Pazar bence giyim için çok anlamsız çünkü kalite hem düşük hem fiyat ucuz falan da değil. Addax gibi “Uğur” diye bir marka var. 10 lira değil belki ama 100 liraya iki kazak bir pantolon alabilirsiniz. Addax’ın da ucuz ürünleri var. Tesettür giyime göre de ürün bulabilirsiniz.Pazar ucuz değil ki.
Bahceşehir pazarına gidiyorum. Herşeyin çakması mevcut,kaliteli cakma diyip ona göre fiyat belirliyorlar.
Eli yüzü düzgün olmayan parçalar ucuz sadece bizim pazarda
Meyve sebze zaten organik adı altinda satıliyor,migrosla yarışır fiyatlar.
Arada balik almaya gidiyorum,birde ev yapımı ekmek vs. Giyim kuşam bakmiyorum artık ucmuşlar valla.
Avrupa’da aylık 475 Tl ye denk gelecek burs mu alıyordunuz.Ya varya bazıları resmen ülkeyi karalamak için fırsat kolluyor burda !
Avrupada yaşıyorum bende öğrenci oldum hatta annemle babamla kalma şansım bile olmadı çunku bulunduklari yerde univ yoktu.
Babamın maaşı ancak kendilerine yetiyordu bursumla hem kirami ödüyordum hem temel gıda ihtiyaçlarımı ay'da alabilirsem kendime 1 kazak 1 pantolon.
Bursumun geç yattığı bir ay kasada kaldığımı biliyorum o yüzden karalama kampanyası başlatmadan önce herkes bir kez daha düşünsün beterin beteri var diye
Vaktinizi almamak için hemen konuya gireyim hanımlar
Benim aylık öğrenim kredim 475 lira. Aslında bu paranın bana hayli hayli yetmesi gerekiyor, ailemin yanında okuyorum. Ama asla yetmiyor, ya da ben yetiremiyorum. Ailemden hiç yardım yok, borçlarımız var.
Ankara'da yaşıyorum.Çarşıya çıkıyorum hiçbir şeye gücüm yetmiyor. Sanki birkaç sene önce daha ucuzdu her şey, anlam veremiyorum. Mağazaya giriyorum kazaklar 25'ten başlıyor. Ama 25-50 liralık kazak ben sadece birkaç giyimliğim, sonra sünücem ipliklerim atacak diyor. İyisi de iyi para istiyor.
Buna da şükür ama her çarşıya çıkışımda moralim bozuluyor, internet üzerinden bakıyorum daha da moralim bozuluyor. 21 yaşındayım, gencim gözüm kalıyor. Sırf bu yüzden sosyal medyayı kapattım milletin şatafatını görmeyeyim diye.
Haziranda öğrenim kredisi de kesilecek, o zaman ne yapacağım çok merak ediyorum. Para biriktireyim diyorum, atanamazsam yeniden dershaneye yazılırım diye. Ya da lazım olur diye. Ama ne mümkün.
Bu dönem staj yapacağım, öğrencilerim beni özenli görsün diyorum. 2 sene içinde 45-49 kilodan 59'a çıktım. Eski kıyafetlerim bana olmuyor. Fiyatlara bakıyorum tepkim ''yuhhh!'' oluyor. Sadece bir etek benim bursumun 1/4'ü resmen. Ucuzu da almaya değmez belli yani..
Cidden hem ucuzunu hem kalitelisini aramaktan yoruldum, bulunca buluyorum günlerce gezmek aramak sonucunda. Bu durum moralimi bozuluyor. Sadece giyim değil, her konuda. Sizde durumlar nasıl, nasıl alışveriş yapıyorsunuz idare ediyorsunuz? Biri bana bunun taktiğini söyleyebilir mi, hesap yapmaktan da yoruldum..
Yok neden ayıp olsun.Ya ayıptır sorması. Biz meyve-sebze alışverişi de dahil her şeyi Happy'den alıyoruz.
Çok fena kazıklanıyomuşuz gibi bir his var içimde. Yanılıyor muyum?
Eşim pazar olayından nefret ediyor maalesef.
Meyve-sebzede çok fark var mi?
Merhaba canım:) Evet doğru hatırlıyorsun tesettürlüyüm :) Özellikle tesettür giyimi daha kapalı.
Dediğin gibi indirim kovalıyorum:) Ben de şöyle bir şey yaptım, etek aldım bir tane onun üzerine ucuz gömlek kazak falan aldım. Sezon sonu almak daha mantıklı tabi ki ama yine ben dek getiremiyorum. Uzun zamandır şal eşarp almıyorum bile. Çok sağol yorumun için
Avrupa’da aylık 475 Tl ye denk gelecek burs mu alıyordunuz.
Benim kuzenimin aldığı burs miktarını söylemeyim ozaman. Tanıdığım kişilerden 1000 Euro altında burs alan yok. Siz nerede yaşıyorsunuz merak ettim.
