- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.877
- 548
Anam sağolsun dikişi iyidir arada diker de ama öğret bana diyorum umut görmüyor heral kulak asmıyor pek (geçen sordum çocukluğumda neye eğilimim vardı diye düşündü bişey bulamadı)Anneanne/babaanne/yenge takımı dikişten anlıyor panpa nazını çeken varsa onlara yaptır
Benim yeteneklerim 20 den sonra ortaya çıktı. Ne güzel yağlı boya ahşap boyama, kurdale işi yapıyormuşum meğerAnam sağolsun dikişi iyidir arada diker de ama öğret bana diyorum umut görmüyor heral kulak asmıyor pek (geçen sordum çocukluğumda neye eğilimim vardı diye düşündü bişey bulamadı)
30a yaklaştım kıyafetlerin kalitesizliği ve pahalılığı beni ünlü bir tasarımcı yapacak mı bekleyip göreceğizBenim yeteneklerim 20 den sonra ortaya çıktı. Ne güzel yağlı boya ahşap boyama, kurdale işi yapıyormuşum meğer
Halbu ki annem hiç ışık görmezdi bende
Gelin Türkiye de yaşayın o zaman o parayla geçinebilecek misiniz
Avrupa da refah içinde yaşarken yorum yapmak kolay
Can bedenden çıkmadıkça umut kesilmez. Ben çoraplardan muzdaribim eşiminde benimde çoraplar sürekli yırtılıyor. Pamuk olsun kaliteli olsun ayak sağlığı önemlidir derken çorapsız kalacaz30a yaklaştım kıyafetlerin kalitesizliği ve pahalılığı beni ünlü bir tasarımcı yapacak mı bekleyip göreceğiz
Yetirememe kısmında çok haklısınız katılıyorum, biz de yetiremiyoruzVaktinizi almamak için hemen konuya gireyim hanımlar
Benim aylık öğrenim kredim 475 lira. Aslında bu paranın bana hayli hayli yetmesi gerekiyor, ailemin yanında okuyorum. Ama asla yetmiyor, ya da ben yetiremiyorum. Ailemden hiç yardım yok, borçlarımız var.
Ankara'da yaşıyorum.Çarşıya çıkıyorum hiçbir şeye gücüm yetmiyor. Sanki birkaç sene önce daha ucuzdu her şey, anlam veremiyorum. Mağazaya giriyorum kazaklar 25'ten başlıyor. Ama 25-50 liralık kazak ben sadece birkaç giyimliğim, sonra sünücem ipliklerim atacak diyor. İyisi de iyi para istiyor.
Buna da şükür ama her çarşıya çıkışımda moralim bozuluyor, internet üzerinden bakıyorum daha da moralim bozuluyor. 21 yaşındayım, gencim gözüm kalıyor. Sırf bu yüzden sosyal medyayı kapattım milletin şatafatını görmeyeyim diye.
Haziranda öğrenim kredisi de kesilecek, o zaman ne yapacağım çok merak ediyorum. Para biriktireyim diyorum, atanamazsam yeniden dershaneye yazılırım diye. Ya da lazım olur diye. Ama ne mümkün.
Bu dönem staj yapacağım, öğrencilerim beni özenli görsün diyorum. 2 sene içinde 45-49 kilodan 59'a çıktım. Eski kıyafetlerim bana olmuyor. Fiyatlara bakıyorum tepkim ''yuhhh!'' oluyor. Sadece bir etek benim bursumun 1/4'ü resmen. Ucuzu da almaya değmez belli yani..
Cidden hem ucuzunu hem kalitelisini aramaktan yoruldum, bulunca buluyorum günlerce gezmek aramak sonucunda. Bu durum moralimi bozuluyor. Sadece giyim değil, her konuda. Sizde durumlar nasıl, nasıl alışveriş yapıyorsunuz idare ediyorsunuz? Biri bana bunun taktiğini söyleyebilir mi, hesap yapmaktan da yoruldum..
İki sene önce “Türkiye’de” ben de öğrenciydim ve şu an da yine “Türkiye’de” master öğrencisiyim. Ve ben de 24 yaşındayım. Size aradaki ekonomi farkını 20 maddeyle sıralayabileceğimi düşünüyorum. Öğrencilik hep zordur ama buradaki enflasyon durumuna Avrupa’dan rakip çıkmaz.Lafım Turkiyede durum böyle diyenlere, onlarda başka ulkelerde hayat nasil bilmiyorlar anladiniz mi ?? Sizin dönem ne alaka 24 yaşindayim 2 sene önce oğrenciydim.
