• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Algı oluşturmadan ikna etmek :(

maviningolgesi

Afra Demir
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
553
472
53
Kızlar merhaba yine ben..
Burada öyle fikirler alıyorum ki işe de yaradığını gördükçe ki sizler sağolsun, burayı bir kurtuluş olarak görüyorum. Gelelim konuya;
Benim durumları az çok bileniniz var. Yaza doğru taşınacağız ve artık kv ile karşılıklı oturmayacağız. Evimde yemek olduğu halde her akşam yumurta pişirseler kapı çalmalar dk başı eşimin onlarda oturmasını neredeyse iki uc saat otursa oğlum senin evin yok mu demeyecek cinsten tavırları son bulacak hiç değilse iki üç günde bir olacak yani :))
Rahatça çocuk yapıp dogurabilecegim yine sorunlar yaşayacağım ama kapı kapıya olduğu kadar değil.
Bu yüzden yaza hem tasinicaz hem evde canım sıkılıyor hem de birlikte birşeyler başaralım arzusuyla bir aydır iş arıyorum. Tüm görüşmelerimde eşim yanımdaydı ve hepsi kadındı. Hep guleryuzlu ve sempatiktim insanlar bana ne tatlısın deyip form doldurttular. Sadece bu yani arayıp gel başla diyen olmadı henüz :KK70:
Lâkin iki gün önce bir tesettür mağazasına gittik ve yetkili kişinin çıktığını yarın gelmemizi söylediler. Tamam dedik eve geldik eşim diyor işte orası olursa çok iyi olur işyerime de yakın birlikte gider geliriz falan.
Diğer gün görüşmeye gittik. Görüşme yapacağımız kişi genç bir erkek (!) Tabi eşimin kıskançlığı malum. Yapacağım iş olursa eğer, masa başında Instagram watsab ve face üzerinden sipariş destek sağlamak. 1700 başlangıç maaş. Ama adam bana kesin gibi konuştu cumartesi arayacağını söyledi. Olumlu olursa eğer hani 12 kişi daha varmış başvuran. Ama olumlu olacağına dair hissim var çünkü gerek diksiyon olsun gerek daha once çocuk ve velileriyle uğraşmış olmam olsun işe yatkın olacagim konusunda adam fikir sahibi oldu yani. Ben guleryuzlu davrandım ama sempatik olmaya çalışmadım sonuçta kadına farklı erkeğe farklı davranabilir bı kadın. Neyse çıktık biz ben mutluyum eşime diyorum olacak kesin hissediyorum diye. Başladı triplere kıskançlığa .. niye gülüyorsun adama dedi. İnanın ön yargı sahibi olmasın diye ılımlı kişi gözükmeye çabasıyla bir guleryuzluk.. neyse tartışma tarzında bir konuşma olmadı laf arasında şakayla adam ararsa o işi yapmayacagimi söyledi. Bi kaç yere daha baktık oralardan da ses çıkmazsa eylüle kadar çalışmayacağını Eylül'de de anaokuluna istersem girebilecegimi söyledi. Tamam dedim. Çünkü en olumlu yer orası ararsalarda da gircem diye ısrar edersem anlam yuklicek. Adamı gözünde çok büyüttü ilk defa bu denli davrandı. Ben sayfaya baktım instagramdan adama da baktım çünkü adamın alyansi vardı belki işe yarar diye. Baktım adam üç ay sonra evlenecek kızlar. Eşime laf çarptım geldiğinde AA ben o sayfaya baktım yarım milyon takipçisi var kim der ki ya.. dedim . O da sayfanın adını sordu ve adamın adını hatırlamaya çalıştı. Sanırım bakmak için.. bı kaç kere de konusunu açtı işte ben hep dedim senden önemli değil hayatım. Bana güvenmemek degil inanın dışarıdan çok kıskanıyor beni. Kızlar ona hissettirmeden nasıl halledebilirim aradıklarında işi onun da istemesiyle onaylamak istiyorum..

çalışacak olan kendi kararını kendisi verecek olan sizsiniz eşinize söz hakkı tanımayın şartlar uyuyorsa girin ve çalışın , ben asla bu tarz ortamlara ne eşim ne ailemden biri ile gitmem,seçimlerimi kendime göre yapmışımdır ve çalışmak için yada çalışmayı düşündüğüm yer için eşimden izin almam...

Yorumlarimi yanlis anlamayin lutfen ama asiri kiskanclik gerçekten cok ilkel bir duygu.Bu kadari aslinda kadina saygisizlik geliyor bana.siz sonucta bir bireysiniz.Istediginiz yerde calisabilirsiniz.Calistiginiz uerde erkek olmasi cok normal inanin.Kadinda erkek te kendini bildikten sonra sorun cikmaz.

Esinizle veliniz gibi is gorusmelerine birlikte gitmeniz komik geri donus olmamasi bu sebepten olabilir.

