• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Al parayı, ver oyu” taktiği

gercek hatta bu yuzden bir kadin istifa etti bende bu yuzden artikkorkar oldum sonumuz kotuye gidiyor kadinlarin calismasi dinen caiz deilmis diye yapilmis bu olay internetten bakin birde bu konuyu paylasan arkadas o konuyuda acmisti isterseniz bakabilirsiniz

siz meclis dediniz ama o kişi belediye de idi
o yüzden anlamadım bende ,
o kişiye zaten çığ gibi tepki yağıyor , daha ne denilebilir ki yaptığı terbiyesizlik bencillik
vaaz vermek ona düşmedi başkanlığını yapsın o !
her kurumun içinde çürük elmalar olur
ben o konuya o gözle bakıyorum
çürük elmaları genelleyemem , zaten genellemeye kalsam yanarız ...

sizinkiler para delisiyse devlet ne yapsın? devlet o paraları birileri yesin diye değil, engelliler ihtiyaçlarını görsün, daha rahat bir hayat yaşasın diye veriyor. hem de milletin vergisinden. boğazlarına dursun inşallah.. keşke kimden bahsettiğinizi bilsem de şikayette bulunabilsem..

şikayetleriniz kabul edilmeyecektir çünkü bunun adı bakıcı parası yani onlara baktığı için aldığı ücret nasıl özel bi bakıcı tuttuğunuzda para verecekseniz devlet bir nevi özel bakıcı paranızı veriyor.. bnce gereksiz.. he parayı yiyorlarda diyemem hani günahlarını almayayım boş yere ev yaptırdılar dayımlar teyzemlere haklarını yiyemem... ama öteki için durum başkaydı..

peki siz muhtaç komşunuza yardımı neden yapıyorsunuz
sevap için değil mi ? cennete girebilmek için cehennemden kurtulmak için
yani yardım yaparken kendinizi düşünüyorsunuz bu da bir çıkardır
yardımda çıkar ilişkisi aramayın bence
eğer böyle çıkar zihniyeti var dersek birbirimize yardım etmekten kaçınırız
muhtaç insana çıkar için de olsa yardım etmek anormal değildir bence
anormal olan hiç yardım etmemektir..........

Ben zor durumda olanlara her zaman yardım ederim ama bunu hiç bir zaman sevap olsun diye ya da cennete gitmek için yapmam.Sadece,kendimi o insanın yerine koyarım,onun yüzünde bir ferahlama görmek ya da görmediğim bir kişiyse onu biraz olsun rahatlatmak,mutlu etmek için yaparım.Yardım yaparken defter tutulmaz,sevap defterime bir 10 puan yazılsın diye yardım yapılmaz.Öyle yapılıyorsa da bence zaten bencilce,karşı taraf için değil kendin için yaptığın bir eylemdir yardım etmek.İktidar partisi bu kadar yardımı ne için yapıyor önemli olan bu.Acaba o insanların onlara hiç oy verme ihtimali olmasaydı da aynı desteği verirler miydi gariban halka.Hiç sanmıyorum,kaz gelecek yerden tavuk esirgemmez mantığıyla yapıyorlar.

Yardım verdikleri kişilerden oy alacakları ne malum deniyor,özellikle muhtaç kesim yapılan iyiliği unutmaz çünkü onların hayatında ciddi fark yaratılmıştır verilen destekle.Minnet borcu olarak çoğunluğu iktidarı destekleyecek tabii,bir de yardımların sürekliliğini sağlamak için.

İktidar fakir halkı bu kadar düşünseydi,kendilerini zengin ettikleri o parayı fakire dağıtırsı o zaman,Robin Hood olurlardı yani.Robin Hood bile değiller ne yazık ki,sadece bir milyondan bir tlyi halka verelim de sonradan gelecek m
Lyonları garantileyelim derdindeler!

Siz akp yi sevmeyenleri sevmiyorsunuz sadece iftira aıtyorsunuz diye genelleyip geçiyorsunuz. Sizin o sevgili başbakanınız tüm tapeler için tüm söyletinler için size 'montoj , pesilvanya'dan başka birşey söyledi mi ? İnsan aynı evi aynı yatağı paylaştığı eşini tanıyamıyor siz ne ile bu adama bu kadar güveniyorsunuz?

