- 24 Ağustos 2019
- 2.776
- 8.582
- 158
Eşim çok sinirli olayın ucundan anlattım gören oldu tartismamizi baskasindan duyacagina benden duysun istedim tatil sonrası ilk günü bekliyor okula gelmek için idare idare edemiyorsa ne için maaş alıyor dedi bir sürü kizdiBu kadar sakinlik iyi değil konu sahibi.
Alın darp raporu şikayet edin, her yere.
Aile, öğretmen, okul idaresi herkesi.
Kimse çözüm bulmaya uğraşmıyor belli ki.
Ne demek çocuğun kafasına kafasına vurmak?
Eşiniz de mi sizin gibi sakin? O görüşsün öğretmen ve idareyle.
Bazı insanların anladığı dil farklıdır. Konumu ne olursa olsun.
Yani doğrusunu isterseniz hareketiniz yanlış olmuş . Karşınızda sorunlu da olsa bir çocuk var. Öbür taraf gelir başka bir iddia da bulunup sizin cocugunuza kizabilir. Bu işin çözümü oradaki yetkili mercii tarafından şimdiye kadar halledilmeliydi. Onlar çocuk deyip geçilecek bir durum değil . Hadi bir kez vurusurlar olur biter ama sjz tek taraflı bir zorbaliktan bahsediyorsunuz. Sizi çok ciddiye almamışlar gibi geldi . Bence babası da gitsin . Darp raporu keşke alsaydiniz. Elinizde dilekçeyle falan gidin . Siz de hata yapmasaymissiniz iyiymisTeşekkürler yorumunuz için, tabiki bende saydım sessiz kalıp izlemedim söyluyecegimi söyledim ama parmakla uyardigim için cocugu ben suçlu oldum direkt öğretmen e müdüre gitmem gerekiyormus geldim evet şikayetçiyim diyorum onlar orda takılı kaldı çıkaramadım biz çözüm yollarına bakicaz deyip durdular
Hocam peki böyle bir durumda nasıl çözüm olacak ? Yani bu işi asıl çözüme ulaştıracak yetkili kişi kim ve hangi belgeler gerekiyrO zaman şikayetçi olacağınızı bildirin. Çözmek için çabalarlar. Ben de öğretmenim maalesef üzülerek söylüyorum bazı öğrenci gerçekten zaptolmuyor. Öğretmen ne yaparsa yapsın bu sefer inatlaşıyor zorbalığa o yüzden devam ediyor. Siz veliye de müdüre de şikayetçi olacağınızı söyleyin. Kimsenin çocuğu bu muameleyi hak etmiyor
Teşekkürler hocam, denicem inşallah olur,O zaman şikayetçi olacağınızı bildirin. Çözmek için çabalarlar. Ben de öğretmenim maalesef üzülerek söylüyorum bazı öğrenci gerçekten zaptolmuyor. Öğretmen ne yaparsa yapsın bu sefer inatlaşıyor zorbalığa o yüzden devam ediyor. Siz veliye de müdüre de şikayetçi olacağınızı söyleyin. Kimsenin çocuğu bu muameleyi hak etmiyor
İnşallah bir daha uğramaz da bunlara gerek kalmaz, velevki uğradı kesinlikle öyle yapicamYani doğrusunu isterseniz hareketiniz yanlış olmuş . Karşınızda sorunlu da olsa bir çocuk var. Öbür taraf gelir başka bir iddia da bulunup sizin cocugunuza kizabilir. Bu işin çözümü oradaki yetkili mercii tarafından şimdiye kadar halledilmeliydi. Onlar çocuk deyip geçilecek bir durum değil . Hadi bir kez vurusurlar olur biter ama sjz tek taraflı bir zorbaliktan bahsediyorsunuz. Sizi çok ciddiye almamışlar gibi geldi . Bence babası da gitsin . Darp raporu keşke alsaydiniz. Elinizde dilekçeyle falan gidin . Siz de hata yapmasaymissiniz iyiymis
Ucundan falan değil dümdüz anlatın eşinize.Eşim çok sinirli olayın ucundan anlattım gören oldu tartismamizi baskasindan duyacagina benden duysun istedim tatil sonrası ilk günü bekliyor okula gelmek için idare idare edemiyorsa ne için maaş alıyor dedi bir sürü kizdi
