• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası mı cinsi?

Bir de kaplumbağalar hakkında pek bilgiye sahip olan veteriner yok başta onu söyleyeyim.

Yani hep dua ediyoruz ki hasta olmasınlar çünkü anlaşılmıyor ilaçları yok neredeyse.

Her kaplumbağanın, insan gibi ağız tadı vardır. Yeşilliği hepsi sevmez bu doğal.

Ama kırmızı ete bayılırlar. Vereceksenizde 2 haftada bir çok az ama çok az pişmiş et verin. Yağsız etten olmalı. Eğer vücutları yağ bağlarsa sonu ölüm çünkü. Evet seviyorlar eti ama bizde onları seviyoruz onların sağlığı için.

Benimkiler 1 yaşına geldi sadece kuru mama veriyor ama hergün çeşit çeşit. Mesela bir gün karidesinden verdiysem öbür gün karınca yumurtası karışımlı mamasından veriyorum bayılıyorlar:asigim:

nevbahar'cığım hakikaten dediğin doğruymuş. Kapluşların yemi bitmişti almaya gittim. Oradaki adama peynir ve et verdiğimizi söyledim. "sakın vermeyin zararlı" dedi.Olur verebilirsiniz diyen şahısta diğer şubenin elemanıydı. Anlayamadım gitti. Gerçi dükkan çok kalabalıktı detaylı bilgi alamadım ama burdan paylaşırız bildiklerimizia.s. Canım kapluşlarım belkide kısa zamanda bana veda edeceklerdi:çok üzgünüm:. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır a.s. Markasını şuan takırlayamadığım her zaman kullandığımız yemini ve ek olarak karides aldım.Şimdilik Sorun yok mutlu mesut yaşıyoruz.:1hug:

Son düzenleme:
benim de bi tane kara kaplumbağam var kızlar adı da kapo:nazar:
1,5 senedir benimle ve inanılmaz seviyoruz ailecek,resmen 1 kişi daha katıldı aramıza :lepi: geçen sene tatile götürdüm kumsalda nasıl yürüyo görmelisiniz,maşallah çok da iştahlı sevmediği meyve yok,elimle besliyorum:dance: boynuma girip uyuyo bazen..
tavsiye ederim ama severek bakmanız lazım bi heveslik hayvan değil mesela arkadaşlarımınki ne yazıkki öldü senağlama sabırlı insanlara yani :1rolleyes:

arkadasim benim 2 tane su kaplusum var ve mutlaka bir tane de kara kaplusu almak istiyorum ama onlarin bakimi nasil biraz anlatirmisin? mesela evde serbest birakabiliyormusun? saglik kontrolleri varmi? kisaca herseyi anlatabilirmisin :)

benim kapluslarim karides disinda hic bir sey yemiyorlar neden acaba?? bi arkadas soylemisti beyaz peynir bile veriyormus o ve cok severek yiyorlarmis. ama benimkiler karides disinda bir sey yemiyorlar. sebzede ve meyvada verdim ama yemiyorlar. bu normal olabilirmi?

benimde balıklarım var artı 23 tanede yavrularım var... hamile balığı yavru tankına almanız gerekiyo ki annesine ve diğer balıllara yem olmasın... ben tankın içine yavruluk yerleştirip hamile balığı oraya alıyorum orda yavruluyor sağ kalan bizim oluyo:)))...
çok zevkli bir hobi balık beslemek insana huzur veriyor hele yavrulama günleri gece üçe kadar oturduğum oluyo doğumu izlemek için..
bir gece üç te yattım dört te namaza kalktım balığım doğurmuş beni beklememiş bir saat içinde... 20 lepistes 3 tanede kılıç yavrum var diğer büyükler karma..

bizimde baliklarimiz vardi ama bakamadik dogurmustu hepsi öldü unuttuk onlari kendi drdimizden ölmüsler

benimde iki tane kaplusum varr amaa soguktan heralde pek bi uyuzlaştılar..bazen ocagını yakıoyrum ısınsınlar die biraz hareketleniyorlar ısıtıcı olarak ne koyabilirim ki içine mi koycam plastik kaptalarda

nevbahar'cığım hakikaten dediğin doğruymuş. Kapluşların yemi bitmişti almaya gittim. Oradaki adama peynir ve et verdiğimizi söyledim. "sakın vermeyin zararlı" dedi.Olur verebilirsiniz diyen şahısta diğer şubenin elemanıydı. Anlayamadım gitti. Gerçi dükkan çok kalabalıktı detaylı bilgi alamadım ama burdan paylaşırız bildiklerimizia.s. Canım kapluşlarım belkide kısa zamanda bana veda edeceklerdi:çok üzgünüm:. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır a.s. Markasını şuan takırlayamadığım her zaman kullandığımız yemini ve ek olarak karides aldım.Şimdilik Sorun yok mutlu mesut yaşıyoruz.:1hug:

canım bende kaplusuma :) et ,tavuk veriyordum.Benim kapluş delüdürr azzcuk :) karides yem aldım kutuda ,kurtcuk yemi aldım o kadar para verdim delüü yemedi hiçbirinden.Aslında et gerçektende zararlı odlguunu düşünerek yavaş yavaş kestim ve şuan sadece her gün MUZ yiiyor benim canavar :roflol:

benimde iki tane kaplusum varr amaa soguktan heralde pek bi uyuzlaştılar..bazen ocagını yakıoyrum ısınsınlar die biraz hareketleniyorlar ısıtıcı olarak ne koyabilirim ki içine mi koycam plastik kaptalarda

