Alım gücü olmaması

O parayla üst /baş alamazsın canım.ancak yol parası +yemek +kırtasiye parası. Hesapta olmaya harcamaları saymıyorum bile. Zaten tuik resmi enflasyonu yüzde 12 açıkladı geçen seneki paran yüzde 12 erimiş durumda. Bence part -time iş vs boşver ders çalış bir an önce aranmaya bak.

Bir uygulama var ya , d...p :) ismini yazabiliyosam da ; Dolap :KK70:
Orada size olmayan kıyafetlerinizi satabilirsiniz ve de beğendiğiniz ürünleri daha uyguna alabilirsiniz.
Bi bakmanızı öneririm.
Yaa ben bilmiyordum senin yazdığını okudum faceye girdm dolap reklamı çıktı karşıma önerilen anasayfaya düşmüş geri geldm bunu yazmaya :D

Sadece ogrenim kredisi icin konusacagim. Aynisinin burs versiyonunu aliyorum. Parayi ailenize destek icin de kullaniyor musunuz?
Yemek(ozel restorant)+alisveris bana yetiyor, hatta para bile biriktirdim diyebilirim 5 senede. Her ay birseye butce ayirdim. Bir ay deri ayakkabi, bir ay mont, bir ay 2 kazak seklinde.

Eger aileye destek durumu yoksa "ogrenci icin" yeterli bir meblag.

O paranın sana yetmesi lazım. Her zaman her istediğini alamaman hesap kitap yapman çok normal. Hele öğrencilikte daha da normal. Moralini bozma.

Aynen ben de üç beş tane çeyrek altın bile yapmıştım kenara. Sonra mezun olunca kullanmamıştım :)

ben de gencim öğrenciyken 400 tl burs alıyodum çok da güzel giyiniyordum şimdi 3k alıyorum 100tlye etek almadım bence sende de sorun var (etek 1/4 ü demişsin ) bir eteğe asla 50 liradan fazlası değmez

+ instagramda koskoca kombinler var 225-250 liraya içinde ayakkabıdan tut paltosuna kadar neyine yetiremedin kira yok bi şey yok

Hayat cok pahali. Baskasina bakip duruma üzülme. Haftasonu isi bul. Extralar oluyor fuarlar standlar garsonluk isleri. Bir günde 50-100 tl arasi alirsin. Hem Ankara da coktur. kesinlikle calis derim.

475 tl imkansız kendini döndürmen.

Çalışma imkanın yok mu? Yada ailen neden destek olmuyor.

Sadece giyim değil herşey pahalı bi pazar bi market yapıyoruz 2 kişiyiz birde ama gidiyor 500 tl. Ekstraları saymıyorum.

Kıyafet üst baş, giydiklerimden çok sıkılırsam o zaman alıyorum mecburen. Malesef pahalı yapacak bir şey yok.

Aynı durumdayız... ailemden 300 lira civarı alıyorum. Çalıştığım yerden de 80-150 civarı. Ama yetmiyor yani. Aylık akbil dolumu, yiyecek içecek, kıyafet. Ki ben aylardır kıyafet falan almıyorum. Çok güzel kazaklar var ama en en ucuzu bile 70 tl civarı. Ve görseniz hiç de kalın,soşultan koruyan özellikleri falan da yok. Ucuzunu bulmak mümkün değil. Hadi ucuz buldun diyelim, ucuz olan şeyler de incecik şeyler. Ne giyeceğimi şaşırdım

Ben 3000 lira maaşla istediğim kıyafetleri alamıyorum aylık 475 lira alan nasil yapsın
En kötü sünepe dediğin kazaklar olmuş 40 lira
Ne pazarda ne avm de ucuzluk yok

Çok basit maddi durumum yoksa almayıveriyorum öyle çık kaliteli giyinmeyiveriyorum. Lc w...ki de gayet de şık ve kaliteli kıyafetler var indirimli olanlardan seçiveriyorum. İndirimli ürünlerden seçip bulabilirsin denk gelirse alırsın.

Ogrenciyken bu sıkıntıyı yasamamis olan var mıdır bilmiyorum.Ayin başında bitip sonunu göremeyen burslar. . Her öğrenci bunu yaşamıştır muhakkak. Yani ben de yaşadım en azından. Söylediğiniz miktar da yerine göre değişir aslında. Kimisi icin bulunmaz nimettir.
Daha az önemli şeyleri sona bırakın bence kitapları ikinci el alın mesela. Yarı fiyatına. .. Kıyafet için de çok fazla düşünmeyin. Her heves ettiğini alan insanlar da mutlu olmuyorlar. Şu an elinizden geleni yapın. Seneye ne yapacağınızı şimdiden düşünüp stres yapmayın.

Ama pahalılık konusunda bn de aynı düşünüyorum. Örneğin 3,5-4 yıl önce çok sevdiğim t...land marka bot alabilirken şimdi almak imkansız oldu çünkü fiyatları 600-700 tl. Asgari ücretin tam yarısı

Bunun sebebini satış danışmanına sorduğumda dövizle eşdeğer kıyafet ve ayakkabılara zam geldiğinden bahsedildi.