bozma moralini soru çözdükçe oluyor.az önce denemeyi bitirdim ve canım çok sıkıldı sanki hiç çalışmamışım gibi bir sürü boşum var yanlışım var çok canım sıkıldı
kızlar sorularıma sizde bakın her yere yazıyorum
soru
anlamı en uygun tamamlayanı bulunuz
gerçek sanatçı, yapıtını yaratırken değişenin içinden değişmeyeni yakalayabilendir. Kitaplıkların en güzel bölümlerini süsleyen klasik yapıtlar ise bu gerçek sanatçıların yaratılarıdır. Bu nitelik sayesindedir ki hem yapıt hem yaratıcısı ...................
A-zamana yenik düşmemiş olur
B-çağdaşlık düzeyine ulaşır
C-yenilikçi bir anlayışı yansıtır
D-toplumsal bilince hizmet eder
E-yaşamla iç içe olmayı sürdürür
soru
cümleden kesin olarak çıkarılacak yargıyı bulunuz
İzmirin bergama ilçesi yakınlarındaki antik allıanol yerleşimi yortanlı barajında su tutulmasıyla yakında sular altında kalacak
a-izmir, tarihi geçmişi olan bir yerleşim yeridir
b-bergama ilçesinde birçok tarihi kalıntı vardır
c-izmir su sıkıntısı yaşamaktadır
d-yortanlı barajı izmirin su ihtiyacını karşılayacaktır
e-sula raltında pekçok köy kalacaktır
soru
hangi cümlelerde neden-sonuç ilişkisi vardır?
1. bir sözcüğün anlamını bilsek de bir sözlüğe başvurmak gerekiyor.
2. sözcüğün anlamını belirlerken geçerli olan, bir sözlüğün tanıklığıdır.
3. nice önemli yazar:"şu sözlüğe göre diyerek düşüncesini pekiştirme gereği duyar.
4. kuşkusuz sözlükler birbirinden yararlanarak gelişir.
5. gelişen dili izlemek süreklilik isteyen bir çalışmadır.
a- 1 ve 2
b- 2 ve 3
c- 3 ve 4
d- 3 ve 5
e- 4 ve 5
soru:
boş bir havuzu üstteki a musluğu 12 saatte dolduruyor,havuzun yan duvarının tam ortasında bununan b musluğu ise havuzun kendi hizasına kadar olan kısmını 9 saatte boşlatıyor. ikisi brilikte açılırsa havuz kaç saatte dolar?cevap:24
ıksı de yanlıs çıktı benım
bı de turkceyı ıyı bıldıgımı sanırdım
mantık sorularından da çok çok çözünce onlar da yapılıyor korkulacak bir şey yok gerçekten ben her gün bir deneme çözerek 1 ay kadar çalışmıştım 95 aldım ALESten zor olsa alamazdım dimi :)) Demek ki çalışınca yapılıyor :))
Ben iki sene önce girmiştim 95 puan aldığımda bu puan sayısal puanımdı ama dediğim gibi bir ay her gün deneme çözdüm süre tutarak. Ondan önce de 2 kez girmiştim hep 80 puanda takılı kalmıştım o zamanlar çalışmadan girmiştim üniversitede matematiği biraz unutmuştum. Şimdi o kadar alabilir miyim bilmiyorum çok çalışmadım bu sefer ama eski sonucuma baktım gaza geldim bu sefer daha yüksek yapmayı deneyeyim bi bakalım dedim. Eski sınav sonucumu da paylaşayım fikir sahibi olursunuz kaç nete 95 puan gelebiliyor diye.İDOLÜMSÜN denemem !!!
Ben daha önce girmiştim ama fazla puan tutturamadım. Gerçi daha sıkı çalışmalıydım. Bir de benim EN BÜYÜK dezavantajım hiç Türkiye'de okumamış olmak
Ben Mayıs 2013 ALES sınavına gireceğim. Şimdiden yavaştan çalışıyorum. Tabii doktora tezim de girdi araya, zamanı iyi koordine etmem lazım:111:
Ben daha önce anlatımlı kitap almıştım ve memnun kalmıştım, ama bu sene bir tane daha aldım (farklı bir yayınevininkini), hani belki bi kitapta olmayanlar diğerinde olur falan diye. Eski sınavları da basıp dosyaladım (internette var), ayrıca deneme sınav seti aldım.
Yani tam teşkilatlıyım :124: tabii benim en az 2-3 misli fazla çalışmam gerekiyor çünkü çoğu işlemleri okulda biz hiç görmedik. ben eşit ağırlıklı olarak girmem lazım, benim için belki daha iyi sözelden girmektense...
Neyse kızlar. Gelecek sınava girenlere bol şans:129:
gaza geldim sınavdamaşallah canım sonuçlarınaüstelik sözel 2 de çözmüşsün
Ben iki sene önce girmiştim 95 puan aldığımda bu puan sayısal puanımdı ama dediğim gibi bir ay her gün deneme çözdüm süre tutarak. Ondan önce de 2 kez girmiştim hep 80 puanda takılı kalmıştım o zamanlar çalışmadan girmiştim üniversitede matematiği biraz unutmuştum. Şimdi o kadar alabilir miyim bilmiyorum çok çalışmadım bu sefer ama eski sonucuma baktım gaza geldim bu sefer daha yüksek yapmayı deneyeyim bi bakalım dedim. Eski sınav sonucumu da paylaşayım fikir sahibi olursunuz kaç nete 95 puan gelebiliyor diye.
Eki Görüntüle 536116
Wow, sen bi de 200 soruyu komple yapmışsınbi de zaman arttı şuna da baktım buna da baktım diyorsun :96: sen uçmuşsun baya allah bana da nasip etsin bu gazı yaaaa :84::95: ama maaşallah vallah ben de sıkı çalışcam artık. ALES'de istediğim puanı alırsam senin sayende olur...bak vallah, o zaman sana küçük bir hediye bile yollayacağım
Ben iki sene önce girmiştim 95 puan aldığımda bu puan sayısal puanımdı ama dediğim gibi bir ay her gün deneme çözdüm süre tutarak. Ondan önce de 2 kez girmiştim hep 80 puanda takılı kalmıştım o zamanlar çalışmadan girmiştim üniversitede matematiği biraz unutmuştum. Şimdi o kadar alabilir miyim bilmiyorum çok çalışmadım bu sefer ama eski sonucuma baktım gaza geldim bu sefer daha yüksek yapmayı deneyeyim bi bakalım dedim. Eski sınav sonucumu da paylaşayım fikir sahibi olursunuz kaç nete 95 puan gelebiliyor diye.
Eki Görüntüle 536116
cnm sonucların supermiş ya masllah emınımıstedıgın yerlere gelırsın Allah calısanın emegını verır
ınsallah bızlerde bole guzel puanlar alabılenlrden oluruz
cnm be de kpssye hazılarncam ınsallah bu sene derslerımıaksattım bıraz onlara calısıyım baslıyorum kıtaplar falan alıcam cnm sen hanıgı kıtapları onerırısın kpss gy gk olarak bu arda kpss A ya gırıcem
sana sormusmuydum cnm hatırlamıyorumkusura bakma tekraradan soruyosam cunku bı kac yer de de sormustum da
çözümlü sorulardan bak matematiğe bayağı faydası olurkızlar bende 11 kasımda sınava giricem. bu yıl öylesine denemek için giriyorum, önümüzdeki yıl hazırlanarak giricem sınava. şimdilik geçmiş yılların sorularını cözüyorum. sözel 1 ve sözel 2 çok güzel gidiyor fakat matematiği yapamıyorum :18: