Aldığım kozmetik ürünü sahte çıktı. Avukat var mı?

Avukatim ve sizin gibi insanlar yuzunden cogunlukla islerim aksiyor, uykusuz kaliyorum fazla calismaktan. Siz aman ne var arkdasimiz iste bir soruya cevap verse ne olur ya da makyaj malzemelerim sahte olabilir, dava acalim, kamu faydasi saglayalim diye dusundugunuz seyler bizim kimi zaman saatlerimize ve hatta gunlerimize mal oluyor.
Bu kadar bos islerle ugrasmak istiyorsaniz kendiniz arastirin, tuketici hakem heyetine basvurun, yardimci oluyorlar ama saga sola ego tatmini yapabilmek icin “benim avukat arkadasim var, simdi yaktim cirani” demek istiyorsaniz bunun bedelini lutfen odeyin

Bu baska bir sey.
Ikıncı el satışlar faturalandirilmaz.
Bana yurtdisindan hediye geldi, kullanmayacagim icin elden çıkarmaya karar verdim, desem, kim neyi ispatlayacak?

Çok haklısınız, faturalandırılmaz. Lâkin, esasen pek öyle kolaylıkla geçiştirebileceğini sanmıyorum naçizane...
Satıcının, ürünlerini sattığı ikinci el uygulamasında kaydı var. Uygulamanın, birden çok nedenle bu arşiv kaydını tutması zorunlu. Sizin sözünü ettiğiniz şekilde bir savunma yaparsa bu savunma hukuken itibar görmez, çünkü devamlı satış yapıyormuş. Bu şartlarda "orijinal olmadığını bilmiyordum" savunması da pek itibar görmez çünkü alıcılara "ürün orijinaldir" diyor, herkese açık bir platformda, ürünle ilgili bu beyandan sorumluluğunu doğar. Çünkü 1 lira da olsa 5 lira da olsa hukuken hiç önemli değil, çıkar elde ediyor.

Ama aslında kastetiğim ve önemsediğim bunlar değildi, siz de haklı olabilirsiniz ben de, biz uzman değiliz. Ben esasen, siz uğraşmayın, markayı bilgilendirin, onlar sizin yapabileceklerinizden çok daha fazlasını yapabilecek bilgi ve tecrübeye sahiptirler, uzmanlaşmış avukatları var, bakın bir maskaradan neler olmuş demek istedim. Çünkü bir marka, her şartta ürününün çakmasının peşine düşer. Marka, çakma üreticinin üretim+dağıtım hacmini/kapasitesini bilemeyeceği için, herşeyden önce bunları ortaya çıkarması gerektiğinden ve yanı sıra diğerlerini caydırmak için, ibret olsun diye vs. vs. peşine düşer. Esas kastım buydu.

O ikinci el uygulamalardan D ile başlayanlardan birinde şu sıralar çok ilginç bir şey görüyorum. Victoria’s Secret’ın pembe karton çantaları(poşetleri yani) boyutlarına göre 5-10-15 TL’ye satılıyor..Yani bir insan neden bir markanın poşetini para verip alır ki aklım almıyor

paranı geri almak varken neden dava açacaksın bu bir, ikincisi kamu davasına dönuşmesini istemiyorsan şikayetini geri çekeceksin demektir o halde neden dava açıyorsun?
anlaşırsınız ne demek neyde anlaşacaksınız?

İnternetten alışveriş yapmak gerçekten çok korkutucu ya .

İade et konu sahibi , avukata vereceğin parayla da birleştirir orjinalini alırsın .

Anlaşma kısmı şöyle olur ancak; iadeyi kabul eder satıcı, konu sahibi de parasını geri alır.
Farklı bir beklentisi mi var konu sahibinin acaba ?

Bir daha 2.el kozmetik ürünü almayın lütfen. Kendi sağlığınız için.

Kiz sadece danisma ücreri 450 o da 15-20 dakika bir de seni temsil ettigini düşün
Ahahaha
Yani bana az geldi, yok cinci hocası, muskacısı her şeyi geçtim Allahın kahve falına 200 tl 300 tl alan bir de veren var.
Yasal haklarımızı öğrenmek adına helali hoş olsun, netten de baktım 1 saati aştığında tarife değişiyormuş

Ablama zamanında bakın danışma değil, davası sonucu yapılan ödeme ‘örgü kazak’ idi.
Elbette ki tanıdık ve aynen ‘bir şey soracağız müsaitsen ara’ şeklinde başlayıp, kazağa kadar geldi mesele

Zengin insanin hali farklı tabi

Anlaşma kısmı şöyle olur ancak; iadeyi kabul eder satıcı, konu sahibi de parasını geri alır.
Farklı bir beklentisi mi var konu sahibinin acaba ?

işte acabasını bilmiyorum?
öyle olacaksa eğer neden hemen alıcıyla dialoga geçmemiş, belki o kız da birinden orjinal diye aldı beğenmedi satmak istedi.
iyi niyet önemli herşeyde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…