Bu ülke de cami ve kuran yasaklandı mı ? Kim bizi yoldan çevirip başörtü takıyorsun dedi peki? Bizi açık -kapalı diye birbirimizden ayrıştırmaya çalışanı hiç düşünmediniz mi ? Din terörü nedir öğrendiniz mi ? Bize verdiği ekmeği artık midemizden çalacak , kaşık kaşık veriyor kepçeyle alınan görünmüyor , neden görmek istemiyorsunuz? Bugün benim telefon faturamdan alınan vergi 12tl ya diğer vergiler ? bize verilen ne havaalanı , yol , köprü ? ama benim evim yok neden ? Halk düşmanını biz biliyoruz bizim topraklarımıza da peşkeş çekenleri de ...

siz nasıl ak partilileri böyle itham ediyorsanız onların da sizi öyle itham etmesi normal ,siz karşınızdakine nasıl bakarsanız o da size öyle bakar bu kadar basit ..
Siz nasıl gözü kapalı Başbakanı kötülüyorsanız biz de o derece güveniyoruz ..
Din terörüne gelince gerçekten kopyala yapıştır yaptığınız bir kez daha gözler önüne serdiniz.
Bu ülkede din terörü asıl ne zaman yaşandı hiçbir fikriniz olmadığına emin oldum yazdıklarınızdan .
Tek parti döneminde hacca bile gitmek yasaklanmıştı be ,ezan Türkçeleştirildi ,cumaya gitmek yasaklandı unuttunuz sanırım .
ihlLER onca uğraşla kapatıldı ,başörtüsü her türlü yerde yasaklandı ,insanların okuma ,yaşama hakkı ellerinden alındı
milletin vekilini başıörtülü diye meclisten kovdular
işyerlerinde mescitleri kaldırdılar ,Bir başbakanı sırf eşi başıörtülü diye başbakan yapmak istemediler
din eğitimi yaşını yukarı çekerek millet dinini erken yaşta çocuklarına öğretmesin diye uğraştılar ,
bu milletin dini değerlerini sosyal hayattan silmek için ellerinden geleni ardlarına koymadılar be
siz ne bileceksiniz bunları biz yaşadık hanımefendi biz...
ekonomik ferahlamaya gelince yine tökezliyorsunuz.
bu ülkede eskiden eve tavuk bile yılda bi kere girerdi ,ev almak ne mümkün.kooperatif illeti ile 2 ev parasına bi ev alırdık ,ki ben de öyle ev sahibi olmuş bir memur kızıyım ..
araba da neymiş ,bir giyilen on sene giyilirdi ,bir etek bugünün parasıyla 200-300 tl idi ozamanlar..
böyle lüks tüketimmi vardı ,dışarda yemek ne haddimize ,milyarlık cep telefonları mı rüya olsa gerek ..
büyükşehirlerde trafik büyük sorun ,neden ,herkeste araba var ,para olmasa araba nasıl olacak
inşaat sektörü patlama yaşıyor ,talep olmasa nasıl olacak ,milletin 5 yaşındaki bebesinin elinde ıphone var bee.
hala ne ekonomisi ne ferahlığı ,herkes evde alıyor araba da alıyor az veya çok bi şekilde ..
herkes dışarda yemeğini de yiyor ,her türlü lüksse de sahip .
siz ev alamamış olabilirsiniz ama geneli böyle değil ,asgari ücret kedi mamasıan yetmezken şimdi yine de yeterli değil ama eskiye göre çok çok iyi durumda ..
sanırım siz başka bir ülkede yaşıyorsunuz ,hakeza paramız yok deyip de internete para verip nasıl buralardasınız o da tartışılır
siz hikayelerle yaşamaya devam edin biz gerçeklerle yaşıyoruz

