Alım gücü olmaması

Pazar bence giyim için çok anlamsız çünkü kalite hem düşük hem fiyat ucuz falan da değil. Addax gibi “Uğur” diye bir marka var. 10 lira değil belki ama 100 liraya iki kazak bir pantolon alabilirsiniz. Addax’ın da ucuz ürünleri var. Tesettür giyime göre de ürün bulabilirsiniz.

Avrupa’da aylık 475 Tl ye denk gelecek burs mu alıyordunuz.
Benim kuzenimin aldığı burs miktarını söylemeyim ozaman. Tanıdığım kişilerden 1000 Euro altında burs alan yok. Siz nerede yaşıyorsunuz merak ettim.

öncelikle diyet yapıp eski kilonuzu dönün derim. bu süreyi de tayt ve tuniklerle geçirebilirsiniz. ankarada iseniz, giyim dünyası var sıhhiyeye yanılmıyorsam. Geçenlerde gezmeye ankaraya gittiğimizde gitmiştim. 30 tl ye markalı kazaklar vardı. Geçen yıl kumaş pantolon aldım ordan bir senedir giyerim hiçbirşey olmadı. oraya bir bakın. siyah kumaş bir pantolon iki kazak alsanız yine en kötü 100 tutar ama tek parçaya vermekten iyidir. perşembe günüde sıhhiyeye pazar var yine geçen yıl hakiki deri bot almıştım 50 tl ye. Çok memnunum.

Yok neden ayıp olsun.
Ben bahsettiğim pazara balik almaya gidiyorum bir tek ama fiyatlara göz gezdiriyorum.
Kestanenin kilosu 30 liraydı. Ben migrosta yada uyumda 20- 22 lira civarında bulup alıyorum kestane.(kızım çok seviyor,kışın kestane ister hep bu sebeple bunu yazdım)
Meyve sebze de inanın migrosla aynı.
Soruyorsun abla bu organik diyor adam.
Nerden bileyim gayet eli yüzü düzgün yani organik dediği şey.
Peynir zeytinde satılıyor. Yine migrosla aynı hiç farki yok. Geçenlerde peynir alayım dedim,adam tenekenin en üstünde duran kurumuş kalıbı vermeye çalışıyor. Dedim tenekeden vereceksen ver,abla aynı diyor. Görüyorum kurumuş rengi değişmiş yani. Kalsın dedim almadım. Ucuz satmıyor adam birde burnundan kıl aldırmıyor.Gidip istediğim kalıbı alırım dedim bu ne yani?
Semt pazarlarını bilemem belki yerine göre değişiyordur ama bizim pazar uçuk cidden.
Peynirimi zeytinimi migrostan aliyorum.
Meyve sebze uyumdan aliyorum. Patates migrosta 3 lira iken uyumda 1.80 tl civarındaydı en son.

Sefa merve de 10 lira 15 liraya bile eşarp var

Aldığım burs tamıtamına 390€ devletin dar gelirli ogrencile verdigi kira yardimi ise 220 €, kiram'da 450€ cebime kalan parayi siz hesaplayin yeme içme yok bunlarin icinde

Ben istanbuldayım dediginiz markaları duymadım ama indirim takip ederim genelde belli yerlerden alirim.
Geçen kış sonu pull and bear'dan 69 liraya parka almıştım bu sene muadilleri 300-400 lira arasında değişiyor dün baktım.
Boyner'in kelebek indirimi oluyor bu sene parfüm ve çantalarda güzel indirim oldu,ordan aldım. Twist,beymen ipekyol indirimdeydi yine Boyner'de güzel parçalar aldım. Spor ayakkabı aldım yüzde 40 indirimdeydi kendi mağazasındaki fiyata nazaran yine boynerden aldım.
Pazardan çok oldu birşey almayalı. Kızıma bir tayt ve sweat aldım tanesi 7.5 liraydı. Sweat iyi çıktı LTB idi markası ama tayt parçalandi ilk günden.

Online sitesi var mesela Addax’ın. Oraya da bakılabilir.

İşte bu benzeri sebeplerden dolayı ben de pek hoşlanmıyorum pazarcı amcalardan. Bir tuhaf halleri var. Çözemedim.
Uyum da yakın aslında bize. Geçen aylarda oradan yaptık. Ama iflas erteleme mi ne olmuştu. Taze değildi ürünler artık. O yüzden Happy e döndük.

