Akran zorbalığı

Sinir oluyorum böyle annelere. Okul da çok bişey yapamaz gibi bu konularda. Kızım anaokulunda böyle bişey yaşamadık ama sana vuran olursa sende ona vur diyorum . Biri sana bağırıyo mu sende ona bağır. Çünkü alttan aldıkça utanmıyor bişey anlamıyor bu tipler.

Çocuğunuz özeldemi devlettw mı bilmşyorum ama özeldeyse en cok bağıran veli kazanıyor. Sakin kalanları kımse umursamıyor. Tüm okulu rahatsız eden cocukların hep ailesinde sıkıntı cıkıyor sonradan öğrenıyoruz. Şimdi karşılık versın dıcem bazı çocuklar karşılık verıncede düzelmıyor. Her gün problem cıkarın okula gidin öğretmene müdüre gün aşırı yıldırın. En azından cocugunuz korumaya alınır. Elbet fena bı velinin cocugu zarar görünce kesin bir çözüm alırsınız.
eşinizin sinirli olması iyi

Valla boyle bir durumla karsilassam sikayete debilecegim her yere gider herkesi sikayet ederdim ayrica benim oglumda mulayim duygusal bir cocuk asla vurma kirma huylari yok ama ilkokulda savunma sporu karate tekvando kesin boyle bir seye gonderecegim insallah cunku boyle laftan anlamayan bir cocuk ve veli karsima cikarsa ogluma o sana vuruyorsa sen daha fazlasini yap derim asla sizin gibi sakin kalamam kaldiki oglumun kafasina cok vuracak ortaligi ayaga kaldirirm ogretmen veli mudur hepsinin hakkindan gelirdim. Bune ya eskisi gibi degil cocuklarin ailelerin cocugunun tamami sorunlu. Biz sakin siddet uygulamayan cocuk yetistiriyoruz sonra biz magdur oluyoruz

Kardeşimde çok sorun yaşamıştık bizde sessiz kendi halinde çok terbiyeli bir çocuktu.karşı taraf ailede istismar derecesinde kötülüklere maruz kalan bir zorba bütün okula bela olmuştu kardeşimde ortaokula gidiyordu o zaman ona da sataşıyordu çocuk.öğretmen falan geçiştiriyordu annem gidip en son çocukla bizzat görüştü çocuk daha birşey yapmadı.siz önce müdüre gidip konuşun öğretmenle birlikte sonra eğer bu sorun çözülmezse daha üst mercilere gitmek zorunda kalacağınızı çünkü çocuğunuzun çok etkilendiğini ve okulun gerekli aksiyonları almadığını belirtin.ikinci olarak çocuğunuzu bir savunma sporuna yazdırın heryerde böyle tipler olacak kendini savunmayı bilsin birazda özgüven geliştirsin.dediğinizi de mutlaka yapın şikayetçi olun milli eğitime cimere heryere yazın iş ciddiye binsin.

E öğretmen de veli de cozmuyorsa ne yapacak,oturup çocuğunun dövülmesini mi izleyecek.

Ben öğretmenim atanmadım henüz ama geçici. Olarak ücretli öğretmenlik yaptığım tüm okullarda bu tür öğrencilere sert bir şekilde öğretmen ve ya idareciler müdahale ederdi ve etmelide. Okul idaresine söyleyin ailede eğitim almamış çocukları okuldan uzaklaştırma kaydı silmeye kadar yolu var bu tarz zorba öğrencilerin. Ailede öğreniyorlar zorbalığı asiliği. Bazı aileler için böyle olmak üstünlük gereklilik

Yani yerinizde olsam çocuğun akran zorbalığına uğradığını kanıtlamaya uğraşır(rapor vs alınabilirmi bilemedim tabi)sonra müdüre dilekçe verip bir kopyasını da kendime alır çözüm bulunamazsa üst mercilere konuyu taşıyacağımı da eklerdim.
Nasıl saçma bir çözüm yanyana durmayin demek.
Sizin cocuğunuz yanına gitmiyor olsa dahi o çocuk gelecek devam edecek,öğretmenin çözümü komik. O ilgilenip aile ile rehberlikle görüşse olay zaten çözülebilirdi sizin uyarmanıza gerek kalmadan ,annesi de belki daha farkında olup böyle üste çıkmaya cabalamazdı. Kimse birşey yapmamış,siz uyarınca kendini yerden yere atmasın velisi de saçma bir şekilde. Öğretmenin aksiyon almasi lazım,gerekirse idarenin,böyle geçiştirilemez. Bugün kafasına eliyle vurur yarın gemi azıya alıp sert bir cisimle vursa ne olacak? Sanki paket bu,basit heryerden temin edilebilen bir eşya,çocuk bu çocuk,insanın canı kanı,gözünün içine baktığı.
Konuyu takip edin asla peşini bırakmayın.

alınmayın ama siz de silik sakin biriysenjz çocuğunuz da size benziyor olabilir. başkasının çocuğunun ceremesini neden sizin çocuğunuz çeksin. belli ki annesi umursamıuor. şimdi gidin çocuğunuza darp raporu alın. şikayet edin. korkutun karşıdaki çocuğu. annesi yokken sıkıştırın babası vs gitsin.

