Dershane taksidimi ödüyorlar, bir de borcumuz var. Yani onlara da kızamıyorum. Babamın elindeki telefon külüstür meselaya 5 lira yol desen. sabah kahvaltı mı edicen öğlen yemek mi yiycen su mu alcan... neye yetsin.
ailen neden yardımcı olmuyor?
Bir de yarın birgün bu parayı benden faiziyle geri isteyecekler. Hayat ne zormuş450 tl hicbir sey.
Markette salatalik domates, yesillik, biraz sebze biraz tavuk biraz da ivir zivir ev ihtiyaci alinca en az 50tl verip cikiyorum.
En ortalama magazada bile, kaban 500tlden basliyor, cizmeler 200-300 tl. 450 tlye bir cizme+1 kaban degil, tek parca kaban zor aliniyor.
Hayat cok cok pahali artik. 450 tl gercekten hicbir sey senin bir sucun yok.
Buna da şükür, Allah yardımcıları olsun. Sırf bu sebepten instagramı kapattım, milletin zenginliğini görmeye tahammülüm kalmadı
Hiç mağdur gibi görünmüyorlarOnların çoğu da kredi kartı mağduru diyebilirim :)
Birkaç sene önce 2-3 liraydı eminim hatırlıyorum. Benim dediğim bona akrilik falan değil kıytırık bone işte
ya 5 lira yol desen. sabah kahvaltı mı edicen öğlen yemek mi yiycen su mu alcan... neye yetsin.
ailen neden yardımcı olmuyor?
Buna herşey mükkemmel diyenler sanırım daha iyi cevap verecektir
İnşallah çok teşekkür ederim dileğiniz içinHersey 2 senede pahalilasti diyorsun ya inan onu bende cok farkediyorum.
Zeytinin kilosu 40 lira (jumbo zeytin)
Peynirin kilosu 30 lira (ortalama kalite, bir kalip yaklasik bir kilo)
Bi kangal sucuk nerden baksan 30 a yaklasmis. Bu üç ürün 100 lira tutuyor düsünebiliyor musun?
Bu sene evin alisverisini ben yapmaya basladim ama fiyatlari gördükce sasiriyorum şok oluyorum adeta ki bu sadece market alisverisi.
Demem o ki insallah atanirsinda gönlünce harcarsin parani hayat cok zor malesef
Dershaneye gidiyorum, hiçbir günüm boş değilek ise girmen mumkun mu? haftasonlari garsonluk/tezgahtarlik filan?
Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun40 yasinda biri olarak yorum yapiyim
su anda kiymayi iki sene onceki fiyatinin iki katina aliyorum nerdeyse
benzin desen depom 170 e doluyodu 2 sene once simdi 250 ye vs vs tonla ornek verebilirim
ulkede enflasyon almis basini gitmis
maasim ulke standartlarinin cok ustunde olmasina ragmen gecinemiyorum
bir senedir kullanmadigim giymedigim ne varsa ikinci el satis uygulamalarindan satiyorum , nerdeyse ek is yapicam o kadar pahali hayat artik
allah hepimizin yardimcisi olsun , bu durum kolay kolay duzelecege de benzemiyor
Merhaba canım:) Evet doğru hatırlıyorsun tesettürlüyüm :) Özellikle tesettür giyimi daha kapalı.Tutsak merhaba
Tesettürlü idin sanırım öyle hatırlıyorum bir konundan,ben de tesetturluyum nacizane yaptıklarımı söyleyeceğim belki fikir olur
Zaten bildiğin üzere tesettür giyim uçmuş şekilde,üç rakamlilardan düşmüyor fiyatlar
Açıkçası benim kış tarzım etek-elbise-kazak,hepsi de diz hizasında bu şekilde daha çok istediğimi daha uygun fiyata bulabiliyorum. Bi elbise beğendim mesela geçen 80 lira idi alacağım yakin zamanda,tesettür giyim de bu fiyatlar 280 dolaylarında,dediğim gibi benim tercihim diz hizasında eğer uzun seviyorsan biraz daha daraltman gerekecek seçeneklerini
Mont kabanlari indirimde almanı tavsiye ederim,geçen gün çok güzel bir parkayi 400 yerine 200 liraya kaptim indirimden. Su an sevgililer günü yaklaşıyor,tekrar indirim olacak tetikteyim:))
Yaz giyim için birşey diyemeyeceğim,çünkü hepsini tesettür mağazalarından alıyorum,bi kısa etekli pantolon 150 salaş gömlek 300 civarı. Ona yapacak birşey yok indirim beklemek istemiyor isen.
Ayakkabı çizme de indirimi tavsiye ederim.
Ben geçen yaz bittiğinde iki sandalet bir babet aldım mesela,bu sene temiz temiz giyeceğim. Kış sonu yaklaştı yine bir kaç elbise çizme falan alacağım gelecek sene için. Sezon dışında bu şekilde yapıyorum alışverişlerimi. Eğer çok çok beğendiysem indirimde kalmaz diye aldığım ürünler de oluyor. Bir de şal masrafı var ben şallarımı belirli renklerde alıyorum çok rengarenk sevmiyorum pastel tok renkler her kıyafete uyuyor. Benden bu kadar:) Allah yardımcın olsun.
Boyum 173, zayıflarsam kötü görünüyorumgiyim çok pahalılaştı. hatta geçen böyle haber vardı. montlar müthiş uçuk botlar da öyle. ki ben maaşı yetiremiyorum. bence kilo vermeye çalışıp eski kiyafetlere girmen daha mantıklı. örneğin ben altı kilo civarı versem evde giyecek daha çok şey bulurum
degisen cok basitDeğil öğrenciyken, çalışırken bile yetmiyor. Son 2-3 senedir gerçekten alım gücümüz çok çok düştü. Bazen eşimle konuşuyoruz, bebek yapsak ne olacak? diye. Şu anda ben çalışmıyorum, tek eşimin maaşıyla ucu ucuna yetiyor. Birkaç aya işe başlayacağım, dört gözle onu bekliyorum.
Hatta daha dün akşam konuştuk, öğrenciyken harçlığımı biriktirip mudodan birkaç kıyafet alabilmiştim, şimdi çalışırken bile mudoya girince elim hiçbir şeye gitmiyor. Nerde ne değişti anlamıyorum.
seni ümitsizliğe sürüklemek istemem ama gerçekten ömrümüz böyle geçecek galiba.
bence kilo vermeye çalışıp eski kiyafetlere girmen daha mantıklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?