• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alım gücü olmaması

Yok valla pazarcılar bir tuhaf. Almiyorum artık. Ne zaman alacak olsam bir tuhaf triplere giriyorlar vazgeciyorum.
Geçen yaz keten günlük bir elbise sordum 300 lira dedi kadın. Kusura bakmasın yani ama ben o fiyata beymen'den elbise alıyorum. 300 nedir?
Bilemiyorum bizim uyumda genelde taze oluyor. Bir tek pazartesi sabah gidince meyve sebze sınırli oluyor. Haftasonu halk günü sanırım,bitiyor ellerindekiler. Öğlen geliyor pazartesi onun dişında alıyorum uyumdan.
Şuanda hangi markalarda indirim var bugün alışverişe çıkmayı düşünüyoruz eşimle de
Kıyafetlerimiz hep eskidi bişey almadık ki ne zamandır

Olabilir, bunu zaten yalanlayan yok Turkiye'ye ozgu bir durum degil ben bunu anlatamiyorum galiba :işsiz: 300 tl ne yapar yaklaşık 66€ burda haftalık market alişverişini yapamıyorsunuz bu miktarla.
Anladığım için yorum yaptım zaten herşey güllük gülistanlık da biz abartıyormuşuz gibi yorum yapan sizsiniz ülkeyi karalayan da biz.Eeee madem tüm her yerde böyle de neden siz şöyle rahat böyle rahat diye Yorumlar yapıyorsunuz çelişki yok mu

Hanımlar bu konu içinde siyaset olmaz diye açık, işin içine siyaset girecekse söyleyin kapatalım çünkü yasak.

Alım gücünden bahsetmek de ülke karalamak değildir, insanlar yaşadıklarını anlatıyor, indirimleri takip et demek siyasi bir içerik ülke karalama olmasa gerek.

Olabilir, bunu zaten yalanlayan yok Turkiye'ye ozgu bir durum degil ben bunu anlatamiyorum galiba :işsiz: 300 tl ne yapar yaklaşık 66€ burda haftalık market alişverişini yapamıyorsunuz bu miktarla.
Avrupa ve Türkiye kazancını Euro ya çevirdiğiniz için yorum yapma gereği duymuyorum. Asgari ücreti Euro ya çevirince 343 € ediyor. Sizin burs ücretiniz bile değil :KK70:

Türkiye vergi cehennemi ilan edildi ab tarafından dünyada en yüksek vergi alan ülke yani, anlata bildim mi?

Anladığım için yorum yaptım zaten herşey güllük gülistanlık da biz abartıyormuşuz gibi yorum yapan sizsiniz ülkeyi karalayan da biz.Eeee madem tüm her yerde böyle de neden siz şöyle rahat böyle rahat diye Yorumlar yapıyorsunuz çelişki yok mu

Pardon ? Ben nerde rahat diye bir kelime kullandım ? Şaka gibi.. Daha fazla polemiğe giremeyeceğim sizinle.

Konu ülke için geçerli degil dunya genelinde böyle. Once'den anneannelerimiz babaannelerimiz ekmeklerini makarnalarını yoğurtlarini yapiyorlarmis kazaklarini kendileri örüyorlarmiş. Şimdi bayanlarda çalişmak zorunda doğal olarak bunlara ayiracak zaman yok ve herşeyin hazirina yöneliyoruz. Bu ne demek kazandığımız bir yandan'da yapamadiklarimiza gidiyor.

Ayrıca ben siyaset içerikli bir yorum yaptığımı düşünmüyorum, at gözluklerini çikarip genel duruma baktiktan sonra yorum yapilmali.

Avrupa ve Türkiye kazancını Euro ya çevirdiğiniz için yorum yapma gereği duymuyorum. Asgari ücreti Euro ya çevirince 343 € ediyor. Sizin burs ücretiniz bile değil :KK70:

Türkiye vergi cehennemi ilan edildi ab tarafından dünyada en yüksek vergi alan ülke yani, anlata bildim mi?

Komik :KK45: bir ekmek ne kadar burda biliyormusun bacım 1€ yani 4,5 tl sen orda 4,5 tl ye 1 ekmek mi aliyorsun ? Bu kiyaslama hiç olmadı nırçç

Pardon ? Ben nerde rahat diye bir kelime kullandım ? Şaka gibi.. Daha fazla polemiğe giremeyeceğim sizinle.

