• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Al parayı, ver oyu” taktiği

herşeyin bir orjinali var ,öğrenmek isteyen açıp öğrensin ,kuran ööğrenmek en kolay iş ,dini bir ritüeli devlet hiçbir hakla bozamaz ,orjinalini değiştiremez ,o dine mensup kişi istiyorsa onu öğrenir okur bu kadar basit ,devlet ne zamandır din konusunda kendi eliyle din hakkında bir şey yapma hakkını kendinde görüyor ,bu direk insanların dini inanışlarına müdahaledir ,biz dini devletin istediği şekilde mi öğreneceğiz hanımefendi ,dinimizim orjinalini bozmalarına kimsenin hakkı yok ,devlet bunu yapıyorsa bu direk dine müdahaledir ,devletin işi bu değil ayrıca, ezan Türkçeleştirildi ,çok ruhsuz bir seviyeye büründü ,ruhu kaçtı ,birşeyin orjinalini bozarsanız ortaya sahte bir şey çıkar ,devlet de zaten sahte bir din oluşturmaya çalıştı ama yanlış hesap bağdattan döndü ,devlet acaba sormuşmu halka istiyorsmusunuz Türkçe ezan diye ,anlamıyor zorluk çekiyormusunuz Türkçe yapalım demiş mi yok ,onlar öyle istemişler bizim dinimize bile müdahele etmeye kalkmışlar ,işte bu apaçık bir din terörürdür,siz kalkın bir hristiyanın incilini ya da yahudinin tevratını bozmaya ,şöyle öğreneceksin demeye kalkın bakalım neler oluyor .
din konusunda açıklama yapmışsınız da hanımefendi hangi sıfatla yaptınız bunu ,din adamı mısınız ,din görevlisi mi anlamadım
öteden beriden okuduklarınızla burada din adına fetva veremezsiniz.
hakeza anlattıklarınızın hiçbir anlamı yok çünkü ben bunun okulunu okudum ..
bana ayet hadis öğretmeye kalkmayın ,hakeza o bahsettiğiniz şeyler dinin içeriğini bozmak için uydurulmuş şeylerdir ,ayette açık ve net başörtüsünden bahsedilir ,açın okuyun insanalrı yanlış yönlendirmeyin
ayrıca konuyu saptırmayın burası din konusu değil .onu konuşmak yasak olmasaydı uzun uzun anlatırdım size bu konuları hem başkaları da faydalanmış olurdu ..din hassas bir konudur bu konuda fetva vermek için işin ehli olmak lazım ,kitaplarda okumakla olmaz

Dünyanın her yerinde İncil de Tevrat da milletlerin kendi anadilindedir,örneğin gidin İngilterede bir otele,başucunuzda İngilizce İncil bulursunuz.Devlet din düzenlemesi yapamazsa o zaman İmam Hatip de açamaz,mescit de açamaz.Türkiyede öteden beri dini istismar eden kitleler olduğundan zamanında düzenleme getirilmiştir.Şu andaki iktidarın yaptıklarının yarısından çoğu dini düzenlemelerdir.Geniş kitleleri memnun edince yapılabilir ama hoşlarına gitmeyince tü kaka bir şey midir dini düzenleme yani? benim Kuran ilmi okumadığımı nereden çıkardınız ki,belki de benim gibi çok az kişi bu gerçekleri dile getirdiğindendir belki de.Ayrıca neyin uydurma neyin gerçek olduğunu 1000 küsür sene sonra bilmeniz çok da mümkün değildir.Sağduyuyla,mantıkla bakarsınız olaya,körükörüne değil.Konuyu saptırdığımı sanmıuorum zira hükümet insanlarıdin üzerinden kullanarak bu hale getirmiştir.Dini bu kadar kullanan bir hükümetin yaptıkları konuşulurken bunu dini dışarıda bırakarak konuşmak nasıl mümkün olabilir?
Son olarak diyorum ki devletin dini düzenleme yapmasına gerek olmamalıdır,din insanların içinde,evinde olmalıdır.Böyle olursa ne dini engelleyici ne de dini toplumun merkezine oturtan düzenlemelere de gerek kalmaz.

kuran arapça indirilmiştir. o öyle sizin mantığınıza uydurmaya çalışıp aynı şey demenizle olmuyor. nasıl türkçe namaz olmuyorsa ezan da türkçe okunamaz. ha okunur okunmasına ama yerini bulmaz.

