Aldığım kozmetik ürünü sahte çıktı. Avukat var mı?

Mağazadakine baktım daha farklı sahte eminim birde nerden aldığını buldum instagramdan 10 tlye alıyor

Dolandırıcı oldugunu dusunuyorsaniz acin o zaman davayi.
Kiz benim de haberim yoktu diyebilir.
2. El oldugu icin muhtemelen aldigi yeri ispatlamak zorunda değil.
Iade etmek istediğinizde iade almasa ugrasin derim.
Internet uzerindeen kozmetik alışverişi yapılmaz.
Boyner vs olur da, ikinci el uygulamasinda, sahistan olmaz.
Cildinizin pazarlığını yapmayın.
Alanin da kendi sorumluluğu bence.

Hayır konu bu işi baya yapması. Sattıklarına baktım full sahte kozmetik. Herkeste anlamamış 5 puan vermiş konu bu
Madem mağazadan bakıyorsunuz, baktığınız yerden almak yerine niye 2. El sitesinden aldınız? Ben yazayım 300 liralık ürünü 50-100 tl ye almaya kalkıp bir de sahte diyorlar ya gülüyor insan. Ne bekliyorsunuz?

urunun kodu var dıyorsunuz koduna bakımadınız mı ? bakın ve sahteyse o platformda zaten urun anlatıldıgı gıbı degıl sahte dıyerek ıade olusturabılıyorsunuz ???

Bu baska bir sey.
Ikıncı el satışlar faturalandirilmaz.
Bana yurtdisindan hediye geldi, kullanmayacagim icin elden çıkarmaya karar verdim, desem, kim neyi ispatlayacak?

Ürün 300 TL idi gerçekte ben 210 a aldım. Orası ikinci el sitesi olduğu için sıfır ürün bile daha uyguna Konulmak zorunda. O yüzden 50 olsa almam zaten

Saticiyla iletisime gecmelisiniz önce. Derdinizi anlatin eger iade almazsa o zaman mahkemeye dilekcenizi verirsiniz

Bu baska bir sey.
Ikıncı el satışlar faturalandirilmaz.
Bana yurtdisindan hediye geldi, kullanmayacagim icin elden çıkarmaya karar verdim, desem, kim neyi ispatlayacak?
Barkod sistemi ile ne zaman hangi tarihte ve nerede satıldığını bulunabiliyor aslında turuncu.
Ama yetkili firmaya falan ulaşmak, dolayısıyla bir yasal süreç başlatmak gerek sanıyorum.

Bu ikinci el sahtekarlığı gerçekten aldı başını gitti.

konu basligi da avukat var mi

Ürün 300 TL idi gerçekte ben 210 a aldım. Orası ikinci el sitesi olduğu için sıfır ürün bile daha uyguna Konulmak zorunda. O yüzden 50 olsa almam zaten
Değer mi arkadaşım?
90 tl için muhattabın yok resmen.
Neyse bununla geçmiş olsun, kullandığın platformda belirt bari yorumlarda ürünle alakalı sıkıntını ve şikayet sitelerine yaz.
Ama yasal sürece girme değmez.
Hem mahkemeleri boş yere işgal etmemek hem de emek ve zamanını harcamamak adına.

Ya kiz açısından soyluyorum,
Bana hediye geldi, hediye eden kisi yurtdisinda yasiyor. Ben de bilmiyordum sahte olduğunu .
Bitti gitti :)
Aptallik suc degil sonucta.
Ikinci el ürünlerde ispat zor bence. Illaki yolu vardir ama 300 liralık sey icin, davayla avukatla ugrasmam, iade ederim.

