Akvaryum Baliklari, Su Kaplumbagalari... ve Bitkileri Hakkinda Sorular ve Cevaplar

bizde de 5 lepistes var, ama her yavruladıklarında yavruları ayırdığımız halde ölüyorlar, şu ana kadar tek bir yavrumuz büyüdü, neden anlayamıyoruz, yemlememiz de suyun temizliği ve sıcaklığı da olması gerektiği gibi

fanusta beslediğim japon balığım 3,5 sene yaşamıştı benim de, sonra yerine almadım bir daha, evcil hayvan beslemenin en kötü yanı bu, hele barınağa vermek zorunda kaldığım kedimi hiç unutamıyorum.

benim bi arkadaşımın kuşu,köpeği,balığı var inanan inansın

Bende evimde balığım,kuşum ve kedim var. Köpeğimde vardı vermek zorunda kaldım. :teytey:

Yeni balıklar aldıysanız onlardan dolayı ölümler olabilir bende yaşadım aynı sorunu şuan bir tane 2,5 aylık lepistesim büyüdü sadece. Yeni balık aldığınız zaman kuyruğunun düzgün olmasına, vücudunda yara bere olmamasına ve aldığınız yerin gerçekten balıklarının sağlıklı olduğuna inanmanız lazım.

İyi günler

2 sene önce hediye gelen bir su kaplumbağam var. Hemencecik ölenlerin aksine büyüyor da büyüor Minicikken geldi şimdi kocaman ve kıyma ile besleniyor sırnaşık şey Sadece benim elimden yiyor yemeğini, ne tarafa gidersem o tarafa doğru yüzüyor, kuş gibi konuşamıyor tabi ama aramızda bir bağ olduğu ve beni tanıdığı kesin 2 kez pul döktü,kabuk değiştirdi. Şuan her şey yolunda. Bu kış uykuya yatamadı, çünkü ev ortamında zor oluyor, ışık gürültü vs.
Küçükken o iğrenç üstü açık klasik plastik kalarda bakıyordum. Resmen ölüm fanusu onlar. Hayvancağız donuyordu içinde. 2 kez de kaçmıştı ama birkaç saat aramanın ardından sağ salim bulmuştum Şimdi kaplumbağalar için yapılan bir akvaryumda bakıyorum.
Sonuç olarak O da halinden memnun, ben de
Adı da tamtam :1rolleyes:

Bugün doğumdan sonra balığımı kaybettim. Sancılı bir doğum geçirdi. Çok zorlandı doğum yaparken. Biraz genç bir balıktı. Karnın 2-3 yavru daha vardı tahminimce. Çok uğraştı ama doğum yapamadı. Şimdi diğer yavruları çok iyi durumdalar. Balığımın karnı morardı. Bunun nedeni bir rahatsızlıktan mı yoksa doğumda çok zorladığı ve doğumu sonlandıramadığı için mi? Yarın gidip akvaryumcuma sorucam ama sizdende bilgi almak istiyorum.

:çok üzgünüm:bende on gün önce kaplumbağa almıştım hiç yem yemedi ve iki gün öncede malesef öldü öyle üzüldümki iki gündür ağlıyorum o benim ikinci çocuğum du kısa sürede çok alışmıştım ama niye öldü anlamadım yemek niye yemedi?

kaplumbağaları yazın almak gerekir kışın kış uykusuna yatabiliyolar yer değişikliğinide sevmezler suyunu ılık tuttunmu soğuk tutarsan hastalanır yem yememesi kış uykusundan benimkilerde bir kışı yemek yemeden geçirmişlerdi ama küçük kaplumbağaları kış uykusuna yatırmamak gerekiyo bu yüzden suyu hep ılık olmalı okyerimseniben

benimde 3 adet akvaryumum var.1.cihklıt denilen balıklardan var2.japon 3.lepistes neon platin ve vatos.laelaelaelaelaebiraz fazlalar.çok emek istiyo. temizliği bakımı falan.ama güzel şey hayvan beslemek.:sm_cool:

Onları ölüm fanusu yani plastik kapta besliyordunuz değilmi?

Bu nedenle öldüler. Bir de not: Evde bakılan kaplumbağalar kış uykusuna yatmazlar petshopların dediklerine inanmayın artık lütfen.

Akvaryumda ısıtıcılı motorlu filtreli ortamda bakılmaları gerekir.

Herkez kaplumbağa bakımını çok kolay sanıyor öyle değil başınıza bir daha gelmemesi için lütfen bakımını araştırmadan hayvan sahiplenmeyin:teselli:

bi ara bende de vardı.çok küçüklerdi.hiçbirşey yemediler.bi tanesinin gözü şişmeye başladısenağlama.sonra verdik birisine.insan acıyo onların haline.kaplumbağa bakmak çok zor hanımlar.

ben genel de kuşları severim ama en son kuşumuz kaçmıştı!!!! geçen sene eylül ayın da kardeşim ban balık almış balıkları pek sevmezdim sesleri çıkmaz öylece geinirler die tercih felan etmiyordum ama kardeşim getirince ilgimi çekti ilk 2 gün fanusta besledim kardeşim 2 tane japon balığı getirdi pörtlek ve nemo hemen internetten araştırdım fanusta yaşatmanın balıkta strese yol açıcağını öğrendim gittik kardeşimle koca bir akvaryum yaa o makinenin adı neydi hava üflüyo ya unuttum işte siz bilirsiniz bi tane de ondan aldık geldik eve hemen suyunu doldurup koydum balıklarımı sonra nişanlım da 3 tane yavru balık almış bezelye ve ikizler koydum adlarını 5 tane balığım oldu inanın öyle sap sap duran bi hayvan değiller ben enrde oturuyosam oraya gelip bana bakıyolar kendilerini sevmeme bile izin veriyolar parmağımın birini akvaryuma soktuğum da parmağıma sürtünüyolar yemeye çalışıyolar çok tatlılar yaa şuan onlara bakıyorum çok seviyorum balıklarımı evlenince evime götürcem onlarsız birgün yapamam canlarım benim onlar kaydirigubbakcemile3

PÖRTLEK,NEMO,BEZELYE,ıKıZLER (Daha renkleri oluşmadığından ikizler diyorum) 2008 eylülden beri bizimleler

benimde iki tane balığım var 1.5 senedir benimleler.daha öncede çok beslemiştim balıklar ölmesinler diye çok özen gösteriyordum onlarda en fazla 2 ay yaşıyorlardı.şimdi ise hiç özenmiyorum ve ne hikmetse uzun süredir yaşıyorlar.... kaydirigubbakcemile3

cidden balık besleyince çok üstüne düşmüyeceksiniz sürekli su değiştirmeyin ben genelde 2. ayda değiştiriyorum bu 2 ay bile bana az geliyor daha çok yükseltcem balıkların üstüne titredikçe daha çok hastalanıp ölüyolar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…