Akran zorbalığı

Aynen öyle.
Ha böyle işlerlerle uğraşmak istemiyorlarsa çevreleri de ona göre elit tabaka olacak. Robert kolejinde falan okumuyorsan bu kadar nahifliğin manası yok. Valla ben ilkokulu berbat bir mahallede okudum buradaki velilerin, öğretmenlerin sınıfta sesini bile yükseltmesine kızmalarına hayret ediyorum o yüzden. Bu tür orta-alt sınıf okullarda otorite kurmazsan, aman yavrum aman çocuğum dersen o sınıfta ders namına bir şey işleyemezsin. Çinçin'e taşınıp mahallede kitap okuma kulübü kurmaya benziyor bazı yorumlar.

İlkokulda disiplin yönetmeliği var mı ki? Bir yaptırımı olduğunu sanmıyorum. Rehber öğretmen ilgilenecek ancak sorun anne gibi geldi bana. Öğretmenin gözü önünde olay cereyan edip müdahale etmezse suçludur. Zorla tedavi de olmaz. Bilemedim. Lisede olsa yaptırımı var da.

Maalesef annesi öyle bir mağdur edebiyatı oynadiki üzerimdeki baskıyı atamıyorum beni ne hale getirdi okulda seminer vardı seminerden çıkan bayanlar doluydu her taraf millet zaten seyirlik arıyor kimsede müdahale edemedi krize girmis bayılmış ayilmis zaten oğlu kabahatli o yüzden olabildiğince sesini yükseltti psikolojim bozuldu resmen

Oğlumu hemen savunma sporuna yazdırdım kendini savunmayı öğrensin, takipte edeceğim rehber müdür ne varsa artık okullar acilsinda bakalım

Kesinlikle katılıyorum, evde baş edemedigi sokağa attığı çocuğu okulda bizim çocuklarin canını yakıyor, sınıf değişikliği yapmıyor müdür milli eğitim den uyarı gelmismis.
Sormayın vallahi, çocuğu çok kıymetli ise egitimini düzgün verecek, kendini savunmasını söylüyorum savunuyorum anne sürekli gelip karışıyor diyor

25 yıllık öğretmenim. Ortaokulda akran zorbalığı yaşamış, bunun sıkıntısını hâlâ yaşayan biri olarak bu konuda aşırı duyarlıyım. Bana akran zorbalığı uygulayan kız o dönemde yaşadığımız şehrin en iyi ve tanınmış ailelerinden birinin tek çocuğuydu. Anne doktor, baba avukattı. Kız aşırı hırçındı. Beni 3 yıl boyunca aşağıladı, benimle alay etti, yanına aldığı yandaş yalakalarıyla(ki bu tarz çocukların yanında ona yaranmak için onunla birlikte zorbalığı yapan birkaç çocuk daha olur) bana okulu dar etti, saç başa kavgalar ettik, içime kapandım, derslerim kötüleşti, o değersizlik hissini ömür boyu yaşadım yani. Bundan birkaç yıl önce ortak arkadaşlarımızdan biriyle konuşurken bana: “Aramızda kalsın, o zaman arkadaşlarımızdan biriyle arka sıramda konuşurken kulak misafiri olmuştum ve dayısı tarafından sürekli bir tacize maruz kaldığını anlattı ağlayarak. Daha sonra da yıllarca psikiyatra gittiğini öğrendim.” dedi.
Akran zorbalığına uğrayan çocuğun hayatı mahvoluyor zaten, bunu derhâl çözmek gerek, tartışmaya kapalıdır bu. Ancak zorbalık yapan çocuğun neden yaptığına odaklanmak, öğretmenlerin ve okul idaresinin sorumluluğudur. Bu konuda asla taviz vermeyin. Bana zorbalık yapan kıza o dönemde odaklanılmış olsaydı o kız belki de o dayı müsvettesinin tacizlerine uzun yıllar maruz kalmayacaktı. Bu çok ama çok ama çok önemli bir konu. Okula gidin, sert bir dille müdürü, rehber öğretmeni ve sınıf öğretmenini uyarın. Cimer’e yazın. Çocuğun annesi kendini yerden yere atarken ona sakince şunu söyleyin: “Bu çocuk evde ne tür bir şiddete ve tacize uğruyor ki böyle yapıyor, şu anda bu mağduriyet edebiyatıyla hangi günahınızı kapatmaya çalışıyorsunuz?” Çok acımasızca olduğunu düşünebilirsiniz verdiğim tavsiyenin ama bunu yapmazsanız o çocuğun yaşadıklarını ortaya çıkaramazsınız. Bakın, bu konu öyle önemli ki, zorbalığı yapan da zorbalığa uğrayan da intihar edebilir eğer durum çözülmezse. Bunca yıllık öğretmenlik tecrübemle biliyorum ki zorbalığı yapan taraf aile içinde çooook acı şeyler yaşıyor. Okula gidip sessiz sakin konuşmanız da bir işe yaramaz. Okulu ayağa kaldırın lütfen. Başka yolu yok bu işin. Ben öğrencilerim için defalarca okulu, velileri ayağa kaldırdım çünkü. Bu konu, seferberlik ilan edilmesi gereken bir konudur.