Yok valla pazarcılar bir tuhaf. Almiyorum artık. Ne zaman alacak olsam bir tuhaf triplere giriyorlar vazgeciyorum.
Geçen yaz keten günlük bir elbise sordum 300 lira dedi kadın. Kusura bakmasın yani ama ben o fiyata beymen'den elbise alıyorum. 300 nedir?
Bilemiyorum bizim uyumda genelde taze oluyor. Bir tek pazartesi sabah gidince meyve sebze sınırli oluyor. Haftasonu halk günü sanırım,bitiyor ellerindekiler. Öğlen geliyor pazartesi onun dişında alıyorum uyumdan.

Akrilik polyester kazaklara trendyolda vs kapilip lutfen 40-50 tl vermeyin, ipekyol zara onlar da bazen polyesterleri 200-400 arasi satiyor sezonda aklimi kaciriyorum les gibi terletiyor insanlari ve kumasi kokutuyor kim oyle kazak giyse deodorant da olsa durulmuyor yanlarinda

Konu sahibesi sana onerilerim sezon indirimlerini cok iyi takip edersen buyuk markalarin fiyat/performans yuksek urunlerini alabilirsin. Mesela Boyner’i online takip et esarp elbise etek her sey mevcut uygun fiyatli donemleri de bol oluyor, ipekyol yilin yarisini %70 e varan indirimle gecirdi gecenlerde gercek angora yun kazak aldim 70 tlye ki hem sicak hem saglikli polyester kazaklardan degil-sezon fiyati 278 di- . Zara her sene 3-4 ocak gibi ciddi indirime girer yaklasik uc hafta surer indirimi. Yazin cizme, kisin da babet vs alabilirsin. Pazarda defolu ihrac fazlası diye satilan seylerin hepsi sahte, benim gibi kumasa icerige fiyat performansa dikkat ediyorsan en guzeli sezon indirimleri kovalamak. Cogu aldigimi abartisiz 10-15 senedir giyiyorum hala

Peynir ve yumurta temel gıda olmasına rağmen çok pahalı et zaten yanına varılmıyor dana zaten ağzıma sürmem ithal ette de zaten coli basil diye bir mikrop çıkmış yersemde ancak kuzu eti yerim
Bir de içinde şeker olan ekmektende gına geldi güya tuz yok ama şeker var şu ekmeğe şeker atmayın yahu birdee 100% hesaplı kalite kaşar peynir yok hep hile saman gibi tadı

Başka kurumlardan burs bulmak veya part time iş bulmak çözüm olabilir. Aklıma başka çare gelmedi. Hayat pahalı maalesef..

Bunca insan birlik olduk karalamamı yapıyoruz Avrupa da yaşıyormuşsnz nerden bileceksiniz bizm yaşadıklarımızı sizin dönemle şuan ki dönem bir mi

Bunca insan birlik olduk karalamamı yapıyoruz Avrupa da yaşıyormuşsnz nerden bileceksiniz bizm yaşadıklarımızı sizin dönemle şuan ki dönem bir mi

Lafım Turkiyede durum böyle diyenlere, onlarda başka ulkelerde hayat nasil bilmiyorlar anladiniz mi ?? Sizin dönem ne alaka 24 yaşindayim 2 sene önce oğrenciydim.

Lafım Turkiyede durum böyle diyenlere, onlarda başka ulkelerde hayat nasil bilmiyorlar anladiniz mi ?? Sizin dönem ne alaka 24 yaşindayim 2 sene önce oğrenciydim.
2 sene önce 150 lirayla tek kişi market alışverişimi yapıyordum şuan 300 den aşağı tutmuyor anlatabildim mi

2 sene önce 150 lirayla tek kişi market alışverişimi yapıyordum şuan 300 den aşağı tutmuyor anlatabildim mi

Olabilir, bunu zaten yalanlayan yok Turkiye'ye ozgu bir durum degil ben bunu anlatamiyorum galiba 300 tl ne yapar yaklaşık 66€ burda haftalık market alişverişini yapamıyorsunuz bu miktarla.

Koton lcw defacto gibi markalarda uyguna güzel şeyler bulabilirsin şu ara.Geçen hafta 15-20 ye basic kazaklar hırkalar vardı. Ünlü markalarda 150-200 lira olan kalın kazaklar bahsettiğim yerlerde 30-40 liraydı. Güzel bir pantolon alır değişe değişe giyersin. Mesela def.. dan 150 liraya sezonda kaban aldım bu sene. Emsalleri 300-400 falan zarada. Gayet de sıcak tutuyor. Hele şu an cidden çok indirimler var
Bu markaları giyenleri küçümseyenleri de anlamıyorum zaten hangimiz giymedik ki. Maalesef bütçemize göre hareket etmek lazım artık. Alım gücün yükselince çok daha iyilerini alırsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…