altın daha çok yükselirse altınla, dolar yükselirse dolarla, Euro yükselirse onunla kıyaslayacaksın zaten. amaç neden kötülemek. gerçekten iyi yaptığı şeylere bakmak o kadar mı zor
teşekkür ederim böyle düşündüğün için. keşke herkes böyle düşünse.
haklısınız. ne biliyim işte. yazmak istemiştim. siz de kendinize göre haklısınız. keşke hem çalmayacak hem de çalışacak birileri olsa da oy versek... ben bunu şuna benzetiyorumBu karsilikli bir durum demekki.Burdan bu cikiyor.Ben de bir HIRSIZ' a oy vermem, elim gitmez.Gormek istemeyene iyi hizmetler bunlar yuzunden gorunmezken,gormek isteyene hirsizlik,yolsuzluk cici gorunurmus.Bu kadar paralamanizin bir alemi yok herkesi alintilayarak cevap vererek yani.Degil mi?Fikirleri de degistiremeyeceginize gore??
peki merak ediyorum. gerçekten samimi olduğunu düşünerek...ben eminim çok var diğer partililerden de böyle düşünen
şahsi olarak pek anlam veremediğim bir uygulamaydı zaten olması gereken buydu yani serbest olması
partilere bölünmekten ziyade zaten haklarımızın ezildiği şu günlerde kadınlar olarak birbirimize destek olmamız gerektiğini düşünüyorum
haklısınız. ne biliyim işte. yazmak istemiştim. siz de kendinize göre haklısınız. keşke hem çalmayacak hem de çalışacak birileri olsa da oy versek... ben bunu şuna benzetiyorum
mesela birikiminiz var ve borsaya yatırmak istiyorsunuz. iki kişi var. biri çok başarılı size çok para kazandırıyor ve bir miktarını çalıyor(düşündüğünüz gibi diyeyim) diğeri ise çalmıyor ama paranızı batırıyor. hangisine emanet edersiniz paranızı. böyle bir şey işte. biraz mecburiyet gibi yani... bu arada nedense çaldıklarını düşünmüyorum/ düşünmek istemiyorum. belki bir yerlere yardım olarak gitmiştir diyorum hala...
peki merak ediyorum. gerçekten samimi olduğunu düşünerek...
chp gelse iktidara... benim şahsi düşüncem ellerine yüzlerine bulaştırırlar. belki kılıçdaroğlu çok saf gözüktüğünden. kukla gibi. sanki Baykal daha iyiydi sanki. ya da daha sağlam bi duruşu olan başka biri... ne biliyim ama kesinlikle kılıçdaroğlu değil bence. bi de ssk geçmişi de kafa karıştırıyor... aslında bana kalırsa yeni bi parti lazım artık ama kim... o da yok. kalıyor işte insan.
yaptığı düzgün şeyleri de destekliyorum diyelim. ve bir de başka partiye vermenin korkusu var. şu an beni açıkça rahatsız eden pek bir şey yok. akp ye gözü kapalı giden insanlardan değilim kesinlikle. burda dedikleri gibi çalsalar da çırpsalar da diyen. bu seçimde sadece daha iyisinin olmadığını düşündüğümden verdim.Cok iyi niyetlisiniz calmadiklarina inanmak istemeyerek.Su anda hukumetin kirmizi cizgisinin 17-25 aralik olmasini diretmelehri bile isi apacik ortaya seriyor.Basli basina Bilalcigin Turgev 'ini biraz arastirmaniz bile yeterli.
Ama akp'ye gonul vermis kesimin yarisi muhafazakar yarisi da iktidardan nemalanmaya calisan tatli su kurnazi oldugundan,onlar icin yapilan bu yolsuzluk bir sey ifade etmezken;siz inancli muhafazakar kesim inanclariniz ve dusuncelerinizle ters dusecek diye inanmak istemiyorsunuz.He bir de yumusak karniniz "basortu yasagi" oldugundan minnet duygunuz agir basiyor ve bunu gormezden gelmek istiyorsunuz.Ayni ogretmen olup akpyi destekleyen güruhun egitim sisteminin bitik oldugunu bilip bunu kabul etmemeleri gibi.