Canım bence o plastik fanuslarda bakmak hiç sağlıklı değill.Isıtı ve filitre olması bence kaplumbaganın sağlıgı açısından mutlaka önemli ...28dr altında olmamaıs gerekir hasta olabilirler.Soğuktan dolayı hareket etmiyorlardırrr :):1rolleyes:

Şöyle diyeyim ki sayfalar öncede hep yazdım satırlarca ama genede yazayım.

Kış geliyor önce hareketsiz kalacak zavallı kaplumbağa yaşam enerjinisi sıfıra çekecek hayatta kalabilmek için.

Sonra bakacak yeterli değil kış uykusuna yatacak ama baharda uyanamayacak, kabukları çürümeye başlayınca anlarsınız öldüğünü.

Yani sonuç plastik kap, ölüm fanuslar kaplumbağaların ölümüne sebeptir.

Bir akvaryum, bir ısıtıcı bir kuru alan olmadan yaşayamazlar.

Eğer bukadar imkanım yok detaylı bakamam diyorsanızda lütfen bakabilecek birine verin ölümünü seyretmekten iyidir.

canım bende kaplusuma :) et ,tavuk veriyordum.Benim kapluş delüdürr azzcuk :) karides yem aldım kutuda ,kurtcuk yemi aldım o kadar para verdim delüü yemedi hiçbirinden.Aslında et gerçektende zararlı odlguunu düşünerek yavaş yavaş kestim ve şuan sadece her gün MUZ yiiyor benim canavar :roflol:

Önemli değil parası, sen sadece onu ver. Alışacak. Muz da iyi değil ki.

Aslında gene diyorum kuru mama harici hiç biri sağlıklı değil belki 2 haftada bir çok az başka mama verilebilir. Ama benim kapluşlarım 1,5 yaşında daha bugüne kadar gram başka şey vermedim. Karidesi çok severler sen hergün ondan ver yemezse yemesin aç kalınca yiyecek çünkü.

Ve aslında bu konuda yazdığım yazıların hepsini toplasam mı dye düşünüyorum çüzkü defa kez aynı şeyleri yazıyorum:roflol:

Bu linktekide benim kapluşum küçüklük halide var :)hehe aldıgımda 3cmdi şimdi maşallahh 12cm olduu kuzusu :)iLK 1 AY fanusta bakmak zorunda kaldım çünkü akvaryum sparişi vermiştim o ara kaplusum ölücek diye korktum soğuk sudan.3 satte bir suyunu ılkı yapıyordum gündee :)gözüm gibi bakıyordum ona :)sonra akvaryum iç donanımını yaptım büyük bir flitre,ısıtıcı,dogal ortamda olsun dıye taşlar,kur alan yaptım mermerleri üstüste koyarak :) plasitik bitkilerle süsledim :)sonra bir masa lambası aldım kuru alanı ısıtmak için.çünkü kaplusların güneşlenmeye ihtiyaçları gerekiyorr:)en çok keyif aldıkalrı şeyde ısıtı altındaa kumsalda uzanırmış gibi ayaklar,eller,başını uzatıp gererek güneşlenmesi :)onu öyle izlemek harika:)sonra camı devamlı damlalardan leke oluyor diye birde akvaryum temizleme aparatı aldım mıknatısılı :) çok rahat temızlenıyorr.Ve 3 gün dinlenm,ş su kullanıyorum tabıkı klordan arınmış olamsı bakımından Tabiki bu arada hafta bir koca 70*30 cm uzunlugunda akvaryumu temızlemek :)görevi düşüyor bana :) temzilik biraz zor olsada alıstım artık :) o benım canımm :)akvaryum olan arkadaslar temzıleme konsudna eger yardım istersenızz pratik bir fikir buldum :)yardımcı olurum soranlara :)suyu 1 dk boşaltılıyor .Ama bu kadar ügzel sekılde bakmama ragmen arada ahsta oluyorrr senağlamasuyuna vitamin damlatıyorum düzenliii ve gözleri yapışıyor bazen :( açamıyorrr :( bende eczanedne aldıgım tabı bılıncsızce kullanmıyorum hafıf bıor antıboıyotık damla ıle duzenlı gozelrıne damlatıyorum :)iyi geliyor .İşte bizim öykümüz bu kadar :):lepi:
http://www.kadinlarkulubu.com/kullanici/51388-albumler-album652.htmlbuda resimlerimiz

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer gözlerinde yapışma varsa, su sandığınız gibi temiz değildir.

Ya filtre yeterli değil ya da bozuk.

