Aldatılmak

Boşanmayacaksan huzursuzluk çıkarma. kendine çocuklara hayatı zehir ediyorsun ya ayrıl ya da unut başka yolu yok

Bu sekilde çocuk büyütmekte hatali. Cocuklari kendine bagli degil, bagimli hale getiriyorsun. Ve bu sekilde 2 cocuk, 3.5 yilda. Insan ne kendine vakit ayirabilir ne baska birsey. Tabiki annenlere birakabilmelisin, esine birakabilmelisin.

Bir adami baba yapiyorsan, oda gece kalkacak. Oda sabah kalkacak çocuga bakacak. "Erkektir yapmaz" zihniyeti nedir ya? Sperm bankasindanmi geldi bu cocuklar? Erkekler gayet yapiyor. Senin esin yapmiyorsa, o onun sorunu.

Ve üzgünüm, adam bunu tekrar yapar. Dügünlerde kiz kestiriyor. Senin yaninda baska kadinlara bakiyor. Bu sadece senin yakaladigin bir durum. Kim bilir kaç tane yakalamadigin sohbetler ne bilim neler vardir.

2 cocuk ile, adatan adamin yaninda durabilirsen, gayette annenin yaninda durabilirsin. Bos yere cehenemde kalmaya gerek yok. Cünkü orasi cocuklar içinde cehenem oluyor. Onlar gayet farkindalar aranizdaki soguklugu, küslügünden.

Ya bu dediklerinize tamamen katılıyorum. Ailemin erkekleri “Erkek yapmaz.” zihniyetinde olmadı hiç. Çocuğum olursa eşimden en az benim kadar sorumluluk almasını beklerim. Kadınların anne kimliğine bürünüp birey kimliğinden uzaklaşmaları da çok yanlış.

Ama bu ayrılırsam velayeti babaya vereceğim anlamına gelmez. Hele bu olayda bebek daha iki aylık. Anne sütüne muhtaç. Daha büyük yaşlarda olsalardı son çare olarak düşünülebilirdi belki.

Tabi konu sahibi velayeti vermekte sorun görmezse buna da kimse yorum yapamaz. Babanın buna ne kadar hakkı varsa, annenin de o kadar var.

Konu sahibi boşanacaksa ve çocuklarından ayrılmak istemiyorsa başka bir yol bulmalı bence. Ailesinden destek almak, gerekirse eski eşin ailesinden destek beklemek, iş bulunca bakıcı tutmak gibi.

Belki adamla anlaşmalı ayrılmayı deneyebilir. Adamın aldatmış olduğu ortaya dökülmez, kadının ise maddi ihtiyaçları karşılanır. Her iki tarafın da işine gelir.

Ya bu dediklerinize tamamen katılıyorum. Ailemin erkekleri “Erkek yapmaz.” zihniyetinde olmadı hiç. Çocuğum olursa eşimden en az benim kadar sorumluluk almasını beklerim. Kadınların anne kimliğine bürünüp birey kimliğinden uzaklaşmaları da çok yanlış.

Ama bu ayrılırsam velayeti babaya vereceğim anlamına gelmez. Hele bu olayda bebek daha iki aylık. Anne sütüne muhtaç. Daha büyük yaşlarda olsalardı son çare olarak düşünülebilirdi belki.

Tabi konu sahibi velayeti vermekte sorun görmezse buna da kimse yorum yapamaz. Babanın buna ne kadar hakkı varsa, annenin de o kadar var.

Konu sahibi boşanacaksa ve çocuklarından ayrılmak istemiyorsa başka bir yol bulmalı bence. Ailesinden destek almak, gerekirse eski eşin ailesinden destek beklemek, iş bulunca bakıcı tutmak gibi.

Belki adamla anlaşmalı ayrılmayı deneyebilir. Adamın aldatmış olduğu ortaya dökülmez, kadının ise maddi ihtiyaçları karşılanır. Her iki tarafın da işine gelir.

Tabiki, yani o konuya yorum yapmaya bile degmez. "Cocuklarini birak ne halleri varsa görsünler" olayi çok ters. Güya erkegi cezalandirmak adina, cocuklarin psikolijisi hiçe sayiliyor. Ki zaten olmasi gereken, erkegin çocuklari ile zaman geçirmesidir. Bu bir ceza olmamali.

