Akşama Ne Yemek Var ?

2 akşamdır kayınvalidem ve kayınpederim bizdelerdi. Bugün görümceme geçtiler.:çok üzgünüm: :1hug:
Dün akşam balık vardı. Ama ne balık Sardalye ve istavrit. Çatlayana kadar yedik.

Bu akşam alışverişe gideceğimiz için dışarda yiyeceğiz.delikafadulden

kizlar herkese kolay gelsin
zeytinyagli pirasa simdi yapicam
frinda pattaesli tavuk
makarna
yogurt var menude

Benim mutfakta bugün

Et sote

Pirinç Pilavı

Salata

Turşu

Mercimek Çorbası

Siron Var ( Karadenizliler bilir )

akşama kızartma yapıcam
börek
karnıbahar
salata
tatlı olarak puding yapıcam koay olsun azcıkopuyorumnanaktan

vazgeçtim kızartmada menemen yapacam diğer yemekleri yaptım zatenopuyorumnanaktan canım çekti birde çay yaparım yeter hihoyyyt

bizim bı akşamki mönümüz;
yayla çorbası
z.yağlı patlıcan yemeği
sarma
ton balıklı salata cokacimcoook

dün akşam kayınvalidemde
terbiyeli tavuksuyu çorbası
kıymalı barbunya yemeği
nohutlu pilav vardı

bugğn ben ne yapsam diye düşünüyorum.kararsızım.alyanın bile çorbası yok..

çorba

dünden karnıbaharım var
bide salata yaparım
pudinglerimde duruyor:)))

günaydın kızlar opuyorumnanaktan
bende de bu akşam mantarlı tavuk sote, pilav ve salata olacak. bide hazır şekerpare vardı onu yapıcam. cokacimcoook

aynen bende et soteye niyetlendim bugün.alt kattaki yenge,amca hala babanneleri de çağırırım diye düşündüm yemeğe birlikte yeriz diyordum.ama eşimin telefonuyla alt üst oldu planım:gitme:
seyahate çıktı sabah eşim erken gelemicekmiş gece kalırım diyor.yemek işini yarına ertele dedi..yarına kaldı benim et sotemmafoldumben
o muhtemelen yolda yer gibi görünüyor bende geç geleceği için çay yada kolanın yanına ıvırzıvır birşeyler yapayım diyorum evde puaçam bitmek üzere onları ayarlarım bugün..
kek puaça mozaik gibi kalori bombaları hazırlam bari..delikafadulden

aynen bende et soteye niyetlendim bugün.alt kattaki yenge,amca hala babanneleri de çağırırım diye düşündüm yemeğe birlikte yeriz diyordum.ama eşimin telefonuyla alt üst oldu planım:gitme:
seyahate çıktı sabah eşim erken gelemicekmiş gece kalırım diyor.yemek işini yarına ertele dedi..yarına kaldı benim et sotemmafoldumben
o muhtemelen yolda yer gibi görünüyor bende geç geleceği için çay yada kolanın yanına ıvırzıvır birşeyler yapayım diyorum evde puaçam bitmek üzere onları ayarlarım bugün..
kek puaça mozaik gibi kalori bombaları hazırlam bari..delikafadulden

o zaman ben sana yapar yollarım merak etme :1rolleyes:
bu arada hep diyeyim diyorum kızın çok tatlı maşallah :nazar:
Allah bağışlasın

Balkabağı Çorbası ( ılk defa denedim. Çok methettiler. Bebeler içinde pek faydalıymış.)

Etli biber dolma ( Dün akşam marketin Organik Sebze bölümünden aldım mini mini
çok da güzel kokuyor)

Bunları yaptım.cokacimcoook

Her zaman ki gibi salata. Soframızın baştaçı ne çok seviyoruz. :1rolleyes:

Kemalpaşa tatlısı yapacağım. Kendim. Hazır paketlerde satılanlardan değil yani.
Üzerine tahin döküp yiyoruz. Tavsiye ederim!:eek:

Balkabağı Çorbası

Etli biber dolma ( Dün akşam marketin Organik Sebze bölümünden aldım mini mini
çok da güzel kokuyor)

Bunları yaptım.cokacimcoook

Her zaman ki gibi salata. Soframızın baştaçı ne çok seviyoruz. :1rolleyes:

Kemalpaşa tatlısı yapacağım. Kendim. Hazır paketlerde satılanlardan değil yani.
Üzerine tahin döküp yiyoruz. Tavsiye ederim!:eek:

şu kemalpaşanın tarifini bizede versene canım

ama normalde fırın poşetinde pişiririm ben

onun içinde tavuk (ya da eti) zeytinyağlı baharatlı sosta bekletirim buzdolabında

patates, havuç, bezelye içine ne koycaksam hepsini birlikte poşede koyar pişiririm

teşekkür ederim cevabın için tatlım...
tavuk gögsünü haşlayıp zeytinyağlı baharatlı sostamı bekletiyorsun buzdolabında ne kadar süre????.............
sebzeleri bende haşlıyorum o şekilde fırında yapıyorum yoksa çok uzun sürede pişiyor....

size patlıcan tarifi kızlar denemesi bedava 2 orta boy soganı küçük küçük dogruyorum iyice sararıcak içine 4 tane domates i ince ince dogruyorum koyuyorum onları tencerede iyice ölene kadar pişiriyorum 5 diş sarımsak koyuyorum ince boy patlıcanları alıyorum serçe parmak büyüklügünde boylarından kesiyorum tek parça olucak patlıcanın üstüne yarıya kadar çarpı atıyorum sonra tencereye dikdik diziyorum üstünede yarım bardak su koyuyorum lezzetinden yenmiyo vallahi denenmiştir istek çok alıyo bu yemek deyin ne kaybedersiniz

bugun bunu yapmayı düşünüyorum ama . daha detaylı anlatırmısın cnm..
patlıcanlar önceden kızartılıyormu.

X