Alım gücü olmaması

Ben lisede ogrenciyken ramazan ayinda oruclu olduğum icin bir sey yemeyerek harcligimi biriktirip markali bir bot almistim. Hic unutmam 60 liraydi. Sene 2000 falan :))))abooo kocamisim resmen :)))
Simdi ayni marka botu alamiyorum ve calisan parasini kazanan bir insanim.

Herkes yetmemesinden bahsetmis ama canim yetmesi lazim sana. Sen ogrencisin yemegin ailenden kalacak yere para odemiyorsun. Ayda 150 yol paran 50 kontorun olsun. Sana 275 tl kalir. Bir kere disarida yemege para verme yaninda götür inan çok şık yemek kapları var hem daha sağlıklı hem de bi zaman sonra daha cool oldugunu anlarsin. Bence su da alma. Al bi tapper ware suluk (inşallah böyle yaziliyordur) çok da şık durur günlük 1 lira su maliyetinden kurtulsan ayda 30 tl tasarruf yapar. Ayrıca alışveriş icin yilbasini ve şubat ayini bekle. Cogu markada %70 indirim olur. Vakkodan gecen ay 120 tl ye ceket aldim mesela. İpekyolzara mavi vs.. ozellikle kot giyiyorsan subat ayinda mavide bir alana bir bedava kampanyasi olur. Bir kota 180 verecegin yere 90 a gelmiş olur.

Ara sezonda alışveriş yapma indirim dönemini bekle. Parani biriktir yilda iki kez toplu alışveriş yap. Bence para kazansan da bunu yap neden parani bos yere cope atcaksin. Canta konusunda makul ol sen ogrencisin şık cok pahali olmayan 3 cantan olsa seni idare eder.

Benim öğrenciyken elime 2500 lira para gecerdi son sene ama inan cogu ay elimde kiyafet almak icin o kadar para dahi kalmazdi. 1000 tl yurt. 1000 lira yemek masrafi 3 ogun. Bazen daha fazla. Yol parasi kitap parasi derken. Elindekininin kiymetini bil. İnstagrami kapatmakla iyi etmişsin.

Bende Ankaradayim canim gercekten birkac sene oncesine kadar 100 tlye cesit cesit bluz alirdik simdi 2 3 anca.. Bir de ille de marka olsun derdimiz yok oyle olsa 1 bluz zor alinir

Sosyal medyadakiler şaşırmış zaten. Nerde görgüsüz varsa orda. Bize ne çantandan ayakkabindan. Benim çok şükür herşeyim var ama ben yemek değil, kahve bile paylaşmıyorum biri görür canı çeker diye. Allah yardimcin olsun
Bende diyorum bu kiz niye hep sütyenli geziyor ahahah ayy espri yapamadan çıkamadım canim çalıştığında güzel güzel şeyler alirsin inshAllah

Ben Ankara'da öğrenciyken hep sıhhiye pazarına giderdim, marka ürünlerin hafif defolu olanlarını da bulabilirsin ama çok geç saate kalmaman lazım. Yeme içme konusunda da evden sandviç salata vb yapıp götürüyordum, suyu da evden götürüyordum. Şık olmak, marka giyinmek için ciddi bir gelir lazım. Şu an durumumuz çok iyi, maddi sorunumuz yok ama alışkanlık hala pazara gidiyorum, pahalı bir şey alamıyorum.

Merhaba canım. Bende böyle benzer durumlar yaşıyorum inanki.... Ama sezon sonu indirimlerden alıyorum hep çok uygun oluyo. Yazliklari kisin girmesine yakın kışlık karı ise baharda alıyorum . Ben marka hemde uygun giyiniyorum sende öyle yap.

Hayat cidden pahalı.
Bir depo benzin 250. Geçen sene 170 civarındaydı.
Dün bebek mağazasına gittim,büyük parçalara baktım,bir mama sandalyesi olmuş 500 lira. Evdekinin duruyor olmasına sevindim. 170 liraya almıştım kızımınkini.
Markete gidiyorum ufak tefek birşeyler alıyorum 60 liradan aşağı tutmuyor. İşin içine peynir,detarjan,et girince uçuyor iyice.
Hamile giyim baktım netten,pantalonlar 90 liradan başlıyor. Dedim yuh yani alt tarafı ne kadar giyeceğim bunu ben.
Çocuk kıyafetleri desen uçmuş. 1 sene bile giyemeyeceği bir pantalon olmuş 50 lira. Çocuk bu büyüyor yani,her sene giyime sadece deli paralar veriyoruz maalesef.
Çocuğu oyun parkına götürdüm geçen gün, 1 saat olmuş 30 lira.
Cidden bu devirde adım atmak para.
Size tavsiyem giyim konusunda indirim zamanlarını takip edip temel parçaları indirimden edinin.
Siyah klasik pantalon,siyah elbise mesela. Pantalonu üstü değiştirerek giyebilir,farklı görünmesini sağlayabilirsiniz.
Elbise de özel zamanlarda hayat kurtarır.
Çok renkli dikkat çeken parçalar yerine bu tarz şeyler almanız günü kurtarır. Çok renklileri sık sık giyseniz hep aynı giyiniyor görünürsünüz ama tek renkli klasik parçalarla daha fazla kullanım alani yaratabilirsiniz.
Allah alım gücü olmayana yardım etsin.

