ALESe Girecek Arkadalar Burda Toplanp Bilgi Aliverii Yapalim..

Bugün bende çözüyim bari bir tane deneme bakalım bende durumlar nasıl, sınav anında kendinizi kaptırmayın da kızlar şimdi biraz daha sıkın dişinizi

kızlar sorularıma sizde bakın her yere yazıyorum
soru
anlamı en uygun tamamlayanı bulunuz
gerçek sanatçı, yapıtını yaratırken değişenin içinden değişmeyeni yakalayabilendir. Kitaplıkların en güzel bölümlerini süsleyen klasik yapıtlar ise bu gerçek sanatçıların yaratılarıdır. Bu nitelik sayesindedir ki hem yapıt hem yaratıcısı ...................

A-zamana yenik düşmemiş olur
B-çağdaşlık düzeyine ulaşır
C-yenilikçi bir anlayışı yansıtır
D-toplumsal bilince hizmet eder
E-yaşamla iç içe olmayı sürdürür

soru
cümleden kesin olarak çıkarılacak yargıyı bulunuz
İzmirin bergama ilçesi yakınlarındaki antik allıanol yerleşimi yortanlı barajında su tutulmasıyla yakında sular altında kalacak

a-izmir, tarihi geçmişi olan bir yerleşim yeridir
b-bergama ilçesinde birçok tarihi kalıntı vardır
c-izmir su sıkıntısı yaşamaktadır
d-yortanlı barajı izmirin su ihtiyacını karşılayacaktır
e-sula raltında pekçok köy kalacaktır

soru
hangi cümlelerde neden-sonuç ilişkisi vardır?
1. bir sözcüğün anlamını bilsek de bir sözlüğe başvurmak gerekiyor.
2. sözcüğün anlamını belirlerken geçerli olan, bir sözlüğün tanıklığıdır.
3. nice önemli yazar:"şu sözlüğe göre diyerek düşüncesini pekiştirme gereği duyar.
4. kuşkusuz sözlükler birbirinden yararlanarak gelişir.
5. gelişen dili izlemek süreklilik isteyen bir çalışmadır.
a- 1 ve 2
b- 2 ve 3
c- 3 ve 4
d- 3 ve 5
e- 4 ve 5
soru:
boş bir havuzu üstteki a musluğu 12 saatte dolduruyor,havuzun yan duvarının tam ortasında bununan b musluğu ise havuzun kendi hizasına kadar olan kısmını 9 saatte boşlatıyor. ikisi brilikte açılırsa havuz kaç saatte dolar?cevap:24

az önce denemeyi bitirdim ve canım çok sıkıldı sanki hiç çalışmamışım gibi bir sürü boşum var yanlışım var çok canım sıkıldı
bozma moralini soru çözdükçe oluyor.

soru
anlamı en uygun tamamlayanı bulunuz
gerçek sanatçı, yapıtını yaratırken değişenin içinden değişmeyeni yakalayabilendir. Kitaplıkların en güzel bölümlerini süsleyen klasik yapıtlar ise bu gerçek sanatçıların yaratılarıdır. Bu nitelik sayesindedir ki hem yapıt hem yaratıcısı ...................

A-zamana yenik düşmemiş olur
B-çağdaşlık düzeyine ulaşır
C-yenilikçi bir anlayışı yansıtır
D-toplumsal bilince hizmet eder
E-yaşamla iç içe olmayı sürdürür

Değişen nedir zamandır nesillerdir. mesela şimdi moda olan bir şey 100 yıl sonra moda olmaz. Ama değişen bu zamanın içinde değişmeyen şeyler de vardır. Aşk sevgi insani duygular gibi. İşte bunları işleyen klasikler geçmişten günümüze kadar kalmıştır kalıcıdır. A şıkkı zamana yenik düşmemiştir olur.

