- 28 Ocak 2017
- 553
- 472
- 53
- Konu Sahibi maviningolgesi
-
Zaten kendi bildiğim yer olsa ben gidip dolasicam ama onun iş çevresi ben kendim çağırıyorum onu. Sert ve kuralcı insanlar da değiliz o da güler bı yere girdiğimiz zaman sıcakkanlı davranır insanları yicekmis gibi değil de. Mesela buca var Burda ben oraya gidiyorum iş aramaya desem oraları biliyorsun hallet hayatım beni isimden alıkoyma gözünü seveyim der. Bu yani..Bence de bu iş olmayacak
Diğer iş görüşmelerine kendiniz gidip kendi kararlarınızı kendiniz alın her şeyi eşe danışmak zorunda değilsiniz
Yalnızca evlendiniz birbirinizin anne babası olmadınız kaldı ki anne babaya bile danışmayız,
çoğu şeye kendi keyfimize ve rahatımıza göre karar veririz
Anaokulu OgretmeniMesleğinizi merak ettim.
Büyük harflere gerek yok biz anlayacağımızı anladık.Arkadaşlar büyük harfle yazıyorum ESİME KENDİM GEL DEDİM İSTERSEN SİKİLMA BURADA DEDİM. ONUN AKLİNDA BİLE YOKTU. SANKİ BEN KORKMUSUM DA CAGİRMİSİM FALAN GİBİ KONUSUYORSUNUZ. AKLİMA BİLE GELMEDİ HALBUKİ. DAHA ONCE DE FARKLİ YERLERDE ERKEK KİSİLER VARDİ ONLARİ KİSKANMADİ. ADAMİ BUYUTTU DİYORUM GOZUNDE.
Siz dalga gectigimi dusundunuz ama disaridan veli olarak gozukuyor esiniz baskasina yazdiginiz cevapta okudum birde odaya girmis muhattap alinmamis :)Anladım.
Bana güvenmediği için kendi mesleğimi yapmam konusunda sıkıntı görmüyor veya o adama denk gelene kadar hiç bir sıkıntı yoktu. Yapacak kadın anaokuluna giderken de yapar sayın velim bunu düşünememiş olsa gerek :)
Eşimi benden iyi tanır gibi konuşmuşsunuz hadsizlik olacak belki ama eşim bana guvenmese "o gülüşü benden başka erkek görsün istemiyorum" demek yerine ortalığı ayağa kaldırır iş meselesi de sonsuza kadar kapanır. Hepimizin cahillik zamanları oldu sonuçta bunları gördük zamanında yapsa yapardı. :) Kafasında ihtimal verdiği ufacık biseyi hissettirmeden sorun olmadığına inandırmaya çalışıyorum sadece.
Çok güzel bir mesleğiniz varmış. Kendi mesleginizde başlamanız bence en güzeli. Kreslerde öğretmenler aralarda da değişiyor gördüğüm kadarıyla.Zaten kendi bildiğim yer olsa ben gidip dolasicam ama onun iş çevresi ben kendim çağırıyorum onu. Sert ve kuralcı insanlar da değiliz o da güler bı yere girdiğimiz zaman sıcakkanlı davranır insanları yicekmis gibi değil de. Mesela buca var Burda ben oraya gidiyorum iş aramaya desem oraları biliyorsun hallet hayatım beni isimden alıkoyma gözünü seveyim der. Bu yani..
Anaokulu Ogretmeni
Canım,kızıyorsun da,kendin yazmışsın ilk mesajında,bütün görüşmelere eşimle gittik ve hepsi kadındı.Senin cümlen bu.Okuyanlar buna göre yazıyorlar.Evet bende ilk okuyunca aynı şeyi düşündüm.Kadın görüşmelerinde bari niçin yalnız görüşemedin.Kocam üzerime titriyor duygusuna bayılıyorsunuz ama,zaman geçtikçe o,şu tarafa geç,ben erkeğim taaammı triplerine dönüşüyor,ya da çoktan dönüştü,haberin yok...Arkadaşlar büyük harfle yazıyorum ESİME KENDİM GEL DEDİM İSTERSEN SİKİLMA BURADA DEDİM. ONUN AKLİNDA BİLE YOKTU. SANKİ BEN KORKMUSUM DA CAGİRMİSİM FALAN GİBİ KONUSUYORSUNUZ. AKLİMA BİLE GELMEDİ HALBUKİ. DAHA ONCE DE FARKLİ YERLERDE ERKEK KİSİLER VARDİ ONLARİ KİSKANMADİ. ADAMİ BUYUTTU DİYORUM GOZUNDE.