bi huyum var. güvendiğim insanları hep haklı çıkarırım. son raddeye kadar. sonunda kesinlikle inanmışsam yanlış yaptığına, tamamen silerim. şu anlık yapamıyorum. yani teraziye koyduğumda hala ağır basıyor. eğer tam tersi olursa durmam zaten :)Dedigim bu iste bak :) Ssk 'ya inaniyorsun da hirsizliga neden inanmiyorsun ?
peki merak ediyorum. gerçekten samimi olduğunu düşünerek...
chp gelse iktidara... benim şahsi düşüncem ellerine yüzlerine bulaştırırlar. belki kılıçdaroğlu çok saf gözüktüğünden. kukla gibi. sanki Baykal daha iyiydi sanki. ya da daha sağlam bi duruşu olan başka biri... ne biliyim ama kesinlikle kılıçdaroğlu değil bence. bi de ssk geçmişi de kafa karıştırıyor... aslında bana kalırsa yeni bi parti lazım artık ama kim... o da yok. kalıyor işte insan.
yaptığı düzgün şeyleri de destekliyorum diyelim. ve bir de başka partiye vermenin korkusu var. şu an beni açıkça rahatsız eden pek bir şey yok. akp ye gözü kapalı giden insanlardan değilim kesinlikle. burda dedikleri gibi çalsalar da çırpsalar da diyen. bu seçimde sadece daha iyisinin olmadığını düşündüğümden verdim.
bi huyum var. güvendiğim insanları hep haklı çıkarırım. son raddeye kadar. sonunda kesinlikle inanmışsam yanlış yaptığına, tamamen silerim. şu anlık yapamıyorum. yani teraziye koyduğumda hala ağır basıyor. eğer tam tersi olursa durmam zaten :)
yeni oluşumların şu an hiç şansı yok. boş yere oy vermek gibi. bence kılıçdaroğlu varken iktidar mümkün olmaz chp yetanıdığın biri ssklı yapmak kolay bir şey
azcık nüfuzun varsa yaparsın
aynı chelzynin dediği gibi kılıçaroğlunun kötü olduğuna inanıyorsun ama bu adamların yaptıklarına neden inanmıyorsun ki? adamlar bizim ödediğimiz paralarla, telefon konuşmalarını içeren kasetlerinde bizimle dalga geçtiler. bak ben müslüman değilim bana dokunmaması lazım ama dokunuyor. köydeki ayşe ninenin, ahmet amcanın vergisiyle geçinip "bakara makara" deyip dalga geçmeleri zoruma gidiyor.
kılıçdaroğlu naif bir adam. erdoğan gibi bağırıp çağırmıyor doğru ama bence olması gereken bu. her gün bıktık yemin ediyorum birilerinin öfke patlamalarını duymaktan. şu 3 gündür çok huzurluyum, bağıran çağıran yok, tehdit yok, öfke yok. herkes de bir huzurlu
akpnin yanlışlarını görmek sana bir şey kaybettirmez. ille chpli olmak zorunda da değilsin, bir sürü parti var, yepyeni oluşumlara da katılabilirsin
ek: bana sorarsan bence de baykal kılıçdaroğlundan daha iyiydi bir lider olarak ama kılıçdaroğlu çok daha ılımlı bir adam onu da belirteyim. baykal daha sert kuralları konusunda bu bir anlamda halka hitap eden bir parti olabilmesi için dha iyi
Boldladigim kisimlar birbirini desteklemiyor.He dedigim o kesim yapilan hirsizligi kabul edip yapmadilar diye inkara giderken ya da "caliyor ama calisiyor abiii" derken sizler kendinizle,inanclarinizla ters dusmemesi icin inanmamayi tercih ediyorsunuz.Siz su anda gormek istemeyen tarafsiniz..He daha iyi bir alternatif yok diyerek nedenini acikliyorsunuz.Ben bunu sorgulamam.Asla.Ama lutfen yol yaptilar,su koydular,hastane kuyrugu yokla(ki Izmirde hala universitelere ve cogu devlet hastanesi bolumune sabah 4 bucukta gitmeniz lazim) sizler de bize bunlarla gelmeyin.Cok konusuldu burda gina geldi cunku belki yuzlerce defa.Don dolas ayni yere geliyoruz..Artik bu bolumde kendini yenilemiyor.
