Alım gücü olmaması

Bence de ömrümüz böyle geçecek. Ben ilerde anne olsam, durum böyle devam etse evladımın zorlandığını görmek istemem. Ee beni neden yaptınız anne dese haklı, bir şey diyemem.

Ben de böyle yaptım. Gerçi daha çok kıyafet bulmak için değildi ama kilo verince bir sürü kıyafetimi açığa çıkardım. Kaç aydır bir çaput bile almıyorum.
bu sene bende öyleyim. hele yaza kadar iyice zayıflarsam eylüle kadar bişey almama gerek kalmaz. ama veremiyorum işte çok değil alti kilo yetecek bana

degisen cok basit
ulkede uretim durdu , sadece insaat sektoru var , turizm bitti , ihracat bitti
ulkeye para girmezse durum bu olur iste
bittik uzatmalari oynuyoruz resmen

Ben doların yansıması olduğunu düşünüyordum, hiç bu tarz ekonomik değişenlerden anlamıyorum açıkçası. Takip de etmiyorum zaten, bilgilendirme için teşekkür ederim.
Ben de henüz 27 yaşında biri olarak geleceğimden endişe duyuyorum. Tüketmiyoruz kampanyasıyla elimdekini tutmaya çalışıyorum. Başka yapabildiğim hiçbir şey yok.

Bence de ömrümüz böyle geçecek. Ben ilerde anne olsam, durum böyle devam etse evladımın zorlandığını görmek istemem. Ee beni neden yaptınız anne dese haklı, bir şey diyemem.

Beni de geriyor açıkçası zaten bebek yapma düşüncesi. Geçen ay bir tedirginlik yaşadım, dünyam başıma yıkıldı, nasıl bakıcaz ,neyle ne alıcaz diye. Neyse ki boş çıktı.

Senlik bi durum yok hayat çok pahalı 450 tl günlük 20 lira eder aşağı yukarı, yol parası yemekle biter zaten. Ben maaşım nasıl bitiyor anlamıyorum, evde yağ deterjan bitmişti son market alışverişim 200 lira tuttu ki daha almam gerekenler var, gıda desen pahalı mandalina bile 4.5 lira olmuş. Kıyafet keza, sezonluk incecik kalitesiz kaşeler 200den başlıyor. İyi bir bot 300-400.

Valla sana tek önerim evden çıkmamak olur kardeşim ama o da olmuyor işte. Allah yardımcımız olsun.

Kış mevsiminde mandalina 6 liraya satılıyor.
Ogluma kres sordum 48.000 tl istedi. Yaklasik 8 ay surecek. Aylik 6.000 tl.

Ama hala bu tarz konularda "bir aile 2500 lirayla kira odeyip gecinebilir, hatta birikim de yapar" yazanlar oluyor.

Tutsak bildigim kadariyla lens vs her masrafin sana ait. Allah yardimcin olsun. Sabret ve sinava odaklan.

Minimalist oldum hayat şartlarından :)
Almıyorum

Kışlık olarak
9 kazağım
4 pantolonum
2 gömleğim
1 elbisem var

Genelde koton, twist ve tchibo markalarından alıyordum
İndirime denk getiriyorum

Kıyafet için kapsül gardrop yapabilirsin
Kaliteli mal biraz pahalı oluyor malesef

Ailenden az destek al
Dışarıda yemek yiyorsan bırak
Bursunun yetmesi lazım bu şartlarda

O nasıl bir kreş yahu öyle?

Konu sahibi bu sene çok çok çalış ve atanmaya bak.Bir dahaki sene kurs ücreti falan demişsin , bir dahaki sene yok diye düşün , bu sene atanıcam diye kafana koy.Atanamazsan çok daha zor günler seni bekliyo , özelde çalışmak zaten çok ama çok zordur emin ol.Bir yıl daha dişini sık.Bir de şimdi çok bişey alma bence zaten , kilo almışsın , kilo verirsen hepsi boşa gidiyor kiloluyken alınan şeylerin.