Kendi kararlarinizi kendiniz alin birde disariya guvenmiyor durumlarini birakin size guvenmiyor yada kendi gibi goruyor cevreyi.
Anladım.
Bana güvenmediği için kendi mesleğimi yapmam konusunda sıkıntı görmüyor veya o adama denk gelene kadar hiç bir sıkıntı yoktu. Yapacak kadın anaokuluna giderken de yapar sayın velim bunu düşünememiş olsa gerek :)
Eşimi benden iyi tanır gibi konuşmuşsunuz hadsizlik olacak belki ama eşim bana guvenmese "o gülüşü benden başka erkek görsün istemiyorum" demek yerine ortalığı ayağa kaldırır iş meselesi de sonsuza kadar kapanır. Hepimizin cahillik zamanları oldu sonuçta bunları gördük zamanında yapsa yapardı. :) Kafasında ihtimal verdiği ufacık biseyi hissettirmeden sorun olmadığına inandırmaya çalışıyorum sadece.

Kocaya bu kadar bel baglamayin.iş görüşmesine yalniz gidin.18 yasini gecmis yetişkin insansin.o kisksncligi hic anlamiyorum.önüne gelene sarkacak kadar iğrenç se siz calismazsiniz zaten.

çalışacak olan kendi kararını kendisi verecek olan sizsiniz eşinize söz hakkı tanımayın şartlar uyuyorsa girin ve çalışın , ben asla bu tarz ortamlara ne eşim ne ailemden biri ile gitmem,seçimlerimi kendime göre yapmışımdır ve çalışmak için yada çalışmayı düşündüğüm yer için eşimden izin almam...
Zaten eşimde ille ben de geleyim diye bir durum yok güven konusunda problemimiz de yok bana hep sen insanlara nasıl davranacağını bilirsin der. Onun çalıştığı yerin civarı olduğu icin bana bulabilir misin dedi. Ben de çok dolaştığımız icin karistirabilecegimi söyledi. Odaya bile girmeyecekti sorun olmaz dediler sıkılmasın diye ben gel dedim görüşeceğim kişinin erkek olduğunu da biliyordu oysaki. Adam konuşurken ona çok bakmamıs benimle kontak kurmuş genelde onu öne sürüyor ben neciyim orada erkek erkeği az da olsa muhattaba alır dimi falan diyor adama yani onun kendini kuruşu pelin- pelin- duygu45 duygu45

Yorumlarimi yanlis anlamayin lutfen ama asiri kiskanclik gerçekten cok ilkel bir duygu.Bu kadari aslinda kadina saygisizlik geliyor bana.siz sonucta bir bireysiniz.Istediginiz yerde calisabilirsiniz.Calistiginiz uerde erkek olmasi cok normal inanin.Kadinda erkek te kendini bildikten sonra sorun cikmaz.

Ben niye gülüyorsun lafına takıldım. Somurtacak mısınız işe başlarsanız, günde kaç kişiyle konuşacaksınız kimbilir, elbette güleryüzlü olacaksınız. Kıskanç bir eşiniz var belli, buluttan nem kapar özellikte biri iş görüşmelerine yalnız gidin o yüzden, buna güldün demiş, yarın başka biriyle görüşseniz bakışınıza, söylediğiniz bir söze takılır, böyle iş bulamazsınız.

İnanın ön yargı sahibi olmasın diye ılımlı kişi gözükmeye çabasıyla bir guleryuzluk..
Daha sen bize kendini anlatmaya çabalıyorsun kötü bir şey deriz güldün diye. Ben bu toplumun değer yargısına....
Neyse eşin de sinirimi bozdu be kıskanç özgüvensiz bir de kadınların olduğu iş yerine sokmaya çalışıyor. Böyle karısına güvenmeyip olay çıkartan dışarda kendi neler yapmaz. Sorsan dışarıya güvenmiyorum yok işte kıskancım bik bik bik. Kişi kendinden bilir işi...

Zaten adam da bir Nuri Alço "aman aman maviningolgesi gelse de gazozuna ilaç atsam" diye düşünüyordur.
Ne tuhaf eşleriniz var ya.

