unutan kim. yanlışşları hepimiz biliyoruz. ve yineliyorum. sadece başörtüsü olayı değil,her kesim acı çekti o dönemlerde diyede ekliyorumazmı diyenler olduu baş örtüsü takanlar için hadi irana diyen kızlar okuyacak imam hatibe gittikleri için azmı cefa çektiler ne kadar çabuk unutuldu.. 39 yaşındayım ben neler gördümm.. yok avukat olamassın yok doktor olamassın eğri oturun doğru konuşun bu türkiye bunları görmedimii..
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
AKP’liler böyle bir ülkede mi yaşamak istiyor?
- Konu Sahibi okypete
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 19 Kasım 2014
- 425
- 417
- 48
şu yazdıklarının tam tersi yaşandı bu ülkede tam tersii.. erdoğan geldi ve bunlara son verildii.. ama doğru yaşın gereği şahit olmadın sen o yaşananlaraa..Bunlar alevi, bunlar ateist diyerek meydanlarda belli bir kesimi yuhalatan o.
Basi acik, kapali, sagci, solcu, turk, kurt, ermeni diyerek insanlari ayristiran kendisi.
Evimizin icine kadar mudahele etmeyi kendine hak gorur. Kizlarla erkeklerin bir arada yasamasi nedense kanina dokunur.
Tek adam olma yolunda onune kim dusse ezer gecer.
Diyalog konusunda son derece basarisiz. Varsa yoksa monolog... Oyle meydanlarda esip gurlemeyi ben de bilirim.
Hic siyasi jargon kullanmaz. Lanli lunlu, ananli, babanli, kaba saba mahalle agzi kullanir. Ooo artiz lider derler. Kabadayilikla prim yapar.
Butun dunyaya kafa tutmayi iyi bir sey zanneder. Kendi ulkesindeki kiyimi, olumu onemsemez. Gider baska ulkeler icin aglar.
Baska ulkelere de agla ama bu kadar duyarliysan biraz kendi ulkendeki acilara da gozyasi dok de inanalim di mi ama?
Yakin gecmiste alevi kiyimi oldu. Gezi zamani bizzat alevileri oldurduler, farkinda degil misiniz? Ama sonuc ne oldu? Erdogan tum ulkeyi kucakliyor :) he oglum hee...
Gezide olenler zaten umrunda degil. hepsine bi kilifi var. Soma da olen iscilere bile bi kilif buldular.
Dunyadan orneklerle geliyosunuz. Dunyaya kafa tutuyomus da yok biz bati hayraniymisiz da... Kesinlikle bati hayranligi yaftasini kabul etmiyorum ama dunyanin hicbir yerinde bir basbakan soma felaketi gibi bir durumda bu piskinlikle koltuguna sarilmaz, istifa ederdi. Bu tur isler gurur meselesidir, vicdan meselesidir. Ayagindaki yirtik lastige karsilik yeni bir lastik aldiklari o amcama karsi hic yurekleri de mi sizlamadi? Bu mu milletine olan ask? Hangi ask? Ben sadece bana duyulan bir nefret goruyorum hukumet tarafindan... Yandas olmadigim icin oldurulmek, itelenmek istendigimi goruyorum. Yasaklar goruyorum. Ozgurlukler degil... Sizin o tum milleti kucaklayan dediginiz erdoganiniz gece nasil uyudu acaba?
Polisle halki birbirine dusman etti. Polisi katil edip sonra kahraman ilan etti. Halk olarak gittik polise kizdik. Kendi aradan siyrildi gecti...
Komplekslerinden oylesine arinmamis bir insan ki ona buna dava aca aca bir turlu egolarini tatmin edemedi. Su an burada yazdiklarim yuzunden dahi her an gozaltina alinabilirim, ulke su an bu halde.
Medya iktidar anlasmasi ayri dert.
Ustumuzde bi ton pis oyun var. Biz anca oynuyoruz. Siz tutup onu buyuk insan ilan ediyorsunuz.
Dusunceler elbet ozgurdur. Sevin sayin, orasi ile ilgilenmiyorum. Yolsuzluk, dini istismara falan da deginmiyorum. Sadece sevdiginiz adami savunurken dahi objektif olun. Milleti kucakliyor demeyin mesela. Bizi kucakliyor, sizi degil diyin. Evet biz siz diyin ayristirin. Cunku ben o adam basimizda oldugu surece birlesebilecegimize inanmiyorum artik. O bizleri ayristirdigindan beri ayriyiz ve boyle kalalim. Bu da benim fikrimdir.
