• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Al parayı, ver oyu” taktiği

özenle okuyordum yazınızı ama milyarlık cep telefonu dedinizya tamam dedim bu kadar yeter karnım ağrıycak yoksa... :60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:

aynen valla kütüphanede çalışıyorum bir kahkaha patlattım herkesin gözler bende offf hala gülüyorum o zamanlar milyarlık cep telefonu vatmış baksana haa bir de insanlar cumaya gidemiyormuşşş, etek 200-300 tl imiş ayol o zamanların enflasyonuna göre bizim maaşımız o kadardı. ne eteği o kadar olacak yahuu. Ona bakacak olursak o zaman benzin o zaman ne kadardı şimdi ne kadar, gıdalar o zaman ne kadardı şimdi ne kadar karşılaştırsınlar çok komikler yaa. Evet bu parti sayesinde lüks tüketim öyle özendirildi ki insanlar asgari ücret alıyor ama 24 ay taksitle filan ıphone alıyor. Ezan Türkçeleştirilmiş bu neden kötü herkesin dinlediğini anlama hakkı var ben arapça bilmiyorum ve bilmek zorunda da değilim kuranı da Türkçesinden oluyorum ne değişiyor aynı şeyler değil mi anlamı mı değişiyor anlamadım ki. Benim annem tek başına çalışıyordu annem babam ayrılmıştı inan tek başına 1998 yılından söz ediyorum kirayı da veriyordu faturalarda ödeniyordu çamaşır makinesi taksidide ödüyordul dışarıda yemekte yiyorduk. Sanırım dışarıdaki yemek fiyatlrından haberi yok. Asgari ücretliler acaba nasıl çıkıp dışarıda yemek yiyebilir hayal.. daha insanlar evine yarım kilo kıymanın hesabını yapıyor eskilerden dem vuracaksak et fiyatlarına da bakalım. Bunları söylerken asgari ücret ne kadar, kiralar ne kadar, et ne kadar, bir pazar yapmak kaça çıkıyor onu hesaplayın. Ayy valla bu kadar kendilerini övmek isteyipte yine kendisi rezil edenini görmedim şahsen..

oy zamanı yapılan komedilere hepimiz tepkiliyiz aslında. ama aşağıda olanlar aslında güzel değil mi?

Yani olması gereken değil mi?
Bunu yapan AKP yerine başka biri de olsaydı desteklerdim. Amaç oy da olabilir ama sonuç önemli şu noktada.

Eşi vefat eden kadınlara 753 milyon
Evde birine bakanlara 3.4 milyar
Engelli ve yaşlıya bakana 3.2 milyar
Çocuklar için eğitim ve sağlığa 742 milyon

İpekcim elektrik olmayan köye çamaşır makinesi yollanmıştı haturlarsan,tam da seçim zamanıydı..
Çok manidar değilmi sence..

o gülüşlerin ardında ne kanayan yaralar, ne acılar, ne sindirememeler var:ssz:

ah bi bilseniz kahroluyorum... bana makarna vermediler :5:

neyi sindiremicez merak ettim yazdıklarınızın komik olduğunu inkar edemezsiniz komik çünkü ya komik basbaya komik.. söylenen hiç bişeye cevap veremiyorsunuz başka bişeyle lafı geveleyip sen asıl buna cevap vere döndürüyorsunuz biz onada cevap veriyoruz ama siz cevap veremiyorsunuz artık yazmaktan yorulan bizlerde anca gülebiliyoruz napcaktık nasılsa soruyoruz bu ne bu ne diye havada kalıyo dediklerimiz eh napalım tek çare gülmek :60:

ben baba parası yiyorum cınım babam bakkal devletle hiç bi alıp veremediğim yok kesilen benim cebimden kesilmiyo sonuçta ama ağır vergileriyle benim rızkım yeniyor bende haram zıkkım olsun deyip geçiyorum daha ne diyebilirimki bana bi zararı yok şimdilik canıma minnet... hiç bi parti üyesi değilim tuttuğum bi taraf yok sadece kötü tarafı biliyorum diyorumya canıma minnet baştaki a partisi yada b partisi bana zararı yok ben babamın parasını yiyorum... :52:

Benim ailem 90larda babam asgari ücretle çalışıyordu . Hem kira ödüyor hem mutfak masrafı hem özel ihtiyaçlar amabir yandanda hem dolar yaptıryor hemde para koyuyordu kenara 5 yılda ev parası biriktirmişler.
Bende şimdi asgari ücrete çalışıyorum benim telefonum , benim kursum , benim yemeğim , benim yol param , ihtiyaçlarım derken cebimde kuruş kalmadığı oluyor. Düşünüyorum ki özel olarak bişey alıp satmıyorum boğazıma ve ihtiyaçlarıma veriyorum . Ya diyorum asgari ücretle ailesini geçindirip, çocuğunu okutanlara ne demeli ? Boşanmaların birçok sebebinin altında geçim sıkıntısı yatıyor. Ben ne para biriktirebiliyorum ne lüx yaşayabiliyorum ki insanlar asgari ücreti gözlerinde çok büyütüyorlar. Ben nişanlanıcam diye yakında eğitimimi yarıda bırakmış insanım cebimde kredi kartım var gerisini siz düşünün.

dejavu,
maaşlar konusunda sana katılıyorum ablacım, maaşlar çok düşük:50:
Şu reform sebebiyle emekli maaşları da aşırı düşmüş, bugün emekli olsan 421 lira maaş alıyorsun, çok az:50:
Herkesin evi yok, kira, faturalar, gıda, yakacak ve giyecek masrafını düşününce imkanı yok geçinilecek bir para değil:50:
Devlet yardımı desen, eğer evine belli bir para giriyorsa yardım alamıyorsun, maaş alanlara zaten yardım yok:50:

Bugün en ucuz ev kirası 300-350 lira, kalan 70 lirayla geçin bir ay, geçinebiliyor musun:50:

Ablacım bu işin mağduru olduğumuzdan bu konularda daha çok hassasım. Annem rahatsızlandı işten ayrılmak zorunda kaldı daha primi var ödüyoruz geç çalışmaya başladığı için dolmadı, hadi o ocakta bitecek çok şükür, ama yaşı bekleyecek daha 3 sene taa 2017 yılında emekli olabilecek yazık değil mi. Rahatsızlığı malunen emekliliği kapsamıyordu malum zaten malulen emeklilik hayal gibi bir şey çok ağır şartları var şükür annem yatalak filan değil ama 1 sene tedavi ve kullanacağı ilaçlar ağır olduğundan çalışamaz raporu vermişlerdi.

Şimdi bir insan rahatsızlanınca mecbur işten çıkıyor yaştan dolayı emekli de olamıyor eve giren para yok annem babam zaten ayrı tek kardeşim çalışıyor o da ancak eve yetişiyor. Eşimin durumu iyi o primi ödüyor ben çalışıyorum kira gönderiyorum ve akp den gelip yardım getirmişler bakın kaç senedir böyle bir yardım olmadı seçim zamanı geliyorlar. Annem geri gönderiyor almıyor yani almaz da. Beni bu duruma düşüren başbakan önce maaşı mı versin hakettiğimi versin bunları ben kendim alırım diyor nasıl onur kırıcı bir şey ama. ve ilkokul mezunudur annem boşanınca ayaklarının üzerinde durmuş kimseye akrabalarına bile el açmamış hasta olana kadar çalışıp bizi büyütmüştür. Bizi bunlara muhtaç edenler utansın..

Son düzenleme:
aynen valla kütüphanede çalışıyorum bir kahkaha patlattım herkesin gözler bende offf hala gülüyorum o zamanlar milyarlık cep telefonu vatmış baksana haa bir de insanlar cumaya gidemiyormuşşş, etek 200-300 tl imiş ayol o zamanların enflasyonuna göre bizim maaşımız o kadardı. ne eteği o kadar olacak yahuu. Ona bakacak olursak o zaman benzin o zaman ne kadardı şimdi ne kadar, gıdalar o zaman ne kadardı şimdi ne kadar karşılaştırsınlar çok komikler yaa. Evet bu parti sayesinde lüks tüketim öyle özendirildi ki insanlar asgari ücret alıyor ama 24 ay taksitle filan ıphone alıyor. Ezan Türkçeleştirilmiş bu neden kötü herkesin dinlediğini anlama hakkı var ben arapça bilmiyorum ve bilmek zorunda da değilim kuranı da Türkçesinden oluyorum ne değişiyor aynı şeyler değil mi anlamı mı değişiyor anlamadım ki. Benim annem tek başına çalışıyordu annem babam ayrılmıştı inan tek başına 1998 yılından söz ediyorum kirayı da veriyordu faturalarda ödeniyordu çamaşır makinesi taksidide ödüyordul dışarıda yemekte yiyorduk. Sanırım dışarıdaki yemek fiyatlrından haberi yok. Asgari ücretliler acaba nasıl çıkıp dışarıda yemek yiyebilir hayal.. daha insanlar evine yarım kilo kıymanın hesabını yapıyor eskilerden dem vuracaksak et fiyatlarına da bakalım. Bunları söylerken asgari ücret ne kadar, kiralar ne kadar, et ne kadar, bir pazar yapmak kaça çıkıyor onu hesaplayın. Ayy valla bu kadar kendilerini övmek isteyipte yine kendisi rezil edenini görmedim şahsen..

