Algı oluşturmadan ikna etmek :(

Sizinle ilgili değil bu söylediklerim genel olarak diyorum. Bazı erkekleri ve bazı kadınları anlayamıyorum. Şimdi o adamda diyordur ki şu kadın işe başlasında hemen bir sarkayım,arkadaşlık kurayım. Ya da eşini yersiz kıskanan bayanlar her kadın zaten sizin kocanızın üzerine atılmak için hazırda bekliyordu.

Eşinizi ikna etmenin tek yolu alıp karşınıza konuşmaktır. Endişeleri ne,neden istemiyor,neden korkuyor bunları söylesin. Sizde açıklamanızı yapın. Olacakları söyleyin. Ona bazı şeyleri örneklerle gösterin. Başka yolu yok.

O kadarda kıskanılcak bıseyınız oldugunu sanmıyorum
veya kıskanılmanın bu derece seksı bısey oldugunu romantık kokular ıcerdıgını sanmıyorum
Sonucta sızde kaka yapıyorsunuz !

Tahrik demeyelim de karşıdakini tanımadığı ve daha bi fikir sahibi olmadığı için farklı düşüncelere girecek diye düşünebilir ben iyi niyetli davranirken. Bana hep herkesi kendi gibi sanma insanlara güvenme der. eskiden daha kötüydü bir anda tamamen degismesini bekleyemem sonuçta bı buçuk senede bu ilerlemeyi kaydetmesi ne sukrediyorum. İlk defa iş girişimine girdim ve ilk defa karşı cinsle karşısında ciddi ciddi muhattaba olduğumu gördü eski huyları depresti heralde. Arada yapar sonra afedersin der ama her seferinde daha da azaltmış olur. Düzenlediğini görsem ya da düzelmeyecek olsa neden evliliğimi sürdüreyim ki ? Ben en azından ona şu an diyebilirim ki "sen ne dediğini sanıyorsun aşağıda bile bekletmeden seni yanında görüştüm fazla mı yapıyorum kendine gel beni pişman etme" bir dahakine en azından neden benimle gitmiyorsun görusmelere diyemez hiç demediği gibi. Saçma sapan konuşuyorum kadının canını sikiyorum der. Yapısını biliyorum. Ama erkene çekmek istiyorum işte algı uyandırmadan..

bana birisi yanında kocasıyla iş görüşmesine gelse işe almam. hani neden geri dönüş yok diye düşünüyorsanız aklınızda bulunsun. eşinizle gitmeniz ben bilmem beyim bilir tarzı bir izlenim yaratıyor bende..

O kadarda kıskanılcak bıseyınız oldugunu sanmıyorum
veya kıskanılmanın bu derece seksı bısey oldugunu romantık kokular ıcerdıgını sanmıyorum
Sonucta sızde kaka yapıyorsunuz !
Evet herkes gibi kaka yapıyorum. Herkes gibi iki kasım gözüm bedenim var insanım yani o konuda mutabikiz. Ama işte herkesin sevdiği kendine prenses napalim ? Ben de herşeyin toz pembe olduğu zamanlardaymisiz gibi kiskandiginda (sevgiliyken en fazla neyden kiskanabilirdiki) askitoskiskom aman da aman hatunicesini de kiskanirmis kuziskomm ağzının içini yerim senin demiyorum :) ilk defa iş olayına girdik ve küçük çaplı böyle yapti. Takıntılı yapısını da bildiğim için algı oluşturmadan nasıl halledebilirim diyorum. Belki de başlasam ise o insanı tanısa güvense delikanli görse helal olsun dese zamanında yaptığı için kendine kızsa o vakite gelene kadar niye kavga çıkarayım evimde eşimin tepkilerini bile bile ? Niye istediğini ona vereyim çalışcam ya benim kararım diyip ? İşten daha aramadilar hayırdır ne bu heves hanfendi desin daha büyük kavga edelim hatta bosanalim siz de alkışlayin diye mı ?

