• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Al parayı, ver oyu” taktiği

Ilk olarak yardim verilen kisi gidip oyunu yardim dagitan partiye vermek zorunda degil.
Mesela Istanbul da Sarigül de yardim dagitti ama yardimi alanlar resmini cekip alay etti " elestirdiklerini yapiyorlar" diye.

Artik bunlardan vazgecilmeli.
Artik gercekten dise dokunur, insanlara " aa bak muhalefette is yapiyor, güzel fikirler üretiyor" dedirtecek muhalefet yapilmali.

Simdi bumu yani, o kadar sansasyonlara ragmen yine makanra kömür mü yani konu?

Anlamakta zorlaniyorum gercekten. Bumu yani ?

Yahu birakin artik makarnayi, kömürü, koyunu, bidonu..Artik muhalefetin degismesi gerek anlamiyor musunuz?
Daha kac secim olmasi gerek etkili bir mmuhalefet ve muhalefet lideri cikarmadan Türkiye de AKP iktidarinin degismeyecegini anlamaniz icin?

Son düzenleme:
bu yardımları takdir ediyorum, alkışş :46::46:
İşte bazı yardımlar

Eşi vefat eden kadınlara 753 milyon
Evde birine bakanlara 3.4 milyar
Engelli ve yaşlıya bakana 3.2 milyar
Çocuklar için eğitim ve sağlığa 742 milyon

ve bu yardımlar oy için değil çoook uzun süredir var ve devam ediyor,

kömür, makarna vs. gibi yardımlar akp olmadan öncede yapılan birşeydi, bizim halkımız buna kanmaz, ihtiyacı varsa alır kömürünü yene de hangi partiye atmak isterse ona atar, çok yakinen tanıdığım diğer partileri destekleyen kişilerde alıyor kömür yardımını yada devletin yoksullara verdikleri yardımları. ama akp ye oy vermiyorlar :19:

Nasil bir benzet bu yaaaa
Ne niyetle yapildigini kim bilebilir ki???
Kilinan namazi Allah kabul edip etmedigine sen nasil karisamazsan,bence insanlarin aldigi yardimada karisamazsin sen oy icin dersin ama vercekten ihtiyac oldugu icin verir
Yani akpli degilim ama konuyu,heleki benzetmeyi hiiic begenmedim
Yardim yapilmasa suc,yapilsa yine suc valla ben anlamadim:44::44:

Benim çamaşır makinası ihtiyacım var o zaman bana da versinler ?
Anlayan anladı...

Eskiden daha iyi gecndgmz soyleniyor.lutfen biraz kendmizden dusunelim bir de.evet eskiden kadnlar pek calsmazdi tek maasla da olsa iyi guzel geciniyorduk neden simdi boyle? Biriletini, hukumeti suclamak en kolayi.eskiden kredi karti yoktu cebnde ne varsa onu harcarsin.simdi oyle mi herkeste kart var taksit cazibesne kapilip hoyratca harciyorz ödeme vakti gelnce odeyemiyoruz suc kimin? Hukumet kredi kartlarna da bu yuzden duzenleme getrdi.eskiden bir oyuncagmz vardi kirilirsa bir daha almam diyen anne babamiz..gözümüz gibi bakardk.simdi oyle mi al al hem doyumsz oldu cocuklarmz (ki eşim de ayni hatayi yapiyor) hem de ceplermz yaniyor.kiyafet oyle hep alinmazdi simdi oyle mi sinir yok. Hic alamayanlar var allh yardmclari olsun onlari ayiryorum.Buna benzer bircok ornek verebilirm.demek istedgm once kendmize bakip elestrmeliyiz.ki ben de diyorm esimin maaşı turkiye sartlarna gore gayet iyi olmasna ragmen biz de zaman zamn sikinti cekiyorz.ama bunun icin devleti suclamiyorz dönüp kendmize bakiyorz...