siz nasıl ak partilileri böyle itham ediyorsanız onların da sizi öyle itham etmesi normal ,siz karşınızdakine nasıl bakarsanız o da size öyle bakar bu kadar basit ..
Din terörüne gelince gerçekten kopyala yapıştır yaptığınız bir kez daha gözler önüne serdiniz.
Bu ülkede din terörü asıl ne zaman yaşandı hiçbir fikriniz olmadığına emin oldum yazdıklarınızdan .
Tek parti döneminde hacca bile gitmek yasaklanmıştı be ,ezan Türkçeleştirildi ,cumaya gitmek yasaklandı unuttunuz sanırım .
ihlLER onca uğraşla kapatıldı ,başörtüsü her türlü yerde yasaklandı ,insanların okuma ,yaşama hakkı ellerinden alındı
işyerlerinde mescitleri kaldırdılar ,Bir başbakanı sırf eşi başıörtülü diye başbakan yapmak istemediler
din eğitimi yaşını yukarı çekerek millet dinini erken yaşta çocuklarına öğretmesin diye uğraştılar ,
bu milletin dini değerlerini sosyal hayattan silmek için ellerinden geleni ardlarına koymadılar be
bu ülkede eskiden eve tavuk bile yılda bi kere girerdi ,ev almak ne mümkün.kooperatif illeti ile 2 ev parasına bi ev alırdık ,ki ben de öyle ev sahibi olmuş bir memur kızıyım ..
araba da neymiş ,bir giyilen on sene giyilirdi ,bir etek bugünün parasıyla 200-300 tl idi ozamanlar..
böyle lüks tüketimmi vardı ,dışarda yemek ne haddimize ,milyarlık cep telefonları mı rüya olsa gerek ..
büyükşehirlerde trafik büyük sorun ,neden ,herkeste araba var ,para olmasa araba nasıl olacak
inşaat sektörü patlama yaşıyor ,talep olmasa nasıl olacak ,milletin 5 yaşındaki bebesinin elinde ıphone var bee.
hala ne ekonomisi ne ferahlığı ,herkes evde alıyor araba da alıyor az veya çok bi şekilde ..
siz ev alamamış olabilirsiniz ama geneli böyle değil ,asgari ücret kedi mamasıan yetmezken şimdi yine de yeterli değil ama eskiye göre çok çok iyi durumda ..
sanırım siz başka bir ülkede yaşıyorsunuz ,hakeza paramız yok deyip de internete para verip nasıl buralardasınız o da tartışılır

özenle okuyordum yazınızı ama milyarlık cep telefonu dedinizya tamam dedim bu kadar yeter karnım ağrıycak yoksa... :60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:

Ben zor durumda olanlara her zaman yardım ederim ama bunu hiç bir zaman sevap olsun diye ya da cennete gitmek için yapmam.Sadece,kendimi o insanın yerine koyarım,onun yüzünde bir ferahlama görmek ya da görmediğim bir kişiyse onu biraz olsun rahatlatmak,mutlu etmek için yaparım.Yardım yaparken defter tutulmaz,sevap defterime bir 10 puan yazılsın diye yardım yapılmaz.Öyle yapılıyorsa da bence zaten bencilce,karşı taraf için değil kendin için yaptığın bir eylemdir yardım etmek.İktidar partisi bu kadar yardımı ne için yapıyor önemli olan bu.Acaba o insanların onlara hiç oy verme ihtimali olmasaydı da aynı desteği verirler miydi gariban halka.Hiç sanmıyorum,kaz gelecek yerden tavuk esirgemmez mantığıyla yapıyorlar.

Yardım verdikleri kişilerden oy alacakları ne malum deniyor,özellikle muhtaç kesim yapılan iyiliği unutmaz çünkü onların hayatında ciddi fark yaratılmıştır verilen destekle.Minnet borcu olarak çoğunluğu iktidarı destekleyecek tabii,bir de yardımların sürekliliğini sağlamak için.

İktidar fakir halkı bu kadar düşünseydi,kendilerini zengin ettikleri o parayı fakire dağıtırsı o zaman,Robin Hood olurlardı yani.Robin Hood bile değiller ne yazık ki,sadece bir milyondan bir tlyi halka verelim de sonradan gelecek m

ben zaten yardımın altında çıkar aranılmaması gerek diyorum
eğer çıkar aramaya kalkarsak sevap kazanmak için yapılan yardımlara da çıkar diyebiliriz diyorum...
yardımda çıkar olmaz olayın özü bu ...
fakir halk yapılan iyiliği unutmaz diyorsunuz peki o halkı neye göre seçtiler (fakirliğine göre seçtiler bence) belki yapılanlar arasında akp li olmayan var bilemezler hangimizin alnında yazıyor ....oy uğruna yapılsa bile sizin dediğiniz gibi akp lisi de yararlanıyor bilmem nesili de ...
tekrar diyorum ben yardım edene bakmam yardım edildiğine bakarım ....

Her zaman ki o kadar ön yargılısınız ki sabit düşünceyle fikir ediniyorsunuz. Ayrıca ben çalışıyorum internete böylelikle giriyorum . Sizi rüyalar aleminizde iyi uykular diliyorum. Hı bu arada benim kopyala yapıştırlarıma cevap vermezseniz sevinirim. Ayrıca özellikle beni alıntılamayın.
Anlayana sivrisinek saz, Anlamayana davul zurna az.

