- 23 Temmuz 2014
- 6.174
- 17.529
-
- Konu Sahibi Ayse__drgn
Tabiki oda var. Karakter olayı da aileden geliyor zaten özellikle ailesine bağlı olması gibi buda onlarda daha çok şimdi hakkını yemiyim bizde hiç öyle bağlılık yoktur :) Kuzenide kesin benim gibidir arada çıkar öyle aileye uymayan farklı kişilik o benim işteBence kültür farklılığından değil eşimi karakterinden kaynaklı ailelerinde bi tek kendi ailesi böyle eşimin erkek kuzeni de evli daha akrabalarından hiç kimseye gitmemiş düşünün bayramda kendi ailesine gelmemiş bu doğru değil tabi ki ama akrabalara da hiç gitmiyorlar
Çalışıyorum iş yerinden izin alıyorum eşim ailesini çok özlüyor diye ama bundan sonra iznim yok diyeceğim çünkü yaptığım fedakarlıkların hiç bir önemi yokmuşSizin işiniz gücünüz yok mu?3 ayda 1 gidip 2 hafta kalmak neyin nesi
Kesinlikle doğru bende kendi akrabalarımla hiç görüşmem ama eşim öyle değil işte sürekli elalem ne der kafasındaTabiki oda var. Karakter olayı da aileden geliyor zaten özellikle ailesine bağlı olması gibi buda onlarda daha çok şimdi hakkını yemiyim bizde hiç öyle bağlılık yoktur :) Kuzenide kesin benim gibidir arada çıkar öyle aileye uymayan farklı kişilik o benim işteBenim kuzenlerimde akrabalarımızdan kopamaz nefret ederler affedersiniz kendi teyzesi namusuna kadar laf eder ama yinede birbirlerine giderler görüşürler. Bende aksine kendimi unutturma derdindeyim beni hiç hatırlamasalar keşke diyip yüzümü unuttururum Eşiniz dışlanmaktan korkuyor olabilir yani gitmezse çevresi ayıplayacak kınayacak zira bunca zaman hep gitmiş görmüş şimdi gitmese herkes sorar ama o kuzen dediğiniz gitmese kimse napıyor demez çünkü oda o şekilde alıştırmış :)
Başka sorununuz yok bu yüzden mi boşanıcaksınız?Kızlar selam,
O kadar mutsuzum ki lütfen bana fikir verin
Eşim kürt biri benim ailem köyde bize 1 saat uzaklıkta,eşimin ailesi 3 saat uzaklıkta başka bir şehirde ben kendi ailemi 2 hafta da bir yada ayda bir görüyorum.ama sadece anne babamı görüyorum.Eşimin ailesini 3 ayda bir görüyoruz uzak olduğu için eşimgile gidince bir hafta ya da 2 haftalığına gidiyoruz o zaman da sürekli akraba ziyaretine gidiyoruz yedi ceddine gidiyoruz desem yeri annesinin dayısının kızıymış babasının dıdısının dıdısıymış gidiyoruz hoşlanmama rağmen yine de eşim üzülmesin diye gidiyorum ben gitmeyelim demezsem eğer bütün sülalesine gidiyoruz artık o kadar bunaltıyorlar ki aynı kişiye birden fazla gidiyoruz bu da beni sinirlendiriyor eşime artık tepki koyuyorum surat asıyorum gitmeyelim zaten daha önce gittik diyorum ama o hayır ben buraya gezmeye geldim gezeceksin diyor gezmeden tek kastı akraba ziyareti ve ben gitmeyelim deyince lanet olsun sana ben seninle niye evlendim ki Allah belanı versin vb.bir sürü şey söylüyor. Ben çalışan biriyim eşimden daha fazla maaşım benim sayemde ev aldı ailesi çok cimri kızkardeşine annesine hep kendi kıyafet alıyor evlenirken bana alınan altınların çoğunun parasını ben kendim verdim eşime mobilya alırken parasını beraber ödedim kendisinden daha fazla para vererek ben bu kadar fedakarlık yapıyorum ama o en ufak bir şeyde hemen lanet olsun diyor. Ben asosyal biriyim köyde büyümüşüm sadece kendi ailemle görüşürüm teyze halaya falan gitmem eşime de gidelim diye zorlanıyorum ama o beni çok bunaltıyor herhalde bu gidişle boşanacaz bu akraba ziyareti dışında hiçbir problemimiz yok ne zaman ki kendi memleketine geliyoruz bu olanlar oluyor ne yapmalıyım bana fikir verin ne olur...
