Sinir oluyorum böyle annelere. Okul da çok bişey yapamaz gibi bu konularda. Kızım anaokulunda böyle bişey yaşamadık ama sana vuran olursa sende ona vur diyorumMerhabalar,
Bu platformda öğretmenlerimiz eğitimcilerimiz olduğu için bilgi, fikir almak istedim.Oglum 3.sinif öğrencisi sakın,kendini ifade etmekte zorlanan bir çocuk, hergun aynı çocuktan zorbalığa uğruyor, kendi hakkını savun savunamiyorsan öğretmenine söyle diyorum.Oğretmene şikayet ettiği zaman tamam bir daha yapmayın ayri oynayın diyormuş, çözüm olmadı yine aynı, annesine söyledim üslubunu bozarak tartışmaya çalıştı, ben tartışmayı sevmem bilmemde açıkçası laf yaristiracak kabiliyetimde yok.cuma tören sonrası oğlum ağlayarak geldi kafama çok vurdu dedi neden yaptı dedim beni sinirlendirmek için dedi. Oğlumdan yalan kötü söz duymadım bugün e kadar çok sinirlendim çocukta yakinlarindaydi hem ona bir daha yapma dedim el işaret ile hem annesine söyledim tam öğretmenle konuşurken annesi hırçın bir şekilde geldi benim oğlumu uyaramazsin diyerek kendini yerlere attı bağırdı çağırdı mağdur edebiyatı oynadı(sadece ben değilim şikayet eden onlarca kişi var)bende biliyorum okulda veliler çocuklara müdahale edemez ama bu çocuk tutanakli sınıf değil okulca şikayet edilen bir çocuk ne anne, ne öğretmen çözüm bulamadı, en son müdüre çıktım, mudurde onlar çocuktur demeye getirdi bize gelin dedi yine çözüm yok çocugum okuldan soğudu, psikolojim berbat tatile girdik ama keyfim yok ne yapmam gerekir,çocuğuma kendini savunması için nasıl bir yol izlemem gerekiyor, lütfen yorum yaparken empati yaparsaniz sevinirim
E öğretmen de veli de cozmuyorsa ne yapacak,oturup çocuğunun dövülmesini mi izleyecek.Veliler imza toplasin ne demek ahh ah biz ogretmenlerin isini o kadar zorlastiriyorsunuz ki. Karate ogrenip siddete siddet ile mi karsilik vermek lazim? Goruldugu uzere veli de sikintili zorbaliga ugratan cocuk da. Ogretmen cozecek bu isi veliler degil.
Ben öğretmenim atanmadım henüz ama geçici. Olarak ücretli öğretmenlik yaptığım tüm okullarda bu tür öğrencilere sert bir şekilde öğretmen ve ya idareciler müdahale ederdi ve etmelide. Okul idaresine söyleyin ailede eğitim almamış çocukları okuldan uzaklaştırma kaydı silmeye kadar yolu var bu tarz zorba öğrencilerin. Ailede öğreniyorlar zorbalığı asiliği. Bazı aileler için böyle olmak üstünlük gereklilikMerhabalar,
Bu platformda öğretmenlerimiz eğitimcilerimiz olduğu için bilgi, fikir almak istedim.Oglum 3.sinif öğrencisi sakın,kendini ifade etmekte zorlanan bir çocuk, hergun aynı çocuktan zorbalığa uğruyor, kendi hakkını savun savunamiyorsan öğretmenine söyle diyorum.Oğretmene şikayet ettiği zaman tamam bir daha yapmayın ayri oynayın diyormuş, çözüm olmadı yine aynı, annesine söyledim üslubunu bozarak tartışmaya çalıştı, ben tartışmayı sevmem bilmemde açıkçası laf yaristiracak kabiliyetimde yok.cuma tören sonrası oğlum ağlayarak geldi kafama çok vurdu dedi neden yaptı dedim beni sinirlendirmek için dedi. Oğlumdan yalan kötü söz duymadım bugün e kadar çok sinirlendim çocukta yakinlarindaydi hem ona bir daha yapma dedim el işaret ile hem annesine söyledim tam öğretmenle konuşurken annesi hırçın bir şekilde geldi benim oğlumu uyaramazsin diyerek kendini yerlere attı bağırdı çağırdı mağdur edebiyatı oynadı(sadece ben değilim şikayet eden onlarca kişi var)bende biliyorum okulda veliler çocuklara müdahale edemez ama bu çocuk tutanakli sınıf değil okulca şikayet edilen bir çocuk ne anne, ne öğretmen çözüm bulamadı, en son müdüre çıktım, mudurde onlar çocuktur demeye getirdi bize gelin dedi yine çözüm yok çocugum okuldan soğudu, psikolojim berbat tatile girdik ama keyfim yok ne yapmam gerekir,çocuğuma kendini savunması için nasıl bir yol izlemem gerekiyor, lütfen yorum yaparken empati yaparsaniz sevinirim
Veli sinifa mudahale edemez hanimefendi imza toplasaniz bile bir cocugu okuldan attiramazsiniz.E öğretmen de veli de cozmuyorsa ne yapacak,oturup çocuğunun dövülmesini mi izleyecek.