...ve sirf farkli dusundugumuz icin kimse beni bu ulkeden kovamaz. Babanizin tapulu mali degil bu vatan. Iktidar yandasi olmadan da ulkemi sevebilir ve sahip cikabilirim. Hatta iktidar yandasi olmazsam daha iyi bir vatansever olurum.
akpnin yaptığı güzel şeyleri onaylarım. evet . akpye oy veren arkadaşım özgürlükler için verdi. baskılar olmasın diye.
ama şu görüntü gözünde herşeyi yok etti. asla artık vermem dedi.
güç kimin eline geçse diğer tarafı eziyor. sonuna kadar kanunu ihlal ediyor.
maalesef akpde böyle. laikliğe karşı,demokrasiye karşı bir duruma doğru hızla gidiyor.
yanlışları, az olan doğrularınıda yoketti.
ama şu görüntü gözünde herşeyi yok etti. asla artık vermem dedi.
güç kimin eline geçse diğer tarafı eziyor. sonuna kadar kanunu ihlal ediyor.
maalesef akpde böyle. laikliğe karşı,demokrasiye karşı bir duruma doğru hızla gidiyor.
yanlışları, az olan doğrularınıda yoketti.
- 19 Kasım 2014
- 425
- 417
- 48
Çok ilginç bir tespit bak ben müslüman değilim ama o baş örtülülerin çektiği sıkıntılara birebir şahit oldumm okumak isteyipte okutulmayan o kızlarıı..demişti ya erdogan kızlı erkeli kalıyorlar evlerde diye ev sahiplerini uyarmıştı.töbe ya bir şey yazıcam şimdi
ayrıca ben beğenmediğim yönlerini eleştiriyorsam ki bu eleştiriyi yaparken kendimi değil ülkeyi ve gelecegi düşünerek eleştirip endişe ediyorsam ben bu ülkeden niye gidiyorum bana neden kapı gösteriliyor.
benim derdim ülkemken bana ülkeden git deniyor.
biri çıkmış örtüyü inancı öne sürüyor sanki erdogandan önce herkes dinsizdi yada dininin gerekigini saklı gizli yapıyordu gibi şimdi nasılsa bu hükümet önceside herkes inancını yapıyordu.
konuyu alıp başka tarafa çekmenin ve burdan devam etmenin bir luzümü yok.
ben ve biliyorum ki çoğu kişi gelecek kaygısı yaşıyor ve bu kendileri için değil bu ülkede yaşıyan ve SON NEFESİNE kadar yaşıyacak olan birey oldukları için...
öyle laf ettin haydi çık ülkeden mantığı nedir.yada eline kuranı almış meydana çıkmış bağırıyor kuran allahın kitabıdır elde dolaştırılmak için indirilmedi o kitab okunur ve uygulanır...
kuranı ve allahın emrini uyguluyorsan da bu kulla allah arasındadır.çıkıpta meydanlarda konuşulmaz...
- 11 Ocak 2013
- 593
- 591
- 133
olmadik iste sorun ordairanmı olduk yani
o zamanda olmazdik ama neyden korktuklari belliydi
korktuklarida baslarina geldi
- 19 Kasım 2014
- 425
- 417
- 48
avrupa hayranlığıda bi bitmedi gittii..Evet canim Avrupa`da ayak uydurmalari sayesinde kibarlasiyorlar.
yani kısaca iranmı olduk. bunumu istiyorsunuzolmadik iste sorun orda
o zamanda olmazdik ama neyden korktuklari belliydi
korktuklarida baslarina geldi
- 19 Kasım 2014
- 425
- 417
- 48
ben tanıştım birebirr yıllar evvel chp li olan ben bile hayran kaldım onun vatan sevgisine hep söylüyorum müslüman değilim ama türkiyemi seviyorumm.. gelmicek bir tayyip gibisi bir dahaa bu millet ona çokm şey borçluu.. parantez açıyorum hataları var elbett.. nerden nereye geldi bu ülkeee..cumhurbaskani,icimizden ailemizden biri gib...keske onunla tanisma ufakda olsa bir muhabbet etme imkanim olsa ona bu tesekkurlerimi bizzat kendim iletsem...beklenen insan buyuk insan.onun kiymeti ahirete goc ettiginde dahada cok anlasilacak.yaptigi hizmetler o zaman daha cok anilacak.simdi elestirenler o zaman vay be aslinda bu adam aslinda milletinin asigiymis biz anlayamamisiz diyecek.ecet boyle karisik bir ulkeyi ayaga kaldirmak bu gunlere getirmek her yigidin harci degil..tesekkurlerimi iletiyorum tekrardan buyuk insan!
aa müslüman sandım seni benben tanıştım birebirr yıllar evvel chp li olan ben bile hayran kaldım onun vatan sevgisine hep söylüyorum müslüman değilim ama türkiyemi seviyorumm.. gelmicek bir tayyip gibisi bir dahaa bu millet ona çokm şey borçluu.. parantez açıyorum hataları var elbett.. nerden nereye geldi bu ülkeee..
- 19 Kasım 2014
- 425
- 417
- 48
hayuır değilim türküm ben ve türkiyesine aşık bir kadınn .aa müslüman sandım seni ben
inancını sorsam ayıp etmiş olurmuyum pekihayuır değilim türküm ben ve türkiyesine aşık bir kadınn .