İhtiyacı olmayan ne yapsın kredi kartını.
Ben şahsen lüxten değil yetiremediğimden kullanıyorum . Benim yan komşumda öyle aylar krediden yiyoruz nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz diyorlardı çünkü cepleri boş . Bardağın hem dolu hem boşundan bakmasını bilin.
Ben bugün kendi mesleğimi yapamıyorum taşeronlaştırıldığı için fazlalağından değil , ben bugün asgari ücretle çalışıyorum okumamışlığımdan değil ,
ben bugün kredi kartı kullanıyorum paranın varlığından değil yokluğundan, ben eğitimime devam edemiyorum keyiften değil parasızlıktan.

bu işin ilmi var hanımefendi ne kadar yabancı olduğunuz belli boşa konuşmayın..
siz bir söyleyin bakalım da biz de bildip bilmediğinizi anlayalım
din hakkında fetva vermek için ne gibi bir bilgi gerekir ?
bırakın da bu işi bilen konuşsun

milletlerin kendi dilinde olması o millete gönderilmesinden ileri gelir ,ancak KURAN tüm insanlığa gönderilmiştir ,gönderilme dili de Arapçadır ,incil ve Tevrat aslı bozulmuş metinlerdir ,onların o dilde okunmasının bir anlamı yok ,tek bozulmamış kitap KURAN ve bu kitabı da bozmaya uğraştılar zamanında ... ihl kurmakla dinin içeriğini değiştirmek çok farklı şeyler ,ihl tabiki kurulacaktı ,bir eğitim kurumu o ,devlet dini eğitim için bunu yapmak zorunda ama dinin içeriğini değiştirmek hiçbir devletin haddine düşmez ,hakeza değiştirmeye kalktığında orada din hürriyetinden bahsedemezsiniz, hem de kendi kararıyla değiştirmesi daha da vahimdir ,hani halk istese de devlet yapsa hadi neyse ,ama direk kendi istedikleri yönde değiştirmeleri halkın dinine karışmak demektir ,kaldıki Türkçe kuran hiçbir zaman aslı gibi olmaz olamaz ,bir de Türkçe kuranda ısrar edenlerin ,Kuranı gerçekten öğrenmek isteyen orjinalinden öğrenir okur ,sonuçta bunun tefsiri de var ,anlamını da tefsiri okuyarak öğrenirsin olur biter ,bunun anlaşılması için illa Türkçe dillendirilmesine gerek yok ,zaten KURAN ların hepsinde tefsiri de var ,dini kullanan bir hükümet sizin fikriniz ,ben dini kullandıklarını düşünmüyorum ,siz dini bu ülkeden silmek isteyenlere gerekliydi yaptılar diyebiliyorsanız bu hükümete dini kullanıyorlar hiç diyemezsiniz , hakeza bu ülkede nhp milliyetçiliği ,chp de alevileri kullanıyor deriz o vakit ,hepsinin bir argümanı var çünkü ,hükümetteki insanlar dini değerlerini önemsiyorsa ve kendileri gibi olanların haklarını koruyorsa bu onların dini kullandıklarını göstermez ,sadece içlerinden geldikleri bir topluluğun isteklerini yerine getirmeleri olarak nitelendirilebilir ..
din insanların içinde olamaz ,en azından Müslümanlık böyle bir din değil,emirleri yasakları var ,bunları siz özgürce ifade edemezseniz o dini yaşama hakkınız elinizden alınmış olur,islamda İBADET VAR ,beş vakit namaz var ,devlet istedi diye namazı kılmayacakmıyız ,bu direk dini yaşama özgürlüğüne engeldir buda insan haklarına aykırıdır

Size ne okuyup ne okumadığımı ispat etmek zorunda değilim,ister inanırsınız ister kendi karanlığınızda geçinir gidersiniz.Kaldı ki dinle ilgili konuşmayı bu kadar tabu sayıp,farklı fikirlerle karşılaşınca fetva vermek olarak nitelendirip karşınızdakini küçümsemekle hiçbir yere varamazsınız.İlim okudum dediğiniz şey size sadece körü körüne bazı şeylere inanmayı öğretmiş,ne yazık ki tüm muhafazakar insanlarda da böyle ülkemizde.Cevap yazmaya tenezzül etmeyeceğimi de bildirmek isterim çünkü tartışma eşit zihin düzeyindeki kişiler arasında yapıcıdır yoksa laf kalabalığından öteye gidemez.