Bir daha böyle bir durumda direkt darp raporu alıp veliye de müdüre de göstermek. Ancak zorbalık yapan öğrencinin kendi velisi korkarsa bu durumdan çocuğunu düzgünce uyarır ve davranışları düzelir. Maalesef öğretmenler tenefüsfe vs her an kontrol edemiyorlar o arada olan oluyor çocuk hiçbir şey yapılmadığını anlayıp iyice zorbalaşıyor. Kendi ailesi bu duruma kesin çözüm olacak tek kişiHocam peki böyle bir durumda nasıl çözüm olacak ? Yani bu işi asıl çözüme ulaştıracak yetkili kişi kim ve hangi belgeler gerekiyr
Anladım çok teşekkür ederim .Bir daha böyle bir durumda direkt darp raporu alıp veliye de müdüre de göstermek. Ancak zorbalık yapan öğrencinin kendi velisi korkarsa bu durumdan çocuğunu düzgünce uyarır ve davranışları düzelir. Maalesef öğretmenler tenefüsfe vs her an kontrol edemiyorlar o arada olan oluyor çocuk hiçbir şey yapılmadığını anlayıp iyice zorbalaşıyor. Kendi ailesi bu duruma kesin çözüm olacak tek kişi
kızımı da oğlumu da göndericem ilkokula baslasınlar direkt yollıcam. kavga etmesinler tabii ki ama kendilerini korumayı da bilsinler. bilsinler de etmesinler
Ucundan falan değil dümdüz anlatın eşinize.
Olay dün olduysa darp raporu içinde başvurun yine de. Sikayetci olun.
Aile arsız belli ki.
Üçüncü sınıf çocuğu da arkadaşının kafasına ısrarla vuruyorsa zorbadır. Çocuk deyip geçemeyeceğim ama sizin onunla muhatap olmamaniz gerekiyor. Gerekeni yapın ki öfkenizi yanlış tarafa yönetilmeyin.
Çok teşekkür ederim inşallah ise yararBir daha böyle bir durumda direkt darp raporu alıp veliye de müdüre de göstermek. Ancak zorbalık yapan öğrencinin kendi velisi korkarsa bu durumdan çocuğunu düzgünce uyarır ve davranışları düzelir. Maalesef öğretmenler tenefüsfe vs her an kontrol edemiyorlar o arada olan oluyor çocuk hiçbir şey yapılmadığını anlayıp iyice zorbalaşıyor. Kendi ailesi bu duruma kesin çözüm olacak tek kişi
aynen öyleZaten amaç o. Saldırsın vursun kırsın değil ki. Çocuklar bir kere vurur, tepki yoksa ikinci kere vurur, tepki olmadığı süre bu böyle devam eder. Eğer çocuk kendini savunabiliyorsa zorbalık tekrarlanmaz. Bu çocukta da böyledir yetişkinde de. O yüzden çocuğun kendini savunabilmesi, birisi ona vurduğunda nasıl tepki vereceğini bilmesi çok önemli.
Saygılı yetiştirmeye cabaliyoruz ama sonuç biz üzülüyoruzBenim bahsettiklerim de 5.sınıf ama maalesef eskisi gibi değil. Aileler çocuklarını öyle hale getirmiş ki saygı, sevgi, korku hiçbir şey. Ucu da sizin gibi iyi yetiştirmeye çalışmış çocukların ailelerine dokunuyor. Ama her zaman dediğim şey şu siz 1-2 sene daha göreceksiniz çocuğu, kendileri ömür boyu uğraşacak.
Teşekkürler gerçekten dişli olmayinca üzerine gelen çok oluyorZaten amaç o. Saldırsın vursun kırsın değil ki. Çocuklar bir kere vurur, tepki yoksa ikinci kere vurur, tepki olmadığı süre bu böyle devam eder. Eğer çocuk kendini savunabiliyorsa zorbalık tekrarlanmaz. Bu çocukta da böyledir yetişkinde de. O yüzden çocuğun kendini savunabilmesi, birisi ona vurduğunda nasıl tepki vereceğini bilmesi çok önemli.