Size çekmiş çocuk siz de kendinizi savunamamışsınız. Ben olsam 9ğretmeni ciddi uyarırsım müdürü de. Hukuki yollara basvuracağım derdim. O zorba cocuğu da annesini de azarlardım.Merhabalar,
Anneyiz üzülüyoruz.İstemem kimsenin çocuğu zarar görsün, haklısınız savunma sporu şart oldu teşekkürler hocam.Akran zorbaligi hemen hemen her yaş grubunda var. Kizim 6. sınıfta ve özel okulda. Sınıflarına bu yıl gelen bir çocuk var illallah ettirdi. Ben de ogretmenim. Kizim tekvandocu ve ileri kuşakta. En son vur kizim dedim. İdare sana bir şey derse velimi çağırın dersin dedim. Cunku defalarca şikayet etmemize rağmen çözüm uretemediler. Simdi tatile girdik ama dönüşte kizima o çocuğa vurma hakkı tanıdım. Belki de çözüme böyle ulaşırız diye düşünüyorum...
Denicem inşallah teşekkür ederim iyiki konuyu açmışım çok bilgilendim.Tam da sabah bu konu hakkında bir eğitim videosu izledim. Orada çocuğuna zorbalığa uğradığında işaret parmağını o kişiye işaret ederek, sinirli bir yüz ifadesiyle hayır hayır hayır dediği zaman zorbalık yapan çocuğun geri çekildiğini anlatıyor. İşaret parmağı annelerin çocuklarına kızdığı zaman yaptığı hareket. Ve bitinceye kadar hayır diyecek. Bunu önce siz evde oyun gibi yapacaksınız eğlenceli olacak, hep birlikte hayır hayır diyerek. Sonra çocuğa arkadaşı ona vurduğunda yada oyuncağını zorla elinden aldığında bunu yapmasını söyleyin.
Benim çocuğum uyarı aldığında yüzü kızaran çocuktur, dediğiniz gibi alttan aldıkça tepesine çıkıyorlarSinir oluyorum böyle annelere. Okul da çok bişey yapamaz gibi bu konularda. Kızım anaokulunda böyle bişey yaşamadık ama sana vuran olursa sende ona vur diyorum. Biri sana bağırıyo mu sende ona bağır. Çünkü alttan aldıkça utanmıyor bişey anlamıyor bu tipler.
Çocuğum devlette şuan, dün eşimle özele geçelim diye konuştuk oglumada soyledik sınıfını öğretmenini arkadaşlarını seviyor bırakmak istemiyor, hergun okula gidip takip edeceğim konunun pesindeyimÇocuğunuz özeldemi devlettw mı bilmşyorum ama özeldeyse en cok bağıran veli kazanıyor. Sakin kalanları kımse umursamıyor. Tüm okulu rahatsız eden cocukların hep ailesinde sıkıntı cıkıyor sonradan öğrenıyoruz. Şimdi karşılık versın dıcem bazı çocuklar karşılık verıncede düzelmıyor. Her gün problem cıkarın okula gidin öğretmene müdüre gün aşırı yıldırın. En azından cocugunuz korumaya alınır. Elbet fena bı velinin cocugu zarar görünce kesin bir çözüm alırsınız.
eşinizin sinirli olması iyi
Çok haklısınız gerçekten, okulda az gözümün önünden kaybolsa endişeleniyorum, hem umursamaz hemde dokunsa biri ortalığı yıkar böyle tiplerValla boyle bir durumla karsilassam sikayete debilecegim her yere gider herkesi sikayet ederdim ayrica benim oglumda mulayim duygusal bir cocuk asla vurma kirma huylari yok ama ilkokulda savunma sporu karate tekvando kesin boyle bir seye gonderecegim insallah cunku boyle laftan anlamayan bir cocuk ve veli karsima cikarsa ogluma o sana vuruyorsa sen daha fazlasini yap derim asla sizin gibi sakin kalamam kaldiki oglumun kafasina cok vuracak ortaligi ayaga kaldirirm ogretmen veli mudur hepsinin hakkindan gelirdim. Bune ya eskisi gibi degil cocuklarin ailelerin cocugunun tamami sorunlu. Biz sakin siddet uygulamayan cocuk yetistiriyoruz sonra biz magdur oluyoruz
Kesinlikle takipte olacağım nasıl yol izliyorlar öğreneceğim.Savunma sporu şart oldu kendini savunsun nasil davranması gerektiğini bilsinKardeşimde çok sorun yaşamıştık bizde sessiz kendi halinde çok terbiyeli bir çocuktu.karşı taraf ailede istismar derecesinde kötülüklere maruz kalan bir zorba bütün okula bela olmuştu kardeşimde ortaokula gidiyordu o zaman ona da sataşıyordu çocuk.öğretmen falan geçiştiriyordu annem gidip en son çocukla bizzat görüştü çocuk daha birşey yapmadı.siz önce müdüre gidip konuşun öğretmenle birlikte sonra eğer bu sorun çözülmezse daha üst mercilere gitmek zorunda kalacağınızı çünkü çocuğunuzun çok etkilendiğini ve okulun gerekli aksiyonları almadığını belirtin.ikinci olarak çocuğunuzu bir savunma sporuna yazdırın heryerde böyle tipler olacak kendini savunmayı bilsin birazda özgüven geliştirsin.dediğinizi de mutlaka yapın şikayetçi olun milli eğitime cimere heryere yazın iş ciddiye binsin.