soru
cümleden kesin olarak çıkarılacak yargıyı bulunuz
İzmirin bergama ilçesi yakınlarındaki antik allıanol yerleşimi yortanlı barajında su tutulmasıyla yakında sular altında kalacak

a-izmir, tarihi geçmişi olan bir yerleşim yeridir
//Bana bu şık doğru cevap gibi geldi ama yine de içimde yanlış olabilir gibi bir şüphe var
b-bergama ilçesinde birçok tarihi kalıntı vardır
//bir tane var ama birçok mu bilemeyiz
c-izmir su sıkıntısı yaşamaktadır
// yok böyle bir şey
d-yortanlı barajı izmirin su ihtiyacını karşılayacaktır// bu da yok bilemeyiz yani
e-sula raltında pekçok köy kalacaktır// yerleşim yeri köt mü şehir mi bilmiyoruz

soru
hangi cümlelerde neden-sonuç ilişkisi vardır?
1. bir sözcüğün anlamını bilsek de bir sözlüğe başvurmak gerekiyor.
2. sözcüğün anlamını belirlerken geçerli olan, bir sözlüğün tanıklığıdır.
3. nice önemli yazar:"şu sözlüğe göre diyerek düşüncesini pekiştirme gereği duyar.
4. kuşkusuz sözlükler birbirinden yararlanarak gelişir.
5. gelişen dili izlemek süreklilik isteyen bir çalışmadır.
a- 1 ve 2
// 2. cümle birincinin nedenidir diye düşündüm önce soruyu anlamadım sandım her cümle kendi içinde neden sonuç olacaka ama öyle bir şey göremeyinc böyle yorum yaptım bende :))
b- 2 ve 3
c- 3 ve 4
d- 3 ve 5
e- 4 ve 5
soru:
boş bir havuzu üstteki a musluğu 12 saatte dolduruyor,havuzun yan duvarının tam ortasında bununan b musluğu ise havuzun kendi hizasına kadar olan kısmını 9 saatte boşlatıyor. ikisi brilikte açılırsa havuz kaç saatte dolar?cevap:24

şimdi yarısındaki musluk havuzun yarısını 9 satte boşaltıyor tamamını 18 saatte boşaltır dimi ?
şimdi 12 ve 18 in ortak birleştiği en küçük sayıy bulalım kolaylık olsun diye OKEK(12,18)=36 o zaman havuzun tamamının hacmine 36V diyelim.
o zaman 36 V lik havuzu 12 saatte dolduran musluk saatte 3V su akıtıyor demek ki
18 V boşaltan da saatte 2V boşaltıyor değil mi.

Önce havuzun alttan yarıdaki musluğa kadar olan kısmı düşünelim. Altta boşaltan musluk olmadığı için en üstteki musluk 3V akıtarak havuzun yarısını yani 18V lik kısmı 6 saatte doldurur ve bir 6 saat geçer öyle.

Üstteki yarım kısma gelince 3V dolacak 2 V boşalacak o zaman 3V-2V =V
1 tane V kadar dolacak 1 saatte havuz buranın hacmi de 18V olduğu için 18 saatte dolar.

ilk yarısı 6 saat diğer yarısı da 18 saatte dolduğu için toplamda 6+18=24 saatte dolar havuz.

Birde yukardaki türkçe sorularının cevabı ne doğru yaptım mı??

türkçe sorularınıın hepsini doğru yaptın canım ve şu neden sonuçlu olan soruda bende ayrı ayrı baktığımda neden sonuç bulamadım ama paragraf olarak bakınca senin dediğin doğru oluyor:))teşekkür ederim

ılk soru C dıyorum cnm cunku dıyo kı degısenın ıcınde degısmeyenı yakalamtan bahsedıyo demmekı yazarlar yenılıge acık olmalı gıbı bı mesaj uyandırdı bende cnm oylemıymıs cvp ?

bırde neden sonucl ılsıkısını sora soruna da 'kuskusuz sozlukler bırbırınen yararlanarak gelısır ' dıyorum
sozlukler bırbırınden yararlandıgı İÇİN gelısır demek ısıtıyo bu cumlede cnm oyle anladım ama cevaplarını merak ettım cnm enkısa zamanda cevapları beklıyorum :)