Biran önce filtre değiştirmenizi öneririm.

Ayrıca iç ve dış filtreli akvaryumlarda akvaryum temizliği ayda bir yapılsa yeterli oluyor yorucu bir yanıda yok dip temizleme aparatı ile dipteki bakteriler çekiliyor vs. vs.

Nevümmm

:jeyyar::jeyyar:
Canım kaç defa denedim 2 gün aç bıraktım inat ediyor agzınıı gıdım açmıyor çeneyı kılıtlıyo delü kapluşş banamısın demiyor 2 gün aç kalsa bile :)Dur ben bugun yemini vermedim zaten aç bırakayım onu yarında vermeyim bakalım yicekmi kurutulmuş karedeseiii :mymeka:

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyorsunuzdur, kaplumbağalar 1 ay bişey yemeden durabilir bu nedenle bu inadı normal. Ama ete alıştırdığın için bu geçiş zor olacak.

Şunu yapabilirsin hafif et suyuna bandırıp mamayı öyle vermeyi dene sonra iyice alışır gibime geliyor.

Sakın başka gıda vermesenağlama

Alıntı yapıcam diye senn mesajın içine yazmışım mesajımı :roflol:

Eğer gözlerinde yapışma varsa, su sandığınız gibi temiz değildir.

Ya filtre yeterli değil ya da bozuk.

Biran önce filtre değiştirmenizi öneririm.

Ayrıca iç ve dış filtreli akvaryumlarda akvaryum temizliği ayda bir yapılsa yeterli oluyor yorucu bir yanıda yok dip temizleme aparatı ile dipteki bakteriler çekiliyor vs. vs.

yerimsenibenAslında flitrre düzenli çalısıyor suyu berrak üstelik haftada bir :( akvaryumu görenler ne kadar temiz imreniyorlarr :( en iyisi flitrede değişiklik yapayım süngerini değişrtireyim

Biliyorsunuzdur, kaplumbağalar 1 ay bişey yemeden durabilir bu nedenle bu inadı normal. Ama ete alıştırdığın için bu geçiş zor olacak.

Şunu yapabilirsin hafif et suyuna bandırıp mamayı öyle vermeyi dene sonra iyice alışır gibime geliyor.

Sakın başka gıda vermesenağlama

Alıntı yapıcam diye senn mesajın içine yazmışım mesajımı :roflol:

Canım eti artık tamamen kestim :)Şuan sadece muz canavarı oldu .en ıyısı karedesin ucuna azcık koku alması için muz yapıştırmak :roflol:

Ben kaplumbağamı geniş bir plastik havuzda besliyorum... Adı ibiş (yanakları pembe diye koyduk):CüvCüv: Halinden çok memnun, ilk aldığımızda 1 ay kadar yem asla yemedi... Bir köşede sessizce istihareye çekilmiştia.s Fakat sonraları cenavar kesildi, ibişim günde 6 yem yiyiyor, kıpır kıpır, bizi izliyor. Hergün suyunu değiştiriyorum, evde ne pişirdiysem ona uygun akşamları menüsü zengin oluyor. Hindi etine bayılıyor, yeşillik sevmiyor nedense:1closedeyes: Elma yemeğede bayılıyor, ve tabiki muzyerimseniben... Çok sağlıklı gözüküyor, yaklaşık olarak 5 aydır besliyorum, üstelik suyuda sıcak değil :sm_confused: Aldığımız akvaryumcu, kışın kaloriferin yanına, yada güneş ışığına çıkarın demişti:kahve: Nezaman güneş ışığına çıkarsam, yada kalorifere yanaştırsam su ısındığı anda mayışıp uyumaya başlıyor, biraz acayibiz bu konuda:uhm: Ama ben ibişimi çok seviyorum:1hug:

Sizinkisi tam bir istisna ve 5 yıldır aynı şekil şaşırtıcı ama bu iyi bir örnek değil.

Kaplumbağalar için akvaryum ve tüm aksesuarları şart.

Hayvan sevgisi sadece alıp bir yana koymak değildir. Sözüm yanlış anlaşılmasın bundan sonra alacaklar için söylüyorum plastik kapta alacaksanız hiç almayın.

Sizinkisi tam bir istisna ve 5 yıldır aynı şekil şaşırtıcı ama bu iyi bir örnek değil.

Kaplumbağalar için akvaryum ve tüm aksesuarları şart.

Hayvan sevgisi sadece alıp bir yana koymak değildir. Sözüm yanlış anlaşılmasın bundan sonra alacaklar için söylüyorum plastik kapta alacaksanız hiç almayın.

5 Yıl değil canım, 5 aydır a.s beslemeye başladık, tabiki akvaryumda hava motoru ve ısıtıcısıyla olması çok daha sağlıklıdır, bunda hemfikirim...yerimseniben Ama istisnalarda oluyor işte, benim İbişim gibi sıcağı sevmiyor:1no2: halbuki kaplumbağalar sıcaktan hoşlanırşutarafagitti karakter olarak benim kaplumbağamda sorun var sanırım:icecream:

Back