Akran zorbalığı

O zaman şikayetçi olacağınızı bildirin. Çözmek için çabalarlar. Ben de öğretmenim maalesef üzülerek söylüyorum bazı öğrenci gerçekten zaptolmuyor. Öğretmen ne yaparsa yapsın bu sefer inatlaşıyor zorbalığa o yüzden devam ediyor. Siz veliye de müdüre de şikayetçi olacağınızı söyleyin. Kimsenin çocuğu bu muameleyi hak etmiyor

Eşim çok sinirli olayın ucundan anlattım gören oldu tartismamizi baskasindan duyacagina benden duysun istedim tatil sonrası ilk günü bekliyor okula gelmek için idare idare edemiyorsa ne için maaş alıyor dedi bir sürü kizdi

Yani doğrusunu isterseniz hareketiniz yanlış olmuş . Karşınızda sorunlu da olsa bir çocuk var. Öbür taraf gelir başka bir iddia da bulunup sizin cocugunuza kizabilir. Bu işin çözümü oradaki yetkili mercii tarafından şimdiye kadar halledilmeliydi. Onlar çocuk deyip geçilecek bir durum değil . Hadi bir kez vurusurlar olur biter ama sjz tek taraflı bir zorbaliktan bahsediyorsunuz. Sizi çok ciddiye almamışlar gibi geldi . Bence babası da gitsin . Darp raporu keşke alsaydiniz. Elinizde dilekçeyle falan gidin . Siz de hata yapmasaymissiniz iyiymis

Hocam peki böyle bir durumda nasıl çözüm olacak ? Yani bu işi asıl çözüme ulaştıracak yetkili kişi kim ve hangi belgeler gerekiyr

Teşekkürler hocam, denicem inşallah olur,

İnşallah bir daha uğramaz da bunlara gerek kalmaz, velevki uğradı kesinlikle öyle yapicam

Ucundan falan değil dümdüz anlatın eşinize.
Olay dün olduysa darp raporu içinde başvurun yine de. Sikayetci olun.
Aile arsız belli ki.
Üçüncü sınıf çocuğu da arkadaşının kafasına ısrarla vuruyorsa zorbadır. Çocuk deyip geçemeyeceğim ama sizin onunla muhatap olmamaniz gerekiyor. Gerekeni yapın ki öfkenizi yanlış tarafa yönetilmeyin.

Son düzenleme:
Hocam peki böyle bir durumda nasıl çözüm olacak ? Yani bu işi asıl çözüme ulaştıracak yetkili kişi kim ve hangi belgeler gerekiyr
Bir daha böyle bir durumda direkt darp raporu alıp veliye de müdüre de göstermek. Ancak zorbalık yapan öğrencinin kendi velisi korkarsa bu durumdan çocuğunu düzgünce uyarır ve davranışları düzelir. Maalesef öğretmenler tenefüsfe vs her an kontrol edemiyorlar o arada olan oluyor çocuk hiçbir şey yapılmadığını anlayıp iyice zorbalaşıyor. Kendi ailesi bu duruma kesin çözüm olacak tek kişi

Anladım çok teşekkür ederim .

kızımı da oğlumu da göndericem ilkokula baslasınlar direkt yollıcam. kavga etmesinler tabii ki ama kendilerini korumayı da bilsinler. bilsinler de etmesinler

Zaten amaç o. Saldırsın vursun kırsın değil ki. Çocuklar bir kere vurur, tepki yoksa ikinci kere vurur, tepki olmadığı süre bu böyle devam eder. Eğer çocuk kendini savunabiliyorsa zorbalık tekrarlanmaz. Bu çocukta da böyledir yetişkinde de. O yüzden çocuğun kendini savunabilmesi, birisi ona vurduğunda nasıl tepki vereceğini bilmesi çok önemli.

Çok teşekkür ederim inşallah ise yarar

aynen öyle

Saygılı yetiştirmeye cabaliyoruz ama sonuç biz üzülüyoruz
Teşekkürler gerçekten dişli olmayinca üzerine gelen çok oluyor

Vücutta darp izi yoksa darp raporu nasıl alınacak peki? Kafasına vurmuş ama kafada şişlik veya morluk var mı?
İnşallah çözüm bulursunuz, benim de en korktuğum şey zorbalık. Öğretmenlere okul idaresine çok görev düşüyor. Keşke böyle öfke sorunu olan çocuğun ebeveynleri durumu kabul edip bi çare düşünse; pedagoğa çocuk psikoloğuna götürseler hemen mesela. Neden kendi çocuğu zorba plan anneler, zorbalığa uğrayan anne kadar takmıyor kafaya. Okadar nefret ediyorumki bu tip insanlardan.

Bu söylediğime çok karşı çıkan olacak, ben de zamanında benden büyük çocukları olan Bi ablaya karşı çıkmıştım ama bana çocuğun büyüdükçe anlayacaksın demişti vurana vuracak çocuk arkadaş yoksa çok eziliyor. Ben zamanla böyle öğretmek zorunda kaldım kavgayı asla başlatan olma ama sana vurana vur, sana hakaret edene sen de hakaret et. Bunun da istisnası var senden güçsüz küçük olana vurma kollarını tut uyar diye. Malesef çok naif çocuk yetiştirmek mümkün değil nerde napması gerektiğini bilmeli kendini savunabilmeli. O zaman Bi kere vuruyorlar dayağı yiyince Bi daha cesaret edemiyorlar.

Maalesef canı yanan karşı tarafı düşünmüyor, çok bencilce vuruyor ya kendini savunuyor ya sıkıntı yok düşüncesinde olan insanlara çok kızıyorum
Dediğiniz gibi naif insan büyük te olsa çocukta olsa eziliyor maalesef,bende şiddete karşı şiddet göstermesi taraftarı değilim kendini koru ,savun kollarından tut uyar bana vurma de diyorum anne dedim uyarıyorum yine karışıyor diyor daha sert söyle dedim bakalım yapicak dişli görürse belki vazgecer

Akran zorbaligi hemen hemen her yaş grubunda var. Kizim 6. sınıfta ve özel okulda. Sınıflarına bu yıl gelen bir çocuk var illallah ettirdi. Ben de ogretmenim. Kizim tekvandocu ve ileri kuşakta. En son vur kizim dedim. İdare sana bir şey derse velimi çağırın dersin dedim. Cunku defalarca şikayet etmemize rağmen çözüm uretemediler. Simdi tatile girdik ama dönüşte kizima o çocuğa vurma hakkı tanıdım. Belki de çözüme böyle ulaşırız diye düşünüyorum...

Tam da sabah bu konu hakkında bir eğitim videosu izledim. Orada çocuğuna zorbalığa uğradığında işaret parmağını o kişiye işaret ederek, sinirli bir yüz ifadesiyle hayır hayır hayır dediği zaman zorbalık yapan çocuğun geri çekildiğini anlatıyor. İşaret parmağı annelerin çocuklarına kızdığı zaman yaptığı hareket. Ve bitinceye kadar hayır diyecek. Bunu önce siz evde oyun gibi yapacaksınız eğlenceli olacak, hep birlikte hayır hayır diyerek. Sonra çocuğa arkadaşı ona vurduğunda yada oyuncağını zorla elinden aldığında bunu yapmasını söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…