3 ayda 1 ,2 hafta izin veren işyeri var mi?nerede o?Çalışıyorum iş yerinden izin alıyorum eşim ailesini çok özlüyor diye ama bundan sonra iznim yok diyeceğim çünkü yaptığım fedakarlıkların hiç bir önemi yokmuş
Olmasın da boşanmanız kolay olsun.Bu kadar fark olduğunu bilseydim evlenmezdim 2,5 yıldır evliyiz çocuğumuz olmuyor bir türlü. böyle şeyler yaşanınca olmasın diyorum istemiyorum.ne bileyim o kadar üzgünüm ki..
Kesinlikle doğru bende kendi akrabalarımla hiç görüşmem ama eşim öyle değil işte sürekli elalem ne der kafasındTabiki oda var. Karakter olayı da aileden geliyor zaten özellikle ailesine bağlı olması gibi buda onlarda daha çok şimdi hakkını yemiyim bizde hiç öyle bağlılık yoktur :) Kuzenide kesin benim gibidir arada çıkar öyle aileye uymayan farklı kişilik o benim işteBenim kuzenlerimde akrabalarımızdan kopamaz nefret ederler affedersiniz kendi teyzesi namusuna kadar laf eder ama yinede birbirlerine giderler görüşürler. Bende aksine kendimi unutturma derdindeyim beni hiç hatırlamasalar keşke diyip yüzümü unuttururum Eşiniz dışlanmaktan korkuyor olabilir yani gitmezse çevresi ayıplayacak kınayacak zira bunca zaman hep gitmiş görmüş şimdi gitmese herkes sorar ama o kuzen dediğiniz gitmese kimse napıyor demez çünkü oda o şekilde alıştırmış :)
Ben akraba ziyaretini yani sılayı rahimi çok sevdiğim için, gittiğim yerlerdede bana güzel davranılıyorsa seve seve giderim. Çocuklarım akrabalarını tanısın bilsin isterim. Tabii herkes aynı değil.
Herşey iyi olupta akraba ziyareti için boşanılmaz. Eğer müslüman iseniz sılayı rahimin faziletlerini bir okuyun derim, durumu fırsata çevirebilirsiniz.
3 ayda bence gayet güzel bir zaman . Kimseyle kanka olmak zorundada değilsiniz, mesafeli bir şekilde gidip hal hatır sorup, bir bardak çay içip dönebilirsiniz. Zamanla azalacaktır hem, kendinize stres yapmayın.
Gittimi kalkmıyorlar ki 1,5 saat bazen 3 saat oturuyorlar bi de sürekli Kürtçe konuşuluyor hiçbir şey anlamıyorum defalarca uyardım yanımda konuşmayın diye ama yine aynı şeyi yapıyorlarBen akraba ziyaretini yani sılayı rahimi çok sevdiğim için, gittiğim yerlerdede bana güzel davranılıyorsa seve seve giderim. Çocuklarım akrabalarını tanısın bilsin isterim. Tabii herkes aynı değil.
Herşey iyi olupta akraba ziyareti için boşanılmaz. Eğer müslüman iseniz sılayı rahimin faziletlerini bir okuyun derim, durumu fırsata çevirebilirsiniz.
3 ayda bence gayet güzel bir zaman . Kimseyle kanka olmak zorundada değilsiniz, mesafeli bir şekilde gidip hal hatır sorup, bir bardak çay içip dönebilirsiniz. Zamanla azalacaktır hem, kendinize stres yapmayın.
Istanbul un 1 ucundan diğer ucuna 3 saat..istanbul da yaşayanların vay haline3 saatlik yol uzak diye 2 hafta kalınır mı yahu.
günübirlik bile gidip dönülebilir 3 saat ne ki.
