Ben bugün öğlen yaptım sebzeli şekilde.sedacım salçalı pirinçli pilavı nasıl yapıyorsunuz? daha doğrusu sadece yağda salçayı kavurup üstüne pirinç ve su ekleyip mi demliyorsunuz? içine başka birşey ekliyor musunuz onu merak ettim
eline sağlık canım. biz de öyle arada sebzeli yapıyoruz ama pirinç pilavının içine salça koymayız. o nedenle merak ettim sadece salçayla mı yapıyor pilavı diye.Ben bugün öğlen yaptım sebzeli şekilde.
Yağda,kuru soğan ve sarımsağı kavurdum,sonra içine salça ekleyip kavurdum sonra içine, küçük küçük doğranmış patates ve havucu ekledim ve domates konservesi koydum iyice kavurdum sonra pirinç ekleyip tuzunu atıp normal şekilde pişirdim,azıcık pul biber ve karabiber de ekledim.
tam gün menüsüAkşam için
Kısır
Yaprak sarması
Sodalı kaşarlı börek(su böreği tadında)
Islak kek
Havuç tarator
Karışık turşu
Acılı ezme turşu
Kapya biber turşusu
Çay ve portakal suyu
Şimdi önce pirinci ben haşlıyorum .sedacım salçalı pirinçli pilavı nasıl yapıyorsunuz? daha doğrusu sadece yağda salçayı kavurup üstüne pirinç ve su ekleyip mi demliyorsunuz? içine başka birşey ekliyor musunuz onu merak ettim
afiyet olsun.Yemek yapmaktan usandım o yüzden bugün döner ayran olacak en sevdiğim.
Ellerinize sağlık.Şimdi önce pirinci ben haşlıyorum .
Yarım saat kapta duruyor.
ilk başta tencerede kuru soğan ile yeşil biberi kavuruyorum pişirip sonra doğranmış domatesi ekliyorum . Oda pişince sıcak su ekleyip
Salçasını ve baharatları koyuyorum..
Sonra pirinci atıyorum.
Öyle pişiyor.
( normalde nohutta koymak istersen haşlanmış nohut oluyor. Ben önceden nohut koyuyordum şimdi emzirme dönemim ya koymadım.)
Teşekkürler.Ellerinize sağlık.
Kayınvalidem 1 bardak pirince yarım bardak bulgur koyuyor, karabiber ve reyhan atıyor sizin tarifinize ek olarak
eline sağlıkŞimdi önce pirinci ben haşlıyorum .
Yarım saat kapta duruyor.
ilk başta tencerede kuru soğan ile yeşil biberi kavuruyorum pişirip sonra doğranmış domatesi ekliyorum . Oda pişince sıcak su ekleyip
Salçasını ve baharatları koyuyorum..
Sonra pirinci atıyorum.
Öyle pişiyor.
( normalde nohutta koymak istersen haşlanmış nohut oluyor. Ben önceden nohut koyuyordum şimdi emzirme dönemim ya koymadım.)
Sağoleline sağlık