Yani düsünülmesi gerken "bu bosanmayi çocuklar en az hasar ile nasil atlatirlar"dir. Ve anne baba ikiside elini tasin altina koymalidir.

Ancak cocuklari 1 saat olsa bile anneye birakmayan kadin, ne bosanir ne baskasi. Farkinda olmadan o cocuklara aslinda daha fazla zarar veriyor.

Hamile karısını aldatan varlığa (Adam demek istemiyorum) geri mi döneceksiniz ? Bu kişi sizi normal Zaman'da da değil en çok ona ihtiyacınız olduğu zamanda aldatmış farkındamısınız ?

Diğer yorumları okumadan yazıyorum bunları. Eşime sırılsıklam aşığım, her şeyden herkesten çok seviyorum onu. Ama bana böyle bir şey yapsaydı geçirdiğimiz onca güzel yıllara ve aşkımıza rağmen silip atardım. Boşanırdım net. Çünkü o tüm emeklere acımamış her şeyi bir kenara koyup böyle bir halt yediyse, benim de hiç bir şeye değer vermemin bir anlamı yok demektir. Zaten evliliğiniz bitince onun da heyecanı son bulunca yeryüzündeki cehennemi yaşamaya başlayacak. Şimdi siz ayrılmadıkça onun ekmeğine yağ sürmüş olacaksınız. Bu evlilikten artık ne siz hayır görürsünüz ne de içiniz eskisi gibi ısınır. İmkanınız varken bitirin. Her türlü hayatınıza devam edersiniz, alnınız ak. O ise her zaman bu etiketi yaşayacak ve güzelim ailesini dağıttığıyla, hayatını mahvettiğiyle kalacak.

Boşanmayı düşünmüyorsanız bile bir süre ailenizde kalın dönmeyin yokluğunuzu görsün en azından terk edebileceğiniz gerçeğiyle yüzleşsin sürüm sürüm sürünmek olayını bırakın yaşasın.
Aslında ne yalan söyleyeyim düşününce size de hak veriyorum kim ne derse desin insan bir aptal mesajlaşma uğruna 2 küçük çocuğu birden babasız bırakıp aile evine dönemeyebilir😔ne denir ki. İnşallah tekrarlamaz. Ama pişman olsun en azıdan. Bir şekilde iliklerine kadar pişman olsun. Sonrasında terapiste de gidin sizin akıl sağlığınız açısından. Ama tekrar ediyorum şu dönem bir şeyler uğruna sizin uğraşmanız gereken dönem değil onun uğraşması gereken dönem. O sizi kaybetti siz onu değil..

3.5 seneye yakın evliliğimiz var eşimle çok severek evlendik. Ailelerimiz de öyle ben çok severim ailesini oda asla saygısızlık yapmadı. Şöyle ki 2 yaşında kızım 2 aylık oğlum var.
Oğluma hamileyken doğumuna 20 gün varken yaptı. Ve ben hala çok kötüyüm atamıyorum kafamdan olmuyor ama boşanamıyorum. İki bebekle annemin yanına gittim sığamıyorum. Ama kimsenin haberi yok bu olaydan. Neyse ben konuya geçeyim eşim işten eve dönerken hamileydim o zaman bilgisayardan whatsabını açmıştım çünkü hiçbişey söylemez bana bende öyle bakıyordum. Yine böyle gelmesine 10 dakika var. Erkek ismiyle kaydetmiş arkadaşının ismiyle ama kıza tabiri caizse yavşıyor. Kızda en sonunda ayar vermiş ben bekar bi kadınım evlisin kızın var yapma eşin bilmiyor diye kandırma bende kadınım yazmış eşimde doğru haklısın. Ben belatı konuşuyorum farkındayım özür dilerim gibi kapatmış konuyu ama öncesinde kıza öpücük emojisi atmış işte düğünde görmüş bakışların fenaydı yazmış ben onları okudum bitti herşey resmen cehennem hayatı yaşıyorum burdayım evet çocuklarım için halası biliyor kuzeni onlara söyledim annesi gibidir halası o büyütmüş neyse konuştuklar ettiler duyunca tabi ben büyük kavga ettik ama ben ısınamıyorum olmuyor lohusalığım zehir oldu yanaşmak falan istemiyorum hiç. Yine kavga ettik ben anneme gittim çocuklarla halasına gönlümü görmüyor demiş. Ne yapayım ne edeyim bilmiyorum buraya niye yazıyorum bilmiyorum. O kadar şiştim ki o kadar üzgünüm o kadar yorgunum sevdiğim adamdan bunu yaşamak bitirdi beni.
Offff en kötüsünde sevdiğin adam olması. Valla çok üzüldüm Allah kimsenin başına vermesin burnu sürtsüz bırak. Boşanmak zor olur anlarım ama sen tavrını koy ve gerçekten inandığın zaman şans ver :KK43:

valla mübarek ayda şaşırıyorum insanlara siz yapsaydınız muhtemelen kapı önünde olacaktınız. bunun açıklaması malaesef yok .. ömür boyu güven sorunu yaşayacaksınız. nasıl katlanırsınız bilemedim
Aynen biz yapsak namussuz ahlaksız şerefimizi 2 paralık etti çocuklarını haketmiyor..

O zaman siz gitmeyin o gitsin. Evi de essek gibi gecindirsin. Siz de duruma bakın kafanızı toplayin biraz. Esiniz pisman gibi de gelmedi. Arda turan gibi yuzsuz geldi bana. Neyse bunun pek affı yok ama edilebilir mi edilir. Ama sizin içinizin soğuması lazim.. Eşyalarını toplayin ve postalayin evden. Maddi olarak da size destek saglasin

Boşanmayı düşünmüyorsanız bile bir süre ailenizde kalın dönmeyin yokluğunuzu görsün en azından terk edebileceğiniz gerçeğiyle yüzleşsin sürüm sürüm sürünmek olayını bırakın yaşasın.
Aslında ne yalan söyleyeyim düşününce size de hak veriyorum kim ne derse desin insan bir aptal mesajlaşma uğruna 2 küçük çocuğu birden babasız bırakıp aile evine dönemeyebilir😔ne denir ki. İnşallah tekrarlamaz. Ama pişman olsun en azıdan. Bir şekilde iliklerine kadar pişman olsun. Sonrasında terapiste de gidin sizin akıl sağlığınız açısından. Ama tekrar ediyorum şu dönem bir şeyler uğruna sizin uğraşmanız gereken dönem değil onun uğraşması gereken dönem. O sizi kaybetti siz onu değil..
Yalnız adam pişman değil.
Gönlümü yapmadı deyip konu sahibini suçluyor.
Bu demek ki, adam aldatmaya devam edecek.
Çünkü pişkin.

Yalnız adam pişman değil.
Gönlümü yapmadı deyip konu sahibini suçluyor.
Bu demek ki, adam aldatmaya devam edecek.
Çünkü pişkin.

Yani keşle daha çözüm odaklı olabilsek.. boşan demekle boşanamıyorsa “iyi kocan seni aldatmaya devam edecek hiç pişman değil, alış bence” kafasında yazmak iki küçük bebeği olan bi kadını üzmekten öte neye yarar? Aile evine sığamıyorum diyor maddi açıdan şuanlık özgürlüğü yok. Ee? Boşansın gelsin kk dan biri mi sahip çıkacak evine alacak?

inanın evli bile değilim ama hayatın siyah beyaz olmadığını görebiliyorum herkesin ailesinin, şartlarının farklı olduğunu.. empati önemli

Yani keşle daha çözüm odaklı olabilsek.. boşan demekle boşanamıyorsa “iyi kocan seni aldatmaya devam edecek hiç pişman değil, alış bence” kafasında yazmak iki küçük bebeği olan bi kadını üzmekten öte neye yarar? Aile evine sığamıyorum diyor maddi açıdan şuanlık özgürlüğü yok. Ee? Boşansın gelsin kk dan biri mi sahip çıkacak evine alacak?

inanın evli bile değilim ama hayatın siyah beyaz olmadığını görebiliyorum herkesin ailesinin, şartlarının farklı olduğunu.. empati önemli
Boşanmasa bile süründürmeli.
Birkaç ay ayrı kalmak vb çözümler olabilir.
Ancak sıkıntı şu ki bunlar hep geçici çözüm.
Çünkü gönlümü etmiyor diyen herif bu kez evi terketti, erkeğim ihtiyaçlarım var der aldatır, yine kadını suçlar.
Yani ortada maalesef kurtarılıp devam edecek bir evlilik yok gibi.
Ya da aldatılmayı yutup devam edecek.

