- Konu Sahibi balbocegi35
Benim vergilerimle de yapiliyor ama ben helali hoş olsun diyorum. Muhtaç insanlara yapilan yardim neticede...
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah annenin ve ihtiyaç sahibi herkesin yardımcısı olsun, Türkiye'de bu örnekler çok ne yazık ki
Maaşlara vurgu bu sebeple önemli bence, kim ne derse desin, günümüz şartlarında maaşlar yetersiz, bir ailede herkes çalışmak zorunda, herkes çalışamıyorsa vay halinize, eskiden bahsediliyor ama yıl 1980 başları benim annem her hafta bir bilezik alabiliyordu, öyle 14 ayar değil 22 ayar 3 burgu alıp takardı, kelepçe bilezikler, ucu altın topuzlu bilekliklerde cabası, yıl 2014 altın almak zorlaştı, insanlar oğullarına düğün yaparken ya altın kiralıyor ya da hediye bileziklerinden takıyor, herkes rahata ermiş değil yani, herkes refah düzeyinde değil, herkes tavuk alıyor deniliyor, yanlışınız var, fakir alamıyor, ayda bir kere sizin yiyemem deyip çöpe attığınız yerlerini alıyorlar marketten, zira birtek o kısımlar ucuz.
Etin kilosu kaç lira? Kuzu pirzola yiyip şalgam suyunla mı besleniyor herkes?
Evet bazı şeylere erişim kolaylaştı, bunun önünü açan kişi rahmetli Özal'dır, eskiden yabancı sigara girmezdi ülkeye, xxx marka kotlarda olmazdı, kaçak yollardan bulabilirsen bulurdun, Özal hükümeti zamanında yasaklar kalktı.
Eskiden öyle ya da böyle insanlar geçiniyordu, fakirlik bu kadar değildi, herkesin şartları eşitti.
Ama tabii o arada rahmetlinin orta direk dediği kesiminde beli büküldü
Eskiden giyim daha pahalıydı denmiş, o zamanlar pazardan başka neresi vardı? Şimdi mağazalar var, rekabet arttı fiyatlar aşağı çekildi.
Geçmişi yaşayarak konuşalım lütfen. Ben yaşadım, kulaktan dolma değil, bilerek yazabilirim rahatça
80'de yaşanan olaylarda her iki tarafında ağır şeyler yaşadığını da yazabilirim, sol görüşlü insanların dayak yiyip fişlendiğini de yazabilirim, asıldıklarını da söyleyebilirim.
Hala hep tek taraflı konuşuyorsunuz hepiniz, bu ülkede her görüş ağır şeyler yaşadı, acılar çekti, daha çekilmesin derdindeyim ben, kimsenin eşi, kardeşi, evladı alınıp götürülmesin.
Çok zor, şimdi burda rahat rahat yazmak kolay, Allah bir daha öyle kaoslar yaşatmasın milletimize
Amaçları yardım maksatlı olmadı hiç bir zaman . Çıkar amaçlı yardım , yardım değildir. Yani namaz kılmak için namaz kılınmaz Allah için kılınır bunun gibi bir şey...
bir de muneye niye cevap vermiyorsunuz diye sormuşlar ya.. ben munenin şu an sizleri savunduğunu düşünmüyorum. gayet genel, insalcıl yorumlar yapıyor. bir şey sorduğu da yok. ha, kendisi ben de bu görüştenim, şu görüştenim, sana katılıyorum, şuna katılmıyorum derse ona da yazarız. kimseden bir çekingemiz yok.
Yani benim anlamadığım şu, benim bildiğim doğal afet/ savaş gibi durumlarda taa dünyanın öbür ucuna yardımlar akar. Sadece yiyecek değil askeri yardım. Çok örnekleri var. Deprem olunca Haitiye giden yardımlar, Mavi Marmara gemisi..
Konunun geçmişine bakamadım ama neden Suriye yardımları bu kadar rahatsız etti ki?
Evet yolcu, ben hiçbir görüşü savunmuyorum, eleştirilerim her iki tarafı kapsıyor, eğer gördüğüm bir yanlış varsa söylüyorum, açsın herkes tüm yorumlarımı okusun siyaset topiklerinde, chp, mhp, akp tüm partilerin takdir edilecek şeylerini takdir eder, eleştirilecek yönlerini eleştiririm.
R. T. Erdoğan üniversitesindeki buluşu alkışladım, Sarıgül'ün chp'ye yeniden alınmasına şaşırdım, Alevi sünni ayrıştırılmasını eleştirdim.
Yazdıklarım ortada, hepsi olduğu gibi duruyor.
Konu da çeşitlilik oldu:)))
Nerdeyse herşeyden konuştuk, Suriye kısmını ben görmemişim:)))
Yani benim anlamadığım şu, benim bildiğim doğal afet/ savaş gibi durumlarda taa dünyanın öbür ucuna yardımlar akar. Sadece yiyecek değil askeri yardım. Çok örnekleri var. Deprem olunca Haitiye giden yardımlar, Mavi Marmara gemisi..
Konunun geçmişine bakamadım ama neden Suriye yardımları bu kadar rahatsız etti ki?
Konu dışı biliyorum ama Mune Simon niye gitti biliyor musun kimse kalmayacak yakında bu gidişle?
Burdaki romenlere misal akıllı telefon dağıttılar.Kabinde evet oyu basıp gösterince de 100 papel.İyi para benceBen 24 saat seçim görevi yaptım hepi topu 200 lira alıcam.
Ama kendi fikrim ise yardımlara evet.Devam etsinler ama yardım yapacaksanız da lütfen seçim sonrası yardımı kesmeyin/geri alıp çirkinleşmeyin emi.
Bak İğdeli halkı seçim öncesi dağıtılan yardımları akp belediyede seçilmeyince geri alınınca kandırıldık diye bas bas bagırıyor.Rezalete gel.
Bunu yapmasınlar yetkililerden ricam
Konu dışı biliyorum ama Mune Simon niye gitti biliyor musun kimse kalmayacak yakında bu gidişle?
onu ben de merak ediyorum. inşallah döner. sevdiğim bir üye..
onu ben de merak ediyorum. inşallah döner. sevdiğim bir üye..
Ha ha gerimi toplamışlar.....zihniyete gel