Alım gücü olmaması

Ders verip para kazansan

Ben geldiğimden beri ucuz bi şey bulamadım İstanbul'da. Nerede bu ucuz şeyler?
Değişik değişik semtlerde pasajlar oluyor bi de sosyete pazarı tarzı yerler ihraç fazlası satıyorlar. İstanbullu arkadaşlar daha iyi tarif eder yerlerini, vaktin olacak da gezeceksin ama çoğu zaman mümkün olmuyor. Benim giyimi kuşamı seven gezenti bi arkadaşım alırdı her istanbula gidişinde.

Bir tanidigim o parayla hem yurdunu yatiriyor hemde kendi geciniyormus.Ustelik cok ta mutlu .Alim gücü ve kalite Görecelidir. O kadar zor durumda olan insan var ki sorununuz bu olsun .

Calisip maasin olana kadar en kalitelisini en guzelini en satafatlisini hedeflemeyerek işe baslayabilirsin. Ozel uni.de, burslu olarak, Annesiz+babasiz okudum, tek dusuncem basariyla mezun olmakti, oldum. Etrafimda senin sosyal medyada gordugun şatafatin canli ornekleri vardi sonucta ozel uni. Elbise ayakkabi benim icin ihtiyacim olan kadarini almak oldu. Gozumde de olmadi bunlar çul caputtur. Bugun ucuzunu alirsin yarin pahalisini alirsin. Hayatta daha onemli seyler var bence.

Ben de yeni nesil öğrencileri anlamıyorum. Ünv kazandığımda ailem bi eşofman takımı, 2 kot, 2 kazak, 2 tshirt aldı. Yıllarca onları giydim. Hatta siyah bir spor ayakkabım vardı yaz kış giyerdim. Kimsede gözüm filan kalmadı ve bu çok eski bir zaman değil. Giymeseniz ne olur Allah aşkına çıplak misiniz. Benim umurumda olmazdı.

Ayrıca part time bi iş bulabilirsiniz. Ben yaz tatilinde bile nöbetçi kyk yurtlarında kalır çalışırdım yurt parası biriktirmek için. Tadım hostesliği, sekreterlik, çıraklık ne bulursam yaptım. İş bulamadığım zamanlarda parayla tez yazdım. Ailem yurt paramı bile veremezdi.
Şartlarınızı kabullenin, isyan edeceğinize mücadele edin.
Şimdi arabamı aldım, kıyafetlerimi ayakkabılarımı koymak için oda bile yaptım.
Mücadele edin, çaresiz değilsiniz. Sağlığınız yerinde çalışın.

Hayat coooooooookkkkkkkk pahalı şükürler olsun ki bir işim var ya olmadaydı büyük konuşmayayım depresip bir halde bin perişan dolanırdım ortalıkta herhalde Allah herkesinn yardımcısı olsun

İnstagram'da ucuz kumaş hesapları var. Youtube'da tesettürlü bir genç hanım elde bile dikilebilecek bluzlar, etekler gösteriyor. 5 liralık kumaşla etek dikebilirsiniz. Emin olun eliniz alıştıkça çok daha güzel oluyor.
Benim alım gücüm var ama, bebeğim için tek pantolona 40-50 lira verip bir ay giydirmektense, kumaş alıp dikmeye başladım. 2-3 lira bile tutmuyor. Hem de benim elimden çıkan şeyleri giyiyor oğlum. Hoşuma gidiyor benim.

en guzelini yapiyorsun
su anda elimizden fazlasi gelmez zaten
bende oldukca minemallestirdim hayatimi

hangi kres o kuzum ya? ayda 6 bin asmis kendini

"ama 90'larda kuyruk vardı"cılar gelmeden yazayım bende gerçi 90 larda insanlar kuyruğa girecek alım gücü vardı ya neyse..

ben son 1 senede bu pahalılığı dibine kadar hisseden biriyim.. en basitinden geçen sene haftalık yağ, şeker tarzı kaba alışverişe 150 veriyorsam bu yıl 300 veriyorum ve içinde zerre abur cubur yok.. et olayına girmeyeceğim bile, yetişme çağında iki çocuğum var her türlüsünü yemeleri gerekiyor direkt kemiriyor bütçeyi. bunun yanında bot, mont, kazak, sürekli eskiyen pantolon derken kartlar limitsiz kalıyor.. üstelik 90'larda ki giyim kalitesinin zerresi yok.. ben bir montu 3 sene giyerdim, şimdi oğluma hangi markayı alırsam alayım 2. sene yıpranmış oluyor, gelecek seneye kaldıramıyorsun.. artık kendime alışveriş yapmaktan vazgeçtim zaten bir de ona başlarsam hiç ödenmeyecek o kartlar..

iyiye gitmiyoruz, ekonomi dolu avm ile ölçülmez ama bunu anladığımızda iş işten geçmiş olacak..