Merak etmeyin biz herşeyi araştırıp okuyan insanlarız neyse ki. Kuran arapçadır çünkü araplara inmiştir o yüzden o zamanlar anlayabilmeleri için o dilde inmiştir. Başka bir dil bilinmediği için başka dilde inmesi zaten olanaksızdı kimse okuyamazdı ama şimdi bizim ülkemizin dili Türkçe ve neden anlamı değişsin ki anlamıyorum. Mesela yabancı bir ülkeye gittik ekmeğin onlarda söylemesi farklı, kitabın farklı vs.. Bunu o dilde söylememiz onun anlamını değiştirir mi değiştirmez. Sadece dilini değiştirir. Türkçe meali neden var o zaman hiç olmasın. Neden yerini bulmasın. Ben Allah'a ve onun kitabına inandıktan okumak istedikten sonra hangi dilde okuduğumun hiçbir önemi yok önemli olan o duayı gönülden etmem Allah'a duamın içtenliği. Rabbim inanıyorum ki dile değil okumadaki ruha, inanmaya bakıyor. İnanarak okuyacaksın. Yoksa arapça okumuşsun ama okumuş olmak için okumuşsun hiçbir anlamı yok. Allah tek ve birdir o herkesin dilinden anlar herkesi görür demek istediğini işitir, candan gönülden okuyanın her duasını kabul eder.

herşeyin bir orjinali var ,öğrenmek isteyen açıp öğrensin ,kuran ööğrenmek en kolay iş ,dini bir ritüeli devlet hiçbir hakla bozamaz ,orjinalini değiştiremez ,o dine mensup kişi istiyorsa onu öğrenir okur bu kadar basit ,devlet ne zamandır din konusunda kendi eliyle din hakkında bir şey yapma hakkını kendinde görüyor ,bu direk insanların dini inanışlarına müdahaledir ,biz dini devletin istediği şekilde mi öğreneceğiz hanımefendi ,dinimizim orjinalini bozmalarına kimsenin hakkı yok ,devlet bunu yapıyorsa bu direk dine müdahaledir ,devletin işi bu değil ayrıca, ezan Türkçeleştirildi ,çok ruhsuz bir seviyeye büründü ,ruhu kaçtı ,birşeyin orjinalini bozarsanız ortaya sahte bir şey çıkar ,devlet de zaten sahte bir din oluşturmaya çalıştı ama yanlış hesap bağdattan döndü ,devlet acaba sormuşmu halka istiyorsmusunuz Türkçe ezan diye ,anlamıyor zorluk çekiyormusunuz Türkçe yapalım demiş mi yok ,onlar öyle istemişler bizim dinimize bile müdahele etmeye kalkmışlar ,işte bu apaçık bir din terörürdür,siz kalkın bir hristiyanın incilini ya da yahudinin tevratını bozmaya ,şöyle öğreneceksin demeye kalkın bakalım neler oluyor .
din konusunda açıklama yapmışsınız da hanımefendi hangi sıfatla yaptınız bunu ,din adamı mısınız ,din görevlisi mi anlamadım
öteden beriden okuduklarınızla burada din adına fetva veremezsiniz.
hakeza anlattıklarınızın hiçbir anlamı yok çünkü ben bunun okulunu okudum ..
bana ayet hadis öğretmeye kalkmayın ,hakeza o bahsettiğiniz şeyler dinin içeriğini bozmak için uydurulmuş şeylerdir ,ayette açık ve net başörtüsünden bahsedilir ,açın okuyun insanalrı yanlış yönlendirmeyin
ayrıca konuyu saptırmayın burası din konusu değil .onu konuşmak yasak olmasaydı uzun uzun anlatırdım size bu konuları hem başkaları da faydalanmış olurdu ..din hassas bir konudur bu konuda fetva vermek için işin ehli olmak lazım ,kitaplarda okumakla olmaz