Son düzenleme:
özenle okuyordum yazınızı ama milyarlık cep telefonu dedinizya tamam dedim bu kadar yeter karnım ağrıycak yoksa... :60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60:

geyik sohbeti bir tık ötede
yorumunuz varsa yazın yoksa geyik yapmayın
insanlar o kadar yazmış dalga geçmişiniz ayıptır ya hiç yakışıyor mu Allah aşkına
cevap vermeyin daha iyi
haaa sinir etmek hoşunuza gidiyorsa bilemem ki belli ki gidiyor

Bence bu nokta üstüne gitmeye çok gerek yok. Yani marjinal bir nokta değil o yöne eğilecek.
Hayatta her şey sebep sonuç ilişkisine dayanır.
Kişi inanıyor ve yardım ediyorsa, hayatı boyunca zaten cennete girmek isteyecektir. Yaptığı iyilikte de bunun payı vardır. Bunda yadırganacak ne var onu anlamadım. Ama cennet odaklı değildir gerçekten yardım eden insan. Yoksa yardım edeceğine gider hocadan parsel alır daha karlı.

Her zaman ki o kadar ön yargılısınız ki sabit düşünceyle fikir ediniyorsunuz. Ayrıca ben çalışıyorum internete böylelikle giriyorum . Sizi rüyalar aleminizde iyi uykular diliyorum. Hı bu arada benim kopyala yapıştırlarıma cevap vermezseniz sevinirim. Ayrıca özellikle beni alıntılamayın.
Anlayana sivrisinek saz, Anlamayana davul zurna az.
hah işte son cümlede hemfikiriz ..
verecek cevaplarınız olmayınca kısa ve öz yazmışsınız hayret .
geçmiş olsun ,bi bardak soğuk su için ,size iyi günler

geyik sohbeti bir tık ötede
yorumunuz varsa yazın yoksa geyik yapmayın
insanlar o kadar yazmış dalga geçmişiniz ayıptır ya hiç yakışıyor mu Allah aşkına
cevap vermeyin daha iyi
haaa sinir etmek hoşunuza gidiyorsa bilemem ki belli ki gidiyor

canım boşver ,ben hiç gaale almıyorum ,bizim güldüğümüz kadar onlar gülemiyorlarya o yüzden bu hırsları
ee son gülen iyi güldü o yüzden çok görmüyorum
herkes kendini belli ediyor
verecek cevap olmayınca gülerek konuyu dağıtma çabası sanırım böyle olsa gerek

canım boşver ,ben hiç gaale almıyorum ,bizim güldüğümüz kadar onlar gülemiyorlarya o yüzden bu hırsları
ee son gülen iyi güldü o yüzden çok görmüyorum
herkes kendini belli ediyor
verecek cevap olmayınca gülerek konuyu dağıtma çabası sanırım böyle olsa gerek

valla öyle o hanıma şahsen en ufak bir yorum dahi yapmam ,
hiç yorum yapmasın daha iyi
kimsenin alnına silah dayanmıyor
gülüyorsa gülsün illa bastıra bastıra ay yerlere yattığımın mantığı ne bir türlü anlamış değilim
neyse o hanım kendi yazar kendi güler bu kadar basit işte :51::51:

valla öyle o hanıma şahsen en ufak bir yorum dahi yapmam ,
hiç yorum yapmasın daha iyi
kimsenin alnına silah dayanmıyor
gülüyorsa gülsün illa bastıra bastıra ay yerlere yattığımın mantığı ne bir türlü anlamış değilim
neyse o hanım kendi yazar kendi güler bu kadar basit işte :51::51:

o gülüşlerin ardında ne kanayan yaralar, ne acılar, ne sindirememeler var:ssz:

O yardımları kendi ceplerinden yapmıyorlar..Benim paramla yapıyorlar. Bu yardımların hiç bir çıkar olmadan, sadece sosyal devlet olmanın bir gerekliliği olarak yapıldığını söyleyenlere ancak gülerim.

Hiç lafı uzatmıcam açık ve net bu oy için para ve yardım olaylarında tek birşey söylüyorum akp bir amaç için yapmıyor bu yardımları deniyor ya;

O zaman niyeti iyiyse oy için yapmıyorsa her zaman yapsın sadece seçim zamanları değil.