Ben niye gülüyorsun lafına takıldım. Somurtacak mısınız işe başlarsanız, günde kaç kişiyle konuşacaksınız kimbilir, elbette güleryüzlü olacaksınız. Kıskanç bir eşiniz var belli, buluttan nem kapar özellikte biri iş görüşmelerine yalnız gidin o yüzden, buna güldün demiş, yarın başka biriyle görüşseniz bakışınıza, söylediğiniz bir söze takılır, böyle iş bulamazsınız.
Adamla genel olarak ciddi konuştum ve ise hemen yarın başlayacakmisim gibi geldi mutluydum adam aniden 12 kişi daha var deyince hayal kırıklığı içeren bir gülüşle başımı egdim. Nasip o zaman dedim. Bu yani. Çocuk gibi kıskanıyor öyle tartışma değil hani benden başkası gormicek gülüşünü herkesin hatunu kendine güzel falan. Hani yarın belki diretmedigimi görünce git çalış dicek. Kafasındaki o küçük şeyi nasıl yok ederim diye düşünüyorum ama sağolun ne eşimin veliliği ne beni ise cagirmamalari kaldı :D

Arkadaşlar büyük harfle yazıyorum ESİME KENDİM GEL DEDİM İSTERSEN SİKİLMA BURADA DEDİM. ONUN AKLİNDA BİLE YOKTU. SANKİ BEN KORKMUSUM DA CAGİRMİSİM FALAN GİBİ KONUSUYORSUNUZ. AKLİMA BİLE GELMEDİ HALBUKİ. DAHA ONCE DE FARKLİ YERLERDE ERKEK KİSİLER VARDİ ONLARİ KİSKANMADİ. ADAMİ BUYUTTU DİYORUM GOZUNDE.

Daha sen bize kendini anlatmaya çabalıyorsun kötü bir şey deriz güldün diye. Ben bu toplumun değer yargısına....
Neyse eşin de sinirimi bozdu be kıskanç özgüvensiz bir de kadınların olduğu iş yerine sokmaya çalışıyor. Böyle karısına güvenmeyip olay çıkartan dışarda kendi neler yapmaz. Sorsan dışarıya güvenmiyorum yok işte kıskancım bik bik bik. Kişi kendinden bilir işi...
Gülüş kısmına öyle dedim çünkü daha önce başka yerlerle de görüştük orada da erkekler vardı adam onları değil bunu kıskanmis demek ki farklı bir tebessumdu düşüncesi yaratmamak için. Ne düşündüğünüz değil beni doğru anlayıp anlamadığınız ve fikirleriniz önemli sonuçta..

Adamla genel olarak ciddi konuştum ve ise hemen yarın başlayacakmisim gibi geldi mutluydum adam aniden 12 kişi daha var deyince hayal kırıklığı içeren bir gülüşle başımı egdim. Nasip o zaman dedim. Bu yani. Çocuk gibi kıskanıyor öyle tartışma değil hani benden başkası gormicek gülüşünü herkesin hatunu kendine güzel falan. Hani yarın belki diretmedigimi görünce git çalış dicek. Kafasındaki o küçük şeyi nasıl yok ederim diye düşünüyorum ama sağolun ne eşimin veliliği ne beni ise cagirmamalari kaldı :KK70:
Benden başkası görmeyecek lafı bence size güvensizliğinden, ben olsam bu lafı duyduktan sonra bana güvenmiyor musun diyerek üste çıkar, bırakın ikna etmeye çalışmayı dediğine pişman ederdim.
Bu kafasındaki küçük birşey değil çünkü sizin düşündüğünüz gibi. Sonuçta gülmekten gülmeye fark değil mi, insan eşine başka güler yabancı birine başka güler. Benden başkasına gülmeyeceksin ne demek ağır anlam içeriyor.

Benden başkası görmeyecek lafı bence size güvensizliğinden, ben olsam bu lafı duyduktan sonra bana güvenmiyor musun diyerek üste çıkar, bırakın ikna etmeye çalışmayı dediğine pişman ederdim.
Bu kafasındaki küçük birşey değil çünkü sizin düşündüğünüz gibi. Sonuçta gülmekten gülmeye fark değil mi, insan eşine başka güler yabancı birine başka güler. Benden başkasına gülmeyeceksin ne demek ağır anlam içeriyor.
Zaten ben üste çıktım üste çıkmalı bı durumum da yoktu yani ne demek istiyorsun falan filan derken sinirlendiğimi yansittim ama o beni yumuşatmaya çalışınca o denli ciddi bir kıskanma olmadığını kendince adamı yakışıklı bulduğunu ve benim de ne dusundugumu yokladığını farkettim. Diyorum ya yarın gelse tamam başla dese sasirmam çünkü ben ona ne çok hevesli gibi davrandım ne de kızdım orda çalışmamı istemiyor diye kafasında soru işareti bırakmadım. Hadi kızlar öylesine biri değil eşim neyi nasıl düşündüğünü ondan önce biliyorum güvensiz değil ama takıntılı. İlk evlendigimde daha cahil daha fazlaydı ama şimdi bu zamanlara şükredip daha da düzelecek diyorum..

Bence de bu iş olmayacak
Diğer iş görüşmelerine kendiniz gidip kendi kararlarınızı kendiniz alın her şeyi eşe danışmak zorunda değilsiniz
Yalnızca evlendiniz birbirinizin anne babası olmadınız kaldı ki anne babaya bile danışmayız,
çoğu şeye kendi keyfimize ve rahatımıza göre karar veririz

Back