Düğündeki bi kadına "bakışların fenaydı" diyen bir eşle, bu lafı duydugun andan itibaren artık iç.rahatlıyla nereye gidilebilir, nasıl güvenilir, telefonunda neler var neler yok nasıl güvenilir, kafasında neler dönüyor nasıl inanılır ve seni sevdiğine nasıl inanılır ....Bence bitmiştir...Allah kimseye vermesin

konu sahibi siz bence bosanin.

Ben aslinda insanlar degisir o yuzden ikinci sans verilebilir kafasinda bir insanimdir.

Ama ben bir kadinin, hele ki de lohusaliginda/hamileliginde yedigi kazigi unutabilecegine/affedebilecegine inanmiyorum. Cunku o donem o kadar savunmasiz oldugumuz donem ki, insan psikolojisi o donemde yasananlari unutturmuyor. Cok cok basit seyler yasadim hamileligimde, hala daha aklimdadirlar. O yuzden siz olmayani oldurmaya calismayin, bosanin onunuza bakin. Esinizle anlasarak bosanin, cocuklrin nafakasini versin, ev sizinse o evde kalacak sekilde ayarlayabilirsiniz belki.

Bir şey söyleyeceğim tepki alacağım biliyorum. Neden böyle durumlarda çocukları tek başınıza yapmışsınız gibi davranıyorsunuz. Bu adamlar her haltı yerken çocuklarını düşünmüyor ama siz her koşulda çocuklarım var katlanmak zorundayım biyere gidemem modunda kalıyorsunuz. Madem olmuyor, madem ailenize 2 çocukla gidemezsiniz. O zaman çocukların velayetini babaya bırakın kendinizi toparlayana kadar. Bir iş bulun eşek gibi bakmak zorunda.Bu durumu mahkemede de anlatın. Durumunuz düzelince çocuklarınıza sahip çıkarsınız. Ben çok düz yazdım tabiki ayrıntıları var ama çocuk iki tarafında çocuğudur. Siz kendinizi çocuğa mecbur gösterirseniz, o erkek kendinde her hakkı görür. Kendini sadece sperm veren muhteşem canlı olarak görmelerine siz müsaade ediyorsunuz. Adamlar biliyor çocuk var hiçbişey yapamaz bu kadın diyorlar. Ama kendileri çocuk var bunu yapmayayım demiyorlar. Çünkü herşey kadına yüklenmiş. Kadın tarafından bu kadar özveri ile madalya alanınıda görmedim.
Kesinlikle katılıyorum.Bazen eşime diyorum ayrılırsak ya çocukları paylaşırız ya da hepsini sana bırakırım diyorum.Yani boşanınca hiç rahat ettirmem ben seni demek oluyor.
Ne güzel çocuklar sadace kadınınmış gibi kadın tüm dertlerini cefasini çekiyor adam da istediği gibi yaşıyor evlilikte de boşanınca da.Hatta ahlaksızlık yapıyor kadın 2 çocukla başka yerde kalıyor adam hala gönlüm hoş değil diyor.
Ee kadının ilgiye gönlünü hoş edilmeye dinlenmeye ihtiyacı yok mu tabii ki de var.

