• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Al parayı, ver oyu” taktiği

bu yardimin oy karsiliginda yapilmasi sizce anormal bir durum deilmi

peki siz muhtaç komşunuza yardımı neden yapıyorsunuz
sevap için değil mi ? cennete girebilmek için cehennemden kurtulmak için
yani yardım yaparken kendinizi düşünüyorsunuz bu da bir çıkardır
yardımda çıkar ilişkisi aramayın bence
eğer böyle çıkar zihniyeti var dersek birbirimize yardım etmekten kaçınırız
muhtaç insana çıkar için de olsa yardım etmek anormal değildir bence
anormal olan hiç yardım etmemektir..........

Ben de bunu demek istemezdim ama gerçekten biraz eğilmiş olsa insanlar farklı şeyler görecekler. Olaylara ve dünyaya bakışı farkındalık kazanacak. Bir tek tekerlekli sandalyenin onun için ne anlam ifade ettiğini konuşma fırsatınız olsaydı gerçekten daha farklı olurdu konuşmalar.
Onlar oy peşine düşsün madem, benim için sonuç önemli. Bu insan mutlu oldu mu, hayata tutundu mu? Hastalığı şifa buldu mu?

Yoksula sadece akp ve akpliler yardım ediyormus yorumlardan bunu cıkardım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

güzel kardeşim, senin de bu yardım taraflarında bezin olmadığı belli.. ben ve çevrem yıllarca gönüllü olarak bu işleri yaptık. uzun yıllardır yoksullara, dullara, engellilere, öğrencilere yapılan yardımları ben biliyorum. bu konuya ifrit olmamın sebebi de bu. totosunu yumuşak koltuklarından kaldırmayanların yapılanları yıllardır görmeyip, şimdi de bakın bakın oy için para dağıtıyorlar gibi saçmalamalara kalkışmaları vicdanımı, insanlığımı rahatsız etti.

benim yardim taraklarimin bezin oladigini bilmediniz icin xok kolay soluyo olabilirsiniz ama inanon onsanlara yardim amacli her seye varim ama iftira atilmak yerine devlet halkina kendini ispatlamak zprunda artik okadar isten,eyen rezillikler yasaniyorki bu ulkede ankarada bir oylama icin doner bicaklarla birbirine girenler yaralilar kimseyi suclamakta deil amacim ben ne a partine konusurum ne b partisina devlete direk lafimdirhalkina artik sayip ciksin cikarsizca taraflarin her zaman dusunce ozgurlukleri vardir olmasida gerekir ama turkiye artik gelismiyor geriye gidiyor zihniyet olarak yoksulluk olarak halk yoksul bitkin artik bir an once silkelenmeli kendimize ulkemize sayip cikmaliyiz artik

ayakkabı kutularına sığamayacak kininiz, nefretiniz, iftiralarınız var. dilediğiniz kadar çatlayın, patlayın, bölünün, ufalın. halk artık yemez bunları:ssz:

Bizim halka değil . Bizim katillere , hırsızlara , hak yiyenlere , namusumuza ve bedenimize dil uzatanlara , yolsuzlara ... kinimiz var . Üzerinize neden alınıyorsunuz ? Oy verdiğiniz için mi ?

Bu arada sırf cennet ıcın ıyılık yapan biri varsa o benım gozum de kotu bir insandır zaten

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bu arada o ayakkabi kutularinin ciktigi evi ben gordum ist oturan kuzenlerimin komsusuymus onlarda sok olmuslar cok luks bir binada oturuyorla ziyarete gitmistik bu sene gosterdi orda olmak benni cok etkilemisti

Beni de zarraf gibi insanların dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşması etkiliyor . Ha bir de 40 ilin trofosunda ki kedi :52:

ya yardıma muhtaç insanlara yapılan üç beş kuruşu da kirletmeyin rica ederim
dilinize akp nin veya bilmem ne partisinin herşeyini dolayın
ama yardım yapmasını asla dolamayın
bu kadar da olmaz ya, fakir fukara insana yapılan üç beş kuruşa çıkar deyip kirlettiniz
yazıktır ya yazıktır
böyle zihniyetler yüzünden insan yardım etmeye korkar oldu ,
birilerini yardım etme hevesini kırıyorsunuz belki yapmayın ayıptır :47:

Geçmiş konularda yazılarına katıldıklarım da oluyor ama sen benim ilk kez yazdığımı görüyorsan öteki beriki muamelesi yapmamanı rica ederim. Lakin şu an particilikten ziyade bir doğru ya da yanlış konuşuluyor kanımca.

Sen cümleyi tam okumamışsın cımbızla siz ve bizi çekmişsin ama orda gören ve görmeyenlerden bahsediliyor , cümle ötekileştirmiyor.

