• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

sağol arkadaşım hafif şişlik var gözlerinde ben de farkettimklorsuz su kullanıyorum.tırnak kısımları erimiş gibi.4 gündür birşey yediremiyoruz.kabuğunda bir anormallik göremedim.benim derdim hastalık varsa turtişe geçmemesi kızım çok yıkılır ona çok bağlandı.......

bu arada doğru değil ama kızım turtişe ısırmayı öğretmiş nasılsa.parmak uzatınca ısırıyor.diğer kaplumbağa ile hep ayrı duruyorlar ...ama saldırıyordur belki...yemek yedirmek için ne yapabiliriz???

Son düzenleme:
Parmak ısırmayı öğretmemiştir:) Siz parmağınızı uzattığınız da mam geleceğini sandığı için ısırır dikkatli olun kaparsa biraz zor bırakırlar başıma geldi kaç kez mama verirken:)

Mama yemeye başlaması zaten iyileştiğini gösterir. Gözlerinde gerçekten bir şişme mevcut ise, teramisin göz pomadı, eczanelerde satılır. Gözlerine çok az uygulayın gün de bir kez. Eğer sadece göz enfeksiyonu ise 3-4 güne birşeyi kalmaz. Ama devam ederse bir veterinere gösterebilirsiniz.

fanusta bakabileceğim en uygun balık hangisi hakkında biraz bilgi verirmisiniz eş bakmak istiyorum hangi balığı eş olarak bakabilirm????kaydirigubbakcemile3

Aslında fanus zaten uygun bir ortam değildir hiç bir balık için en iyi ve sağlıklısı akvaryumdur.

Ama fanus derseniz fanusta japon balığından başka balık yaşatamazsınız.

Ha, denerim şansımı alırım derseniz yazık edersiniz ölürler zira.

4 adet papagan balıgı bı tane sarı prenses
bı tanede mavi prenses sanırım
var bende de resımlerın ı ceker eklerım yakında
ama papaganlar cok saklanıyo ya cok tatlılar ama:asigim:

canım ben bu papağanları merak ettim şimdi en kısa zaman da resim istiyorum ben...(acaba daha önce görmüşmüydüm)!!!...

evet japon balığı diğer balıklara göre daha az oksijenle yaşayabiliyormuş.iki tane japon balığı alıp besleyebilirsin ama sularının temizliğine önem vermelisin

Selam kızlar benim de bir akvaryum dolusu cikletim var. tamamına yakını zebra cinsi. birkaç tane zümrüt, iki tane de prenses.:asigim:

Yalniz akvaryumun suyu son zamanlarda çok çabuk bulanıyor. Pislik değil ama değişik beyaz bi bulantı var. CADIARZU Nedenini anlayamadım, tahmin yürütecek bi bilen olursa diye forumda paylaşmaya karar verdim.

Yakında inşallah yavrucuklarımın resimlerini de paylaşırım sizlerle.hihoyyyt
selamlar :lepi:

Benimde 2 dişi lepitesim, 2 erkek 2 dişi 4 tane yavru lepistesim, 8 tane japonum, 1 tane vatozum, 5 tane çöpçüm, 2 tanede köpek balığım var. Geçen hafta dikkatsizliğim nedeniyle Erişkin erkek lepistesim ve minik 2 tane japonum öldü. Akvaryumda gözüm onları arıyor. İnsan alışıyor ister istemez varlığına.

Kızlar birde benim dişi lepistesim aldığımda hamile dedi akvaryumcu ama 20 geçmesine rağmen halen doğum yapmadı. Bazen patlıycak gibi oluyor ve saklanmaya başlıyor. Alıyorum başka bir akvaryuma ama doğum gerçekleşmiyor ve balığın karnındaki şişlik inmiş gibi duruyor. 1-2 gün sonra diğerlerinin yanına aldığımda tekrar aynısını yaşıyorum. Aklım ermedi gitti. Bir fikri olan var mı?

arkadaşlar bende 1 senedir besliyorum ama sizlere tavsiyem kesinlikle canlı yem vermeyin çünkü parazit yapıyo ve balıklarınız malesef ölüyodaşlar benimde 2sarı prenses 4 yunus 2vatoz 1 buz prensi 1portakal 1de asaim var ama en son 10 tane balığım bu yem yüzünden öldübenneyaptımki

sağol arkadaşım hafif şişlik var gözlerinde ben de farkettimklorsuz su kullanıyorum.tırnak kısımları erimiş gibi.4 gündür birşey yediremiyoruz.kabuğunda bir anormallik göremedim.benim derdim hastalık varsa turtişe geçmemesi kızım çok yıkılır ona çok bağlandı.......

bu arada doğru değil ama kızım turtişe ısırmayı öğretmiş nasılsa.parmak uzatınca ısırıyor.diğer kaplumbağa ile hep ayrı duruyorlar ...ama saldırıyordur belki...yemek yedirmek için ne yapabiliriz???

benimde minnacık kapluşlarım var 2 tane. aldığımda ortama alışmak için bayağı bi uykuculardı.. tabi bu arada iyi bir araştırma yaptım.. su sıcaklığını artırdım, tek tip yemle beslemiyorum.

suyunu değiştireceğim sırada onları ayrı kaba alıp sirkeli su ve yumuşak bir diş fırçasıyla yumuşakça kabuklarına masaj yapıyorum.

eğer kabukları yumuşaksa bu öleceğinin habercisiymiş..