Ne kadar güzel anlamışsın beni.. ama parasızlıktan boğulsak midesi bulandıgi ise evet demez. Adama kül oldu işte, beni de yolluyor. Biz yanimizdan dikkat çeken bı kadın geçtiğinde aklımıza girmiyor mu şeytan benimki baktimi acaba o kadına ya da o yöne kafasını çevirdiginde hayırdır demiyor muyuz. Adam da eşimin gözünde bakımlı yapılı düzgün konuşan sakın bi yapıda olunca gerildi ve orada calisacagimi dusunemedi heralde adama gıcık olunca. Ama adamın da benimde umursamadigima emin oldukça sakinlesiyor ve kendi dicek belki yarın çağırırlarsa gidebilirsin diye. Çünkü ben ısrar etmedim adamdan yana içine kurt düştü ama benden yana düşmedi. Dusseydi demezdi sezon açılınca kendi işini yapcaksin diye. Sonuçta güvenmediği kadın yolda dolmuşta kaldırımda da yapar..Eşin o işe asla ikna olmayacak.Sen çalışmak istiyorum orada dersen şüphelenecek,kısır döngü bu işler,kıskanç insanla böyle devam edecek.
İkna olası tek durum parasızlıktan boğulmanız.O da yok.Zor,çok zor.
Çok güzel bir mesleğiniz varmış. Kendi mesleginizde başlamanız bence en güzeli. Kreslerde öğretmenler aralarda da değişiyor gördüğüm kadarıyla.
Arkadaşlara kizmissiniz, sorunuzun cevabıni alip kalanina yorum yapmasınlar istiyorsunyz gibi ama o kadar ayrıntı verdiğiniz için cevap da çok geliyor. Kendi isteğinizle gitseniz bile eşinizle gitmeniz pek doğru değil. Hem karşı tarafta bağımlı kişilik görüntüsü oluşturuyor hem de eşiniz böyle şeylere takılabiliyor. Eşiniz bellı ki sadece o kişiyi kıskanmış. Ama size arabesk bir şekilde yansıtıyor. İşin özü kendine veya size güvensizlik. Nasıl ikna olur bilemiyorum. O algı çoktan oluşmuş. Eşinizi en iyi siz tanırsınız.
Sezonu bekliyorum ben eylul zamanını. Ama o süreçte boş oturmak istemiyorum çünkü taşınma var düğunler masraf var öyle yani.. kadınlarla görüştüm deyince o adamla görüşüne kadar. O adamdan sonra bir iki yerle daha görüştük orda da erkekler vardı ama sorun yapmadı. Kişisel olduğunu düşünüyorum yani.Canım,kızıyorsun da,kendin yazmışsın ilk mesajında,bütün görüşmelere eşimle gittik ve hepsi kadındı.Senin cümlen bu.Okuyanlar buna göre yazıyorlar.Evet bende ilk okuyunca aynı şeyi düşündüm.Kadın görüşmelerinde bari niçin yalnız görüşemedin.Kocam üzerime titriyor duygusuna bayılıyorsunuz ama,zaman geçtikçe o,şu tarafa geç,ben erkeğim taaammı triplerine dönüşüyor,ya da çoktan dönüştü,haberin yok...
Bi yerden sonra bitecek ya da en aza inecek diye bekliyorum ama, umudum olmasa surdurmem evliliğimi. İlk zamanin verdiği cahillikle daha zor dönemler yaşattı bana ama zamanla anladı hatalarını azalttı yani sukrediyorum daha da güzel olacak diye umut ediyorum bu süreçte de kavga etmeyip sinirlendiğimi ve tavrımi da belli ederek (yuzbulmasin diye) ikimizin de gönül hosluguyla o işe girmek istiyorumSizinle ilgili değil bu söylediklerim genel olarak diyorum. Bazı erkekleri ve bazı kadınları anlayamıyorum. Şimdi o adamda diyordur ki şu kadın işe başlasında hemen bir sarkayım,arkadaşlık kurayım. Ya da eşini yersiz kıskanan bayanlar her kadın zaten sizin kocanızın üzerine atılmak için hazırda bekliyordu.