Geldim banami laf attin Babi:) bibi Ben nerd eyes iki yildir gelmedim ama bizim oradada sosyete pazari var ihrac fazlasi col guzrl seyler oluyodu hatta yanimda getirdim marka gomlekler kucuk sehirdeym Ben ama Ankara istanbul cok daha fazla outlet pazar var arkadas gezmesini bilmiyor bence turkiye tekstil yeri burdsda paran yoksa alamazsinki gelirin iyi olcak. Abd de binlerce evsiz var uzaktan goryndugu gibi degil fakiri de var zenginide gelseniz geri kacarsinizBir kaç sene öncesi bile çok farklı cidden şimdi 2 şey alıyoruz marketten diyoruz limit yeticek mihe bide amerigadan el sallayanlar var dimi Türkiye cok kalkındı ucuyoruz 2 günde bir konu açarlar ama gelmezler ne hikmetse
Valla ben St......rius (hani şu afilli ispanyol markası olan) 189’a kürk aldım, Def.. to’da 200’e gördüm. Neye ve kime göre dandikmiş Def...to tartışılırKoton lcw defacto gibi markalarda uyguna güzel şeyler bulabilirsin şu ara.Geçen hafta 15-20 ye basic kazaklar hırkalar vardı. Ünlü markalarda 150-200 lira olan kalın kazaklar bahsettiğim yerlerde 30-40 liraydı. Güzel bir pantolon alır değişe değişe giyersin. Mesela def.. dan 150 liraya sezonda kaban aldım bu sene. Emsalleri 300-400 falan zarada. Gayet de sıcak tutuyor. Hele şu an cidden çok indirimler var
Bu markaları giyenleri küçümseyenleri de anlamıyorum zaten hangimiz giymedik ki. Maalesef bütçemize göre hareket etmek lazım artık. Alım gücün yükselince çok daha iyilerini alırsın inşallah
Geldim banami laf attin Babi:) bibi Ben nerd eyes iki yildir gelmedim ama bizim oradada sosyete pazari var ihrac fazlasi col guzrl seyler oluyodu hatta yanimda getirdim marka gomlekler kucuk sehirdeym Ben ama Ankara istanbul cok daha fazla outlet pazar var arkadas gezmesini bilmiyor bence turkiye tekstil yeri burdsda paran yoksa alamazsinki gelirin iyi olcak. Abd de binlerce evsiz var uzaktan goryndugu gibi degil fakiri de var zenginide gelseniz geri kacarsiniz
Konu bu degilPsikiyatristler de cok pahali senin eyalette herhalde bir gidemedin.. sahi Amerikanin neresindesin sen?
Konu bu degil
Evet haklisin, olmadigin ulkede bilmedigin ekonomi hakkinda salla babam salla.. ulkede yasa olsa seni sikayet ederdim sen hastasin ve eger varsa cocugun icin tehlikeli birisin.. tedavi ol, senin tek konun bu..
Afrika daydi bir ara da şimdi Amerika da dünya turu atıyor sanal da. Amerika daki homeless ler bile bu kadar şikayet etmiyordur. Kasıtlı yapıyor bence hep ayni tarz konular.
Bence AteşeEvet haklisin, olmadigin ulkede bilmedigin ekonomi hakkinda salla babam salla.. ulkede yasa olsa seni sikayet ederdim sen hastasin ve eger varsa cocugun icin tehlikeli birisin.. tedavi ol, senin tek konun bu..
Burada hiç fakir yok ,açlık sınırında yaşayan insan yok dimi ...Geldim banami laf attin Babi:) bibi Ben nerd eyes iki yildir gelmedim ama bizim oradada sosyete pazari var ihrac fazlasi col guzrl seyler oluyodu hatta yanimda getirdim marka gomlekler kucuk sehirdeym Ben ama Ankara istanbul cok daha fazla outlet pazar var arkadas gezmesini bilmiyor bence turkiye tekstil yeri burdsda paran yoksa alamazsinki gelirin iyi olcak. Abd de binlerce evsiz var uzaktan goryndugu gibi degil fakiri de var zenginide gelseniz geri kacarsiniz
Yo sana demedim coniGeldim banami laf attin Babi:) bibi Ben nerd eyes iki yildir gelmedim ama bizim oradada sosyete pazari var ihrac fazlasi col guzrl seyler oluyodu hatta yanimda getirdim marka gomlekler kucuk sehirdeym Ben ama Ankara istanbul cok daha fazla outlet pazar var arkadas gezmesini bilmiyor bence turkiye tekstil yeri burdsda paran yoksa alamazsinki gelirin iyi olcak. Abd de binlerce evsiz var uzaktan goryndugu gibi degil fakiri de var zenginide gelseniz geri kacarsiniz
Altina imzami atarim mune.. Evlenmeden once beyaz esya bakiyorduk ayni marka ayni model buzdolabi bir magazada 5000 tl ydi. Ben baska yerden 2700 tl aldim neredeyse yari yariya.. Tamamen tabelaya gore fiyat biciyorlar urunlere..Market veya tekstil ürünlerinde mutlaka indirimleri takip etmek lazım, bazen aynı marka ve model beyaz eşya kendi mağazasında 5000 liraysa toptan alıp satan yerlerde 3000 lira oluyor.
Zaman indirimleri takip etme zamanı oldu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?