- 11 Mayıs 2022
- 26
- -2
- 32
-
- Konu Sahibi Ayse__drgn
Kültür farkı çok etkiliyor evlilikleri. Evlenmeden önce hiç mi gözlemlemediniz aile yapısını? Onlara göre normal bir durum bu yüzden uyum sağlamayan siz oluyorsunuz onlara göre.Kızlar selam,
O kadar mutsuzum ki lütfen bana fikir verin
Eşim kürt biri benim ailem köyde bize 1 saat uzaklıkta,eşimin ailesi 3 saat uzaklıkta başka bir şehirde ben kendi ailemi 2 hafta da bir yada ayda bir görüyorum.ama sadece anne babamı görüyorum.Eşimin ailesini 3 ayda bir görüyoruz uzak olduğu için eşimgile gidince bir hafta ya da 2 haftalığına gidiyoruz o zaman da sürekli akraba ziyaretine gidiyoruz yedi ceddine gidiyoruz desem yeri annesinin dayısının kızıymış babasının dıdısının dıdısıymış gidiyoruz hoşlanmama rağmen yine de eşim üzülmesin diye gidiyorum ben gitmeyelim demezsem eğer bütün sülalesine gidiyoruz artık o kadar bunaltıyorlar ki aynı kişiye birden fazla gidiyoruz bu da beni sinirlendiriyor eşime artık tepki koyuyorum surat asıyorum gitmeyelim zaten daha önce gittik diyorum ama o hayır ben buraya gezmeye geldim gezeceksin diyor gezmeden tek kastı akraba ziyareti ve ben gitmeyelim deyince lanet olsun sana ben seninle niye evlendim ki Allah belanı versin vb.bir sürü şey söylüyor. Ben çalışan biriyim eşimden daha fazla maaşım benim sayemde ev aldı ailesi çok cimri kızkardeşine annesine hep kendi kıyafet alıyor evlenirken bana alınan altınların çoğunun parasını ben kendim verdim eşime mobilya alırken parasını beraber ödedim kendisinden daha fazla para vererek ben bu kadar fedakarlık yapıyorum ama o en ufak bir şeyde hemen lanet olsun diyor. Ben asosyal biriyim köyde büyümüşüm sadece kendi ailemle görüşürüm teyze halaya falan gitmem eşime de gidelim diye zorlanıyorum ama o beni çok bunaltıyor herhalde bu gidişle boşanacaz bu akraba ziyareti dışında hiçbir problemimiz yok ne zaman ki kendi memleketine geliyoruz bu olanlar oluyor ne yapmalıyım bana fikir verin ne olur...
Bu kadar fark olduğunu bilseydim evlenmezdim 2,5 yıldır evliyiz çocuğumuz olmuyor bir türlü. böyle şeyler yaşanınca olmasın diyorum istemiyorum.ne bileyim o kadar üzgünüm ki..Kültür farkıyla evlenip sonucunda ne bekliyordunuz?
Ailesi uzakta olduğu için hiç gitmedik ailesine desem yeridir eşim benim yaşadığım şehirdeydi. Annesine çok fazla akraba ziyaretini sevmediğimi yüzüne söylüyorum ama boşuna bir yere giderken bana da sorun senin için sorun olur mu diye yok hiçbir şey danışmıyorlar. Bugün olan olayı söyleyeyim eski bir komşuları var onlar yemeğe davet etti yani yine dıdısının dıdısında misafirlikteyiz pat telefon geldi annesine eşimin halası aradı konuştu kayınvalidem ee biz onları iftarda yemeğe davet etmiştik onlar da bizi çağırıyor e tamam siz gidin sizi çağırmış sonuçta dedim yohhk ben sizin de burda olduğunuzu söyledim sizide çağırdı.ki zaten bayramda biz onlara 2 kere gitmişiz. Benim kan beynime sıçradı eşime dedim zaten 2 kere gittik gitmeyelim yok gidecez zaten 2 gün sonra evimize gidiyoruz buraya gezmeye geldik istemiyorum diyorum başladı yine lanet olsun ben seninle niye evlenmişim demeye eşim ve ailesi komple sıkıntılı bana göreKültür farkı çok etkiliyor evlilikleri. Evlenmeden önce hiç mi gözlemlemediniz aile yapısını? Onlara göre normal bir durum bu yüzden uyum sağlamayan siz oluyorsunuz onlara göre.
Benim bir ablam boşandı ve ailem çok üzülüyor onun için annem ve babam çok hasta inanın ki sırf bi de bana üzülmesinler diye boşanmıyorumBu kadar hakaret ve bedduayı nasıl dinliyorsunuz?
Bu halde olduğunu bilseler daha çok üzülmezler mi?Benim bir ablam boşandı ve ailem çok üzülüyor onun için annem ve babam çok hasta inanın ki sırf bi de bana üzülmesinler diye boşanmıyorum
İki türlü de çok üzülürler o yüzden mutsuz olduğumu belli etmemeye çalışıyorum anne babama.anne ve babam benim ince çizgim en zayıf noktam kıymetlilerim onların tek bir gözyaşı dökmelerini istemiyorumBu halde olduğunu bilseler daha çok üzülmezler mi?
Evlatları boşanınca neden ağlıyorlar bunu çözemedim.İki türlü de çok üzülürler o yüzden mutsuz olduğumu belli etmemeye çalışıyorum anne babama.anne ve babam benim ince çizgim en zayıf noktam kıymetlilerim onların tek bir gözyaşı dökmelerini istemiyorum
Bence bu bahanenizBenim bir ablam boşandı ve ailem çok üzülüyor onun için annem ve babam çok hasta inanın ki sırf bi de bana üzülmesinler diye boşanmıyorum
Yaşadıklarımı bilmeden anlayamazsınızBence bu bahaneniz
Çok haklısınız bu gidişle sırf ailesi yüzünden boşanıcazHer konuda anlasın alttan alın ama bir konuda ters fikir söylesin kadın hemen başlarlar anlaşamıyoruz fikirlerimiz uymuyor seni tanıdığıma evlendiğim güne Lanet olsun Allah belanı versin ağızlarını açtıkları zaman hep bu cümleler Allah kendilerinin belasını versin üzülmeyin gerçi köpeğin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı . Sulalelerini alsınlar kucaklarina bassinlar bagirlarina bosaninca anlıyorlar da herşey için geç oluyor işte