3 saat uçakla herhalde, diğer türlü 1-2 hafta kalmanın mantıklı bir açıklaması olamazKızlar selam,
O kadar mutsuzum ki lütfen bana fikir verin
Eşim kürt biri benim ailem köyde bize 1 saat uzaklıkta,eşimin ailesi 3 saat uzaklıkta başka bir şehirde ben kendi ailemi 2 hafta da bir yada ayda bir görüyorum.ama sadece anne babamı görüyorum.Eşimin ailesini 3 ayda bir görüyoruz uzak olduğu için eşimgile gidince bir hafta ya da 2 haftalığına gidiyoruz o zaman da sürekli akraba ziyaretine gidiyoruz yedi ceddine gidiyoruz desem yeri annesinin dayısının kızıymış babasının dıdısının dıdısıymış gidiyoruz hoşlanmama rağmen yine de eşim üzülmesin diye gidiyorum ben gitmeyelim demezsem eğer bütün sülalesine gidiyoruz artık o kadar bunaltıyorlar ki aynı kişiye birden fazla gidiyoruz bu da beni sinirlendiriyor eşime artık tepki koyuyorum surat asıyorum gitmeyelim zaten daha önce gittik diyorum ama o hayır ben buraya gezmeye geldim gezeceksin diyor gezmeden tek kastı akraba ziyareti ve ben gitmeyelim deyince lanet olsun sana ben seninle niye evlendim ki Allah belanı versin vb.bir sürü şey söylüyor. Ben çalışan biriyim eşimden daha fazla maaşım benim sayemde ev aldı ailesi çok cimri kızkardeşine annesine hep kendi kıyafet alıyor evlenirken bana alınan altınların çoğunun parasını ben kendim verdim eşime mobilya alırken parasını beraber ödedim kendisinden daha fazla para vererek ben bu kadar fedakarlık yapıyorum ama o en ufak bir şeyde hemen lanet olsun diyor. Ben asosyal biriyim köyde büyümüşüm sadece kendi ailemle görüşürüm teyze halaya falan gitmem eşime de gidelim diye zorlanıyorum ama o beni çok bunaltıyor herhalde bu gidişle boşanacaz bu akraba ziyareti dışında hiçbir problemimiz yok ne zaman ki kendi memleketine geliyoruz bu olanlar oluyor ne yapmalıyım bana fikir verin ne olur...
Şu an eşimin memleketindeyiz 1500 TL falan gitmiştir daha fazla değilse eğerIstanbul un 1 ucundan diğer ucuna 3 saat..istanbul da yaşayanların vay haline3 saat ve 3 ayda 1 gitmek saçma..
Herşeyi geçtim git gel yol parasına da mi acımıyorsunuz? 150 tl falandır.2 kişi git gel 600 tl..birde uzun zamandır görmedim diye hediye falan almıyordur insallah
Cidden seni işten çıkarmazlar mi? Eşin inşaatçı mi? Yoksa bu kadar bol zaman nereden olacak?Şu an eşimin memleketindeyiz 1500 TL falan gitmiştir daha fazla değilse eğer
Eşim kamuda çalışıyor 40 gün falan izni var bende her yıl dolan iznimi kullanıyorumCidden seni işten çıkarmazlar mi? Eşin inşaatçı mi? Yoksa bu kadar bol zaman nereden olacak?
İşte bunları sadece akraba ziyaretine gitmek istemediğimde yapıyor normalde kendi evimizde hiç böyle değil çünkü bi yere gitmiyoruzAkraba ziyareti tek sorununuz mu, baska sorununuz yok mu sence
Hakaret ediyormus bela okuyormus bunlar sorun degil yani!?
Kuyruguna basiyorsun o zaman cunku.. baska bisey olsa gene yapacak belkiİşte bunları sadece akraba ziyaretine gitmek istemediğimde yapıyor normalde kendi evimizde hiç böyle değil çünkü bi yere gitmiyoruz
Özünde iyi biri yaniİşte bunları sadece akraba ziyaretine gitmek istemediğimde yapıyor normalde kendi evimizde hiç böyle değil çünkü bi yere gitmiyoruz