- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.244
- 823
- Konu Sahibi balbocegi35
özenle okuyordum yazınızı ama milyarlık cep telefonu dedinizya tamam dedim bu kadar yeter karnım ağrıycak yoksa...
aynen valla kütüphanede çalışıyorum bir kahkaha patlattım herkesin gözler bende offf hala gülüyorum o zamanlar milyarlık cep telefonu vatmış baksana haa bir de insanlar cumaya gidemiyormuşşş, etek 200-300 tl imiş ayol o zamanların enflasyonuna göre bizim maaşımız o kadardı. ne eteği o kadar olacak yahuu. Ona bakacak olursak o zaman benzin o zaman ne kadardı şimdi ne kadar, gıdalar o zaman ne kadardı şimdi ne kadar karşılaştırsınlar çok komikler yaa. Evet bu parti sayesinde lüks tüketim öyle özendirildi ki insanlar asgari ücret alıyor ama 24 ay taksitle filan ıphone alıyor. Ezan Türkçeleştirilmiş bu neden kötü herkesin dinlediğini anlama hakkı var ben arapça bilmiyorum ve bilmek zorunda da değilim kuranı da Türkçesinden oluyorum ne değişiyor aynı şeyler değil mi anlamı mı değişiyor anlamadım ki. Benim annem tek başına çalışıyordu annem babam ayrılmıştı inan tek başına 1998 yılından söz ediyorum kirayı da veriyordu faturalarda ödeniyordu çamaşır makinesi taksidide ödüyordul dışarıda yemekte yiyorduk. Sanırım dışarıdaki yemek fiyatlrından haberi yok. Asgari ücretliler acaba nasıl çıkıp dışarıda yemek yiyebilir hayal.. daha insanlar evine yarım kilo kıymanın hesabını yapıyor eskilerden dem vuracaksak et fiyatlarına da bakalım. Bunları söylerken asgari ücret ne kadar, kiralar ne kadar, et ne kadar, bir pazar yapmak kaça çıkıyor onu hesaplayın. Ayy valla bu kadar kendilerini övmek isteyipte yine kendisi rezil edenini görmedim şahsen..