Sadece kıyafet değil her şey çok pahalılaştı , geçen markete gittim çok da bakmam ince ince fiyatlara aslında ama çok dikkatimi çekti.geçen sene 16 tl olan eski kaşar bu sene tam 26 tl olmuş.Ki kuş kadar bişeydi yani.Her şey gerçekten pahalı.Allah çoluklu çocuklu ev geçindiren insanlara yardım etsin.

o nasıl kreş öyle
cocuğu nüfusuna mı alıyorlar napıyorlar, öyle olsa bile çocuğun tüm masrafı daha ucuza gelir

Canım yeğenim istanbulda okuyor. Yavrumun kredisini kestiler. Haftada 4 gün çalışıyor. Bir taraftan ikinci üni okuyor diğer taraftan dersler, sınavlar, vs. Allah yardımcısı olsun bütün gençlerin. Sende parttime bir işe girsen.

Tamam indirimdeyken kaliteliyi ucuza alırsın da hayat da indirim kovalayarak geçer mi yaw. Hepsini geçtim vakit yok ki ne nerde ucuz diye araştıralım, tüm gün işte okuldayız ya da çoluk çocukla uğraşıyoruz çoğumuz. Haldır haldır çarşı mı gezelim işi gücü bırakıp (zamanı verimli kullanın herşeye enerji kalır diyenler var gerçi buna, asgari ücretle birikim yapanların farklı bi türü bence). Daha doğalgazı doğru dürüst yakmadan gelen 200 lira faturayı az önce ödeyen mihailin iç döküşleri. Daha bunun kışı var

Evet hayat pahali ama ucuz hersey kalitesiz degil ki
Nisantasi pazarindan 15 er tl ye 2 kazak ve 10 tl ye 1 kazak aldim. Gayette guzeller. Pahalisi iyi diye birsey yok
Ankara istanbulda giyim daha ucuz (onda da gezip bulmak lazım) ama çoğu şehirde güzel giyinebilmek için avm mağazalarına mahkumuz malesef.

Ben çalışıyorum hem de güzel bir maaşla eşim de aynı şekilde ama yetmiyor hem de hiç harcamamiza rağmen. İlerde ne olur ne biter bilmedigimizden önce ev alalım dedik epey ağır bir kredi ödüyoruz şuan. Tesettürlüyum. Bir kere tesettür mağazalarından hiçbir şey almıyorum. Normal mağazalardan biraz uzunca şeyler bulup uyduruyorum kendime. Galiba en son iki sene önce bot aldım. Kabanlarim hamile gobegimi kapatmadigi için LC den hamile kabani aldım en ucuzundan. Bir botumun tokası düştü ama maalesef onu giymek zorundayim. Esarp hiç 50 TL'yi gecmedim onu da en son geçen sene almıştım. Hala öğrencilik yillarimdaki kazaklarımi kullanıyorum. Yapacak bir şey yok temiz ve ütülü olduktan sonra yirtilana kadar giyeceğim. İnsanlar çok düşüncesiz maalesef. Geçen gün 3 tane hamile pantolonu aldım mecbur kaldım 6-7 ay o üç pantolonla idare edeyim diye düşündüm. Calismasam iki tane de yeterdi ama insan utaniyor bir yerden sonra. Bir yakınım demez mi o ucuz mağazadan niye aldın eski kalitesi olsa neyse de artık ordan bişey alınmaz falan... Yoo ben giyiyorum bir rahatsızlık vermiyor diyebildim sadece.
Sana da tavsiyem evet çok zor bir durum ama ekonomi kötü. Kıyafete yiyeceğe para harcamamaya çalış. Sınava odaklan. Kazan. İnsanlar ne giyiyor bakma. Kimin ne borcu var kime babasindan ne para kalmis bilemeyiz. Durumun ister iyi ister kotu olsun etrafa baktikca hep daha iyisini gorursun zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…