Kitap okumakla olmaz diyorsunuz da fetva verenler nerelerden öğrenmişler acaba çok merak ettim ? Doğuştan mı yoksa ?

Ewet hiç kolay değil. Bende eğitim gördüğüm yerden ayrılmak zorunda kaldı devlet dairesinde ki koltuk sahibi müslümandan da rica ettim hiç biri yardımcı olmadı bana şuan yarım kaldı . Hani devlet ? Sahip çıksaydı ya ? neredeydi ? Bir de mail atmışlar olumsuz yanıt vermekteyiz diye atmasalar bundan daha iyiydi.

Üzldüm şimdi,keşke tekrar okula dönme şansın olsaydı.

yaw bir de dinin d sinden haberi olmayanlar buralarda fetva veriyor ya:60::60::60:
biraz Allahtan korkmak lazım tabii:ssz::ssz:

Sen bir kendine gel öncee. Şu anda günahların en büyüğünü sen işliyorsun. Kimsenin dinin ölçüsünü sorgulamak sana düşmez. Nereden biliyorsun burada insanların ne kaadr din bildiğini de alay ediyorsun edepli ol. Din iman diyorsunuz da din üzerinden insanlarla alay ediyorsunuz hem de bilip bilmeden. Siz kimsenin bilgisini bilemezsiniz kaldı ki bu Allah ile kul arasında Allah2ın başka bir kulunun bir kulu böyle sorgulaması dinde de yanlıştır o insanın en kadar dindar olduğuna Allah katında karar verilir bu dünyada değil. Kuranı hatim edip nice kul hakkına giren insanlar Allah katında sırf kuran okudu namaz kıldı diye mükafatlandıracak zannedenler var bir şey yapılacaksa tam yapılmalı. İbadet gizli yapılır burada ben her akşam kuran okurum namaz kılarım demiyoruz diye mi dinsiz olduk bize ibadetin gizli olması, söz konusu edilmemesi Allah ile kul arasında kalması gerektiği öğretildi o yüzden sizin burada yazılanlardan bunu çıkarmanıza imkan yok öyle bile olsa siz itham edecek mercii değilsiniz. Konu nereden nereye geldi.

Ablacım bu işin mağduru olduğumuzdan bu konularda daha çok hassasım. Annem rahatsızlandı işten ayrılmak zorunda kaldı daha primi var ödüyoruz geç çalışmaya başladığı için dolmadı, hadi o ocakta bitecek çok şükür, ama yaşı bekleyecek daha 3 sene taa 2017 yılında emekli olabilecek yazık değil mi. Rahatsızlığı malunen emekliliği kapsamıyordu malum zaten malulen emeklilik hayal gibi bir şey çok ağır şartları var şükür annem yatalak filan değil ama 1 sene tedavi ve kullanacağı ilaçlar ağır olduğundan çalışamaz raporu vermişlerdi.

Şimdi bir insan rahatsızlanınca mecbur işten çıkıyor yaştan dolayı emekli de olamıyor eve giren para yok annem babam zaten ayrı tek kardeşim çalışıyor o da ancak eve yetişiyor. Eşimin durumu iyi o primi ödüyor ben çalışıyorum kira gönderiyorum ve akp den gelip yardım getirmişler bakın kaç senedir böyle bir yardım olmadı seçim zamanı geliyorlar. Annem geri gönderiyor almıyor yani almaz da. Beni bu duruma düşüren başbakan önce maaşı mı versin hakettiğimi versin bunları ben kendim alırım diyor nasıl onur kırıcı bir şey ama. ve ilkokul mezunudur annem boşanınca ayaklarının üzerinde durmuş kimseye akrabalarına bile el açmamış hasta olana kadar çalışıp bizi büyütmüştür. Bizi bunlara muhtaç edenler utansın..

