- 5 Haziran 2011
- 312
- 3
Sorunlarım var. :18:
Zira pek bilgim yok bu konuda.Düşünün hangi bölümde yaparım onu bile bilmiyorum. :26: Gerçi şartlarda yazıyordur sanırım. :44:
1- Geç mi kaldım? 30 yaşındayım. AÖF işletme mezunuyum.
2- Hali hazırda çalışıyorum. Çalışırken zor olur mu? Ya da olur mu? Derslere nasıl katılırım?
3- İngilizce şart mı? Ya da ne seviyede şart? "My name is Gülümsün" seviyesindeyim. :'(
4- Açıkcası masrafı da gözümü korkutuyor. Çünkü belki de yüksek lisans bir işime yaramayacak (???) ama ben boş durmayı sevmiyorum. Kendimi geliştirmek, zihnimi dinamik tutmak için sürekli kurslara katılıyorum mesela. Bir de hazır bekarken yapabildiğim her şeyi yapmak istiyorum.
5- ALES'e İlkbaharda girsem, diyorum ama daha ders çalışmaya başlamadığım gibi daha önce hiiiç ALES'e girmedim ben!Nasıl çalışacağım? Nasıl başarılı olacağım? Yüksek puan alınca "tam burs" var mı özel üniversitelerde?
~ ~ ~ Cevap verecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Sanırım soracaklarım bu kadar. Aklıma gelirse sorarım gene ~ ~ ~
arkadaşlar yüksek lisans yapmak için lisans diploma notunun en az 3.00 mı olması gerekiyo?
ales için kaynak önermek isteyen var mı ?
Bayanlar bu konuda çoook sorum var hangisinden başlasam bilemiyorum. Öncelikle şunu sorayım ; 4 yıllık bir bölüm okuyorum 2.sınıftayım. İlkbahar sınavına girmek istiyorum. Girmemi önerir misiniz yoksa daha erken mi?
Bir de şunu merak ediyorum. Ales yalnızca yüksek lisans eğitimi için mi gereklidir yoksa başka iş başvurularında da işime yarar mı?
Fen edebiyat kimya bölüm mezunuyum işletme yönetim ve organizasyon insan kaynakları yönetiminde tezsiz yuksek kisansim var doktora yapmak için alesten 55 almak yeterli olurmuş öğretim görevlisi olmak için 70 mi almak gerekiyor bilgisi olan varsa sevinirim herkese başarılar
ales başvurusu ne zaman oluyor?
önerdiğiniz kaynak varmı kızlar ? yüksek puan almam lazım çok çalışıp
arkadaşlar yüksek lisans yapmak için lisans diploma notunun en az 3.00 mı olması gerekiyo?
Bayanlar bu konuda çoook sorum var hangisinden başlasam bilemiyorum. Öncelikle şunu sorayım ; 4 yıllık bir bölüm okuyorum 2.sınıftayım. İlkbahar sınavına girmek istiyorum. Girmemi önerir misiniz yoksa daha erken mi?
Bir de şunu merak ediyorum. Ales yalnızca yüksek lisans eğitimi için mi gereklidir yoksa başka iş başvurularında da işime yarar mı?
ben de 70 üstüne çıkmaya çalışıyorum. aslında hedefim 80 üstü ama zaman konusunda sorunum var. alanım sayısal. sayısal 2-de çok vakit kaybediyorum pratiğim yok össdeki gibi. sanırım çok test çözmem lazım. çalışmaya başlayacağım bu vakitlerde.
başvuru: 10-19 mart
sınav: 11 mayıs
sağol micra. osym sitesinde ales e girince boş bir sayfa çıkıyor da.
üniversitelerin beklediği minimum not ortalaması hakkında bilgisi olan var mı?
ortalamam şuan 2,31. geçme notumuz bu yıla kadar 70'ti. bu yıl 60 a düşürdüler. o yüzden hiç ortalama kasma hayali kurmadım.şimdilerde baktım ales kolay geliyor. öss de zaten en iyi iki dersim mat 30 da 29 net, türkçe 27.5 ile türkçe ve mat 1 idi. ben de öss tecrübeme güvenerek deneyeyim diyorum ama not ortalamam engel mi merak ediyorum. ikinci dönem 4 ders alacağım bu yüzden çok da yükseltemiyorum...
hazırlananlardan en düşük ortalamalar kaç merak ediyorum.
bir de ben ankaradayım. ankaradaki üniversitelerin beklediği not ortalamalarını bilenler varsa çok sevinirim.