d vitamini aldım kuru yemine damlatıp yediriyorum onlara çünkü güneş yok malum..

ve suyuna da 6-10 damla damlatıyorum.

bu arada gözlerinde şişlik varsa göz enfeksiyonunun habercisi olabilir. bu durumda da terramcyn göz pomadı öneriyorlar..

ben kapluşlarımı çooooooooooook seviyorumgamyoncuiremsu

Balığım ayı geçmesine rağmen halen doğuramadı :CüvCüv: Karnıda normalden daha fazla büyüdü. 1 Haftadır saklanıyor ama doğurmadı daha. Bir yerde balıklar doğuramadıkları zaman ölürler yazıyordu. Bebeklerle birlikte ölmesine çok üzülüyorum. Bir tavsiyesi olan var mı:Saruboceq::Saruboceq:

Selam kızlar benim de bir akvaryum dolusu cikletim var. tamamına yakını zebra cinsi. birkaç tane zümrüt, iki tane de prenses.:asigim:

Yalniz akvaryumun suyu son zamanlarda çok çabuk bulanıyor. Pislik değil ama değişik beyaz bi bulantı var. CADIARZU Nedenini anlayamadım, tahmin yürütecek bi bilen olursa diye forumda paylaşmaya karar verdim.

Yakında inşallah yavrucuklarımın resimlerini de paylaşırım sizlerle.hihoyyyt
selamlar :lepi:

bence filitreni temizle
filitre kirlendiği zamanda bulanıklaşır

bu arada kızlar akvaryumunuzda balık beslerken şuna dikkat edin
kuyruğu kısılmış balıkları sakın almayın
akvaryumunuzda kuyruğunu sıkıştıran balık varsa hastalık var demektir.
o zaman bir tane bactirim fortu toz haline getirip akvaryumunuzun içine atın.
ayrıca çöp balığı akvaryumunuza koymayı ihmal etmeyin
çöp balığı dipleri temizlediği gibi suyun kirlendiğini ve temizlenmesi gerektiğinide haber verir.
nasıl mı çöp balığı genelde dipte yüzer yukarıda yüzmeye başladığı zaman su asitlenmiş
demektir.böyle olduğu zamanda suyun tamamını boşaltmayın yarısına kadar indirin üstüne su ekleyin.

Lepistes balığım. Sürekli çişini yapıyor 2 haftadır ama durmadan. Bundanda kaynaklanıyor olabilir mi acaba?

valla canım yıllardır lepistes besliyoruz. evde resmen bi lepistes çiftliği kuruldukafamçokkarıştı

ama hiç böyle bir durumla karşılaşmadım.sadece birtanesinin hamilelik dönemi çok uzun sürdü o da nihayetinde doğurdukaydirigubbakcemile2

evde birde prenses türü balıklarımız var. doğuramazsa ölür diye onlar hakkında duymuştum.doğuramamıştı, gıdısını okşayınca doğurmaya başlamıştı:lepi:

acaba lepistesinde karnını mı okşamak lazımkaydirigubbakcemile3

canım bekle bakalım..inşallah doğururlar bugün yarına.s.

Teşekkürler bilgileriniz için. Sularını temizledikten sonra ayırmayı düşünüyorum. 40 gün olucak neredeyse doğurmasa sizin dediğiniz gibi karnını okşuycam son çare :))

12.01.2009
Dün yeni 4 tane balık aldım. 1 erkek lepistes,1 dişi lepistes,1 dişi velifera ve 1 erkek velifera hihoyyythihoyyythihoyyyt
Akşam annemle yeni aldım lepistesi ve bir türlü doğum yapamayan lepistesimi yavruluğa aldım. Yeni aldığım doğum yaptı hemen. Doğum anlarını izledim. Bu kadar mı güzel olur. Sanki ben doğurdum akvaryumun dışında öyle bir heyecan. Balık hiç yavrularını yemedi. Hiç kovaladığını da görmedim. Ama benim diğer canavar yavruyu görünce saldırma eğliminde bulundu hemen aldım içinden. Şimdi akvaryumumda 12+4 aslan gibi lepistes yavrularım var. Kısmetse bugünlerde diğeride yavrular. :lepi::lepi::lepi::lepi:

Unutmadan dişi velifera hamile dediler aldığım yerde acaba doğumun yaklaştığını nasıl anlıycam. Onda siyahlık göremiyorum malum. Karnıda baya bir şiş. :Saruboceq:

16.01.2009
Doğurmayan balığım doğum yaptı. Ama bütün yavrularımı kaybettim(önceki yavrularda dahil). Elimden birşey gelmedi ağlaya ağlaya can çekişmelerini seyrettim. Daha sonra tekrar karşılaşırsam tedavi etmek için soruyum neden kaybettiğimi. Yavrularda griye dönük bir renk oluyor ölmeden önce. Ölmeye yakın can çekişirken rengi beyaza dönüyor. Beyaz benek hastalığın görünüşüne baktım ama benim balıklarımda aynı belirtiler yok. Ne olduysa bugün oldu. Parazit olabilir mi acaba? Lepistesin doğumundan hemen sonra yavruların hepsine yayıldı. En çokta 1.5 aydır görüne baktığım 4 tane yavruma üzüldüm. 3ü dişi 1i erkekti. Neyse anneleri sağlam yeni yavruları olur bunlarıda unuturum. Ama şuan ne hata yaptıysam aynısını tekrarlamak istemiyorum.:a015::a015:

Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim.:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Back