Allah annenin ve ihtiyaç sahibi herkesin yardımcısı olsun, Türkiye'de bu örnekler çok ne yazık ki:50:
Maaşlara vurgu bu sebeple önemli bence, kim ne derse desin, günümüz şartlarında maaşlar yetersiz, bir ailede herkes çalışmak zorunda, herkes çalışamıyorsa vay halinize, eskiden bahsediliyor ama yıl 1980 başları benim annem her hafta bir bilezik alabiliyordu, öyle 14 ayar değil 22 ayar 3 burgu alıp takardı, kelepçe bilezikler, ucu altın topuzlu bilekliklerde cabası, yıl 2014 altın almak zorlaştı, insanlar oğullarına düğün yaparken ya altın kiralıyor ya da hediye bileziklerinden takıyor, herkes rahata ermiş değil yani, herkes refah düzeyinde değil, herkes tavuk alıyor deniliyor, yanlışınız var, fakir alamıyor, ayda bir kere sizin yiyemem deyip çöpe attığınız yerlerini alıyorlar marketten, zira birtek o kısımlar ucuz.

Etin kilosu kaç lira? Kuzu pirzola yiyip şalgam suyunla mı besleniyor herkes?
Evet bazı şeylere erişim kolaylaştı, bunun önünü açan kişi rahmetli Özal'dır, eskiden yabancı sigara girmezdi ülkeye, xxx marka kotlarda olmazdı, kaçak yollardan bulabilirsen bulurdun, Özal hükümeti zamanında yasaklar kalktı.
Eskiden öyle ya da böyle insanlar geçiniyordu, fakirlik bu kadar değildi, herkesin şartları eşitti.

Ama tabii o arada rahmetlinin orta direk dediği kesiminde beli büküldü:ssz:

Eskiden giyim daha pahalıydı denmiş, o zamanlar pazardan başka neresi vardı? Şimdi mağazalar var, rekabet arttı fiyatlar aşağı çekildi.
Geçmişi yaşayarak konuşalım lütfen. Ben yaşadım, kulaktan dolma değil, bilerek yazabilirim rahatça:ssz:

80'de yaşanan olaylarda her iki tarafında ağır şeyler yaşadığını da yazabilirim, sol görüşlü insanların dayak yiyip fişlendiğini de yazabilirim, asıldıklarını da söyleyebilirim.

Hala hep tek taraflı konuşuyorsunuz hepiniz, bu ülkede her görüş ağır şeyler yaşadı, acılar çekti, daha çekilmesin derdindeyim ben, kimsenin eşi, kardeşi, evladı alınıp götürülmesin.

Çok zor, şimdi burda rahat rahat yazmak kolay, Allah bir daha öyle kaoslar yaşatmasın milletimize:50:

Merak etmeyin biz herşeyi araştırıp okuyan insanlarız neyse ki. Kuran arapçadır çünkü araplara inmiştir o yüzden o zamanlar anlayabilmeleri için o dilde inmiştir. Başka bir dil bilinmediği için başka dilde inmesi zaten olanaksızdı kimse okuyamazdı ama şimdi bizim ülkemizin dili Türkçe ve neden anlamı değişsin ki anlamıyorum. Mesela yabancı bir ülkeye gittik ekmeğin onlarda söylemesi farklı, kitabın farklı vs.. Bunu o dilde söylememiz onun anlamını değiştirir mi değiştirmez. Sadece dilini değiştirir. Türkçe meali neden var o zaman hiç olmasın. Neden yerini bulmasın. Ben Allah'a ve onun kitabına inandıktan okumak istedikten sonra hangi dilde okuduğumun hiçbir önemi yok önemli olan o duayı gönülden etmem Allah'a duamın içtenliği. Rabbim inanıyorum ki dile değil okumadaki ruha, inanmaya bakıyor. İnanarak okuyacaksın. Yoksa arapça okumuşsun ama okumuş olmak için okumuşsun hiçbir anlamı yok. Allah tek ve birdir o herkesin dilinden anlar herkesi görür demek istediğini işitir, candan gönülden okuyanın her duasını kabul eder.