Yok tecrubesizim diye almıyorlar eşimin dışarıda beklediği görmedikleri zamanlarda da öle soylediler yüzüme direk :)

Yok tecrubesizim diye almıyorlar eşimin dışarıda beklediği görmedikleri zamanlarda da öle soylediler yüzüme direk :)

iyide ne demelerini bekliyordunuz. tatlım kocanın elinden tutup görüşmeye gelmişsin napalım biz seni demelerini mi. tabiki kibarca tecrübeniz bizim için yeterli değil diyecekler..
benim ki bir işveren olarak nacizane bir tavsiye tabiki. gerisi size kalmış. kolaylıklar dilerim :)

hiç bir şey yapma . sen konuştukca işgillenir. zaman bırak . kendi içinde düşünüp söylesin sana. zaten hayır diyecegini de sanmam.

Peki size eşimin yanımda olduğunu görmedikleri dışarıda beklediği zamanlarda bize bu konuda tecrübeli gelinlik tullerinden anlayan boy alabilen biri lazım ama siz yine de form doldurun diyorlar bayan iş veren. Bunu da duvarın arkasını görebilme özelliğine sahip patronlar mı görüp bahane ediyorlar siz anlarsınız, teşekkür ederim güzel dileklerin icin

hiç bir şey yapma . sen konuştukca işgillenir. zaman bırak . kendi içinde düşünüp söylesin sana. zaten hayır diyecegini de sanmam.
Demek ki yalnız değilmişim :) ben de konuştukça isgillenecegini düşünüp kendi haline bıraktım.. erkek sonuçta kadın gibi pratik zeka değil düz düşünüyor sonra afedersin diyor bunu dk başı yapmaması önemli.. bunun için bı boşa demedikleri kaldı pişman oldum resmen

pratik zeka veya erkek olmakla ilgilisi yok bunun.
senin ki kıskanc. eger cok dillendirirsen altında iş arar. susmalısın.
yani cok sacma yaptıgı ama herkes tecavüzcü degil. herkes yana yakıla seni de beklemiyor. dunyadaki tek kadın da sen degilsin.
bunları eşin biliyordur da kendini bu fikirlere alıştıramıyordur.

Zaten böyle davrandiginda bı sure sonra yanlışının farkına varıyor. Ben cumartesi aranıp bir cevap vermem gerekeceği için erkene çekmek istedim. Sonuçta önce sizinle calisamayacagim deyip sonra esim izin verdi diye tekrar arayamam. Düz düşünüyorlar derken kimi fazla düzeyde kimi az, bız kadınlar öyle değiliz uzak tutmak yerine eşimizi bisey varsa çıksın ortaya diye takibe alır öyle birşey varsa tepki gösteririz ama erkekler genelde (hepsini kapsamıyorum) kiskandigi anda dile getirir veya tavır koyar sadece o anlığına da olsa kendini haklı görür. Ya da benim eşim öyle bilmiyorum

soğan erkeği ne demek yav? kıskanmayan erkekler mi soğan?

yani size geri kafalısınız demek istemiyorum ama şu savunmanız çok saçma. ne masterlı doktoralı geri kafalı insanlar var ortalıkta kaldı ki açık liseden çocuk gelişimi okumak geri kafalılığı almıyor.

Son düzenleme:
Anlatmak istediğim gayet belli. Tek yorum üzerinden yürüme cabanizi diğer yorumlara da bakarak yaparsanız sevinirim.
maviningolgesi geçmiş konularına bir göz attım da,senin çalışma niyetiyle iş araman bile büyük bir adım,inşallah bu dediğin işe,olmazsa başka bir işe ne yap,yap,kendini at.Hem ruhen rahatlarsın,hemde belki daha iyi bir çevreden ev tutarsın.Başarılar dilerim bütün kalbimle...

en nefret ettiğim durum eşimle iş görüşmesine gitmek
kendim her şeye yeterim diye asla onu götürmem
gelmek istese bile götürmem o ne öle sanki velim gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…