Konu ülke için geçerli degil dunya genelinde böyle. Once'den anneannelerimiz babaannelerimiz ekmeklerini makarnalarını yoğurtlarini yapiyorlarmis kazaklarini kendileri örüyorlarmiş. Şimdi bayanlarda çalişmak zorunda doğal olarak bunlara ayiracak zaman yok ve herşeyin hazirina yöneliyoruz. Bu ne demek kazandığımız bir yandan'da yapamadiklarimiza gidiyor.

Ayrıca ben siyaset içerikli bir yorum yaptığımı düşünmüyorum, at gözluklerini çikarip genel duruma baktiktan sonra yorum yapilmali.
Sen istediğini yazzzzzzzzz çiz ilk yaptığın yorum da herşey aşikar fazla söze gerek yok neyi kimi savunuyorsan onlara anlat bunları kimse ülkesini karalamıyor herkes yaşadığını söylüyor

Giderlerinizi hesaplayın gereksiz olanları içinden çıkartabileceklerinizi çıkartın
Haftasonları marketlerde tanıtım yapabilirsiniz
Mağazalarda parttime çalışabilir anketörlük yapabilirsiniz.
Kıyafet içinde belli başlı markaları değilde ihraç fazlası ürün satan butikleri tercih edin o pahalı markaların ürünlerini çok cüzzi rakamlara alabilirsiniz.

ay zaten konuyu kapattırmak kolay ya dini birşey yazacaksın yada siyaset anında kapanıyor
sinsi üyeler hep bunu yapıyor direk kk atacaksın bunları

Ya varya bazıları resmen ülkeyi karalamak için fırsat kolluyor burda !

Avrupada yaşıyorum bende öğrenci oldum hatta annemle babamla kalma şansım bile olmadı çunku bulunduklari yerde univ yoktu.

Babamın maaşı ancak kendilerine yetiyordu bursumla hem kirami ödüyordum hem temel gıda ihtiyaçlarımı ay'da alabilirsem kendime 1 kazak 1 pantolon.

Bursumun geç yattığı bir ay kasada kaldığımı biliyorum o yüzden karalama kampanyası başlatmadan önce herkes bir kez daha düşünsün beterin beteri var diye :duduk:
Gelin Türkiye de yaşayın o zaman o parayla geçinebilecek misiniz
Avrupa da refah içinde yaşarken yorum yapmak kolay

2 sene önce 150 lirayla tek kişi market alışverişimi yapıyordum şuan 300 den aşağı tutmuyor anlatabildim mi
Market veya tekstil ürünlerinde mutlaka indirimleri takip etmek lazım, bazen aynı marka ve model beyaz eşya kendi mağazasında 5000 liraysa toptan alıp satan yerlerde 3000 lira oluyor.

Zaman indirimleri takip etme zamanı oldu :)

Aynen öyle oldu :))
Valla fiyatlar uçmuş, ki ben sizlerden büyüğüm bundan 35-40 sene evvelini de bilirim, yaşadığımız zamanı da biliyorum, kazak örerdik artık yün bile pahalanmış, kış başında kendime aklımda bir model vardı kazak örmeyi planladım, yün fiyatlarına bir baktım :KK57: hazırını alsam daha ucuza gelecek diye vazgeçtim, şişlerimi artık çatı katına kaldırdım, paslanmayı bekliyorlar :KK70:

Valla fiyatlar uçmuş, ki ben sizlerden büyüğüm bundan 35-40 sene evvelini de bilirim, yaşadığımız zamanı da biliyorum, kazak örerdik artık yün bile pahalanmış, kış başında kendime aklımda bir model vardı kazak örmeyi planladım, yün fiyatlarına bir baktım :KK57: hazırını alsam daha ucuza gelecek diye vazgeçtim, şişlerimi artık çatı katına kaldırdım, paslanmayı bekliyorlar :KK70:
Ay siz benden çok yaşayacaksınz şuan aklımdan o geçiyordu yanımdaki ablayla ip muhabbeti yapıyorduk annem tutturdu sana hırka Öreyim diye 4 top ip aldık 30 lira tuttu ben lisedeyken bunları yarı fiyatına aldığımızı hatırlıyorum

Ay siz benden çok yaşayacaksınz şuan aklımdan o geçiyordu yanımdaki ablayla ip muhabbeti yapıyorduk annem tutturdu sana hırka Öreyim diye 4 top ip aldık 30 lira tuttu ben lisedeyken bunları yarı fiyatına aldığımızı hatırlıyorum
Öyle öyle, ben örgüyü severim, bazen mağazalarda kafamda oluşturduğum bir modeli bulamayınca örerdim ama yok annem artık yün fiyatları uçmuş, hem onca emek vereceğim, hem kollarım ağrıyacak, hem de dünya paraya kazak örmüş olacağım, almıyorum artık:)))

Back
X