Eşinizi ikna etmenin tek yolu alıp karşınıza konuşmaktır. Endişeleri ne,neden istemiyor,neden korkuyor bunları söylesin. Sizde açıklamanızı yapın. Olacakları söyleyin. Ona bazı şeyleri örneklerle gösterin. Başka yolu yok.
Büyük ihtimalle iş görüşmelerine veliniz gibi eşiniz de geldiği için kabul edilmiyorsunuz. Ama adam tek başınıza da göndermez tabi. Etraftan kıskanmak değil o malesef size güvenmiyor. Bir kabul edin önce.Kızlar merhaba yine ben..
Burada öyle fikirler alıyorum ki işe de yaradığını gördükçe ki sizler sağolsun, burayı bir kurtuluş olarak görüyorum. Gelelim konuya;
Benim durumları az çok bileniniz var. Yaza doğru taşınacağız ve artık kv ile karşılıklı oturmayacağız. Evimde yemek olduğu halde her akşam yumurta pişirseler kapı çalmalar dk başı eşimin onlarda oturmasını neredeyse iki uc saat otursa oğlum senin evin yok mu demeyecek cinsten tavırları son bulacak hiç değilse iki üç günde bir olacak yani :))
Rahatça çocuk yapıp dogurabilecegim yine sorunlar yaşayacağım ama kapı kapıya olduğu kadar değil.
Bu yüzden yaza hem tasinicaz hem evde canım sıkılıyor hem de birlikte birşeyler başaralım arzusuyla bir aydır iş arıyorum. Tüm görüşmelerimde eşim yanımdaydı ve hepsi kadındı. Hep guleryuzlu ve sempatiktim insanlar bana ne tatlısın deyip form doldurttular. Sadece bu yani arayıp gel başla diyen olmadı henüz
Lâkin iki gün önce bir tesettür mağazasına gittik ve yetkili kişinin çıktığını yarın gelmemizi söylediler. Tamam dedik eve geldik eşim diyor işte orası olursa çok iyi olur işyerime de yakın birlikte gider geliriz falan.
Diğer gün görüşmeye gittik. Görüşme yapacağımız kişi genç bir erkek (!) Tabi eşimin kıskançlığı malum. Yapacağım iş olursa eğer, masa başında Instagram watsab ve face üzerinden sipariş destek sağlamak. 1700 başlangıç maaş. Ama adam bana kesin gibi konuştu cumartesi arayacağını söyledi. Olumlu olursa eğer hani 12 kişi daha varmış başvuran. Ama olumlu olacağına dair hissim var çünkü gerek diksiyon olsun gerek daha once çocuk ve velileriyle uğraşmış olmam olsun işe yatkın olacagim konusunda adam fikir sahibi oldu yani. Ben guleryuzlu davrandım ama sempatik olmaya çalışmadım sonuçta kadına farklı erkeğe farklı davranabilir bı kadın. Neyse çıktık biz ben mutluyum eşime diyorum olacak kesin hissediyorum diye. Başladı triplere kıskançlığa .. niye gülüyorsun adama dedi. İnanın ön yargı sahibi olmasın diye ılımlı kişi gözükmeye çabasıyla bir guleryuzluk.. neyse tartışma tarzında bir konuşma olmadı laf arasında şakayla adam ararsa o işi yapmayacagimi söyledi. Bi kaç yere daha baktık oralardan da ses çıkmazsa eylüle kadar çalışmayacağını Eylül'de de anaokuluna istersem girebilecegimi söyledi. Tamam dedim. Çünkü en olumlu yer orası ararsalarda da gircem diye ısrar edersem anlam yuklicek. Adamı gözünde çok büyüttü ilk defa bu denli davrandı. Ben sayfaya baktım instagramdan adama da baktım çünkü adamın alyansi vardı belki işe yarar diye. Baktım adam üç ay sonra evlenecek kızlar. Eşime laf çarptım geldiğinde AA ben o sayfaya baktım yarım milyon takipçisi var kim der ki ya.. dedim . O da sayfanın adını sordu ve adamın adını hatırlamaya çalıştı. Sanırım bakmak için.. bı kaç kere de konusunu açtı işte ben hep dedim senden önemli değil hayatım. Bana güvenmemek degil inanın dışarıdan çok kıskanıyor beni. Kızlar ona hissettirmeden nasıl halledebilirim aradıklarında işi onun da istemesiyle onaylamak istiyorum..
