- Konu Sahibi balbocegi35
herşeyin bir orjinali var ,öğrenmek isteyen açıp öğrensin ,kuran ööğrenmek en kolay iş ,dini bir ritüeli devlet hiçbir hakla bozamaz ,orjinalini değiştiremez ,o dine mensup kişi istiyorsa onu öğrenir okur bu kadar basit ,devlet ne zamandır din konusunda kendi eliyle din hakkında bir şey yapma hakkını kendinde görüyor ,bu direk insanların dini inanışlarına müdahaledir ,biz dini devletin istediği şekilde mi öğreneceğiz hanımefendi ,dinimizim orjinalini bozmalarına kimsenin hakkı yok ,devlet bunu yapıyorsa bu direk dine müdahaledir ,devletin işi bu değil ayrıca, ezan Türkçeleştirildi ,çok ruhsuz bir seviyeye büründü ,ruhu kaçtı ,birşeyin orjinalini bozarsanız ortaya sahte bir şey çıkar ,devlet de zaten sahte bir din oluşturmaya çalıştı ama yanlış hesap bağdattan döndü ,devlet acaba sormuşmu halka istiyorsmusunuz Türkçe ezan diye ,anlamıyor zorluk çekiyormusunuz Türkçe yapalım demiş mi yok ,onlar öyle istemişler bizim dinimize bile müdahele etmeye kalkmışlar ,işte bu apaçık bir din terörürdür,siz kalkın bir hristiyanın incilini ya da yahudinin tevratını bozmaya ,şöyle öğreneceksin demeye kalkın bakalım neler oluyor .
din konusunda açıklama yapmışsınız da hanımefendi hangi sıfatla yaptınız bunu ,din adamı mısınız ,din görevlisi mi anlamadım
öteden beriden okuduklarınızla burada din adına fetva veremezsiniz.
hakeza anlattıklarınızın hiçbir anlamı yok çünkü ben bunun okulunu okudum ..
bana ayet hadis öğretmeye kalkmayın ,hakeza o bahsettiğiniz şeyler dinin içeriğini bozmak için uydurulmuş şeylerdir ,ayette açık ve net başörtüsünden bahsedilir ,açın okuyun insanalrı yanlış yönlendirmeyin
ayrıca konuyu saptırmayın burası din konusu değil .onu konuşmak yasak olmasaydı uzun uzun anlatırdım size bu konuları hem başkaları da faydalanmış olurdu ..din hassas bir konudur bu konuda fetva vermek için işin ehli olmak lazım ,kitaplarda okumakla olmaz
Dünyanın her yerinde İncil de Tevrat da milletlerin kendi anadilindedir,örneğin gidin İngilterede bir otele,başucunuzda İngilizce İncil bulursunuz.Devlet din düzenlemesi yapamazsa o zaman İmam Hatip de açamaz,mescit de açamaz.Türkiyede öteden beri dini istismar eden kitleler olduğundan zamanında düzenleme getirilmiştir.Şu andaki iktidarın yaptıklarının yarısından çoğu dini düzenlemelerdir.Geniş kitleleri memnun edince yapılabilir ama hoşlarına gitmeyince tü kaka bir şey midir dini düzenleme yani? benim Kuran ilmi okumadığımı nereden çıkardınız ki,belki de benim gibi çok az kişi bu gerçekleri dile getirdiğindendir belki de.Ayrıca neyin uydurma neyin gerçek olduğunu 1000 küsür sene sonra bilmeniz çok da mümkün değildir.Sağduyuyla,mantıkla bakarsınız olaya,körükörüne değil.Konuyu saptırdığımı sanmıuorum zira hükümet insanlarıdin üzerinden kullanarak bu hale getirmiştir.Dini bu kadar kullanan bir hükümetin yaptıkları konuşulurken bunu dini dışarıda bırakarak konuşmak nasıl mümkün olabilir?
Son olarak diyorum ki devletin dini düzenleme yapmasına gerek olmamalıdır,din insanların içinde,evinde olmalıdır.Böyle olursa ne dini engelleyici ne de dini toplumun merkezine oturtan düzenlemelere de gerek kalmaz.