Akşama Ne Yemek Var ?

merh.hanımlar bende katıldım aranıza.domtes soslu börülce. yanına pilav ve salata oğlum içinde tarhana çorbası ve kıymalı makarna herşeyi sevmediği için ayrı yapmak zorunda kalıyorum hergün hergün

börülceyi nasıl yapıyorsun canım?

bende lazanya nasıl yapılır bilmiyorum.. bana tarif edebilirmisiniz ee bide et ve et ürünleri (kaşar da dahil) koymadan nasıl yapabiliriz:uhm:

canım lazanyayı yapması çok kolay istediğin bir markanın lazanya makarnasını al.ben sana barillayı öneririm biraz pahalı ama olsun lezzet için değer.istediğin sebzelerden bir harç hazırla ,tepsinin büyüklüğüne göre ilk kata lazanyanı diz sonra harcından dök onuda yaydır.üç-dört katı aynı şekilde yap sonra hazırladığın beşamel sosu üzerine dök fırına ver(barilla lazanyayı haşlamaya gerek yok)

Ben beşamel sosu beceremiyorumm :kedi: senağlama

bugün ben kızartma yapıcam apartman miss gibi biber kokuyo canım istedi
patates, yeşil-kırmızı biber kızartçam..
sarımsaklı yoğurtlaa... bide sıpagetti yapıcam birazdan ohhhhsositososito

Acil kızlar akşama yemkelerim hazır fakat bir türlü pilavı tutturamadığım için yardımınıza ihtiyacım var.Ezogelin,fırında tavuk,akşamdan dolmam var biraz.Pilav yapcam ama...

Canım pirinçi sıcak su ile ıslat. biraz tuz bikaç damla limon at. Tam 25. dakikada süz. biraz tereyağ biraz sıvıyağ koy tencereye. Kızınca süzdüğün pirinçleri at. Birbirine yapışana kadar kavur. Hafif sararsın pirinçler. Sonra 1 bardak pirince bir bardak su olacak şekilde suyunu ekle. Su ılık olsun. Sıcak ya da soğuk olmaz. Tuzunu da at kapağını hiç açmadan altını kıs. Üstü göz göz açılınca bi karıştır kapat. 10-15 dk dinlensin. Süper oluyor. Ben hep böyle yaparım herkes çok beğenir şakkıdı

Kavurmadan yaptım şimdi güzele benziyor tane tene oldu,sanırım çok dua ettim başında lapa olamsın diye ondan mı oldu yoksa pirinçleri suda beklettim biraz 10 dk kadar.Sonra süzdüm bide öyle bekledi ondan mı oldu bilmiyorum.Normalde ılık suyla 20 dk falan bekletir süzer öyle yapardım.Bakalım akşama kayınvalidem gelcek,pilavı rastgele ölçüsüz yapar ama gÜzel olur......Benimkide tane tene oldu sonunda....teşekkür ederim defhne

ben pilava biraz şeker katıyrm eğer çok pilav yapıyrsam 1 tane kesme şeker atıyorum...şeker tane tane olmasını sağlıyor

ben bugun patates köfte yaptim pilav yapicaktim princ kalmadigini fark ettim corbadanda vazgectimkaydirigubbakcemile3
artik salata kola yeter üff her gün iki üc cesit bünyem kaldirmiyo valla
bide benim esim dünden kalan yemegi yemiyor hergün ayri dert ne pisirsem

annem bu akşam için bize;

-ezo gelin çorbası
-karnıbahar
-pırasa
-bulgur pilavı
yapmışşşşşkaydirigubbakcemile2

ben pilava biraz şeker katıyrm eğer çok pilav yapıyrsam 1 tane kesme şeker atıyorum...şeker tane tane olmasını sağlıyor

evet bozom katılmaktayım:lepi:
bide domates rendesi koyduğum her yemeğe sarımsak vede biraz şeker mutlaka atarım (sebze yemeklerine)
ben et yemeği bilmiyoruum :KK43: bi tek fırın poşetinde patatesli tavuk biliyorum.. oda herkesin poşeti ayrı olduğu için
eşim et ve et ürünleri yemiyo.. işim çok zor çooookakannehir

akşama kızartma yapıcam
börek
karnıbahar
salata
tatlı olarak puding yapıcam koay olsun azcıkopuyorumnanaktan

benimden dünden kalan patates var yayla çorbası var. bi de tavuk kızartırım yanına ohh misss kaydirigubbakcemile3

Günaydın kızlarrr a.s.
bende bugün fasulye yapayım diyorum
Yanınada pilav yerine makarna yapıyım.. Çocuklar daha çok seviyor..
Biraz spor yapabilirsem. tatlıyı hakeder belki şekerpare bilem yaparım..:hulya
:

X