Anlayan anladı...
Yardim alanlar durumu kotuye kullaniyordur bunu bilemem
Birgun sende "gercekten"cocuguna bakamazsan
Esin vefat ederse sanada yardim ederler bence....
Rte ye laf soyliycez diye cocuguna yetemeyeni esi vefat edeni konuya malzeme etmeyin bence cunku onlarin gercekten ihtiyaci var ve devlette bunu karsiliyor
Bence bunuda anlayan anlamistir

Samimi ve dürüst olalım şu anda hangi iktidar fanatiği ki belirli bir zümre dışında geri kalan kısmı gerçekten fanatik olarak goruyorum(burda da mevcut) '' aa muhalefetin güzel projesi haydi destek vereyim der ? Tam tersi için de düşünebilirsiniz bunu iktidar için de yani.
Şu geldiğimiz nokta bence genel olarak insanlıktan çıktığımız noktadır.Tmamen kopuştuğumuz,ayrıştığımız...Bu değil sağlam bir muhalefetin gelmesiyle iktidarın gitmesiyle bile kolay dizginlenecek durum değildir.Benim şahsi fikrim bu.Bakma yazıyoruz buraya ama bir kaşık suda bogacak duruma geldi insanlar birbirlerini.Diğer platformlarda seviye çok daha aşağılarda.
Diyeceğim odur ki bu kademe kademe bu duruma geldi.Alayında da suç var.Sen anamuhalefetsin insanlara lafını dinletip söz geçiremiyorsun.Sen iktidarsın benim %50im ,siizzz ,eyyyy şunlar eyyy bunlar diye halkını zıt kutuplara çekiyorsun.Hangi birine baksam elimde kalıyor valla benim.Sizler farklı düşünüyor olabilirsiniz.

Yardim alanlar durumu kotuye kullaniyordur bunu bilemem
Birgun sende "gercekten"cocuguna bakamazsan
Esin vefat ederse sanada yardim ederler bence....
Rte ye laf soyliycez diye cocuguna yetemeyeni esi vefat edeni konuya malzeme etmeyin bence cunku onlarin gercekten ihtiyaci var ve devlette bunu karsiliyor
Bence bunuda anlayan anlamistir

Bizim işimiz ihtiyacı olanlarla değil . Konuyu saptırıyorsunuz. Elhamdülillah müslümanız , düşkününde yanındayız. Bizim demek istediğimiz yandaşlara ihtiyacı olmadığı halde bizim paralarımızla yapılanlar. Bizim düşkünün boğazında ki lokmada gözümüz var gibi konuşuyorsunuz ki . Biz hakkımızı arıyoruz ayakkabı kutularıyla yetim , öksüz . dul , düşkün parası yedirtmek istemiyoruz.
Ben Xüniversitesinde ki tüm makam sahibi kişilerden rica ederek sadece bir süreliğine 100 tl indirim istedim çünkü yoktu ama onlar beni geri çevirdi halbu ki bizim paralarımızla oradan ekmek kazandıklarını unutuyorlar.Suriyeli çocuklar yetim kalmamalı , topraklarımıza peşkeş çekilmemeli vs... daha çok şey var ... benimm derdim başçalanla bu !

Anlayan anladı...

Aklıma cahilce bir konuşma geldi. Abartmıyorum kesinlikle. O sıra liseye gidiyorum. Annemlerin günü var. Kadınlar konuşuyor. Ben de ders çalışıyorum sözüm ona. Biri diyor ki “her şey bu kurtçuların elinde 10 kişiyi ocağa üye yaparsan 1 kişiyi işe sokma hakkın var.” Yani bir de o kadar bilir kişi gibi işin içinde gibi konuşuyor ki…
Bu çamaşır makinası da aynı olay.. 1 oya makine, aldın makinayı sandıkta ne yaptın kim bilir???
Yani ben oy vermesem de AKP ye inanmıyorum bu masala.