ben sana okuma demiyorum. mealini de oku, anlamını da araştır ama kuranı arapça olarak kabul et. kuranın o ahengini, o ruhlara şifa güzelliğini türkçeden hissetmek mümkün değil. allah onu öyle bir nizam, öyle bir sıralama ile göndermiş ki, okuyanın kalbine işler. anlamasa bile onun o ferasetine teslim olur..

Avunanlar makarna ve kömür alanlar...
Onlarıda suçlamıyorum ki muhtaç edenler utansın sadece..

Makarna kömürdur tutturmussunuz.oy vermeyen vermez zaten ne alaka.ne bilecek kimse kimin kime oy verdgini.ben makarna almadm kömür de oyumu verdim! Ayrca adam yardim dagtmis suc mu yani.sirayla karneyle almaktan iyidr ayagna gelmesi

Allah annenin ve ihtiyaç sahibi herkesin yardımcısı olsun, Türkiye'de bu örnekler çok ne yazık ki:50:
Maaşlara vurgu bu sebeple önemli bence, kim ne derse desin, günümüz şartlarında maaşlar yetersiz, bir ailede herkes çalışmak zorunda, herkes çalışamıyorsa vay halinize, eskiden bahsediliyor ama yıl 1980 başları benim annem her hafta bir bilezik alabiliyordu, öyle 14 ayar değil 22 ayar 3 burgu alıp takardı, kelepçe bilezikler, ucu altın topuzlu bilekliklerde cabası, yıl 2014 altın almak zorlaştı, insanlar oğullarına düğün yaparken ya altın kiralıyor ya da hediye bileziklerinden takıyor, herkes rahata ermiş değil yani, herkes refah düzeyinde değil, herkes tavuk alıyor deniliyor, yanlışınız var, fakir alamıyor, ayda bir kere sizin yiyemem deyip çöpe attığınız yerlerini alıyorlar marketten, zira birtek o kısımlar ucuz.

Evet bazı şeylere erişim kolaylaştı, bunun önünü açan kişi rahmetli Özal'dır, eskiden yabancı sigara girmezdi ülkeye, xxx marka kotlarda olmazdı, kaçak yollardan bulabilirsen bulurdun, Özal hükümeti zamanında yasaklar kalktı.
Eskiden öyle ya da böyle insanlar geçiniyordu, fakirlik bu kadar değildi, herkesin şartları eşitti.

Eskiden giyim daha pahalıydı denmiş, o zamanlar pazardan başka neresi vardı? Şimdi mağazalar var, rekabet arttı fiyatlar aşağı çekildi.
Geçmişi yaşayarak konuşalım lütfen. Ben yaşadım, kulaktan dolma değil, bilerek yazabilirim rahatça:ssz:

80'de yaşanan olaylarda her iki tarafında ağır şeyler yaşadığını da yazabilirim, sol görüşlü insanların dayak yiyip fişlendiğini de yazabilirim, asıldıklarını da söyleyebilirim.

Hala hep tek taraflı konuşuyorsunuz hepiniz, bu ülkede her görüş ağır şeyler yaşadı, acılar çekti, daha çekilmesin derdindeyim ben, kimsenin eşi, kardeşi, evladı alınıp götürülmesin.