Bir de iş görüşmesinde kendisinin muhatap alınmasını istiyor. Bence eşiniz konusunda hayal aleminde yaşıyorsunuz. Ayrıca gülüşünüzü başka erkeğin görmesini istememsi size romantik gelmiş galiba ama aşırı sahiplenici ve hastalıklı bir tutum bence. Ne demek gülüşünü görmesinler? Gülüş bu, gülüş. Sanki özel bir şey. O zaman halka açık alanlarda gülemiyor musunuz? Erkek arkadaşlarınızla muhabbet edemiyor musunuz? Ya da suratı asık mı konuşuyorsunuz herkesle.Zaten eşimde ille ben de geleyim diye bir durum yok güven konusunda problemimiz de yok bana hep sen insanlara nasıl davranacağını bilirsin der. Onun çalıştığı yerin civarı olduğu icin bana bulabilir misin dedi. Ben de çok dolaştığımız icin karistirabilecegimi söyledi. Odaya bile girmeyecekti sorun olmaz dediler sıkılmasın diye ben gel dedim görüşeceğim kişinin erkek olduğunu da biliyordu oysaki. Adam konuşurken ona çok bakmamıs benimle kontak kurmuş genelde onu öne sürüyor ben neciyim orada erkek erkeği az da olsa muhattaba alır dimi falan diyor adama yani onun kendini kuruşu @pelin- @duygu45
Evet eşim çok destekcidir sağolsun ısrar ederim ben o gittiğimiz yeri bilmiyorum benimle gel derim gelir sağolsun ama öğren artık bu yerleri benim işim olur hep gelemem seninle der gayet normal medeni bir şekilde :) o kadar gelinlikçi giyim mağazası gezeriz ama erkek sonuçta kendini sartlamaz ben tesettür istiyorum diye rahat etmem açısından, daha iyi oldu bak der :)) her girdiğimiz dukkandakilerden kıskanmaz ama soğan erkek de değildir hani hiç kıskanmaz diyemem gözü tutmadığı biri çıktı şimdiye kadar diğerleri gibi dövmedi de kendi içinde hata olarak gördüğü ama anca o kadar engelleyebildigi kıskançlığı dizginlemek için beni yokladı yarin bişey olmadığını anlicak kendine kızacak ve kusura bakma diyecek :)) ben bunu geç yapma ihtimaline karşı adam cumartesi arayacağı için erkenden halletmeye çalışıyorum sadece. Ay ne çok anlattım onca yorumuma rağmen aynı şeyleri sayıklayan birine. Ama insan işte bir umut..ne kadar destekçi bir koca :)
eşinin elinden tutup görüşmelere bile götürüyor tesettür mağazasında çalışmasına izin veriyor içeride erkek sinek görünce de bu izinden vazgeçiyor
Sanırım biraz olabilir ben oraları bilmiyorum ay eşimi yanimda görecekler ay rezil olcam öyle olacağına bulamayayim iş yerini kaybolayim bilmediğim yerde daha iyi nasılsa iş yeri beni bulur yolda aaaa bizi arıyorsunuz dimi diye.. düşünemiyor insan isteİş görüşmelerine eşinle gitmen çok saçma. Benimki 2 yıldır çalıştığım firmanın kapısından adım atmadı daha. Siz çocuk musunuz?
Evet eşim çok destekcidir sağolsun ısrar ederim ben o gittiğimiz yeri bilmiyorum benimle gel derim gelir sağolsun ama öğren artık bu yerleri benim işim olur hep gelemem seninle der gayet normal medeni bir şekilde :) o kadar gelinlikçi giyim mağazası gezeriz ama erkek sonuçta kendini sartlamaz ben tesettür istiyorum diye rahat etmem açısından, daha iyi oldu bak der :)) her girdiğimiz dukkandakilerden kıskanmaz ama soğan erkek de değildir hani hiç kıskanmaz diyemem gözü tutmadığı biri çıktı şimdiye kadar diğerleri gibi dövmedi de kendi içinde hata olarak gördüğü ama anca o kadar engelleyebildigi kıskançlığı dizginlemek için beni yokladı yarin bişey olmadığını anlicak kendine kızacak ve kusura bakma diyecek :)) ben bunu geç yapma ihtimaline karşı adam cumartesi arayacağı için erkenden halletmeye çalışıyorum sadece. Ay ne çok anlattım onca yorumuma rağmen aynı şeyleri sayıklayan birine. Ama insan işte bir umut..