- 19 Kasım 2014
- 425
- 417
- 48
ama ben insanların özgürlüklerinden yanayımm,, baş örtüyü isteyen taksın isteyen takmasın, okullarda renklilik iyidir insanlara hem din hem dünya gereklidir.. burası türkiye bırakın ezan okunsun ,, bırakın gençler hayatını yaşasın ama dinin değil insana yakışır biçimde çünkü din olayı şahısları bağlarr.. o bir tercihdirr.. ve isteyen istediği dinde yaşasın renklilik iyidirr..müslüman camiye gitmeli hristiyan kilisesine, yahudiler sinagokuna..aa müslüman sandım seni ben
ama yazdıkların şu an yaşadığımız şu dönem için ütopya..bu ülkede iktidar herkesi kendi gibi olmaya inanmaya zorluyor maalesefama ben insanların özgürlüklerinden yanayımm,, baş örtüyü isteyen taksın isteyen takmasın, okullarda renklilik iyidir insanlara hem din hem dünya gereklidir.. burası türkiye bırakın ezan okunsun ,, bırakın gençler hayatını yaşasın ama dinin değil insana yakışır biçimde çünkü din olayı şahısları bağlarr.. o bir tercihdirr.. ve isteyen istediği dinde yaşasın renklilik iyidirr..müslüman camiye gitmeli hristiyan kilisesine, yahudiler sinagokuna..
- 19 Kasım 2014
- 425
- 417
- 48
rica ederim ben Allaha inanıyorum ama dinlere inanmıyorum ama hristiyanından tutunda müslümanından tutunda yahudisine kadar saygı duyuyorumm.. ve insanların özgürlüklerini savunuyorumm..inancını sorsam ayıp etmiş olurmuyum peki
benim gibisin yani. bende deistimrica ederim ben Allaha inanıyorum ama dinlere inanmıyorum ama hristiyanından tutunda müslümanından tutunda yahudisine kadar saygı duyuyorumm.. ve insanların özgürlüklerini savunuyorumm..
- 19 Kasım 2014
- 425
- 417
- 48
haklısınızz ama umarımm aşıcaz bunlarıı kimseyi kırmadan ve incitmeden önce insanız bizama yazdıkların şu an yaşadığımız şu dönem için ütopya..bu ülkede iktidar herkesi kendi gibi olmaya inanmaya zorluyor maalesef
umarım ...haklısınızz ama umarımm aşıcaz bunlarıı kimseyi kırmadan ve incitmeden önce insanız biz
- 19 Kasım 2014
- 425
- 417
- 48
o zaman merhabaa..benim gibisin yani. bende deistim
- 25 Temmuz 2013
- 2.856
- 2.811
- 158
Benim felsefe hocam dedi ki:"Biz 98 'de falan mezun olduk,o dönem başı kapalılar giriyordu üniversiteye,bizim de çok arkadaşımız vardı öyle.Hiçbir sıkıntı yoktu.Akp geldikten sonra nedense birdenbire böyle bir sorun hep varmış diye gösterildi,sonrada olaylar büyüdü.Ama biz okurken gayette üni.ye türbanlılar giriyordu,hiç kimse sorun çıkartmıyordu.Akp iktidar olduktan sonra bu sorun çıktı.Anlayamıyorum ." derdi.
- 14 Aralık 2013
- 8.314
- 6.284
- 448
Ben hicbir buyugumden, ailemden, cevremden tam tersiyle ilgili bi sey duymadim. Elbet her kesim aci cekti. Herkesin ezildigi bi donem oldu. Icinde yasamadim ama okudum, arastirdim, bizzat her kesimden insandan dinledim. Sen ne biliyosan emin ol onu ben de bilirim. Benden hepi topu 6, 8 sene daha once dogdugun icin her seyi benden daha iyi biliyor olmani bekleyemem. Ayrica yakin tarihi bi inceleyecek olursak bu ulkede en az haksizlik gorup aci ceken taraf muhafazakar kesimdir. Ama her nedense en cok magdur edebiyati yapan kesim de muhafazakar kesim, ben anlamiyorum. Benden buyuk olabilirsin ama cok sey gorup yasadigima inaniyorum. Ve sizin (sen ve senin gibiler icin konusuyorum) bir kez gozaltina alinsaniz on sene edebiyatini yapacak insanlar oldugunuzu da biliyorum. Oyle insanlar taniyorum ki haksizliga karsi mucadele ettikleri seylerle ilgili bir kez acitasyon yapmiyorlar. Keza yapmaya kalksak cok sey sayarim burada. O yuzden kimse gelip bana vayyy cok aci cektik demesin. Ayriyetten sunu bilmek istiyorum. Diyelim dedigini kabul edelim ulkede tam tersi oldu. Simdi de bunlar oluyor. Eeee vicdanin rahat ediyor mu senin cektigini baskalari cekiyor? Zamaninda sen ezildin, simdi de baskasi eziliyor? Insanligini, merhmatini konusalim. Empati yeteneginden falan bahset. Gece rahat uyuyor musun bari anlat hele biraz?şu yazdıklarının tam tersi yaşandı bu ülkede tam tersii.. erdoğan geldi ve bunlara son verildii.. ama doğru yaşın gereği şahit olmadın sen o yaşananlaraa..