Akşama Ne Yemek Var ?

eşim bugün sadece börek yapmamı istedi. benim de işime gelir tabi :1rolleyes: patatesli börek yapıcam.

ben çıkarmadım sironu neyle yapılıyor

Canım sironu Kayınvalidem memleketten yapıp gönderiyor ben sadece hazırlayıp sosluyorum.
Yazdan elde yufka açılıp onu rulo şeklinde katlayıp 2. 3 cm genişliğinde kesip tepsiye dizip fırınlıyorlar. Bende bir borcama dizip üzerine kaynar su döküp üzerini bir tepsi ile kapatıp yumuşamasını sağlıyorum sonra sarımsaklı yogurt döküyorum üzerine tereyağ eritip kırmızı biber nene yakıyorum onuda en üstüne döküyorum. Sonra afiyetle yiyoruz.

Canım sironu Kayınvalidem memleketten yapıp gönderiyor ben sadece hazırlayıp sosluyorum.
Yazdan elde yufka açılıp onu rulo şeklinde katlayıp 2. 3 cm genişliğinde kesip tepsiye dizip fırınlıyorlar. Bende bir borcama dizip üzerine kaynar su döküp üzerini bir tepsi ile kapatıp yumuşamasını sağlıyorum sonra sarımsaklı yogurt döküyorum üzerine tereyağ eritip kırmızı biber nene yakıyorum onuda en üstüne döküyorum. Sonra afiyetle yiyoruz.

hım güzele benziyor ama ben ilk kez duydum

günaydın kızlar,
dün akşam fırında sebzeli tavuk,pirnç pilavı ve salata yaptım.........

bu akşam ne yapacağımı bilmiyorum....eşimle haberleşicez...akşama işi uzarsa ben annemlere gidicem...

günaydııın kızlar..
et sote yapıcam bugüne.akşamada alt katımızda oturan amca-yenge,onun altında oturan babanne ve halayıda çağırdım.menüm:
çorbaya henüz karar vermedim..
et sote
patates püresi(sütlü kaşarlı tereyağlı)
nohutlu pilav ve tavuk sulu:)
çoban salata
peşinede çay servisi dün yapığım kek-puaça-mozaik yemezler ama aperatifler de mevcut..

benim menüm: tarhana çorbası,musakka.pilav ,salata çayın yanına da dün yaptığım kurabiyem var...cokacimcoook

becerikli kızlarım:)
et soteyi aynı mı yapıyorsunuz(domates,soğan,yeşil biber,karabiber,kırmızı bber)
yoksa tat versin diye değişik bir tarifiniz varmı?

ekliyimmi mantar?olabilir..etin tadından uzaklassın istemiyorum canım ama.

sarım daha önce eklemediysen ekleme..başka birgün kendinize yaptıgında eklersin...
yine başka birgün denemen için hatta hafif yagda ince kıyılmış sogan haşlamış kuşbaşı et,mantar ve kaşar süper oluyor......

ayy kıslar ben napsam bilmiyorum.cnm sanki sucuklu kurufasülye çekiyor birde plav.
havada çok güzel bu sıcakta kurufasülye bayarmı ki.

Merhaba kızlar....
Neden ben diyete başlayınca hep böyl şeyer olur
Akşam börek yemeye davet etti arkedeşler,annesi yapıcakmış hemde saç böreği
Sıcak sıcak...Yemezsen olmaz şimdi
Gitti diyet miyett :gitme:

benimde bugün mercimek çorbası+fırında kıymalı biber dolması+makarna (soslu) var. tatlı olarak ta cezerye yapmayı planlıyorum

çorbam var akşamdan kalan
gül böreği(bi kısmı patesti kalan yufkalarla da soğanlı yapıcam)
yanınada çay

başka bişiy yapmıycam kocişe küsüm:umursamaz:

fisfisfisDonduruca bekleyen şeyler her daim kurtarıcım oluyor.
Hemen nohutu salça soğan ve yağla yemek yaptım.
Akşam yanına da pilav.
Bimden de acılı adana köfteleri almıştım onlardan kızartırım.
Bugün çok üşengecim.

ekliyimmi mantar?olabilir..etin tadından uzaklassın istemiyorum canım ama.

Mantarı, et içinde sadece stragonof yapacağım zaman kullanıyorum.

Ben et sote yaparken soğan, bol toz kırmızı biber ( rengini koyulaştırmak ve acılık vermek için)
domates yoksa salça, sarımsak la pişiriyorum. Tuzunu altını kapattıkdan sonra eklerim
Patates püresiyle nefis olur.yerimseniben
Tatlı matlı pek yapamam ama Kocam en çok eti sevdiği için bu konuda rakip tanımam.:1closedeyes:

mercimek çorbası
biber dolması
türlü
patetes yemeği
hamsi buğlama

X