Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

bizimde 10 tane çiklet balığımız var onları bugün sularını temizledik 6 yıldan beri bakıyoruz ilk 2 yıl lepistes baktık doğum yaparken çok tatlılar ya art arta geliyo yavrular 4 yıldan beride çiklet balığı bakıyoruz beyaz ve siyah beyaz zebra gibiler çok seviyorum balıklarımı vatoz ve çöpçü balığıda var içlerinde temizlik işini görüyolar yanihihoyyyt:roflol:

Ben bugün benim kapluşu aç bıraktım :roflol:az bilmiş uyanık değil yaa karedesin üzerine azcık muz yapıştırdım kokusunu aldıı muzun kaptı yemi bir güxzel karidesle beraber ama hemen ayırıp suya fırlattı :roflol:Dersini geçemediği için bugün açlığa mahkum bıraktım.Bakalım yarın ne yapcak açlıktan

benim de 8 yaşında bir kaplumbağam var...
adı tospik...kızım o benim...
şişko bişey zor yürüyo...
plastik kapta yaşıyo....ama camdan bir malikane yaptırcam ona yeni eve çıkınca...
yazık o da rahat yaşasın dimi...
uzun süre aç kalabilmeleri büyük avantaj....mesela 1 hafta evde olmasam aç durabiliyo...
o yüzden gözüm arkada kalmıyo...

hihoyyythihoyyytCanum ciğerimin gözlerii açıldııı heleşükürr yerim onun gözleriini bakışlarınıı nEvbahar söylediğin gibi filitrenin süngerini yeniledim ohh mis gibi oldu :lepi:

Oda sıcaklığı önemli değil su sıcaklığı önemli en az 28 derece olmalı.

Uyku halinde olduklarına göre söyleyeylim kış uykusuna yatacaklar çünkü soğuktan yaşamsal faaliyetlerini sıfıra indirip belki yaşarız diyecekler. Ama kış uykusundan uyanamayıp ikiside ölecek.

Kuru mama harici başka gıda vermek zaten sağlıklı bir şey değil sayfacalarca yazdım vermeyin.

Zaten sizinkiler yemiyor çünkü soğuktan kendilerini sıfıra almışlar böyle giderse üzgünüm ama gerçeği söylemeliyim ki bahara çıkamazlar.

Ben dün kızıma 2 tane kaplumbağa aldım. Birinin adı turtiş diğerinin kapluş tanıdığımız bir satıcıdan aldık çok iyiler fakat aldığımız kişi bize cam fanusta verdi içinde küçük taşlar ve çıkması için büyük taş var evimiz çok sıcak bu sıcaklık onlara yeter mi? yani ben aralık ayında evde kısa kolluyla duruyorum sizce kaplumbağalarıma bu sıcaklık yeter mi?:uhm:

SAKİN KAPLUMBAĞALARIMA NAZAR DEĞDİRMEYİN

valla bizim şimdi 2 balon moli bir düz moli 2 melek 2 köpek balığı 2 japon 3 zebra 3 lepistes 2 çöpçü var çok zevkli ama bu işte yeniyiz daha öğrenicek çok şeyimiz var ama artık küçük balık almak istemiyorum daha büyük balık beslemek istiyorum

Benim CiKO ya geçen gün Taş topladım rengarenkk doldurdum akvaryumuu o kadar hoşuna gittiki büyük kaya gibi olanların üzerine çıkıp uyuyorrr kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

Canım eşim camcıya gitti, istediği ölçülerde bir akvaryum yaptırdı, sadece silikonladılar, içine de yoldan aldığı taşları temizleyip koydu al sana ekonomik akvaryum, şimdi de sıcak odadalar ve kıpır kıpırlar maşallah. Hiç tasalanma. Akvaryum bize 25ytl ye mal oldu ve akvaryumumuz epey büyük. Daha küçük bişiler yaptırabilirsin sen de. Önemli olan içi hep temiz ve ılık olsun.

Akvaryuma acilen ısıtıcı (28 derece de sabit olmalı) ve filtre almayı unutmayın !!

Hayır yetmez çünkü oda sıcaklığı başka bir kavram su sıcaklığı başka bir kavram.

Suyun 28-30 derece olması gerekir.

Yavru kaplumbağalar ve hasta kaplumbağalar için 30 derece tutulması önerilir.

Isıtıcı edinin biran önce öyle çok fahiş fiyatları yoktur.

benimde kırmızı bir betam var okadar zarif bir balıkki sahibini tanıyor.hemen benim olduğum tarafa geliyor,cama yapışıyor.çok tatlı...

benimde kırmızı bir betam var okadar zarif bir balıkki sahibini tanıyor.hemen benim olduğum tarafa geliyor,cama yapışıyor.çok tatlı...
selam canım bende bettalara bayılıyorum ama yanılmıyosam başka balıklarla yaşamıyorlar .ama çok asiller yaaaaaaaaa!!!...

Son düzenleme:
4 adet papagan balıgı bı tane sarı prenses
bı tanede mavi prenses sanırım
var bende de resımlerın ı ceker eklerım yakında
ama papaganlar cok saklanıyo ya cok tatlılar ama:asigim:

cevabını aldım ilk olarak teşekkürler siz onu yazdığınız zaman çok üzüldüm ve hemen pet shopa gittim akvaryumu içinde bütün malzemelerini aldım. akvaryumun içine yassı taş yapıştırmışlar oraya çıkıp dinleniyorlar kendilerini suya atıyorlar çok komikler aşağıya resmini de koydum.bütün herşeyi 75 ytl'ye aldık.

bir şey sormak istiyorum filtreyi 24 saat çalıştırmam gerekiyor mu? akvaryum orta boy kapluşlar da yavru...

bir de bir kaplumbağam çok kıpır kıpır elimi tutuyor diğeri yemek yemiyor ona yaklaştığım da kabuğunun altına giriyor karakteri mi böyle?

sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim...

Merhaba,

Eveti kesinlikle filtre hep açık durmalı. Kaplumbağalara gelince kaçması çok normal ama akvaryuma mama attığınız halde gidip yemiyorsa devamlı hareketsizlik varsa bu hastalığa işaret eder.

ya arkadaşlar çok soru soruyorum ama siz iyi anlıyorsunuz.pet shoplara gittim yalan yanlış şeyler söylediler tüm dertleri mal satmak...mesela akvaryuma ısıtıcıya gerek yok dediler....birisi de ısı 26 derece olsun 28 çok sıcak dedi...sadece size güveniyorum. kızım için çok önemli onlara çok bağlandı.

turtişimiz canavar gibi.çok tatlı....ama kapluşa baktık,sanki tırnakları erimiş gibi ve hiçbir şey yemiyor.yarın değiştireceğiz umarım turtişe de hastalık geçmez eğer varsa..... yüzüyor ama birşey yemiyor.bizden de krkuyor ve turtişe göre daha durgun....

Hastaysa bile hasta diye değiştirmek çok yanlış, petshopta ölecek zira verirseniz. Tam olarak nasıl bilmiyorum dereceyi 29 yapın hasta ise.

Petshoplara kalırsanız akvaryum değil plastik fanus denen ölüm kapları satmaya çalışıyorlar asla güvenmedim onlara güvenmemde.

Gözlerinde şişlik var mı, gözlerini açabiliyor mu, kabuğunu inceleyin renk değişimi var mı? Eğer sadece durgunluk ise 24 saat takipte tutun diğer kaplumbağa saldırıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…