Değerli hocam, yazdiklariniz benim için o kadar değerli ki anlatamam.Anne gerçekten uyarılacak bir kadın değil geçen sene uygun bir şekilde denedim.Kisasa kısas yapıp aynı şekilde benim oğlumu bana şikayet etti.Ciddiye alıp tüm sınıfa sordum bütün sinifmi der oğlum haklı diye gerçekten dedi.Ben çocuğumu sevgi dolu büyütürken, kızdığım, yanlışını söylediğim zaman bana güzel bir şekilde açıklar, oda bana kızar yeri gelir, ne ekersek onu biceriz, ancak okulda durum değişiyor, korkuyor o çocuktan, benim oğlum korkutmaya yeltenmis ama yine yapıyor diyor. Öğretmen biktigi için ben rehber ve müdür ile aksiyon planlarını takip edeceğim.Savunma sporuna da yazdırdım bilsin gerekiyorsa karşılık versin sonuç bekliyorum

Akran zorbalıgı çok önemli bir problem, pek Cok psikiyatrI’m problemin sebebi. okulu birbirine katın, herkesi huzursuz edin. Çözüm bulmak zorundalar

gerçekten ben okuldayken de sınıfta aşırı zorba bir çocuk vardı. öyle böyle değil herkese saldırır herkese küfür eder şiddet gösterir. sonra bizim zamanımızda nöbet tutma vardı öğrenciler arasında. ben nöbet tutarken bunun öğretmenle konuşmasını duydum. amcasının dedesinin dudaklarını öptüğünü kalçasını okşadığını anlatıyordu ağlaya ağlaya. böyle çocukların da altında mutlaka bir şey var. ya aşırı şımarma ya aşırı ilgisizlik. ya böyle taciz. normal aileden çıkmıyor o çocuklar

Benim böyle zorba bir öğrencim vardı , çok uğraştım düşünme köşesine oturtmalar , ayrı bir masaya geçirmeler, rehber hocasıyla ailesiyle görüşmeler hiçbir şekilde çözüm olmadı. En son bardağı taşıran son damlada babasını çağırıp sert bir dille okuldan kaydını siliyorum getirmeyin dedim öncesinde tabi aileyle konuştum böyle söyleyeceğim belki ceza niteliğinde olur da vazgeçer diye. Çocuk bir haftaya yakın gelmedi , okuldan atıldığını zannetmiş gerçekten de , sonra beni arayıp özür diledi ve o şekilde çözüm bulmuştum , kısacası bunu çözecek olan öğretmen siz Veli olarak bir şey yapamazsınız . Öğretmenin ikna yeteneğine kabiliyetine kalmış o da
Sınıfını değiştirseniz ?

Benim kuzenimi gecen yil bir cocuk darp ediyor enistem hemen darp raporu alip karakola gidiyor.Mahkemeye verdi 15.000 tazminat aldilar diye biliyorum bir daha da kuzenime yaklasamadi cocuk. Aile de tam anlattiginiz tarzdaymiş tabii kuzenim lisede kocaman cocuk sizin bahsettiginiz cocuk yaptirimdan ne kadar anlar tartışılır

Akran zorbalığı için milli eğitim bakanlığının çalışmalar yapmasi gerekiyor

Rehber öğretmenler bununla ilgili velilere konferans düzenlesede bu tip veliler katılım sağlamıyor.

Bir video da görmüştüm akran zorbalığı yapan çocuğu okul servisine almayıp yürütüyorlar.. bu çocuklara artık okullarda bir yaptırım yapılmalı ailelerinin cirkefliginden çocuklar zorba zaten aile ile düzelecek iş değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…