- 16 Haziran 2011
- 14.653
- 60.233
-
- Konu Sahibi kalemtiras
"Misafirlik 3 gün, madem ki kalacaksın eşyalı kiralık ev kirası ve giderler için şu miktarı öde vb" deyin. Dümdüz alışverişe gidilecek, 3 bin- 5 bin ne ise; para isteyin.O kadar haklısınız ki bu da koyuyor. Peynirin kilosu olmuş 300 lira bir kilo peynir 3 gün gitmiyor.
Babam asla öyle bir cümle kullanmaz annem hep kullanır sağolsun çekip gitmeye kalksam da ağlar zırlar.Aileniz size mi burası senin evin değil diyor?
Anne tarafından baba tarafından olsa annem kıyameti koparırdı şimdiye
Yok öyle değil gıda olayı tek bende değil ben destek çıkıyorum ama gelir var yaniO zaman parayı kesin. Yiyecek bir şey kalmayınca aileniz pes eder. Adam da gider
Kimse tam takır evde kalmak istemez. Otel hizmetinin kalitesini düşürün derim. Almayın peynir falan.
Valla bakın ciddiyim. Benim de önüme kahvaltımı koysanız, akşam yemeğimi koysanız, bir de yatacak yer olsa bedava...
Oh ben de kalırım tabi.
İşte siz desteği çekerseniz aileniz zorlanmaya başlar belki. Bıçak kemiğe dayanırsa tepki verirler diye dedim.Yok öyle değil gıda olayı tek bende değil ben destek çıkıyorum ama gelir var yani
O zaman ananızın O gelen uşağın anasıyla ya da karısıyla konuşması lazım. Bu ne böyle be madem evli karısı yıkasın donunu .Anne tarafından baba tarafından olsa annem kıyameti koparırdı şimdiye
Yani daha neler duyacağım burda.. söyleyin de yaşlanınca da zırıl zırıl ağlamasinlar bana bakmıyor evine almiyor diye. Elin beleşçi herifi için kızını kovuyor resmen evden.Babam asla öyle bir cümle kullanmaz annem hep kullanır sağolsun çekip gitmeye kalksam da ağlar zırlar.
Ailenize kızmayın eski kafa insanlar böyle oluyor. Yalnız bırakmayın onları. Misafiri göndermeye çalışın. Mesela kuzeninize annenler yokken sorabilirsiniz, ev bakıyor musun, eşin ve çocuğunu ev tutunca mı getireceksin vs vsYa öğretmen evi 400 lira diye orda bile kalmıyor. Çıldırmalık. Kovma söz konusu olamaz annem hizmetçiliğe alışmış. Ben gideceğim ama ailemle aram açılsın istemiyorum da.
O kısım geçti. Çocukları alıp getirecekmiş öğretmen evinde kalacaklarmış falan saçmalık. Bütün bu tuşlara bastım temmuz ağustosta tayın varmış o dönemi bekliyormuş.Ailenize kızmayın eski kafa insanlar böyle oluyor. Yalnız bırakmayın onları. Misafiri göndermeye çalışın. Mesela kuzeninize annenler yokken sorabilirsiniz, ev bakıyor musun, eşin ve çocuğunu ev tutunca mı getireceksin vs vs
Ufaktan başlayın anlamazsa soruları güçlendirirsiniz
Şimdi arkadaşlar çok ciddi bir sorunum var ailemle her an ciddi kavgayla bitebilir yardımlarınızı bekliyorum.
Bulunduğumuz evde annem babam ben yaşıyoruz. Afedersiniz ben eşşek gibi çalıştım şimdiye kadar şu aralar tatil modundayım kuzenimin (erkek) yan ile tayini çıktı ama işi rahat bir iş (memur iş oldukça gidiyor) ve bu vesileyle birazda cimri olduğundan 1,5 aydır bizde. Kendi 35 yaşında evli iki çocuk babası. Biz hafta sonu arada gelir diye düşünürken şimdi hafta içi iki gün işe gidiyor sürekli bizde para gidecek diye dışarı da çıkmıyor. Ben aşırı sinirliyim annem babamda rahatsız ama ses çıkarmıyor karşı tarafta afedersiniz öküz pek anlamıyor. Ben konuşacağım dedim annem küserler modunda en son bana burası senin evin değil dedi bende tamam bir hafta daha dayanırım sonra ben giderim dedim uğraşamam sizin misafirinizle. Şimdi işte yok tatile gideceğiz diyelim yok şunu diyelim modundalar bu arada karşı taraf karısını çocuğunu alıp bile gelebilir ama ben artık dayanamıyorum. Yaz geldi herkes kapı pencere açık uyuyor. Biz hala şort vs bile rahat giyemiyoruz. Çok doluyum bir akıl verin.
İnanın bunu yapmama nedenim onlar. Sağlık sorunu vs oluyor abim ablam kendi ailelerinde. Evin içinde ben biliyorum ama gerekirse son durum o olacakpara musluğunu kısın. madem ki sizin eviniz değil; tıpkı kuzeniniz gibi siz de misafirsiniz o evde. misafirleri evin masraflarından muaf tuttuklarına göre sizin de masraflara katkıda bulunmanıza gerek yok.
ve lütfen 33 yaşında, kendi ayakları üstünde duran bir kadın oalrak kendi evinizi bulun.
İnanın bunu yapmama nedenim onlar. Sağlık sorunu vs oluyor abim ablam kendi ailelerinde. Evin içinde ben biliyorum ama gerekirse son durum o olacak
O zaman açık açık söyleyin başka türlü kurtulamayacaksınız bu beleşçi tatlı su kurnazından.O kısım geçti. Çocukları alıp getirecekmiş öğretmen evinde kalacaklarmış falan saçmalık. Bütün bu tuşlara bastım temmuz ağustosta tayın varmış o dönemi bekliyormuş.
O kısım geçti. Çocukları alıp getirecekmiş öğretmen evinde kalacaklarmış falan saçmalık. Bütün bu tuşlara bastım temmuz ağustosta tayın varmış o dönemi bekliyormuş