"soğan erkek değil" ve "şimdiye kadar dövmedi diğerleri gibi"Evet eşim çok destekcidir sağolsun ısrar ederim ben o gittiğimiz yeri bilmiyorum benimle gel derim gelir sağolsun ama öğren artık bu yerleri benim işim olur hep gelemem seninle der gayet normal medeni bir şekilde :) o kadar gelinlikçi giyim mağazası gezeriz ama erkek sonuçta kendini sartlamaz ben tesettür istiyorum diye rahat etmem açısından, daha iyi oldu bak der :)) her girdiğimiz dukkandakilerden kıskanmaz ama soğan erkek de değildir hani hiç kıskanmaz diyemem gözü tutmadığı biri çıktı şimdiye kadar diğerleri gibi dövmedi de kendi içinde hata olarak gördüğü ama anca o kadar engelleyebildigi kıskançlığı dizginlemek için beni yokladı yarin bişey olmadığını anlicak kendine kızacak ve kusura bakma diyecek :)) ben bunu geç yapma ihtimaline karşı adam cumartesi arayacağı için erkenden halletmeye çalışıyorum sadece. Ay ne çok anlattım onca yorumuma rağmen aynı şeyleri sayıklayan birine. Ama insan işte bir umut..
Yok ben size neden aramadiklarini söyleyeyim ben çocuk gelisimciyim ve oralarda hep giyim gelinlik var tecrubesizim diye almıyorlar yapabilirim diyorum düşünelim diyorlar :) bu iş destek hattı gibi birşey ama daha önce dijiturkte çalıştığım için olacak gibi. Adam zaten olumlu gibi konuştu eşimin gelmesi etkilemedi belki de Muhafazakar biriydi ve uçarı kaçarı bekar elinden telefon düşmeyen paraya ihtiyacı olmayan öylesine çalışan kızlar yanısıra aklı fikri işte olacak alacağı paraya ihtiyacı olan ev bütçesine katkıda bulunacak yani ise ihtiyacı olan olgun dusunceli bir bayanla calismak verim acisindan daha mutlu edecek iş yerini :) ben olacağını dusunmesem buraya yazıp eşimle nasıl konuşmalıyım diye fikir istemem dimi ? :) Ya da her işe olacak diye umitlensem diğer yerler de arayabilir derimBüyük ihtimalle iş görüşmelerine veliniz gibi eşiniz de geldiği için kabul edilmiyorsunuz. Ama adam tek başınıza da göndermez tabi. Etraftan kıskanmak değil o malesef size güvenmiyor. Bir kabul edin önce.
İşte bazen Zorla konusturuluyor insan yaptığını zaten savunmuyorum ama benim eşim sizin eşiniz gibi değil demek ki napayım bosayayim mı ? Böyle zamanlarda iki taraf da birbirine uyarak hareket eder o bir sinirle yanlış davrandı anlayacak diye bekliyorum demek ki öyle yapıda bir insan olduğunu biliyorum. Sadece iş kaçmasın diye sizden fikir istiyorum erkene çekmek amaçlı. Yarından sonra cumartesi bu arada. Hayata bakış açınız aynı derken biz geri gorusluymusuz gibi konuşmuşsunuz.. Tasvir ettiğiniz gibi biri olsam nasıl eğitimci olabilirim acaba ? Kusura bakmayın da burada ne olaylar görüyoruz Allahım yaşayanların yardımcısı olsun eşimin yanlışını anlatır fikir sorarım ama diğer daha kötü insanlarla birmis gibi de konusulursa mübalağaya gerektiği gibi cevap veririm."soğan erkek değil" ve "şimdiye kadar dövmedi diğerleri gibi"Bence siz eşinizle çok mutlu yaşar gidersiniz. Hayata bakışınız aynı. Ayrıca politik davranıp işte gözünüz yokmuş adamı umursamıyormuş gibi yaparak çok iyi yapmışsınız. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi vazgeçecek, tamam çalış diyecek. Cumartesiye daha çok var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?