Beni de zarraf gibi insanların dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşması etkiliyor . Ha bir de 40 ilin trofosunda ki kedi :52:

İşte 30 Mart'ta elektrik kesintisi yaşanan bazı yerler ve o yerlerde kazanan partiler:

Bakırköy - CHP

Adana - MHP

Diyarbakır - BDP

Mersin - MHP

Hatay - CHP

Osmaniye - MHP

Gaziantep - AK Parti

Bizim halka değil . Bizim katillere , hırsızlara , hak yiyenlere , namusumuza ve bedenimize dil uzatanlara , yolsuzlara ... kinimiz var . Üzerinize neden alınıyorsunuz ? Oy verdiğiniz için mi ?

dedim ya, ben bu insanların neler çektiklerini yakından görmüş bir vicdan sahibi olarak, sizin onlara dil uzatma hakkınız olmadığını söylüyorum. ben oy verdiğim partiyi çoğu kere eleştirmesini de bilirim. yorumlarıma bakarsanız anlarsınız. doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten bir kere olsun gocunmadım, kaçmadım. ama siz böyle değilsiniz. fakirin boğazına giren lokmadan bile sırf ak parti zarar görsün diye rahatsız oluyorsunuz. ipeğin de dediği gibi, siz yürüyemeyen bir insanın tekerlekli sandalyeye sahip olduğu ana şahit oldunuz mu? olmadan, onlara yaklaşmadan, şu nefret, kin hislerinden arınmadan kazanamazsınız. seçim kazanmak için önce insanları kazanmanız gerekir.. yapılan iyiliklere çamur atmaya devam ettiğiniz müddetçe sadece kopyala yapıştır yapmakla yetinmek zorunda kalırsınız.

hırsız dediğiniz insanlar, o okumaya bile üşendiğiniz rakamları çalarak mı halka dağıttı? yapamadığınız, yapamayacağınız şeyler yapılıyor. çamur atmayı bırakın da saygı duyun. hiçbirşey yapamıyorsanız bari iftira atmayın..

Üşengeç hitabını hiç sevmedim bunu nerden çıkardınız ona da anlam veremedim.
Mesela ne yapıldı ?

İşte 30 Mart'ta elektrik kesintisi yaşanan bazı yerler ve o yerlerde kazanan partiler:

Bakırköy - CHP

Adana - MHP

Diyarbakır - BDP

Mersin - MHP

Hatay - CHP

Osmaniye - MHP

Gaziantep - AK Parti

elektiriği kesenler belli oldu
bence ortak bir çalışma olmuş :52:

Bakırköy - CHP

Adana - MHP

Diyarbakır - BDP

Mersin - MHP

Hatay - CHP

Osmaniye - MHP

Gaziantep - AK Parti

Hadi kediye bu cevabını saydım diyelim , peki cümlemin içerisinde zarrafta var onun yanıtını göremedim ?

Her zaman bel altı vurmayı seviyorsunuz. Size söylemediğim şeyleri kalkıp bana diyorsunuz. Ben egoist bir insan olmadığım için bunları dile getirmem sizde bana ' siz çok kültürlüsünüz , süpersiniz ...' dediğiniz şeyler sizin birşeylerden rahatsızlık duyduğunuzu gösterir.
Ben süpermen değilim , Kopyala-yapıştırı okumak zorunda değilsiniz .
Peki akp yi sevmeyen insanlar halktan olmuyor mu sizin için , her seferinde küçümseyici aşağlayı yazılarınız ile karşımıza geliyorsunuz.
Lütfen sözlerinizi daha dikkatli analiz edin.
ben bu yazı üzerinden böyle düşünen tüm insanlara söylüyorum ,siz değilsiniz mesele ,mesele bakış açısı .
evet sizlerden derken demekki siz kendinizi o grupta sayıyorsunuz ,ozaman size de söylüyorum evet ,kendini böyle sanan ,halka tepeden bakan herkesten rahatsızlık duyuyoyurm elbette .partisi farketmez ,mesele parti değil ,mesele bakış açısı bunu da belirteyim ..

bizler de iftiracı ,çamur at izi kalsın ,sadece muhalif olmak için muhalif olanlara ,bu ülkenin insanını hor gören ,aşağılayan , bu ülkenin manevi ve dini değerlerini bu ülkeden silmeye çalışan, kendisi yiyip de meydana çıkmadığı için utanmadan bi de başkalarına yiyor diyenlere , halkın ağzına verilen iki lokmayı bile ona çok görenlere ,halk düşmanlarına karşı aynı duyguları paylaşıyoruz . neden üzerinize alınıyorsunuz ? oy vermediğiniz için mi ? :ssz:

peki siz muhtaç komşunuza yardımı neden yapıyorsunuz
sevap için değil mi ? cennete girebilmek için cehennemden kurtulmak için
yani yardım yaparken kendinizi düşünüyorsunuz bu da bir çıkardır
yardımda çıkar ilişkisi aramayın bence
eğer böyle çıkar zihniyeti var dersek birbirimize yardım etmekten kaçınırız
muhtaç insana çıkar için de olsa yardım etmek anormal değildir bence
anormal olan hiç yardım etmemektir..........

kardesim ben onu yaparken cikar yolu beklemezsem eger sevap kazanmis olurum ancak evet sevap kazanabilirim kazanmayada bilirim bu ancak Allah bilir sevap icin yapilan davranislari hor goruyorum diye bisey solemiyorum ama eger altinda cikar yollu halki kandirma yonelik bur durum varsada ben hakkimi helal etmiyorum Allah in adaleti sasmam ama iftira atmam ama ole bir sey varsa Allah a havale ediyorum

kardesim ben onu yaparken cikar yolu beklemezsem eger sevap kazanmis olurum ancak evet sevap kazanabilirim kazanmayada bilirim bu ancak Allah bilir sevap icin yapilan davranislari hor goruyorum diye bisey solemiyorum ama eger altinda cikar yollu halki kandirma yonelik bur durum varsada ben hakkimi helal etmiyorum Allah in adaleti sasmam ama iftira atmam ama ole bir sey varsa Allah a havale ediyorum

hah bakın yardım Allah la kul arasındadır işte
biz burdan çıkardır günahtır yorumunu yapamayız
yardımlarını etmişler niyetlerinide bilen Allah tır
yardım konusuna kul yorum yapamaz kısaca ...

Back