Bizim işimiz ihtiyacı olanlarla değil . Konuyu saptırıyorsunuz. Elhamdülillah müslümanız , düşkününde yanındayız. Bizim demek istediğimiz yandaşlara ihtiyacı olmadığı halde bizim paralarımızla yapılanlar. Bizim düşkünün boğazında ki lokmada gözümüz var gibi konuşuyorsunuz ki . Biz hakkımızı arıyoruz ayakkabı kutularıyla yetim , öksüz . dul , düşkün parası yedirtmek istemiyoruz.
Ben Xüniversitesinde ki tüm makam sahibi kişilerden rica ederek sadece bir süreliğine 100 tl indirim istedim çünkü yoktu ama onlar beni geri çevirdi halbu ki bizim paralarımızla oradan ekmek kazandıklarını unutuyorlar.Suriyeli çocuklar yetim kalmamalı , topraklarımıza peşkeş çekilmemeli vs... daha çok şey var ... benimm derdim başçalanla bu !

Bu soylediklerinizin her kelimesine katiliyorum ama ben ilk msj da yapilan yardimlar basliginin altinda gordukletime yorum yaptim
Yoksa sifirlanan paralarin hesabini vermeyen kimseye hakkimi helal etmiyorum...benim parami kendilerine sirketlerine derneklerine bagislayanlara asla...
O baba ogul bunlarin montaj oldugunu ispatlamadigi surece benim ahım onlarin uzerinde

Aklıma cahilce bir konuşma geldi. Abartmıyorum kesinlikle. O sıra liseye gidiyorum. Annemlerin günü var. Kadınlar konuşuyor. Ben de ders çalışıyorum sözüm ona. Biri diyor ki “her şey bu kurtçuların elinde 10 kişiyi ocağa üye yaparsan 1 kişiyi işe sokma hakkın var.” Yani bir de o kadar bilir kişi gibi işin içinde gibi konuşuyor ki…
Bu çamaşır makinası da aynı olay.. 1 oya makine, aldın makinayı sandıkta ne yaptın kim bilir???
Yani ben oy vermesem de AKP ye inanmıyorum bu masala.

Ben bu bayanlar arasında ki olayı birebir yaşadım , biliyorum ve burada ki tüm hastanelerin hangi partinin elinde onu da biliyorum . Allah kul hakkı yedirtmesin , bana da yedirtmeyi nasip eylemesin.

dejavu,
ben sol veya sağ görüşlü biri değilimdir, rahmetli babamda değildi, 80'de sol görüşlü insanların peşine düştüklerini bilirim, sol görüşlü insanlar kaçardı, hatırlıyorum bir gece kapımız çalındı, evde karanlıkta oturuyorduk taranmayalım diye, bir tanıdık hem kapıyı çalıyor hem sesleniyor, ne olur kapıyı açın öldürecekler diye:(((
Babam hergün selamlaştığı adama kapıyı açamadı, neden? Çünkü 3 küçük evladı vardı, eve alırsa baskın yapıp onu yakalarken bizde zarar görürdük, çok acı çok:50:
Ben babamın sabahlara kadar uyumadığını bilirim, sokakta bizi çevirip necisin diye soracaklar fikri korkuturdu onu:(((
Ben bu ülkenin o'cusu veya bu'cusu değildim ama ödüm kopardı, arada hiçbir görüşe hizmet etmediği halde öldürülen çok insan oldu, katilleri bulunamadı, adam balkonunda tarandı, sebep o ara bir görüş diğer görüştekileri kovalarken sağa sola düşüncesizce ateş ediyordu, biz karartmalar yaşadık, hala neyi tartışıyorsunuz ki?

Kolay mı sanıyorsunuz evinizde bile güvende olamamak:50:

İşte bizde sağcı ya da solcu olarak ayrılmaktan bu halkın aynı şekilde ayrıştılırıp bir tarafın dinsiz, imansız bir tarafında dini savunan herşeyi savunan olup ikiye ayrılmaktan, birinin öbürünü dinlemeden hemen saldırmasından hiç ne yazmış, haklı yönleri var mıdır bakmadan bu kadar nefretle birşeylerin yapılmasında rahatsızım aynı şey şimdi de oluyor. Biri çıkıp eleştirdiği zaman eylem yaptığı zaman garantisi yok yani dava mı açılacak yoksa sokakta bir gaz fişeğiyle ölecek mi yok yani ayakkabı kutusu gösteren biri gözaltına alınabiliyor polis hıncını orada sahilde sadece oturan bir kızdan alabiliyor. Ben kendimi hiç güvende hissetmiyorum mesela sosyal medyada düşüncelerimi dile getirdiğim için hakaret etmedim ama dava açılabilir hakkımda diye geçirdim bile içimden oluyor çünkü düşünce özgürlüğü yok.