Ya bilmiyorum dava açsanız ne olur falan ama gereksiz gibi sanki.. Tabi ki kandırılmak her türlü çok çirkin birşey aldatılmanın her türlüsüne karşıyım fakat ben olsam dava açmak falan bu işlerle uğraşmazdım..Ona harcayacağım emek, belki para ne bilim gereksiz buldum sanki Zaten 2. El makyaj malzemesi hiç bakmazdım daha uygun fiyatlı ürünleri sıfır olarak almayı tercih ederdim gerçi size de sanırım sıfır diye satmışlar zaten ama yine de emin olamazdım girmezdim o topa hiç.. Satıcı ile iletişime geçin mağduriyetinizin hemen giderilmesini istediğinizi söyleyin ve de paranızı geri alın.. Bana soracak olursanız fikrim bu yönde..

İkinci el sitelerde iade yok, işin garibi o.
Ancak ürün farklı bir şekilde gelirse ya da hasarlı olursa onu da site kabul ederse iade var.
Sahte olduğunu düşünüyorsan da kendin ispatlamak zorundadın falan filan.

Hiç bulaşılacak bir şey değil, hele kozmetikte.
Adam dolandırmanın yeni methodu ikinci el satış olmuş.

Hani şu meşhur bi site var t..yol ilk kez alışveriş yaptım orjinal çanta aldım. Aynı markanın bi ürününü daha önce almıştım biliyorum yani. Çanta geldi bildiğin çakma. Hemen yazdım bu sahte diye yorum attım, iade açtım. hemen tutuştular tabi aradılar resmen yalvardılar siz iade yapmayın biz orjinal gönderelim. Tövbe ettim.

Şaka mısınız? Ne Zorunluluğu var? Ben 200 e aldığım bir ürünü hiç kullanmadım. Aynen 200 e geri sattım. Niye zarar edeyim. Sizin gibi düşünenleri de kandırıyor işte insnalar. Kimse 300 e aldığı ürünü de 210 a satmaz. Üstelik 100 tl üzerine satıcıya komisyon da kesiyor. Hatta Zara pantolon mağazada 200 ama ben 50 ye etiketli veriyorum diyene de inanmayın. İhraç fazlası ve kalitesi düşük oluyır mesela ürünlerin. Sosyete pazarında aynısını 15-20 liraya alıp oradan 70- 80 e satanları gördüm ben.

Orada sorumluluk satıcı mağazada.
Ama bahsettiğiniz firma birçok konuda tüketicinin yanında oluyor, satıcı mağaza ile böyle şikayetler sonucunda anlaşmasını feshediyor.
Çok kullandığım bir site, ne markadan alışveriş yapsam mağazanın kendi orjinal kutu, ambalaj, mağaza kesim faturasıyla geldi evime.
Hatta oradan aldığım ürünü mağazadan değiştirdiğim bile oldu.
Satıcıya dikkat etmek ve seçmek önemli.

Adamlar o danışana cevap vermek için 4 sene en az emek harcıyor.
Düşünsenize 1 sorunuzun cevabı için:)
Çok çok az bana göre.

Ciddi bir durumda avukat danişma ihtiyaci olan ama milyarlar verecek parasi olmayanlar avukata danişamasin o zaman 4 sene okudu diye.
Hatta parasi olmayan 6 sene okumuş doktora soru sormasin evde kendi kendine tedavi olsun 6 sene okumuş yani 3 kuruşla gidip bogazim agriyor da denmez şimdi adama.

Evet firma olarak değil de satıcı olarak sorun yaşadım. Yani bi sürü yorum var insan şüphelenmiyor. Zannetmiyorum uzun bi süre internet alışverişine güvenebileceğimi. Bana da fatura geldi. Satıcı, firmanın kulağına gitmesin diye iade kabul etmedi :) birde nasıl anlarız bu satıcıların orjinal ürün gönderip göndermeyeceğini?

Muayene parasi yok mu zaten?

Siz doktora muayene olmadan once, bir doktora danisayim ucretsiz sonra gerekirse muayene olayim mi diyorsunuz?

Sanirim avukatlarla ilgili kotu bir deneyim yasamissiniz daha once de boyle bir yorumunuza denk geldigimi net hatirliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…