Aynı duyguları paylaşıyoruz canım :51:

Benim ailem 90larda babam asgari ücretle çalışıyordu . Hem kira ödüyor hem mutfak masrafı hem özel ihtiyaçlar amabir yandanda hem dolar yaptıryor hemde para koyuyordu kenara 5 yılda ev parası biriktirmişler.
Bende şimdi asgari ücrete çalışıyorum benim telefonum , benim kursum , benim yemeğim , benim yol param , ihtiyaçlarım derken cebimde kuruş kalmadığı oluyor. Düşünüyorum ki özel olarak bişey alıp satmıyorum boğazıma ve ihtiyaçlarıma veriyorum . Ya diyorum asgari ücretle ailesini geçindirip, çocuğunu okutanlara ne demeli ? Boşanmaların birçok sebebinin altında geçim sıkıntısı yatıyor. Ben ne para biriktirebiliyorum ne lüx yaşayabiliyorum ki insanlar asgari ücreti gözlerinde çok büyütüyorlar. Ben nişanlanıcam diye yakında eğitimimi yarıda bırakmış insanım cebimde kredi kartım var gerisini siz düşünün.

evet canim cok haklisin kesinlikle yukselicez diye geriliyoruz

Aynen öyle canım benim anneciğim babamdan boşanınca işe girdi ilkokul mezunu telefon filan bakardı ancak alacağı para ne kadar olacak ama inan cebinden para eksik olmazdı yer içer okur bir de taksit öderdik şimdi ben asgari ücret alıyorum annem anlattım işte muneye iştwn ayrılmak zorunda kaldı 2.5 sene önce ben evlendim zaten başka şehirdeyim annem çalışamıyor ve emeklilik yaşı bekliyor maaş yok inan eşim primini ödüyor ben krira gönderiyorum, yemek kartı dolduruyorum aylık derken yanıma ancak 300 filan kalıyor hadi benim eşim var durumu iyi filan peki bu maaşı alan ev geçindiren adam ne yapsın. Bir kere yardım almak buna muhtaç olmak başlı başına onur kıran bir şey. O insanları yardıma muhtaç hale getireceğine maaşlarını yükselt insan gib yaşayabilecekler, sosyal hayatın içinde olabilecekleri o yardım ettikleri şeyleri kendileri alabileceği bir maaş ver. Bir laf vardır bana balık verme balık tutmayı öğret diye o hesap.

Aynen öyle canım benim anneciğim babamdan boşanınca işe girdi ilkokul mezunu telefon filan bakardı ancak alacağı para ne kadar olacak ama inan cebinden para eksik olmazdı yer içer okur bir de taksit öderdik şimdi ben asgari ücret alıyorum annem anlattım işte muneye iştwn ayrılmak zorunda kaldı 2.5 sene önce ben evlendim zaten başka şehirdeyim annem çalışamıyor ve emeklilik yaşı bekliyor maaş yok inan eşim primini ödüyor ben krira gönderiyorum, yemek kartı dolduruyorum aylık derken yanıma ancak 300 filan kalıyor hadi benim eşim var durumu iyi filan peki bu maaşı alan ev geçindiren adam ne yapsın. Bir kere yardım almak buna muhtaç olmak başlı başına onur kıran bir şey. O insanları yardıma muhtaç hale getireceğine maaşlarını yükselt insan gib yaşayabilecekler, sosyal hayatın içinde olabilecekleri o yardım ettikleri şeyleri kendileri alabileceği bir maaş ver. Bir laf vardır bana balık verme balık tutmayı öğret diye o hesap.

Allah hepimiz yardımcısı olsun canım . Hayat şartları inan ki hepimiz için çok zorlaştı emekli olmayı bir kenara bak ben hergün savaş çıkmaması için dua ediyorum.