Size çekmiş çocuk siz de kendinizi savunamamışsınız. Ben olsam 9ğretmeni ciddi uyarırsım müdürü de. Hukuki yollara basvuracağım derdim. O zorba cocuğu da annesini de azarlardım.

Anneyiz üzülüyoruz.İstemem kimsenin çocuğu zarar görsün, haklısınız savunma sporu şart oldu teşekkürler hocam.
Denicem inşallah teşekkür ederim iyiki konuyu açmışım çok bilgilendim.
Benim çocuğum uyarı aldığında yüzü kızaran çocuktur, dediğiniz gibi alttan aldıkça tepesine çıkıyorlar
Çocuğum devlette şuan, dün eşimle özele geçelim diye konuştuk oglumada soyledik sınıfını öğretmenini arkadaşlarını seviyor bırakmak istemiyor, hergun okula gidip takip edeceğim konunun pesindeyim
Çok haklısınız gerçekten, okulda az gözümün önünden kaybolsa endişeleniyorum, hem umursamaz hemde dokunsa biri ortalığı yıkar böyle tipler
Kesinlikle takipte olacağım nasıl yol izliyorlar öğreneceğim.Savunma sporu şart oldu kendini savunsun nasil davranması gerektiğini bilsin
Keşke sert bir şekilde uyarsalar. Evde zaptedemedigi,egitemedigi çocuğu okulda başka çocukların canını yakıyor
Öğretmen bizim sınıftan bıktı , sürekli sorun, sürekli tartışma, sağlıklı bir yıl geciremedik malesef. Konunun peşinde olacağım, biktiracagim.

ben okurken öğretmenler çocuklara veliye göre davranırdı böyle olaylarda da aman başımız ağrımasın der bi tarafı ezdirirdi. öğretmenden de çok medet umulmuyor belli ki. ama söyleyeyim sınıfta biri zorbalık görürse diğer çocuklar da başlar onu zorbalamaya. başkasının şımarık eğitilmemiş terbiyesiz çocuğu yüzünden çocuğunuzun psikolojisi bozuluyor. keşke an gidip rapor alsaydınız. en azından korkuturdunuz.

Estağfurullah alinmam doğru söylüyorsunuz, annesi yokkende uyardim dışarda saydı saydı ertesi gün yine vurmuş.
Size çekmiş çocuk siz de kendinizi savunamamışsınız. Ben olsam 9ğretmeni ciddi uyarırsım müdürü de. Hukuki yollara basvuracağım derdim. O zorba cocuğu da annesini de azarlardım.
Evet benzemistir, herkesi uyardım ciddiye almıyorlar kendi cocuklarinin yaşadıklarını örnek veriyorlar.

Hukuki yol deyin o müdür Yusuf Yusuf olur hemen merak etmeyin

Konunuza cok uzuldum ama sorun sizde basliyor ne diyorsunuz ben kadinla kavga edemem kavga etmeyi bilmem .yikicaksiniz ortaligi o cocugada anasinada bir daha cocuguma bisey yaparsan o xoxuhunu elimden alamaSin diyeninleteceksin bak bakalim bir daha o cocuk cocuga yaklasiyor mu .elalem cocugunu itip kaksin diyemi okula gonderiyorsunuz ? Cocuk kendini savunmayida sizden ogrenecek .bitti gitti .

Kendisini savunmayı öğrenmesi lazım yoksa her gittiği okulda sınıfta iş hayatinda hep ezilir.Gerekirse oda ona vursun.

Annesi düzgün olan çocuk, yaramaz olabilir, şımarık olabilir, el de kaldırabilir ama zorba olmaz. Zorba bir çocuk varsa anne sorunludur. Boş yere iletişim kurup kendinizi yormayın.
Okul çözüm bulamıyorsa sınıf değişikliği isteyin. Çocuğunuz için en iyisi bu gibi duruyor.

Şu "çocuğumu uyaramazsın" cılardan gına geldi ya. Valla öyle bir uyarırım ki akılları şaşar.
Bizim sınıfta bir öğrenci diğerinin kulağını patlatmıştı mesela. Çocuksa çocukluğunu bilsin, bilmiyorsa da bildirirler yapacak bir şey yok. Yetişkinlerin şımarıklığı yetmiyor bir de veletlerinin şımarıklığı başlıyor. Siz de gerekirse çirkefleşin, çocuğunuzun arkasında durun. Sizin de ezildiğinizi görürse iyice içine kapanacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…