Keşke sert bir şekilde uyarsalar. Evde zaptedemedigi,egitemedigi çocuğu okulda başka çocukların canını yakıyorBen öğretmenim atanmadım henüz ama geçici. Olarak ücretli öğretmenlik yaptığım tüm okullarda bu tür öğrencilere sert bir şekilde öğretmen ve ya idareciler müdahale ederdi ve etmelide. Okul idaresine söyleyin ailede eğitim almamış çocukları okuldan uzaklaştırma kaydı silmeye kadar yolu var bu tarz zorba öğrencilerin. Ailede öğreniyorlar zorbalığı asiliği. Bazı aileler için böyle olmak üstünlük gereklilik
Öğretmen bizim sınıftan bıktı , sürekli sorun, sürekli tartışma, sağlıklı bir yıl geciremedik malesef. Konunun peşinde olacağım, biktiracagim.Yani yerinizde olsam çocuğun akran zorbalığına uğradığını kanıtlamaya uğraşır(rapor vs alınabilirmi bilemedim tabi)sonra müdüre dilekçe verip bir kopyasını da kendime alır çözüm bulunamazsa üst mercilere konuyu taşıyacağımı da eklerdim.
Nasıl saçma bir çözüm yanyana durmayin demek.
Sizin cocuğunuz yanına gitmiyor olsa dahi o çocuk gelecek devam edecek,öğretmenin çözümü komik. O ilgilenip aile ile rehberlikle görüşse olay zaten çözülebilirdi sizin uyarmanıza gerek kalmadan ,annesi de belki daha farkında olup böyle üste çıkmaya cabalamazdı. Kimse birşey yapmamış,siz uyarınca kendini yerden yere atmasın velisi de saçma bir şekilde. Öğretmenin aksiyon almasi lazım,gerekirse idarenin,böyle geçiştirilemez. Bugün kafasına eliyle vurur yarın gemi azıya alıp sert bir cisimle vursa ne olacak? Sanki paket bu,basit heryerden temin edilebilen bir eşya,çocuk bu çocuk,insanın canı kanı,gözünün içine baktığı.
Konuyu takip edin asla peşini bırakmayın.
Estağfurullah alinmam doğru söylüyorsunuz, annesi yokkende uyardim dışarda saydı saydı ertesi gün yine vurmuş.alınmayın ama siz de silik sakin biriysenjz çocuğunuz da size benziyor olabilir. başkasının çocuğunun ceremesini neden sizin çocuğunuz çeksin. belli ki annesi umursamıuor. şimdi gidin çocuğunuza darp raporu alın. şikayet edin. korkutun karşıdaki çocuğu. annesi yokken sıkıştırın babası vs gitsin.
Evet benzemistir, herkesi uyardım ciddiye almıyorlar kendi cocuklarinin yaşadıklarını örnek veriyorlar.Size çekmiş çocuk siz de kendinizi savunamamışsınız. Ben olsam 9ğretmeni ciddi uyarırsım müdürü de. Hukuki yollara basvuracağım derdim. O zorba cocuğu da annesini de azarlardım.
Hukuki yol deyin o müdür Yusuf Yusuf olur hemen merak etmeyinEstağfurullah alinmam doğru söylüyorsunuz, annesi yokkende uyardim dışarda saydı saydı ertesi gün yine vurmuş.
Evet benzemistir, herkesi uyardım ciddiye almıyorlar kendi cocuklarinin yaşadıklarını örnek veriyorlar.
Takipte olacağım ilk fırsatta usulu neyse deniyecegimHukuki yol deyin o müdür Yusuf Yusuf olur hemen merak etmeyin
Konunuza cok uzuldum ama sorun sizde basliyor ne diyorsunuz ben kadinla kavga edemem kavga etmeyi bilmem .yikicaksiniz ortaligi o cocugada anasinada bir daha cocuguma bisey yaparsan o xoxuhunu elimden alamaSin diyeninleteceksin bak bakalim bir daha o cocuk cocuga yaklasiyor mu .elalem cocugunu itip kaksin diyemi okula gonderiyorsunuz ? Cocuk kendini savunmayida sizden ogrenecek .bitti gitti .Merhabalar,
Kendisini savunmayı öğrenmesi lazım yoksa her gittiği okulda sınıfta iş hayatinda hep ezilir.Gerekirse oda ona vursun.Merhabalar,
Hatta birinde çocuğun biri öğretmeni saçından sürüklemişti falan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?