ah bi bilseniz kahroluyorum... bana makarna vermediler :5:

neyi sindiremicez merak ettim yazdıklarınızın komik olduğunu inkar edemezsiniz komik çünkü ya komik basbaya komik.. söylenen hiç bişeye cevap veremiyorsunuz başka bişeyle lafı geveleyip sen asıl buna cevap vere döndürüyorsunuz biz onada cevap veriyoruz ama siz cevap veremiyorsunuz artık yazmaktan yorulan bizlerde anca gülebiliyoruz napcaktık nasılsa soruyoruz bu ne bu ne diye havada kalıyo dediklerimiz eh napalım tek çare gülmek :60:

ben baba parası yiyorum cınım babam bakkal devletle hiç bi alıp veremediğim yok kesilen benim cebimden kesilmiyo sonuçta ama ağır vergileriyle benim rızkım yeniyor bende haram zıkkım olsun deyip geçiyorum daha ne diyebilirimki bana bi zararı yok şimdilik canıma minnet... hiç bi parti üyesi değilim tuttuğum bi taraf yok sadece kötü tarafı biliyorum diyorumya canıma minnet baştaki a partisi yada b partisi bana zararı yok ben babamın parasını yiyorum... :52:

yazıların, üslubun.. bana çok cahil geldin. senin gibilerle tartışmaya girmiyorum. dişime göre değilsin..

'He he' diyip geçiştirenlere kulak asmayın kendi hallerine bırakın . Ben bunlardan çok görüyorum . Bizim söylememizle öğrenemeyecekler yaşayarak tecrübe edincekler kimse alıntılayıp boşuna parmaklarını yormasın . Değmez.

Dini değerler zaten sosyal hayatın içinde olmamalıdır,din sadece kul ile Yaradan arasındadır.Ezanın Türkçeleştirilmesi neden din terörüdür anlayamadım,her millet dinini kendi dilinde yaşamalıdır.Arapça okunan ezanın ne dediğini anlamayan o kadar çok kişi var ki ,kaldı ki Arapça bilmeye de mecbur değil kimse.bizim dilimiz Türkçedir ve kutsal kitabımız da ezanımız da Türkçe okunmalıdır.Ne dediğinizi bilmeden dua etmenin nesi mantıklıdır?şu anda dinime çok bağlıyım diyen pek çok kişiye kelimei şahadet getirirken ya da fatiha okurken ne diyorsun diye sorsak öylece bakar,bu mudur din yani? Başörtüsü yasaklandı diyorsunuz,Kuranın o kadar çeşitli tercümeleri var ki hangisi doğrudur neredden biliyprsunuz?Örtünme ile ilgili ayetlerde kadınlara ziynetlerini örtmeleri ve kocaları,çocukları,kocalarının babaları,kayınbiraderleri,kendi babaları,ailedeki kadınlar vs dışındakilere göstermemeleri tembihe dilir.Baş kelimesi sonradan eklenmiştir,orijinali örtülerinizi boynunuzu kapatacak şekilde örtün ki ziynetleriniz görünmesindir ve ziynet süs eşyası anlamında kullanılmıştır.Bu ayetin de Hz Ayşenin ziynet eşyası sebebiyle uğradığı bir iftiradan sonra indiği bilinmektedir.Zaten ayetin son cümlesinde ziynet kelimesi yine geçer ve der ki ayaklarınızı da kuvvetlice yere vurmayın ki ziynetleriniz fark edilmesin,burada bileğe takılan halhaldan bahsedilir.Ne hikmetse ayetin bu son cümlesi Türkçede aynı bırakılmış,ziynet süs eşyası anlamında tercüme edilmiş ama ayetteki diğer ziynet kelimeleri kadının kapaması gereken başı,saçı,boynu vs olarak tercüme edilmiştir.

herşeyin bir orjinali var ,öğrenmek isteyen açıp öğrensin ,kuran ööğrenmek en kolay iş ,dini bir ritüeli devlet hiçbir hakla bozamaz ,orjinalini değiştiremez ,o dine mensup kişi istiyorsa onu öğrenir okur bu kadar basit ,devlet ne zamandır din konusunda kendi eliyle din hakkında bir şey yapma hakkını kendinde görüyor ,bu direk insanların dini inanışlarına müdahaledir ,biz dini devletin istediği şekilde mi öğreneceğiz hanımefendi ,dinimizim orjinalini bozmalarına kimsenin hakkı yok ,devlet bunu yapıyorsa bu direk dine müdahaledir ,devletin işi bu değil ayrıca, ezan Türkçeleştirildi ,çok ruhsuz bir seviyeye büründü ,ruhu kaçtı ,birşeyin orjinalini bozarsanız ortaya sahte bir şey çıkar ,devlet de zaten sahte bir din oluşturmaya çalıştı ama yanlış hesap bağdattan döndü ,devlet acaba sormuşmu halka istiyorsmusunuz Türkçe ezan diye ,anlamıyor zorluk çekiyormusunuz Türkçe yapalım demiş mi yok ,onlar öyle istemişler bizim dinimize bile müdahele etmeye kalkmışlar ,işte bu apaçık bir din terörürdür,siz kalkın bir hristiyanın incilini ya da yahudinin tevratını bozmaya ,şöyle öğreneceksin demeye kalkın bakalım neler oluyor .
din konusunda açıklama yapmışsınız da hanımefendi hangi sıfatla yaptınız bunu ,din adamı mısınız ,din görevlisi mi anlamadım
öteden beriden okuduklarınızla burada din adına fetva veremezsiniz.
hakeza anlattıklarınızın hiçbir anlamı yok çünkü ben bunun okulunu okudum ..
bana ayet hadis öğretmeye kalkmayın ,hakeza o bahsettiğiniz şeyler dinin içeriğini bozmak için uydurulmuş şeylerdir ,ayette açık ve net başörtüsünden bahsedilir ,açın okuyun insanalrı yanlış yönlendirmeyin
ayrıca konuyu saptırmayın burası din konusu değil .onu konuşmak yasak olmasaydı uzun uzun anlatırdım size bu konuları hem başkaları da faydalanmış olurdu ..din hassas bir konudur bu konuda fetva vermek için işin ehli olmak lazım ,kitaplarda okumakla olmaz