Çok zor, şimdi burda rahat rahat yazmak kolay, Allah bir daha öyle kaoslar yaşatmasın milletimize:50:

İşte lütfen bunlara da cevap versinler biz söyleyince denmedik şey kalmıyor da bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz ama biz yazınca cevap yazanlar misal sen yazınca cevap vermiyorlar sana yazamazlar çünkü lütfen işte sana da yazsınlar cevap versinler ben yazıorum mecbur polemik oluyor istemediğim halde ve konu başka yere gitti din iman, kuranın Arapçası Türkçesi, biz din iman bilmeyenler filan çok sıkıldım artık bir konunun çok başka yerlere çekilmesinden sadece cevap verebilecekleri şeylere yorum yapılmasından yani polemiğe girmek istemiyorum ama öyle şeyler yazılıyor ki dinsiz imansız olduk burada yaa günah yazık yani. :50:

' Cehaletinizin Esaretiniz' demiştim ya daha önce,
Şimdi de diyorum ki 'kendi cehaletiniz ile bir gün boğulacaksınız'.
Bazıları gerçekten çok saçma ötesi şeyler yazıyor ' Laf söyledin Balkağı ':1:
'Susmakta bir erdemdir ' bari bunu yapın .:ssz:

Sen bir kendine gel öncee. Şu anda günahların en büyüğünü sen işliyorsun. Kimsenin dinin ölçüsünü sorgulamak sana düşmez. Nereden biliyorsun burada insanların ne kaadr din bildiğini de alay ediyorsun edepli ol. Din iman diyorsunuz da din üzerinden insanlarla alay ediyorsunuz hem de bilip bilmeden. Siz kimsenin bilgisini bilemezsiniz kaldı ki bu Allah ile kul arasında Allah2ın başka bir kulunun bir kulu böyle sorgulaması dinde de yanlıştır o insanın en kadar dindar olduğuna Allah katında karar verilir bu dünyada değil. Kuranı hatim edip nice kul hakkına giren insanlar Allah katında sırf kuran okudu namaz kıldı diye mükafatlandıracak zannedenler var bir şey yapılacaksa tam yapılmalı. İbadet gizli yapılır burada ben her akşam kuran okurum namaz kılarım demiyoruz diye mi dinsiz olduk bize ibadetin gizli olması, söz konusu edilmemesi Allah ile kul arasında kalması gerektiği öğretildi o yüzden sizin burada yazılanlardan bunu çıkarmanıza imkan yok öyle bile olsa siz itham edecek mercii değilsiniz. Konu nereden nereye geldi.

istediğiniz kadar namaz kılabilir oruç tutabilirsiniz, yada hiç birini yapmayabilirsiniz. o sizi ilgilendirir. ama bilmediğiniz konularda fetva veremezsiniz. o iş sizi bizi aşar. o kadar ilim sahibi, kitapları yalamış yutmuş, nice büyüklerin önünde diz çökmüş alimler bile bir fetva vermek için ne yollar katetmişler, ne geceler uykusuz kalmışlar. siz çıkıp yawwww ne olacak ha türkçe ha arapça ne farkeder diyemezsiniz. derseniz de kendinizi kandırmış olursunuz. kandırmaya devam ediniz..

yazıların, üslubun.. bana çok cahil geldin. senin gibilerle tartışmaya girmiyorum. dişime göre değilsin..

teveccühünüz efenim kaçmakta özgürsünüz :114:

sınavlarım var ardından münazara yapmak üzere tekrar dönüş yaparım siz biriktirmeye başlayın şimdiden benim bilgi kumbaram yeterince dolu...

