- Konu Sahibi yaban gxuxlxux
-
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası mı cinsi?
Bir de kaplumbağalar hakkında pek bilgiye sahip olan veteriner yok başta onu söyleyeyim.
Yani hep dua ediyoruz ki hasta olmasınlar çünkü anlaşılmıyor ilaçları yok neredeyse.
Her kaplumbağanın, insan gibi ağız tadı vardır. Yeşilliği hepsi sevmez bu doğal.
Ama kırmızı ete bayılırlar. Vereceksenizde 2 haftada bir çok az ama çok az pişmiş et verin. Yağsız etten olmalı. Eğer vücutları yağ bağlarsa sonu ölüm çünkü. Evet seviyorlar eti ama bizde onları seviyoruz onların sağlığı için.
Benimkiler 1 yaşına geldi sadece kuru mama veriyor ama hergün çeşit çeşit. Mesela bir gün karidesinden verdiysem öbür gün karınca yumurtası karışımlı mamasından veriyorum bayılıyorlar:asigim:
benim de bi tane kara kaplumbağam var kızlar adı da kapo
1,5 senedir benimle ve inanılmaz seviyoruz ailecek,resmen 1 kişi daha katıldı aramıza :lepi: geçen sene tatile götürdüm kumsalda nasıl yürüyo görmelisiniz,maşallah çok da iştahlı sevmediği meyve yok,elimle besliyorum:dance: boynuma girip uyuyo bazen..
tavsiye ederim ama severek bakmanız lazım bi heveslik hayvan değil mesela arkadaşlarımınki ne yazıkki öldü senağlama sabırlı insanlara yani :1rolleyes:
nevbahar'cığım hakikaten dediğin doğruymuş. Kapluşların yemi bitmişti almaya gittim. Oradaki adama peynir ve et verdiğimizi söyledim. "sakın vermeyin zararlı" dedi.Olur verebilirsiniz diyen şahısta diğer şubenin elemanıydı. Anlayamadım gitti. Gerçi dükkan çok kalabalıktı detaylı bilgi alamadım ama burdan paylaşırız bildiklerimizia.s. Canım kapluşlarım belkide kısa zamanda bana veda edeceklerdi:çok üzgünüm:. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır a.s. Markasını şuan takırlayamadığım her zaman kullandığımız yemini ve ek olarak karides aldım.Şimdilik Sorun yok mutlu mesut yaşıyoruz.:1hug:
benimde iki tane kaplusum varr amaa soguktan heralde pek bi uyuzlaştılar..bazen ocagını yakıoyrum ısınsınlar die biraz hareketleniyorlar ısıtıcı olarak ne koyabilirim ki içine mi koycam plastik kaptalarda
benimde iki tane kaplusum varr amaa soguktan heralde pek bi uyuzlaştılar..bazen ocagını yakıoyrum ısınsınlar die biraz hareketleniyorlar ısıtıcı olarak ne koyabilirim ki içine mi koycam plastik kaptalarda
canım bende kaplusuma :) et ,tavuk veriyordum.Benim kapluş delüdürr azzcuk :) karides yem aldım kutuda ,kurtcuk yemi aldım o kadar para verdim delüü yemedi hiçbirinden.Aslında et gerçektende zararlı odlguunu düşünerek yavaş yavaş kestim ve şuan sadece her gün MUZ yiiyor benim canavar :roflol:
Eğer gözlerinde yapışma varsa, su sandığınız gibi temiz değildir.
Ya filtre yeterli değil ya da bozuk.
Biran önce filtre değiştirmenizi öneririm.
Ayrıca iç ve dış filtreli akvaryumlarda akvaryum temizliği ayda bir yapılsa yeterli oluyor yorucu bir yanıda yok dip temizleme aparatı ile dipteki bakteriler çekiliyor vs. vs.
Biliyorsunuzdur, kaplumbağalar 1 ay bişey yemeden durabilir bu nedenle bu inadı normal. Ama ete alıştırdığın için bu geçiş zor olacak.
Şunu yapabilirsin hafif et suyuna bandırıp mamayı öyle vermeyi dene sonra iyice alışır gibime geliyor.
Sakın başka gıda vermesenağlama
Alıntı yapıcam diye senn mesajın içine yazmışım mesajımı :roflol:
Sizinkisi tam bir istisna ve 5 yıldır aynı şekil şaşırtıcı ama bu iyi bir örnek değil.
Kaplumbağalar için akvaryum ve tüm aksesuarları şart.
Hayvan sevgisi sadece alıp bir yana koymak değildir. Sözüm yanlış anlaşılmasın bundan sonra alacaklar için söylüyorum plastik kapta alacaksanız hiç almayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?