanımlar
Benim aylık öğrenim kredim 475 lira. Aslında bu paranın bana hayli hayli yetmesi gerekiyor, ailemin yanında okuyorum. Ama asla yetmiyor, ya da ben yetiremiyorum. Ailemden hiç yardım yok, borçlarımız var.
Ankara'da yaşıyorum.Çarşıya çıkıyorum hiçbir şeye gücüm yetmiyor. Sanki birkaç sene önce daha ucuzdu her şey, anlam veremiyorum. Mağazaya giriyorum kazaklar 25'ten başlıyor. Ama 25-50 liralık kazak ben sadece birkaç giyimliğim, sonra sünücem ipliklerim atacak diyor. İyisi de iyi para istiyor.
Buna da şükür ama her çarşıya çıkışımda moralim bozuluyor, internet üzerinden bakıyorum daha da moralim bozuluyor. 21 yaşındayım, gencim gözüm kalıyor. Sırf bu yüzden sosyal medyayı kapattım milletin şatafatını görmeyeyim diye.
Haziranda öğrenim kredisi de kesilecek, o zaman ne yapacağım çok merak ediyorum. Para biriktireyim diyorum, atanamazsam yeniden dershaneye yazılırım diye. Ya da lazım olur diye. Ama ne mümkün.
Bu dönem staj yapacağım, öğrencilerim beni özenli görsün diyorum. 2 sene içinde 45-49 kilodan 59'a çıktım. Eski kıyafetlerim bana olmuyor. Fiyatlara bakıyorum tepkim ''yuhhh!'' oluyor. Sadece bir etek benim bursumun 1/4'ü resmen. Ucuzu da almaya değmez belli yani..
Cidden hem ucuzunu hem kalitelisini aramaktan yoruldum, bulunca buluyorum günlerce gezmek aramak sonucunda. Bu durum moralimi bozuluyor. Sadece giyim değil, her konuda. Sizde durumlar nasıl, nasıl alışveriş yapıyorsunuz idare ediyorsunuz? Biri bana bunun taktiğini söyleyebilir mi, hesap yapmaktan da yoruldum..
Değişik değişik semtlerde pasajlar oluyor bi de sosyete pazarı tarzı yerler ihraç fazlası satıyorlar. İstanbullu arkadaşlar daha iyi tarif eder yerlerini, vaktin olacak da gezeceksin ama çoğu zaman mümkün olmuyor. Benim giyimi kuşamı seven gezenti bi arkadaşım alırdı her istanbula gidişinde.Ben geldiğimden beri ucuz bi şey bulamadım İstanbul'da. Nerede bu ucuz şeyler?
en guzelini yapiyorsunBen doların yansıması olduğunu düşünüyordum, hiç bu tarz ekonomik değişenlerden anlamıyorum açıkçası. Takip de etmiyorum zaten, bilgilendirme için teşekkür ederim.
Ben de henüz 27 yaşında biri olarak geleceğimden endişe duyuyorum. Tüketmiyoruz kampanyasıyla elimdekini tutmaya çalışıyorum. Başka yapabildiğim hiçbir şey yok.
hangi kres o kuzum ya? ayda 6 bin asmis kendiniKış mevsiminde mandalina 6 liraya satılıyor.
Ogluma kres sordum 48.000 tl istedi. Yaklasik 8 ay surecek. Aylik 6.000 tl.
Ama hala bu tarz konularda "bir aile 2500 lirayla kira odeyip gecinebilir, hatta birikim de yapar" yazanlar oluyor.
Tutsak bildigim kadariyla lens vs her masrafin sana ait. Allah yardimcin olsun. Sabret ve sinava odaklan.
Perşembe günü kadıköy de,pazar günü bakırköy de,cumartesi günü beşiktaşta semt pazarları kuruluyor abla,belirli markaların ürünlerini etiketlerini sökerek 50 liraya falan satıyorlar atıyorum mağaza fiyatı 200 pazar fiyatı 60 dolaylarında. He daha bir suru var da bunlar en düzgün pazarlar şahsi görüşümBen geldiğimden beri ucuz bi şey bulamadım İstanbul'da. Nerede bu ucuz şeyler?
İyi kazanmamıza rağmen indirim kovalıyoruz biz:)) İndirim dışında asla kıyafet almam. Markete de Ankara’da gross marketlere gidiyoruz, hepsi yakın zaten, fiyatlar belli. Nette çoğu indirim takip edilebiliyor zaten. Fazla verince kendimi enayi gibi hissediyorum.Tamam indirimdeyken kaliteliyi ucuza alırsın da hayat da indirim kovalayarak geçer mi yaw. Hepsini geçtim vakit yok ki ne nerde ucuz diye araştıralım, tüm gün işte okuldayız ya da çoluk çocukla uğraşıyoruz çoğumuz. Haldır haldır çarşı mı gezelim işi gücü bırakıp (zamanı verimli kullanın herşeye enerji kalır diyenler var gerçi buna, asgari ücretle birikim yapanların farklı bi türü bence). Daha doğalgazı doğru dürüst yakmadan gelen 200 lira faturayı az önce ödeyen mihailin iç döküşleri. Daha bunun kışı var
Gerçekten hayat ve sosyal olmak çok pahalı. Ekonomik durumumuz yerinde olmasına rağmen sürekli bir harcama tüketim.Bence de ömrümüz böyle geçecek. Ben ilerde anne olsam, durum böyle devam etse evladımın zorlandığını görmek istemem. Ee beni neden yaptınız anne dese haklı, bir şey diyemem.
Batıkenti bilmem hiç gitmedim de kızılay metro altında 10 liraya kazak? Güldürmeyin beni. Burada bir abartan varsa o da sizsiniz. Ben paramı yetiremiyorum 50den aşağı bir şey yok diyorum marka takintisi diyorsunuz evet tuğbada arminede kazaklar 50 tl kizilayda 10. Güzel ütopyaKusura bakma da normalde bende ankrada yaşıyorum marka takontın yoksa kızılay,metroaltı,sosyete pazarı 10 liraya bir çok kazak var. Batıkent sosyete pazarından 7 liraya koton marka pantolon aldım istesen bulursun biraz abartmışsın
Neyini abartmış ya asıl siz abartmışsınız 7 liraya pantolon nedir 7 gün giymek için mi aldınız konu sahibi hiç te abartmamış herşey el yakıyor elimizde kalıuor çoğu şeyKusura bakma da normalde bende ankrada yaşıyorum marka takontın yoksa kızılay,metroaltı,sosyete pazarı 10 liraya bir çok kazak var. Batıkent sosyete pazarından 7 liraya koton marka pantolon aldım istesen bulursun biraz abartmışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?