Ben yeniyim buralarda. Pazar var aslında Pazartesi günleri 15 dakika yürüme mesafesinde. Ama çocuklarla gitmek sıkıntı oldu.Happy pahalı bir market
Pazar yakinsa orayı deneyin
Bazen köylüler kendi ürünlerini satıyor uygun oluyor
Ben istanbuldayım dediginiz markaları duymadım ama indirim takip ederim genelde belli yerlerden alirim.Pazar bence giyim için çok anlamsız çünkü kalite hem düşük hem fiyat ucuz falan da değil. Addax gibi “Uğur” diye bir marka var. 10 lira değil belki ama 100 liraya iki kazak bir pantolon alabilirsiniz. Addax’ın da ucuz ürünleri var. Tesettür giyime göre de ürün bulabilirsiniz.
Online sitesi var mesela Addax’ın. Oraya da bakılabilir.Ben istanbuldayım dediginiz markaları duymadım ama indirim takip ederim genelde belli yerlerden alirim.
Geçen kış sonu pull and bear'dan 69 liraya parka almıştım bu sene muadilleri 300-400 lira arasında değişiyor dün baktım.
Boyner'in kelebek indirimi oluyor bu sene parfüm ve çantalarda güzel indirim oldu,ordan aldım. Twist,beymen ipekyol indirimdeydi yine Boyner'de güzel parçalar aldım. Spor ayakkabı aldım yüzde 40 indirimdeydi kendi mağazasındaki fiyata nazaran yine boynerden aldım.
Pazardan çok oldu birşey almayalı. Kızıma bir tayt ve sweat aldım tanesi 7.5 liraydı. Sweat iyi çıktı LTB idi markası ama tayt parçalandi ilk günden.
İşte bu benzeri sebeplerden dolayı ben de pek hoşlanmıyorum pazarcı amcalardan. Bir tuhaf halleri var. Çözemedim.Yok neden ayıp olsun.
Ben bahsettiğim pazara balik almaya gidiyorum bir tek ama fiyatlara göz gezdiriyorum.
Kestanenin kilosu 30 liraydı. Ben migrosta yada uyumda 20- 22 lira civarında bulup alıyorum kestane.(kızım çok seviyor,kışın kestane ister hep bu sebeple bunu yazdım)
Meyve sebze de inanın migrosla aynı.
Soruyorsun abla bu organik diyor adam.
Nerden bileyim gayet eli yüzü düzgün yani organik dediği şey.
Peynir zeytinde satılıyor. Yine migrosla aynı hiç farki yok. Geçenlerde peynir alayım dedim,adam tenekenin en üstünde duran kurumuş kalıbı vermeye çalışıyor. Dedim tenekeden vereceksen ver,abla aynı diyor. Görüyorum kurumuş rengi değişmiş yani. Kalsın dedim almadım. Ucuz satmıyor adam birde burnundan kıl aldırmıyor.Gidip istediğim kalıbı alırım dedim bu ne yani?
Semt pazarlarını bilemem belki yerine göre değişiyordur ama bizim pazar uçuk cidden.
Peynirimi zeytinimi migrostan aliyorum.
Meyve sebze uyumdan aliyorum. Patates migrosta 3 lira iken uyumda 1.80 tl civarındaydı en son.
Yok valla pazarcılar bir tuhaf. Almiyorum artık. Ne zaman alacak olsam bir tuhaf triplere giriyorlar vazgeciyorum.İşte bu benzeri sebeplerden dolayı ben de pek hoşlanmıyorum pazarcı amcalardan. Bir tuhaf halleri var. Çözemedim.
Uyum da yakın aslında bize. Geçen aylarda oradan yaptık. Ama iflas erteleme mi ne olmuştu. Taze değildi ürünler artık. O yüzden Happy e döndük.
Teşekkürler ilk defa duydum bakarım muhakkak. Size yazdim mesaj geldi boynerden kelebek indirimi başladı diye şimdi oraya bakiyordum.Online sitesi var mesela Addax’ın. Oraya da bakılabilir.
Bunca insan birlik olduk karalamamı yapıyoruz Avrupa da yaşıyormuşsnz nerden bileceksiniz bizm yaşadıklarımızı sizin dönemle şuan ki dönem bir miYa varya bazıları resmen ülkeyi karalamak için fırsat kolluyor burda !
Avrupada yaşıyorum bende öğrenci oldum hatta annemle babamla kalma şansım bile olmadı çunku bulunduklari yerde univ yoktu.
Babamın maaşı ancak kendilerine yetiyordu bursumla hem kirami ödüyordum hem temel gıda ihtiyaçlarımı ay'da alabilirsem kendime 1 kazak 1 pantolon.
Bursumun geç yattığı bir ay kasada kaldığımı biliyorum o yüzden karalama kampanyası başlatmadan önce herkes bir kez daha düşünsün beterin beteri var diye
Bunca insan birlik olduk karalamamı yapıyoruz Avrupa da yaşıyormuşsnz nerden bileceksiniz bizm yaşadıklarımızı sizin dönemle şuan ki dönem bir mi
2 sene önce 150 lirayla tek kişi market alışverişimi yapıyordum şuan 300 den aşağı tutmuyor anlatabildim miLafım Turkiyede durum böyle diyenlere, onlarda başka ulkelerde hayat nasil bilmiyorlar anladiniz mi ?? Sizin dönem ne alaka 24 yaşindayim 2 sene önce oğrenciydim.
2 sene önce 150 lirayla tek kişi market alışverişimi yapıyordum şuan 300 den aşağı tutmuyor anlatabildim mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?