Ben başbakanın bu al gıdayı ver oyu olayını savunmuyorum, onun yerine maaşlar iyileştirdin alınan vergilerle de insanlar kendileri alsın diyorum ne ara dine, imana, kuranın Türkçesine geldi olay anlamadım yani. İnanın bende sol ya da sağ görüşlü değilim ikisine de aynı mesafedeyim diyelim birine ötekinden daha yakın değilim yani ben sadece haksızlıklara karşıyım tek bana değil tüm halka yapılan, gösterilen şeylerin sanki ödül gibi gösterilmesinden sıkıldım zaten hakkım olan bir şey bu parti tarafından ödül hediye gibi ve biz dilenciymişiz gibi veriliyorsa kim olursa olsun kınarım.

O vergilerle yardım yapılacağına maaşlara yansısın herkes utanmadan sıkılmadan herşeyini kendisi alsın ve artık yeter bir partiyi desteklemiyoruz diye dinin d'sini bile bilmeyen insanlar olarak yaftalanmak istemiyoruz. Biz başbakan yokken din nedir bilmiyor muyduk, oruç tutmuyorduk, namaz kılmıyor muyduk. Neden hep dönü dolaşıp her konu dine bağlanıyor.

Mesela bizim belediye akp nin
Burda hergu ihtiyac sahibine yemek veriliyor. O insanlari gorunce "ben bu hale gelmiyimde banada yardim etmeyi versin" diyorum cunku gercekten ihtiyac sahibi insanlar ve bu insanlar bu yardim karsiliginda o partiye oy da verebilir cunku;gelecek partinin bu yardimi devam ettirecegine kim garanti verebilir ki

Bu soylediklerinizin her kelimesine katiliyorum ama ben ilk msj da yapilan yardimlar basliginin altinda gordukletime yorum yaptim
Yoksa sifirlanan paralarin hesabini vermeyen kimseye hakkimi helal etmiyorum...benim parami kendilerine sirketlerine derneklerine bagislayanlara asla...
O baba ogul bunlarin montaj oldugunu ispatlamadigi surece benim ahım onlarin uzerinde

İktidara gelmeden önce ispatlama gereği duymadı 'Allah a hesap veririm' dedi 'pensilvanya' dedi geçiştirdi. Bana deseler ki sen bunu yapmışsın ben eğer ki birşeylerden hiç bir çekincem yoksa bak derim ben buyum sözüme de itimatı yoksa koyarım masasına kanıtımı ama başçalan yapmıyor bence yapmalı bu tek kişilk yaşanan bir durum değil ve tek kişiye hesap vereceği bir olay değil . Milyonlarca kişi yönetiyor inanananlar ve inanmayanlar var . İnanmayanlara ve tüm insanlığa , makamına karşı bunu kanıtlamalı aksi takdirde çok büyük tehlike saçıyor. Hepsi inşallah tez zamanda hak yemenin bedelini öder.

Hemen cevap verip konudan kaçayım:9:

simon bu ara yoğunmuş, üyeliği aktif olunca dayanamayıp açıyormuş siteyi, o yüzden gitti ama dönecek:34:

Bunu öğrendiğim iyi oldu bende UI olunca mesajlarını arattım bir şey göremedim de neden öyle oldu demiştim döner inşallah en kısa zamanda gerçekten yorumlarını çok beğeniyorum ve herkesi dinlemesini yorumunu ona göre yapmasını çok iyi biliyor. Çok saygılı ben tutamıyorum kendimi mesela maalesef bazı durumlarda.

benim oturduğum yerinde arka tarafları hep gecekondu gibi evler ,
muhtaç aileler belediyeye başvuru yapıyorlar kömür yardımı için
belediye ekipleri gelip durumuna bakıyorlar gerçekten muhtaçsa kömür veriyorlar ,
devlet hastanesinde doğum yapmış maddi durumu olmayan evlere gidiyorlar, bebek bezi battaniye gibi yardımlar yapıyorlar
bunun neresi kötü bunun nesinden rahatsız olur insan ya aklım almıyor
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ...

Back