Ben geldiğimden beri ucuz bi şey bulamadım İstanbul'da. Nerede bu ucuz şeyler?
Perşembe günü kadıköy de,pazar günü bakırköy de,cumartesi günü beşiktaşta semt pazarları kuruluyor abla,belirli markaların ürünlerini etiketlerini sökerek 50 liraya falan satıyorlar atıyorum mağaza fiyatı 200 pazar fiyatı 60 dolaylarında. He daha bir suru var da bunlar en düzgün pazarlar şahsi görüşüm

Kızlar indirimleri takip edin , 400 tl olan montlar 150 tl ye düşmüştü geçenlerde bir mağazada. Sonra internette de uygun fiyatlı güzel şeyler bulmak mümkün.

Ahh, kanayan yaram... Açıkçası kıyafet çok aramıyorum ama kozmetik ürünler en kalitelisinden olacak dediysem de, la prairie falan değil tabii Kiehls, Estée Lauder falan filan Kıyafette de ayakkabı çantanın kaliteli olmasına dikkat ediyorum.. Üzerinizdeki basit şeyleri bile iyi gösterebiliyor.. Annem ve babamla aram pek yok, onlar vermedikçe para istemiyorum. Babanem ve erkek arkadaşım yardım ediyor, yoksa ben de geçinemezdim

İyi kazanmamıza rağmen indirim kovalıyoruz biz:)) İndirim dışında asla kıyafet almam. Markete de Ankara’da gross marketlere gidiyoruz, hepsi yakın zaten, fiyatlar belli. Nette çoğu indirim takip edilebiliyor zaten. Fazla verince kendimi enayi gibi hissediyorum.

Evet, son iki senedir gerçekten herşey çok pahalı. Geçim zorlaştı. Bir an önce atanmaya bak. bir de o aldığın öğrenim kredisinin geri ödemesi var. Keşke Başbakanlık bursuna da başvursaydın.

Kusura bakma da normalde bende ankrada yaşıyorum marka takontın yoksa kızılay,metroaltı,sosyete pazarı 10 liraya bir çok kazak var. Batıkent sosyete pazarından 7 liraya koton marka pantolon aldım istesen bulursun biraz abartmışsın

Kusura bakma da normalde bende ankrada yaşıyorum marka takontın yoksa kızılay,metroaltı,sosyete pazarı 10 liraya bir çok kazak var. Batıkent sosyete pazarından 7 liraya koton marka pantolon aldım istesen bulursun biraz abartmışsın

Bence de ömrümüz böyle geçecek. Ben ilerde anne olsam, durum böyle devam etse evladımın zorlandığını görmek istemem. Ee beni neden yaptınız anne dese haklı, bir şey diyemem.
Gerçekten hayat ve sosyal olmak çok pahalı. Ekonomik durumumuz yerinde olmasına rağmen sürekli bir harcama tüketim.

4 kişilik ailenin açlık sınır. 1615 tl
Yoksulluk sınırı. 5262 tl

Kısacası yoksul bile olmamışsın açlıktan kıvranıyorsun

Gelir eşitsizliği ekonomik dengesizlik ve en önemlisi enflasyon

Ekmeğin gramajı bile azaldı ama fiyat aynı !

Batıkenti bilmem hiç gitmedim de kızılay metro altında 10 liraya kazak? Güldürmeyin beni. Burada bir abartan varsa o da sizsiniz. Ben paramı yetiremiyorum 50den aşağı bir şey yok diyorum marka takintisi diyorsunuz evet tuğbada arminede kazaklar 50 tl kizilayda 10. Güzel ütopya

Neyini abartmış ya asıl siz abartmışsınız 7 liraya pantolon nedir 7 gün giymek için mi aldınız konu sahibi hiç te abartmamış herşey el yakıyor elimizde kalıuor çoğu şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…