Alevi eş

sekersi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.075
293
123
erkek arkadaşım alevi. ailem en başta asla kabul etmedi. ama ben ne kadar iyi biri oldugunu anlattıkca birşey dememeye başladılar. aile büyükleri de eger hayırlı bir eşse alevi sunnı farketmez, sana değer versin yeter dediler. erkek arkadaşımla da allah nasıp ederse evlenmeyi düşünüyoruz. Ona inanıyorum. Hayatımda onun kadar aklı başında, mert, dürüst bir insanla karşılaşmadım, allah utandırmasın. Ama sonucta evlilik aileler arasında da olan bişey. ya ilerde bunlar sorun olursa? en basiti çocugumuz olsa onun mezhebı ne olacak mesela? yada ben dini gereklilikleri yerine getirmemesinden rahatsız olur muyum?

kızlar açıkcası bilemiyorum. bana da hiçbirşey anlatmıyor bizim farklı oldugumuzu farklı geleneklerimiz oldugunu düşünmüyor. lütfen büyüklerim yardımcı olsun bana yol göstersin. alevilik konusunda da lütfen bilgilendirme yaparsanız çok mutlu olurum ve lütfen konuyu başka yerlere çekmeyiniz burda kimse hor görülsün istemiyorum.

Son düzenleme:
aa neden canım yanlış bir konu mu açtım ki bilemedim şimdi yasak mı
Dini konu acmak yasak bir de bu konularda millet birbirine giriyor.

Ben kk okuyucusu olarak soyleyeyim esinin ailesi ile aileni birak sen bile gecinemeyeceksin ama inanc farkliliklarindan degil.:KK45: O yuzden es adayinin sana tutumu ve seninle ailesi arasindaki denge kurusu nasil buna bak buna gore karar ver.

Annen sorun çıkarmamış ama sen şimdiden rahatsız olmaya başlamışsın. Şimdi böyleyse ileride aynı evdeyken daha zor olur. Bir de çocuk olunca tabii.

Dini konu acmak yasak bir de bu konularda millet birbirine giriyor.

Ben kk okuyucusu olarak soyleyeyim esinin ailesi ile aileni birak sen bile gecinemeyeceksin ama inanc farkliliklarindan degil.:KK45: O yuzden es adayinin sana tutumu ve seninle ailesi arasinda ki denge kurusu nasil buna bak buna gore karar ver.
dogru haklısın şimdiden başlamış bile. ama kimse yanlış anlamasın lütfen kültür farklılığı asıl soru aslında

Külturler çok farkli olur evlenince problem olabilir. Hayata bakış açılari ters olur. Ama belli de olmaz yapamazlar dediğin çiftler ölene kadar beraber oluyor. Mutlu olurlar dediğin de ayrılabiliyor. Kötülemiyorum kimseyi tepki de çekmek istemiyorum ama yetiştirilme tarzlari farkli olabiliyor.

Seni rahatsız ediyorsa ve ilerde onun da rahatsız olacağı şekilde değişirsen çok mutsuz olursunuz. Bence daha dikkatli kararlar verin. Ne kadar insanlar önemsiz dese de aslında böyle konular önemli.

Back
X