Son düzenleme:
ıksı de yanlıs çıktı benım
bı de turkceyı ıyı bıldıgımı sanırdım

ne kadar iyi olursan ol türkçede herkes başka düşünüp başka anlayabilir bir cümleyi. Mesela o neden sonuç ilişkisinde adam cümleler arası sormuş biz cümle içi neden sonuç anladık. Bir de Türkçeyi nereye çeksen gidiyor valla. O yüzden normal yanlış yapmak bence. Türkçe öğretmenleri bile sınavlarda her zaman full çekemiyor ki, biz yapalım.

İDOLÜMSÜN denemem !!!
Ben daha önce girmiştim ama fazla puan tutturamadım. Gerçi daha sıkı çalışmalıydım. Bir de benim EN BÜYÜK dezavantajım hiç Türkiye'de okumamış olmak
Ben Mayıs 2013 ALES sınavına gireceğim. Şimdiden yavaştan çalışıyorum. Tabii doktora tezim de girdi araya, zamanı iyi koordine etmem lazım:111:
Ben daha önce anlatımlı kitap almıştım ve memnun kalmıştım, ama bu sene bir tane daha aldım (farklı bir yayınevininkini), hani belki bi kitapta olmayanlar diğerinde olur falan diye. Eski sınavları da basıp dosyaladım (internette var), ayrıca deneme sınav seti aldım.
Yani tam teşkilatlıyım :124: tabii benim en az 2-3 misli fazla çalışmam gerekiyor çünkü çoğu işlemleri okulda biz hiç görmedik. ben eşit ağırlıklı olarak girmem lazım, benim için belki daha iyi sözelden girmektense...
Neyse kızlar. Gelecek sınava girenlere bol şans:129:

Ben iki sene önce girmiştim 95 puan aldığımda bu puan sayısal puanımdı ama dediğim gibi bir ay her gün deneme çözdüm süre tutarak. Ondan önce de 2 kez girmiştim hep 80 puanda takılı kalmıştım o zamanlar çalışmadan girmiştim üniversitede matematiği biraz unutmuştum. Şimdi o kadar alabilir miyim bilmiyorum çok çalışmadım bu sefer ama eski sonucuma baktım gaza geldim bu sefer daha yüksek yapmayı deneyeyim bi bakalım dedim. Eski sınav sonucumu da paylaşayım fikir sahibi olursunuz kaç nete 95 puan gelebiliyor diye.

bizlerede nasip etsin rabbim:)benim boşum çok oluyor vakit artıyor aslında ama soruyu çözemiyorum ki

Wow, sen bi de 200 soruyu komple yapmışsın bi de zaman arttı şuna da baktım buna da baktım diyorsun :96: sen uçmuşsun baya allah bana da nasip etsin bu gazı yaaaa :84::95: ama maaşallah vallah ben de sıkı çalışcam artık. ALES'de istediğim puanı alırsam senin sayende olur...bak vallah, o zaman sana küçük bir hediye bile yollayacağım

Son düzenleme:

200 soruyu komple yapmadım ama 29 sorum kalmıştı 171 soruya baktım sadece. Zaman arttı derken de işte sözel 1 bittikten sonra zaman arttı o sırada sözel 2'den 21 soru cevapladım.
Gaza getirseydim ne mutlu bana :))) Hediyeye gerek yok ama çok ısrar ediyorsan düşüneyim

cnm sonucların supermiş ya masllah emınımıstedıgın yerlere gelırsın Allah calısanın emegını verır
ınsallah bızlerde bole guzel puanlar alabılenlrden oluruz
cnm be de kpssye hazılarncam ınsallah bu sene derslerımıaksattım bıraz onlara calısıyım baslıyorum kıtaplar falan alıcam cnm sen hanıgı kıtapları onerırısın kpss gy gk olarak bu arda kpss A ya gırıcem
sana sormusmuydum cnm hatırlamıyorumkusura bakma tekraradan soruyosam cunku bı kac yer de de sormustum da