yeni oluşumların şu an hiç şansı yok. boş yere oy vermek gibi. bence kılıçdaroğlu varken iktidar mümkün olmaz chp ye
hastaneye internetten randevu alınca en fazla yarım saatimiz gidiyor. diş dışında. dişe bi çözüm bulamadılar. hep özel hep özel.... parti için de: inşallah çok daha iyisi çıkar, milletçe ona oy veririz :)
Boldladigim kisimlar birbirini desteklemiyor.He dedigim o kesim yapilan hirsizligi kabul edip yapmadilar diye inkara giderken ya da "caliyor ama calisiyor abiii" derken sizler kendinizle,inanclarinizla ters dusmemesi icin inanmamayi tercih ediyorsunuz.Siz su anda gormek istemeyen tarafsiniz..He daha iyi bir alternatif yok diyerek nedenini acikliyorsunuz.Ben bunu sorgulamam.Asla.Ama lutfen yol yaptilar,su koydular,hastane kuyrugu yokla(ki Izmirde hala universitelere ve cogu devlet hastanesi bolumune sabah 4 bucukta gitmeniz lazim) sizler de bize bunlarla gelmeyin.Cok konusuldu burda gina geldi cunku belki yuzlerce defa.Don dolas ayni yere geliyoruz..Artik bu bolumde kendini yenilemiyor.
ya bi de olması gereken şey bu
önceden internet kullanımı mı vardı ki millet randevu alsın
ben bilirim yani şöyle küççük internet kartları vardı
gelişen devirle beraber olması gereken yenilikler oldu
diğerlerinde olmayan da bizde olan bir şey değil yani :)
Hatirlamam mi :) 146 yla internete ev telefonundan cevirmeli girerdik.Webbee kucuk internet paketleriyle girerdik...Interneti sanirim Turkiyede en erken kullanan genclerden(artik genc degilimde) biriyim.Hotmail hesabim 18.yilini dolduruyor o kadar dusun :) Ama hani su iktidar yokken 13 sene once su yoktu bu yoktu diyen hatta sosyal medya uzerinden artik ti 'ye alinan tayfanin 10 -20 seneyi karsilastirip bak bunlari iktidar yapti demesi iyice komiklesiyor :) Yahu 13 yil evvel cep telefonlarinda neredeyse internet yoktu.Su anda internetin olmadigi alan yok.Biraz sığ degil global dusunsek tatli bir ulkeyiz aslinda :)
Bana ucuz demogoji yapmaonlar evlatlar eşleri orda ölürken siz hasta oluyoruz diye ağlayın. sizin evladınız değerli, onların canları değil. kurşuna dizsinler, siz hasta olmayın
yazık değil mi yaaa...
ben de başkanlığı istemiyorum ki... hadi tayyip varken neyse de ya yokken...
sadece istanbulda mı taksitler 400-500 lira. kira 700 iken
ah gençler... polis taşlayan, gösteri yapan gençler...
belki de hazine ihtiyacı olanlara yardım için, açlıktan kırılan insanlara ekmek için harcanıyordur...
isterseniz, yüreğiniz el verirse bir özbeğin, bir Suriyelinin bir Filistinlinin yaşadıklarını dinleyin. ben dinlerken ağladım inanın... hala kendilerinden çok başka insanları düşündüklerini dinleyin...Bana ucuz demogoji yapma
suriyeliler ükemize alınırken türkmen kardeşlerin derilerini yüzdüler onlara sınır açılmadı haberiniz varmıisterseniz, yüreğiniz el verirse bir özbeğin, bir Suriyelinin bir Filistinlinin yaşadıklarını dinleyin. ben dinlerken ağladım inanın... hala kendilerinden çok başka insanları düşündüklerini dinleyin...
sivil halk mı yaptı bunu? ya da daha annesinin kucağında olan bebeler mi?suriyeliler ükemize alınırken türkmen kardeşlerin derilerini yüzdüler onlara sınır açılmadı haberiniz varmı
yoo hükümet suriyeli halka kapıları açtı türkmen halka açmadı bir bakın türkmenlere ne yapmışlar sınırdasivil halk mı yaptı bunu? ya da daha annesinin kucağında olan bebeler mi?