Maalesef canı yanan karşı tarafı düşünmüyor, çok bencilce vuruyor ya kendini savunuyor ya sıkıntı yok düşüncesinde olan insanlara çok kızıyorumVücutta darp izi yoksa darp raporu nasıl alınacak peki? Kafasına vurmuş ama kafada şişlik veya morluk var mı?
İnşallah çözüm bulursunuz, benim de en korktuğum şey zorbalık. Öğretmenlere okul idaresine çok görev düşüyor. Keşke böyle öfke sorunu olan çocuğun ebeveynleri durumu kabul edip bi çare düşünse; pedagoğa çocuk psikoloğuna götürseler hemen mesela. Neden kendi çocuğu zorba plan anneler, zorbalığa uğrayan anne kadar takmıyor kafaya. Okadar nefret ediyorumki bu tip insanlardan.
Dediğiniz gibi naif insan büyük te olsa çocukta olsa eziliyor maalesef,bende şiddete karşı şiddet göstermesi taraftarı değilim kendini koru ,savun kollarından tut uyar bana vurma de diyorum anne dedim uyarıyorum yine karışıyor diyor daha sert söyle dedim bakalım yapicak dişli görürse belki vazgecerBu söylediğime çok karşı çıkan olacak, ben de zamanında benden büyük çocukları olan Bi ablaya karşı çıkmıştım ama bana çocuğun büyüdükçe anlayacaksın demişti vurana vuracak çocuk arkadaş yoksa çok eziliyor. Ben zamanla böyle öğretmek zorunda kaldım kavgayı asla başlatan olma ama sana vurana vur, sana hakaret edene sen de hakaret et. Bunun da istisnası var senden güçsüz küçük olana vurma kollarını tut uyar diye. Malesef çok naif çocuk yetiştirmek mümkün değil nerde napması gerektiğini bilmeli kendini savunabilmeli. O zaman Bi kere vuruyorlar dayağı yiyince Bi daha cesaret edemiyorlar.
Akran zorbaligi hemen hemen her yaş grubunda var. Kizim 6. sınıfta ve özel okulda. Sınıflarına bu yıl gelen bir çocuk var illallah ettirdi. Ben de ogretmenim. Kizim tekvandocu ve ileri kuşakta. En son vur kizim dedim. İdare sana bir şey derse velimi çağırın dersin dedim. Cunku defalarca şikayet etmemize rağmen çözüm uretemediler. Simdi tatile girdik ama dönüşte kizima o çocuğa vurma hakkı tanıdım. Belki de çözüme böyle ulaşırız diye düşünüyorum...Merhabalar,
Bu platformda öğretmenlerimiz eğitimcilerimiz olduğu için bilgi, fikir almak istedim.Oglum 3.sinif öğrencisi sakın,kendini ifade etmekte zorlanan bir çocuk, hergun aynı çocuktan zorbalığa uğruyor, kendi hakkını savun savunamiyorsan öğretmenine söyle diyorum.Oğretmene şikayet ettiği zaman tamam bir daha yapmayın ayri oynayın diyormuş, çözüm olmadı yine aynı, annesine söyledim üslubunu bozarak tartışmaya çalıştı, ben tartışmayı sevmem bilmemde açıkçası laf yaristiracak kabiliyetimde yok.cuma tören sonrası oğlum ağlayarak geldi kafama çok vurdu dedi neden yaptı dedim beni sinirlendirmek için dedi. Oğlumdan yalan kötü söz duymadım bugün e kadar çok sinirlendim çocukta yakinlarindaydi hem ona bir daha yapma dedim el işaret ile hem annesine söyledim tam öğretmenle konuşurken annesi hırçın bir şekilde geldi benim oğlumu uyaramazsin diyerek kendini yerlere attı bağırdı çağırdı mağdur edebiyatı oynadı(sadece ben değilim şikayet eden onlarca kişi var)bende biliyorum okulda veliler çocuklara müdahale edemez ama bu çocuk tutanakli sınıf değil okulca şikayet edilen bir çocuk ne anne, ne öğretmen çözüm bulamadı, en son müdüre çıktım, mudurde onlar çocuktur demeye getirdi bize gelin dedi yine çözüm yok çocugum okuldan soğudu, psikolojim berbat tatile girdik ama keyfim yok ne yapmam gerekir,çocuğuma kendini savunması için nasıl bir yol izlemem gerekiyor, lütfen yorum yaparken empati yaparsaniz sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?