Yorumların için teşkrler ALES başlığında kpss kitabı önermem biraz tuhaf olacak ama kusura bakmayın :)) Ben kpss B'ye girmiştim bu sene 90 puan aldım ve de deli gibi çalıştım özellikle son aylar sabah kalkıp akşam yatana kadar elimden kitaplar düşmedi. VE şu kitapları beğenerek çalışmıştım:
TARİH

• Pegem 2si bir arada tarih
Ben pegemin tarih kitabı vardı çok beğenmiştim çalışırken hiç sıkılmamıştım hikaye masal anlatır gibi önemli ayrıntıları anlatmış ve de sürükleyici idi. O kitabı bitirdim. Pegem tarih 2 si bir arada diye bir kitaptı turuncu kapaklı arkası soru bankası önü konu anlatımlı idi.
  • Data Konu Anlatım
  • Pegem Ders Notları- özet şeklinde
COĞRAFYA

• Yediiklim konu anlatım
  • Yedi iklim Soru Bankası
Coğrafyadan yediiklimin konu anlatımlı kitabı ve çözümlü soru bankasını çok beğenmiştim.

ANAYASA

• Yedi iklim konu anlatım
  • Teorem Konu Anlatım
Anayasadan yine yediiklimin konu anlatımı ve teoremin anayasa kitabı güzeldir.

MATEMATİK

• Yediiklim Konu Anlatım
Matematikten Yediiklimin konu anlatımı çok hoşuma gitmişti içinde baya kazık sorular vardı. Konu anlatımı yüzeysel ama matematik temeli olmayana önermem onu.
TÜRKÇE

• Yedi iklim Konu Anlatım
Türkçeden de yediiklim yine güzeldi.

GK için x yayıncılığın tüm konu anlatımlarını şiddetle öneririm tarihten bazı soruları o kitap sayesinde doğru yaptım sınavda. Bir de beğendiğim soru bankaları mevcuttu onlar da şunlar:

• İstikrar Soru Bankası
  • Beyaz Kalem Soru Bankası
  • Yedi iklim Çözümlü Soru bankaları
  • Pegem Soru Bankası
  • Uzman Kariyerin Çözümlü Soru Bankaları
  • Yargı Kozmik Oda Çıkmış Sorular Kitapları- Ösymnin yaptığı tüm sınav soruları
  • Uzman kariyerin konu anlatımları da güzeldi Türkçe hariç Türkçesi hatalı ve kazıktı
  • İhtiyacın +20 denemeleri
  • Çıkmış sorular

Ben bu yayınları kullandım ama 2012 ile yazarları aynı mı kontrol et kitapların yazarları içerikleri tamamen değişebiliyor her sene. Mesela pegemin 2009 yayınları o kadar kötüydü ki anlatamam ama 2012 yayını çok güzeldi ben çok beğnmiştim. O yüzden yazarları aynı ise tavsiye ederim.

rica ederım cnm bu arada ne kadar ok ayrıntılı yazmıssın cok cok sagol
butun onerdıklerını kagda not ettım cnm dedıklerını alıcam bakalım ama sen masallah butun kıtapları tuketmıssın
ben sımdılık tarıh ve matematık calısmayı dusunuyorum cnm okulum var cunku bırde ıng kursu var off off daha kendı derslerıme yenı calısmaya basladım
bayramda acıklarımı kapatıcam kendı derslerımle ılgılı sonra kpss kıtaplarımı alıcam bu arda tekrara cok cok sagol basarılar

kızlar bende 11 kasımda sınava giricem. bu yıl öylesine denemek için giriyorum, önümüzdeki yıl hazırlanarak giricem sınava. şimdilik geçmiş yılların sorularını cözüyorum. sözel 1 ve sözel 2 çok güzel gidiyor fakat matematiği yapamıyorum :18:

çözümlü sorulardan bak matematiğe bayağı faydası olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…