Bunun için ücretsiz danışma hatları ya da devletin atadığı avukatlar da mevcut.Ciddi bir durumda avukat danişma ihtiyaci olan ama milyarlar verecek parasi olmayanlar avukata danişamasin o zaman 4 sene okudu diye.
Hatta parasi olmayan 6 sene okumuş doktora soru sormasin evde kendi kendine tedavi olsun 6 sene okumuş yani 3 kuruşla gidip bogazim agriyor da denmez şimdi adama.
Ben satıcılar arası fiyat farkına bakıyorum.Evet firma olarak değil de satıcı olarak sorun yaşadım. Yani bi sürü yorum var insan şüphelenmiyor. Zannetmiyorum uzun bi süre internet alışverişine güvenebileceğimi. Bana da fatura geldi. Satıcı, firmanın kulağına gitmesin diye iade kabul etmedi :) birde nasıl anlarız bu satıcıların orjinal ürün gönderip göndermeyeceğini?
Kırık camlar teorisi okumanızı tavsiye ederim. Küçük yanlışların somut olayda suçun görmezden gelinmesi ya da affı daha büyük suçlara, toplumun duyarsızlaşmasına hatta suça teşvike sebebiyet veriyor. Ama bu demek değil ki avukatlar ücretsiz danışmanlık yapsın.Hakimin yuzundeki ifadeyi dusunemiyorum,ben yerinde olsam yuzune firlatirim iddianameyi falan bununla mi ugrasacagim diye
Muayene parasi yok mu zaten?
Siz doktora muayene olmadan once, bir doktora danisayim ucretsiz sonra gerekirse muayene olayim mi diyorsunuz?
Sanirim avukatlarla ilgili kotu bir deneyim yasamissiniz daha once de boyle bir yorumunuza denk geldigimi net hatirliyorum.
Aynen öyle ben de hiç anlamıyorum gayet uygun fiyatlı çok kaliteli ürünler varİnsanlar niye şu çok pahali unlu markalarin urunlerini 3 kuruş daha az vererek satin alma derdine girerler anlamiyorum.
Paran yetmiyorsa o markayi kullanmazsin? Paranin yettigini magazasindan al.
Bunun için ücretsiz danışma hatları ya da devletin atadığı avukatlar da mevcut.
Ben anlamıyorum bu avukatlardan ne istiyoruz.
4 sene okul 1 sene zorunlu staj, etti 5 sene.
Dolayısıyla bizlerin bir soru olarak gördüğü şeyde adamlar yüzlerce kitap, kanun şu bu yalayıp yutuyor ki ancak cevaplayabiliyorlar.
Sorduğumuz şey yol adresi değil, çok biliyorsak yasal haklarımızı kendimiz de araştırıp öğrenebiliriz değil mi?
Ama uğraşa gelince yapmayız ‘1 soruya da ücret mi’ alınır diye abartırız.
Kimse kusura bakmasın, her mesleğin iyisi kötüsü mevcut ama avukatlarla alakalı bu verilen genel yargıya çok sinirleniyorum.
Al kitabe gibi diz rafına, oku o zaman arkadaşım ne diyeyim.
Avukatlik deneyimim hiç olmadi. Zaten danişma bedava olsun demiyorum. Danisma ucreti 450 liraymiş ve bu danişma ucretini az bulmuş arkadaş daha fazla olmaliymiş 4 yil okudugu için. :))) Soru sormak daha kaç para olacakti?
Boyle dusunursek orta direk kimsenin doktora muayene bile olamamasi lazim hadi muayene oldu tedavi olamaz. Ben şu ara dişlerimle ilgili İstanbulun en pahali özel hastanelerinden birine gidiyorum. Ozel Sigortasiz ödedigim halde bir dişime 3bin lira ödedim kanal dolgu gibi işlemler için. Demek ki 10 milyar vermem lazimdi.
Avukat parasini alir isini yapar elbette. Hakim ise sadece şok olur bence. İkinci el sitesinden ucuza urun alip neden orijinal degil diyen birini ilk kez goruyor olabilir. Kucuk yanlislari gormemezlikten gelmesini soylemedim zaten urunu iade edip parasini geri alsin ve musteri hizmetlerine sikayet etsin dedimKırık camlar teorisi okumanızı tavsiye ederim. Küçük yanlışların somut olayda suçun görmezden gelinmesi ya da affı daha büyük suçlara, toplumun duyarsızlaşmasına hatta suça teşvike sebebiyet veriyor. Ama bu demek değil ki avukatlar ücretsiz danışmanlık yapsın.
Hiçbir mesleğe böyle itibarsızlaştırma yapılmıyor ama söz konusu hukuk ve avukatlık olunca durum başka.bir de "internette de yazıyor bunlar"cı kesim var
o zaman davana internet girsin
vardı öyle bir tane ben para vermem internetten bakar açarım davamı demişti
bakmış açmış davası reddedilmiş
olacak işi olmamış
istinaf edin diye geldi aynı parayı verdi
belki olur bu aşamadan sonra belki olmaz
ben nasıl doktora gidip internette yazıyor şu ilaçlardan içerim o zaman demiyorsam çok bilenler de avukata gelmesin bu üslupla
bir de doktorun odasına girdiğin anda muayene ücretini ödersin avukata gider gelir gider gelir sonra vazgeçtim davayı der
Neden Bunu yazıyorsunuz? Ben burda belki paylaşmak istemiyorum? Ayrıca nerden biliyorsunuz?
Dolap uygulamasında millet “sadece 1 kez sürdüm” diyerek rujlarını,parlatıcılarını satıyor ve o rujlar kapış kapış gidiyor bende hayretler içerisinde kalıyorum.Şu korona ortamında bir de ne cesaret.2.el makyaj malzemesini kullanmayi nasil goze aliyorsunuz? Iade edip paranizi geri alin.
Hayır canım konu o değil konu hep satması. 150 ürün satmış kozmetik. Almanya’dan getirdim yazmış ama sahteymiş meğer yani bunu herkese yapıyor cilt önemli diye aslında tereddüt ettim yoksa iade ederim hakkım var
Her meslek grubuna soracak sorusu olan, ücretsiz faydalanmaya çalışan bir grup insan var. Görmezden gelip, tavrımızı belirlememiz gerekli bence.Hiçbir mesleğe böyle itibarsızlaştırma yapılmıyor ama söz konusu hukuk ve avukatlık olunca durum başka.
Zaten mantar gibi türediler, elini atsan avukat kaynıyor, çoğu konumunun çok daha altında ücretlere çalışıyor.
Hiçbir mesleğe ‘ya bir şey soracağım şu nasıl olur’ demiyoruz.
Türkçe öğretmeni bir arkadaşımıza çocukların sorularını, sınav kağıdı yollamıyor y da bir çalıştır durumuna bak demiyoruz.
Psikolog olana derdimizi anlatıp çare aramıyoruz, doktor olana ‘şöyle şöyle bir reçete yazıver’ demiyoruz ya da bir iç mimara ‘eve gel de fikir ver ne alayım’ diye sormuyoruz.
Ama söz konusu avukat olunca gece gündüz 24 saat arkadaşımız dahi olsa zaman ayırıp hem de ücretsiz yardımcı olmasını bekliyoruz.
Sebep?
Sebebi basit, napıyor ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?