ben de bayrampaşada doğdum büyüdüm. sık sık da giderim. orda öyle bi sefalet görmedim/ göremedim. eğer benim de öyle bi mecburiyetim olsa, çocuklar olmasa ben de tekrar yaşayabilirim. orda öyle adım başı dilenci, fuhuş vs yokki.. he serserisi falan var, yeşil alan, güvenlik yok diye oturmuyorum. dediğinizde haklısınız, kamplar düzgün olsa gider orda kalırlardı herhalde. böylesi daha iyi olurdu. ben sadece ülkelerine gönderilsinler diyenlere karşı yazmıştım. belki de yanlış anladımNesi varmış gopun? Mültecileri hak ediyor mu? Ne demek istiyorsunuz? Fatihte doğdum büyüdüm benim çocukluğumda en nezih muhitlerden biriydi. Gop bayrampaşa rumeli göçmenlerinin yaşadıkları semtler. Ailem göçmen hiç bu muhitlerden çıkmadık. Öyle bir düşüncemiz de olmadı.
Durumumuz olmadığı için mi hakediyoruz bu muameleyi yani. Durumum var merak etmeyin. Ulaşım dolayısıyla oturduğum semti tercih ettim şuan. Bayrampaşa. Olmayadabilirdi. O zaman ben salgın hastalıkların arasında yaşamaya mecbur muydum?
İşinize gelmeyince üslubunuz değişti bir anda.
Biyetimiz mültecileri göndermek değil. İnsanı yaşam şartları sunulması. Kamp ortamı temiz giysiler yiyecek içecek duş imkanı. Temiz wcler. Sokakta yaşayanlar için mümkün değil.
Sizin gibi nezih muhitlerde yaşayanlar bilmez.
bu nasıl bir yorumdur inanamıyorum..
çok özür dilerim anlatmak istediğim o değildi. bahsettiğiniz sıkıntıların o ilçelere mültecilerle gelmediğini, yıllardır fatihte dilencilerin vs yaşadığını, mahalle aralarında hep bi serseri tayfası olduğunu anlatmak istemiştim. öyle elit melit değilim. memur eşiyim. kendi halimdeyim. sadece yaşadığım yere çok önem veriyorum. o da çocuklarım için. kendi başımıza olsak biz de farklı bir yerde oturabilirdik.elitist tavırlar bunlar
haklısınız. ben çevremde göremediğimden farketmedim demek ki.. insanların ağır şartlarda yaşadığını biliyordum. evet yolda dilenen insanlar var, ama yıllardır vardı. bi miktar da yabancı eklendi sadece diye düşünmüştüm. vakıfların yardım ettiğini düşünüyordum. hatta annem de demişti, bu ülkede kimse aç açıkta kalmaz, zekatını yurt dışına ver diye. ayrıca iki türlü de ölecek olduklarını düşünselerdi burada kalmaya devam etmezlerdi. demek ki ülkelerinde çok daha kötüsüyle karşı karşıyalar. evet haklısınız mültecilere daha iyi kamp imkanları sunulsa ve orada kalsalar daha iyi elbette. sadece ülkelerine gönderilmesin diye dedim onları, kamplar aklıma bile gelmedi yazarkenEkmek yoksa pasta yiyelim yani biz de Bizim aklimiza nasil gelmedi bu harika fikir. Tebriklerrr
Multeciler kamplarda , kayit altında, daha insani kosullarda , saglik sorunlarina neden olmadan yasasalar daha iyi demek cok zor olsa gerek
Biz multecilere yardim falan etmiyoruz. Orada kursunla olmek yerine gelin burada pislik sefalet icinde olun diyoruz. Olay bu kadar basit
he onlara yazık, gitsinler o zaman dememi mi bekliyorsunuz.
ya hala aynı şeyi diyorsunuz. size Türkmenleri öldürerek iyi yapıyorlar demiyorum. Türkmenlere de aynı şekilde kapılar açılmalıydı diyorum.inanamıyorum yazdıklarınıza
önce can sonra canan denirde,
hadi onu geçtim madem savaş multecisi denildi türkmenler insan değilmiydi
Buda başka bir bela İŞİD'in Türkmen katliamı. bir tarafta kağıt üstünde Müslüman olup kan kusturanlar, öbür tarafta
bi de birisi vakıf adı sormuş. ihh yardım ediyor buradakilere. Kafkaslara da başka bi dernek duymuştum, adını hatırlamıyorum. ihh yemek kıyafet hatta kiralarını falan karşılıyor bildiğim kadarıyla. ne kadar süreyle bilmiyorum ama... bi de ülke farklılığı var mı onu da bilmiyorum. benim tanıdığım özbek ve Kafkaslar vardı yardım alan.