Ben lisede ogrenciyken ramazan ayinda oruclu olduğum icin bir sey yemeyerek harcligimi biriktirip markali bir bot almistim. Hic unutmam 60 liraydi. Sene 2000 falan :))))abooo kocamisim resmen :)))Ama pahalılık konusunda bn de aynı düşünüyorum. Örneğin 3,5-4 yıl önce çok sevdiğim t...land marka bot alabilirken şimdi almak imkansız oldu çünkü fiyatları 600-700 tl. Asgari ücretin tam yarısı
Amerigaya gitti diyollayHa birde genç yaşında beş çocuk yapıp tek memur maaşıyla geçinen üstüne ev alan bir ablamiz vardı
Parası bereketliydi hani
Onlar açıklasa neler yapıyorlarmış
O bile konuşmadığına göre cidden durumlar kötüAmerigaya gitti diyollayAllah daha çok versin ne diyek biz bir kedimize zor bakıyoruz
Vaktinizi almamak için hemen konuya gireyim hanımlar
Benim aylık öğrenim kredim 475 lira. Aslında bu paranın bana hayli hayli yetmesi gerekiyor, ailemin yanında okuyorum. Ama asla yetmiyor, ya da ben yetiremiyorum. Ailemden hiç yardım yok, borçlarımız var.
Ankara'da yaşıyorum.Çarşıya çıkıyorum hiçbir şeye gücüm yetmiyor. Sanki birkaç sene önce daha ucuzdu her şey, anlam veremiyorum. Mağazaya giriyorum kazaklar 25'ten başlıyor. Ama 25-50 liralık kazak ben sadece birkaç giyimliğim, sonra sünücem ipliklerim atacak diyor. İyisi de iyi para istiyor.
Buna da şükür ama her çarşıya çıkışımda moralim bozuluyor, internet üzerinden bakıyorum daha da moralim bozuluyor. 21 yaşındayım, gencim gözüm kalıyor. Sırf bu yüzden sosyal medyayı kapattım milletin şatafatını görmeyeyim diye.
Haziranda öğrenim kredisi de kesilecek, o zaman ne yapacağım çok merak ediyorum. Para biriktireyim diyorum, atanamazsam yeniden dershaneye yazılırım diye. Ya da lazım olur diye. Ama ne mümkün.
Bu dönem staj yapacağım, öğrencilerim beni özenli görsün diyorum. 2 sene içinde 45-49 kilodan 59'a çıktım. Eski kıyafetlerim bana olmuyor. Fiyatlara bakıyorum tepkim ''yuhhh!'' oluyor. Sadece bir etek benim bursumun 1/4'ü resmen. Ucuzu da almaya değmez belli yani..
Cidden hem ucuzunu hem kalitelisini aramaktan yoruldum, bulunca buluyorum günlerce gezmek aramak sonucunda. Bu durum moralimi bozuluyor. Sadece giyim değil, her konuda. Sizde durumlar nasıl, nasıl alışveriş yapıyorsunuz idare ediyorsunuz? Biri bana bunun taktiğini söyleyebilir mi, hesap yapmaktan da yoruldum..
Pazar ucuz değil ki.pazar çok riskli ya, mağazada kartla alınca frenleyebiliyorum kendimi ama nakit para korkunç gidiyor pazarda.. o ucuz, bu güzel yüzlerce liradan çıkabilirsiniz çok tehlikeli pazar..
Onlar da polyester -kaba tabirimi affedin- üstünde kokuyor insanın. Zevksiz zevksiz şeyler zaten çoğu. En son dikiş öğrenip kıyafetimi kendim dikmeye karar vermiştim ama tembelin teki olduğum için kaldı öyle.
Ben bir gün pazarda daha uygun olur diye beğendiğim bir çantayı sordum 100 dese bile alacaktımPazar ucuz değil ki.
Bahceşehir pazarına gidiyorum. Herşeyin çakması mevcut,kaliteli cakma diyip ona göre fiyat belirliyorlar.
Eli yüzü düzgün olmayan parçalar ucuz sadece bizim pazarda
Meyve sebze zaten organik adı altinda satıliyor,migrosla yarışır fiyatlar.
Arada balik almaya gidiyorum,birde ev yapımı ekmek vs. Giyim kuşam bakmiyorum artık ucmuşlar valla.
Dediğim gibi uçuk. Yani ben 100 lira daha ekleyip moschino çanta aldım geçen boyner indiriminden. Niye çakmasına vereyim ki o parayı?Ben bir gün pazarda daha uygun olur diye beğendiğim bir çantayı sordum 100 dese bile alacaktım
Adam tamı tamına 300 lira söyledi çantaya
Eskiden pazarda hiç bir şey olmazsa çorabı ic çamaşırı atleti ucuz buluyordukDediğim gibi uçuk. Yani ben 100 lira daha ekleyip moschino çanta aldım geçen boyner indiriminden. Niye çakmasına vereyim ki o parayı?
Cidden sacmaliyorlar.
Gecenlerde canta sordum,banada öyle bir fiyat söyledi abla bu balenciaga'nın birebir çakması dedi birde.
Hadi ordan dedim geçtim.
Parka sordum onada 350 tl dedi adam. Biraz işlemesi falan vardı ama 350 nedir yani. Gider mağazadan alırım.
Pazar pazar olmaktan çıkalı çok olmuş mağazalarla yarışıyor fiyatlar.
Ya ayıptır sorması. Biz meyve-sebze alışverişi de dahil her şeyi Happy'den alıyoruz.Dediğim gibi uçuk. Yani ben 100 lira daha ekleyip moschino çanta aldım geçen boyner indiriminden. Niye çakmasına vereyim ki o parayı?
Cidden sacmaliyorlar.
Gecenlerde canta sordum,banada öyle bir fiyat söyledi abla bu balenciaga'nın birebir çakması dedi birde.
Hadi ordan dedim geçtim.
Parka sordum onada 350 tl dedi adam. Biraz işlemesi falan vardı ama 350 nedir yani. Gider mağazadan alırım.
Pazar pazar olmaktan çıkalı çok olmuş mağazalarla yarışıyor fiyatlar.
Happy pahalı bir marketYa ayıptır sorması. Biz meyve-sebze alışverişi de dahil her şeyi Happy'den alıyoruz.
Çok fena kazıklanıyomuşuz gibi bir his var içimde. Yanılıyor muyum?
Eşim pazar olayından nefret ediyor maalesef.
Meyve-sebzede çok fark var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?