3.5 seneye yakın evliliğimiz var eşimle çok severek evlendik. Ailelerimiz de öyle ben çok severim ailesini oda asla saygısızlık yapmadı. Şöyle ki 2 yaşında kızım 2 aylık oğlum var.
Oğluma hamileyken doğumuna 20 gün varken yaptı. Ve ben hala çok kötüyüm atamıyorum kafamdan olmuyor ama boşanamıyorum. İki bebekle annemin yanına gittim sığamıyorum. Ama kimsenin haberi yok bu olaydan. Neyse ben konuya geçeyim eşim işten eve dönerken hamileydim o zaman bilgisayardan whatsabını açmıştım çünkü hiçbişey söylemez bana bende öyle bakıyordum. Yine böyle gelmesine 10 dakika var. Erkek ismiyle kaydetmiş arkadaşının ismiyle ama kıza tabiri caizse yavşıyor. Kızda en sonunda ayar vermiş ben bekar bi kadınım evlisin kızın var yapma eşin bilmiyor diye kandırma bende kadınım yazmış eşimde doğru haklısın. Ben belatı konuşuyorum farkındayım özür dilerim gibi kapatmış konuyu ama öncesinde kıza öpücük emojisi atmış işte düğünde görmüş bakışların fenaydı yazmış ben onları okudum bitti herşey resmen cehennem hayatı yaşıyorum burdayım evet çocuklarım için halası biliyor kuzeni onlara söyledim annesi gibidir halası o büyütmüş neyse konuştuklar ettiler duyunca tabi ben büyük kavga ettik ama ben ısınamıyorum olmuyor lohusalığım zehir oldu yanaşmak falan istemiyorum hiç. Yine kavga ettik ben anneme gittim çocuklarla halasına gönlümü görmüyor demiş. Ne yapayım ne edeyim bilmiyorum buraya niye yazıyorum bilmiyorum. O kadar şiştim ki o kadar üzgünüm o kadar yorgunum sevdiğim adamdan bunu yaşamak bitirdi beni.
Size bir kaç soru ;

1. Aynı şeyi siz yapsanız , "Seni düğünde gördüm , gözlerin fenaydı " deyip bir erkeğe yürüseniz ne olurdu ?

2. Siz bunu paspas altı yapıp evliliğinize devam edebilecek misiniz ? İnsan ASLA unutmuyor , ASLA .

3. Çocuklarım var diyorsunuz , o çocuklar ailenin en ufak ruh halini anlıyor. Sağlıklı yetişecek mi o evde çocuklarınız ?

4. "Bir kere aldatan yine yapar." Bu karakter meselesi , eşinizi affetseniz bile tekrar güvenebilecek misiniz ?

Ah🙁
Çok üzüldüm.
Lohusalık zaten berbat bir dönem. Lohusalıkta yaşamanız hele. Kimbilir ne haldesiniz.
Çok normal hisleriniz devam etme kararı almışsınız çocuklar için, olabilir. Ama devam etme kararı affetmek demek değil. Affetmeye zorlamayın kendinizi. Zaten lohusalıktasınız. Siz kendinizi iyi hissetmeye odaklanın. Kendinizi affetmeye zorlamayın, eşiniz affetmeniz için çabalasın.
ona da söyleyin bunu, çocuklar kendini toplayana kadar sadece aynı evi paylaşan ebeveynleriniz. İçim almıyor, olmuyor. Beni de zorlama. Gün gelir içim soğursa ne ala ama soğumazsa da benim suçum değil diyin.

Kendileri sapığım demiyorlar da yok gönlümü görmüyor diyorlar.Hayır siz kimsiniz de gönlümü görmüyor ne demek ya.Gercekten soğudum bu erkeklerden okudukça.Hepsi aynı değildir inş eşim böyle değildir diye dua ediyorum ya

Çünkü her insan çocuğunu başkasına bırakıp gidemez. Evlat bir eşya değil ki emanet verilsin. Ben oğlumu korona var evde sıkılmasın diye kv gönderdim 15 gün oldu her gün ağlıyorum özlediğim için. Kaldı ki orda çok mutlu bahçeye giderler, çok da severler. Ama evlat burnunda tüter insanın
Çocuk emanet verilmez. Çocuk babada emanet mi oluyor? Çocuğu babadayken emanet görüyorsanız o adamdan nasıl çocuk doğuruyorsunuz?

Çocuk emanet verilmez. Çocuk babada emanet mi oluyor? Çocuğu babadayken emanet görüyorsanız o adamdan nasıl çocuk doğuruyorsunuz?
2 yaş çocuğu anne çocuğudur yapmayın.
Biz karı koca öğretmeniz haliyle dört gün çalışıyoruz, haftaiçi bir gün çocuk komple babasıyla yalnız kalıyor. Eşim ilk günden beri bakımını kendi yapar. O yıkardı, altını o alırdı. Hala akşamları oynarlar baba oğul. Ama oğlum benden bir gece bile ayrı kalamıyor henüz hazır değil. Düşünce bile anne diye ağlayıp geliyor. Anne kuzusu zamanlarındaki bir çocuk babaya bırakılamaz. çocuğu yıpratmanktan, üzmekten, endişelendirmekten, geleceğini etkilemekten öte bir işe yaramaz bu.

X