pazar çok riskli ya, mağazada kartla alınca frenleyebiliyorum kendimi ama nakit para korkunç gidiyor pazarda.. o ucuz, bu güzel yüzlerce liradan çıkabilirsiniz çok tehlikeli pazar..
Pazar ucuz değil ki.
Bahceşehir pazarına gidiyorum. Herşeyin çakması mevcut,kaliteli cakma diyip ona göre fiyat belirliyorlar.
Eli yüzü düzgün olmayan parçalar ucuz sadece bizim pazarda
Meyve sebze zaten organik adı altinda satıliyor,migrosla yarışır fiyatlar.
Arada balik almaya gidiyorum,birde ev yapımı ekmek vs. Giyim kuşam bakmiyorum artık ucmuşlar valla.

Anneanne/babaanne/yenge takımı dikişten anlıyor panpa nazını çeken varsa onlara yaptır

Bende 470 tl kredi alıyorum yaklaşık 200tl yurda veriyorum.Geri kalan ilede geçinmeye çalışıyorum nadiren ailemden ufak destek alıyorum(2 aya bir 100tl gibi).Eşyalarımı hep indirimden alırım.80 tllik kazaklar indirimlerle 40 tlye iniyor.Ve sezon sonunda almaya çalışın.Mesela Şubat ortası/sonu gibi mağazalar baya indirime giriyor.Üstelik Ankaradasınız birçok avm var ve outletleri oluyor.

Çok şükür iyi geçindiğimi düşünüyorum yani 1000-1500 tl ile aile geçiniyorsa öğrenci 500tl ile geçinebilir.
Ailenizin yanında yaşıyormuşsunuz bence hesap hareketlerinizi ve harcamalarınızı gözden geçirin.Eminim kontrol altına alacaksınızdır. :)

Ben bir gün pazarda daha uygun olur diye beğendiğim bir çantayı sordum 100 dese bile alacaktım
Adam tamı tamına 300 lira söyledi çantaya

Ben bir gün pazarda daha uygun olur diye beğendiğim bir çantayı sordum 100 dese bile alacaktım
Adam tamı tamına 300 lira söyledi çantaya
Dediğim gibi uçuk. Yani ben 100 lira daha ekleyip moschino çanta aldım geçen boyner indiriminden. Niye çakmasına vereyim ki o parayı?
Cidden sacmaliyorlar.
Gecenlerde canta sordum,banada öyle bir fiyat söyledi abla bu balenciaga'nın birebir çakması dedi birde.
Hadi ordan dedim geçtim.
Parka sordum onada 350 tl dedi adam. Biraz işlemesi falan vardı ama 350 nedir yani. Gider mağazadan alırım.
Pazar pazar olmaktan çıkalı çok olmuş mağazalarla yarışıyor fiyatlar.

Ya varya bazıları resmen ülkeyi karalamak için fırsat kolluyor burda !

Avrupada yaşıyorum bende öğrenci oldum hatta annemle babamla kalma şansım bile olmadı çunku bulunduklari yerde univ yoktu.

Babamın maaşı ancak kendilerine yetiyordu bursumla hem kirami ödüyordum hem temel gıda ihtiyaçlarımı ay'da alabilirsem kendime 1 kazak 1 pantolon.

Bursumun geç yattığı bir ay kasada kaldığımı biliyorum o yüzden karalama kampanyası başlatmadan önce herkes bir kez daha düşünsün beterin beteri var diye

Eskiden pazarda hiç bir şey olmazsa çorabı ic çamaşırı atleti ucuz buluyorduk
Şimdi oda kalmadi çarşı içiyle tamamen aynı fiyatlar

Bir de kusura bakmayın bundan 5 yıl oncesinde de sokak roportajalrinda vatandaslara sorduklarinda : " sebzeye zam geldi, once 5 aliyorsak simdi 3 aliyoruz" deniliyordu şimdiden sorsak aynı. Bir kez de duymadik ki " cok şukur halimize hayat zor ama Allah olmayanlarada versin" hep şikayet hep şikayet kendimi bildim bileli

Ya ayıptır sorması. Biz meyve-sebze alışverişi de dahil her şeyi Happy'den alıyoruz.
Çok fena kazıklanıyomuşuz gibi bir his var içimde. Yanılıyor muyum?
Eşim pazar olayından nefret ediyor maalesef.
Meyve-sebzede çok fark var mi?

Happy pahalı bir market
Pazar yakinsa orayı deneyin
Bazen köylüler kendi ürünlerini satıyor uygun oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…