üslubum için üzgünüm daha öncede demiştim yükseklerden bakmayı sevmem kimselere eşit olmak iyidir...

hatunlar ben ufaktan uzuyorum vallahi şuraya oturdummu kalkamıyorum he sınıfta kalcam sonunda o olcak :18: mune beni banlasana giremiyim bi süre yaa hakkaten engel olamıyorum kendime :5:

Kitap okumakla olmaz diyorsunuz da fetva verenler nerelerden öğrenmişler acaba çok merak ettim ? Doğuştan mı yoksa ?
bu işin ilmi var hanımefendi ne kadar yabancı olduğunuz belli boşa konuşmayın..
siz bir söyleyin bakalım da biz de bildip bilmediğinizi anlayalım
din hakkında fetva vermek için ne gibi bir bilgi gerekir ?
bırakın da bu işi bilen konuşsun
Dünyanın her yerinde İncil de Tevrat da milletlerin kendi anadilindedir,örneğin gidin İngilterede bir otele,başucunuzda İngilizce İncil bulursunuz.Devlet din düzenlemesi yapamazsa o zaman İmam Hatip de açamaz,mescit de açamaz.Türkiyede öteden beri dini istismar eden kitleler olduğundan zamanında düzenleme getirilmiştir.Şu andaki iktidarın yaptıklarının yarısından çoğu dini düzenlemelerdir.Geniş kitleleri memnun edince yapılabilir ama hoşlarına gitmeyince tü kaka bir şey midir dini düzenleme yani? benim Kuran ilmi okumadığımı nereden çıkardınız ki,belki de benim gibi çok az kişi bu gerçekleri dile getirdiğindendir belki de.Ayrıca neyin uydurma neyin gerçek olduğunu 1000 küsür sene sonra bilmeniz çok da mümkün değildir.Sağduyuyla,mantıkla bakarsınız olaya,körükörüne değil.Konuyu saptırdığımı sanmıuorum zira hükümet insanlarıdin üzerinden kullanarak bu hale getirmiştir.Dini bu kadar kullanan bir hükümetin yaptıkları konuşulurken bunu dini dışarıda bırakarak konuşmak nasıl mümkün olabilir?
Son olarak diyorum ki devletin dini düzenleme yapmasına gerek olmamalıdır,din insanların içinde,evinde olmalıdır.Böyle olursa ne dini engelleyici ne de dini toplumun merkezine oturtan düzenlemelere de gerek kalmaz.
milletlerin kendi dilinde olması o millete gönderilmesinden ileri gelir ,ancak KURAN tüm insanlığa gönderilmiştir ,gönderilme dili de Arapçadır ,incil ve Tevrat aslı bozulmuş metinlerdir ,onların o dilde okunmasının bir anlamı yok ,tek bozulmamış kitap KURAN ve bu kitabı da bozmaya uğraştılar zamanında ... ihl kurmakla dinin içeriğini değiştirmek çok farklı şeyler ,ihl tabiki kurulacaktı ,bir eğitim kurumu o ,devlet dini eğitim için bunu yapmak zorunda ama dinin içeriğini değiştirmek hiçbir devletin haddine düşmez ,hakeza değiştirmeye kalktığında orada din hürriyetinden bahsedemezsiniz, hem de kendi kararıyla değiştirmesi daha da vahimdir ,hani halk istese de devlet yapsa hadi neyse ,ama direk kendi istedikleri yönde değiştirmeleri halkın dinine karışmak demektir ,kaldıki Türkçe kuran hiçbir zaman aslı gibi olmaz olamaz ,bir de Türkçe kuranda ısrar edenlerin ,Kuranı gerçekten öğrenmek isteyen orjinalinden öğrenir okur ,sonuçta bunun tefsiri de var ,anlamını da tefsiri okuyarak öğrenirsin olur biter ,bunun anlaşılması için illa Türkçe dillendirilmesine gerek yok ,zaten KURAN ların hepsinde tefsiri de var ,dini kullanan bir hükümet sizin fikriniz ,ben dini kullandıklarını düşünmüyorum ,siz dini bu ülkeden silmek isteyenlere gerekliydi yaptılar diyebiliyorsanız bu hükümete dini kullanıyorlar hiç diyemezsiniz , hakeza bu ülkede nhp milliyetçiliği ,chp de alevileri kullanıyor deriz o vakit ,hepsinin bir argümanı var çünkü ,hükümetteki insanlar dini değerlerini önemsiyorsa ve kendileri gibi olanların haklarını koruyorsa bu onların dini kullandıklarını göstermez ,sadece içlerinden geldikleri bir topluluğun isteklerini yerine getirmeleri olarak nitelendirilebilir ..
din insanların içinde olamaz ,en azından Müslümanlık böyle bir din değil,emirleri yasakları var ,bunları siz özgürce ifade edemezseniz o dini yaşama hakkınız elinizden alınmış olur,islamda İBADET VAR ,beş vakit namaz var ,devlet istedi diye namazı kılmayacakmıyız ,bu direk dini yaşama özgürlüğüne engeldir buda insan haklarına aykırıdır