Ve insanlara hakettikleri maaşı versin asgari ücretler yoksulluk değil açlık sınırının bile yanından geçemiyor. Bizi kömüre, gıdaya muhtaç edeceğine biz bunlar için devlete el açıp oyumuzu bunlar için vereceğimize madem iyi niyetli maaşları arttırsın da herkes kendi parasıyla, başı dik şekilde utanmadan parasını vererek kendi alsın ihtiyacını. Çünkü bu çok onur kıran bir şey aslında yani yardım almak, evinize yardım için birilerinin gelmesi. İş versin, istihdam etsin. 3 çocuk demeden önce o ailenin ekonomi koşullarına baksın çocuk yapmakta bir şey yo asıl iş onları istihdam edip iş verebilmekte yoksa çocuklar çoğalır işsizlik artar ve başbakanın yardımıma muhtaç daha fazla insan olur ülkede. Zaten hakkımız olan bir şey bize ödülmüş gibi verilip oy isteniyor. Oysa o insanlar emeklerinin karşılığını almak isterler.

sosyal devlet anlayışında tabiki birilerinin cebinden alıp öbürüne verecek devlet ,ne olacaktı da herşeyi size mi sorup alacak , fakire yardım edilirken bile benim cebimden alınıyor diye ah vah eden bir zihniyeti anlamak mümkün değil.
benim cebimden fakire gidcekse misliyle alsın devlet ne olacak da ,hep bireysellik hep bencillik bizimki .
burası sosyal devlet ,herkese herşeyi devlet soramaz ,iyi niyetle yapılan işlerde devlet bizden alır başkasına verir bu da gayet normal bir şey.
devlet her zaman yardım yapıyor sadece seçim zamanı değil .
devletin politikası bu ,yapılan yardımlar da ortada .
seçim zamanı yapılıp da seçimden sonra kesilmiyor ,bu yardımlar her ay düzenli ihtiyaç sahiplerine veriliyor..

dejavu,
maaşlar konusunda sana katılıyorum ablacım, maaşlar çok düşük:50:
Şu reform sebebiyle emekli maaşları da aşırı düşmüş, bugün emekli olsan 421 lira maaş alıyorsun, çok az:50:
Herkesin evi yok, kira, faturalar, gıda, yakacak ve giyecek masrafını düşününce imkanı yok geçinilecek bir para değil:50:
Devlet yardımı desen, eğer evine belli bir para giriyorsa yardım alamıyorsun, maaş alanlara zaten yardım yok:50:

Bugün en ucuz ev kirası 300-350 lira, kalan 70 lirayla geçin bir ay, geçinebiliyor musun:50:

Dini değerler zaten sosyal hayatın içinde olmamalıdır,din sadece kul ile Yaradan arasındadır.Ezanın Türkçeleştirilmesi neden din terörüdür anlayamadım,her millet dinini kendi dilinde yaşamalıdır.Arapça okunan ezanın ne dediğini anlamayan o kadar çok kişi var ki ,kaldı ki Arapça bilmeye de mecbur değil kimse.bizim dilimiz Türkçedir ve kutsal kitabımız da ezanımız da Türkçe okunmalıdır.Ne dediğinizi bilmeden dua etmenin nesi mantıklıdır?şu anda dinime çok bağlıyım diyen pek çok kişiye kelimei şahadet getirirken ya da fatiha okurken ne diyorsun diye sorsak öylece bakar,bu mudur din yani? Başörtüsü yasaklandı diyorsunuz,Kuranın o kadar çeşitli tercümeleri var ki hangisi doğrudur neredden biliyprsunuz?Örtünme ile ilgili ayetlerde kadınlara ziynetlerini örtmeleri ve kocaları,çocukları,kocalarının babaları,kayınbiraderleri,kendi babaları,ailedeki kadınlar vs dışındakilere göstermemeleri tembihe dilir.Baş kelimesi sonradan eklenmiştir,orijinali örtülerinizi boynunuzu kapatacak şekilde örtün ki ziynetleriniz görünmesindir ve ziynet süs eşyası anlamında kullanılmıştır.Bu ayetin de Hz Ayşenin ziynet eşyası sebebiyle uğradığı bir iftiradan sonra indiği bilinmektedir.Zaten ayetin son cümlesinde ziynet kelimesi yine geçer ve der ki ayaklarınızı da kuvvetlice yere vurmayın ki ziynetleriniz fark edilmesin,burada bileğe takılan halhaldan bahsedilir.Ne hikmetse ayetin bu son cümlesi Türkçede aynı bırakılmış,ziynet süs eşyası anlamında tercüme edilmiş ama ayetteki diğer ziynet kelimeleri kadının kapaması gereken başı,saçı,boynu vs olarak tercüme edilmiştir.

Back