6,5 yıl kızımı üniversite ve master yaptı,emekliyiz nasıl geçti o yıllar biz bilioruz..
Hiç kolay değil..
Yapılan zamları hiç söylemiyorum bile...

kuran arapça indirilmiştir. o öyle sizin mantığınıza uydurmaya çalışıp aynı şey demenizle olmuyor. nasıl türkçe namaz olmuyorsa ezan da türkçe okunamaz. ha okunur okunmasına ama yerini bulmaz.

Asgari ücretliden maaşı verirken %30 keseceksin geriye kalan parayla alışveriş yapılırken % 25 daha keseceksin
Sonda da faize verilen 500 bin lira paraya kadar tek kuruş vergi almayacaksın
Yazıktîr günahtîr......çocukların rızkıdır
Yiyin yiyin bunlar sizin paranız zaten ekstra minnet duymanıza gerek yok

6,5 yıl kızımı üniversite ve master yaptı,emekliyiz nasıl geçti o yıllar biz bilioruz..
Hiç kolay değil..
Yapılan zamları hiç söylemiyorum bile...

Ewet hiç kolay değil. Bende eğitim gördüğüm yerden ayrılmak zorunda kaldı devlet dairesinde ki koltuk sahibi müslümandan da rica ettim hiç biri yardımcı olmadı bana şuan yarım kaldı . Hani devlet ? Sahip çıksaydı ya ? neredeydi ? Bir de mail atmışlar olumsuz yanıt vermekteyiz diye atmasalar bundan daha iyiydi.

hayır gülüncede suçlu oluyoruz ama bu kadarda saçmalanmazki milyarlık cep telefonu dedi yaaaa....
:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:

o zamanları biraz daha araştırsalar Kuran ın neden türkçeleştirildiği neden evde Kuran öğretilmesinin engellendiğini anlarlardı... keşke biraz türkçesini okusalar nelerin günah olduğunu anlayabilselermiş.. belki bugün kıçı açık gezen kapalılarda bişiler öğrenirdi..
bizim kitabımız hassas bi dille yazılmış en ufak bi yanlış harf anlamını tamamen değiştirebilir buda sizi farketmeden günaha sokabilir fuzuli ne güzel anlatmıştır oysa bu durumu

Kalem olsun eli ol kâtip-i bed tahririn
Ki fesâd-ı rakkamı sûrumuzu şûr eyler
Gâh bir harf sukûtuyla eyler ''nâdir''i ''nâr''
Gâh bir nokta sukûtula ''göz''ü ''kör'' eyler

Kötü yazan kâtibin eli kalem olsun
(Nokta) Sayısını karıştırıp eğlencemizi gürültü yapar
Bazen bir harf eksiğiyle ender olanı ateş yapar
Bazen de noktayı eksik tutup gözü kör eder

arapça böyle bir dil ve bunun yanlış ellerde yanlış öğretilmesi kadar sakıncalı bi durum yok cumhuriyet zamanını kötüleyenlere duyrulur bu yasaklamanın amacı budur yeterli din adamımızın olmaması bu durumun kötü algılanmasına sebep olmuştur.. bazı şeylerin nedenini bilmeden konuşmak daha rahat geliyor bazılarına...
ve Kuran ın arapça okunması tabiki daha doğru bilmeyen için türkçe okumakta güzel bişey ama arapçasınıda öğrenmek iyidir rabbim öğrenmeyi nasip eder inşallah banada çok istiyorum bende.. :)

Back