Munecim 80'li yılları yaşayan birisi olarak çok acılar çekildi evler arandı herşey oldu..
Sağsıcı solcusu ülkücüsü birbirine silah çektiler,insanlar sevdiklerini kaybetti dilerim ki o eski günlere dönüş yaşanmasın..
Maddi olanaklar bile belimizi bu kdar bkmedi o dönemde..

Makarna kömürdur tutturmussunuz.oy vermeyen vermez zaten ne alaka.ne bilecek kimse kimin kime oy verdgini.ben makarna almadm kömür de oyumu verdim! Ayrca adam yardim dagtmis suc mu yani.sirayla karneyle almaktan iyidr ayagna gelmesi

Yardım dağıtmış ama benim vergilerimle yapıyor bunu...
Yapmasın devletin kendi imkanlarını kullansın ...

İşte lütfen bunlara da cevap versinler biz söyleyince denmedik şey kalmıyor da bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz ama biz yazınca cevap yazanlar misal sen yazınca cevap vermiyorlar sana yazamazlar çünkü lütfen işte sana da yazsınlar cevap versinler ben yazıorum mecbur polemik oluyor istemediğim halde ve konu başka yere gitti din iman, kuranın Arapçası Türkçesi, biz din iman bilmeyenler filan çok sıkıldım artık bir konunun çok başka yerlere çekilmesinden sadece cevap verebilecekleri şeylere yorum yapılmasından yani polemiğe girmek istemiyorum ama öyle şeyler yazılıyor ki dinsiz imansız olduk burada yaa günah yazık yani. :50:

dejavu,
ben sol veya sağ görüşlü biri değilimdir, rahmetli babamda değildi, 80'de sol görüşlü insanların peşine düştüklerini bilirim, sol görüşlü insanlar kaçardı, hatırlıyorum bir gece kapımız çalındı, evde karanlıkta oturuyorduk taranmayalım diye, bir tanıdık hem kapıyı çalıyor hem sesleniyor, ne olur kapıyı açın öldürecekler diye:(((
Babam hergün selamlaştığı adama kapıyı açamadı, neden? Çünkü 3 küçük evladı vardı, eve alırsa baskın yapıp onu yakalarken bizde zarar görürdük, çok acı çok:50:
Ben babamın sabahlara kadar uyumadığını bilirim, sokakta bizi çevirip necisin diye soracaklar fikri korkuturdu onu:(((
Ben bu ülkenin o'cusu veya bu'cusu değildim ama ödüm kopardı, arada hiçbir görüşe hizmet etmediği halde öldürülen çok insan oldu, katilleri bulunamadı, adam balkonunda tarandı, sebep o ara bir görüş diğer görüştekileri kovalarken sağa sola düşüncesizce ateş ediyordu, biz karartmalar yaşadık, hala neyi tartışıyorsunuz ki?

Kolay mı sanıyorsunuz evinizde bile güvende olamamak:50:

Back