AKP artık bunları yapamayacak!

Nesi varmış gopun? Mültecileri hak ediyor mu? Ne demek istiyorsunuz? Fatihte doğdum büyüdüm benim çocukluğumda en nezih muhitlerden biriydi. Gop bayrampaşa rumeli göçmenlerinin yaşadıkları semtler. Ailem göçmen hiç bu muhitlerden çıkmadık. Öyle bir düşüncemiz de olmadı.

Durumumuz olmadığı için mi hakediyoruz bu muameleyi yani. Durumum var merak etmeyin. Ulaşım dolayısıyla oturduğum semti tercih ettim şuan. Bayrampaşa. Olmayadabilirdi. O zaman ben salgın hastalıkların arasında yaşamaya mecbur muydum?

İşinize gelmeyince üslubunuz değişti bir anda.

Biyetimiz mültecileri göndermek değil. İnsanı yaşam şartları sunulması. Kamp ortamı temiz giysiler yiyecek içecek duş imkanı. Temiz wcler. Sokakta yaşayanlar için mümkün değil.

Sizin gibi nezih muhitlerde yaşayanlar bilmez.
ben de bayrampaşada doğdum büyüdüm. sık sık da giderim. orda öyle bi sefalet görmedim/ göremedim. eğer benim de öyle bi mecburiyetim olsa, çocuklar olmasa ben de tekrar yaşayabilirim. orda öyle adım başı dilenci, fuhuş vs yokki.. he serserisi falan var, yeşil alan, güvenlik yok diye oturmuyorum. dediğinizde haklısınız, kamplar düzgün olsa gider orda kalırlardı herhalde. böylesi daha iyi olurdu. ben sadece ülkelerine gönderilsinler diyenlere karşı yazmıştım. belki de yanlış anladım

bu nasıl bir yorumdur inanamıyorum..

elitist tavırlar bunlar
çok özür dilerim anlatmak istediğim o değildi. bahsettiğiniz sıkıntıların o ilçelere mültecilerle gelmediğini, yıllardır fatihte dilencilerin vs yaşadığını, mahalle aralarında hep bi serseri tayfası olduğunu anlatmak istemiştim. öyle elit melit değilim. memur eşiyim. kendi halimdeyim. sadece yaşadığım yere çok önem veriyorum. o da çocuklarım için. kendi başımıza olsak biz de farklı bir yerde oturabilirdik.

Ekmek yoksa pasta yiyelim yani biz de:KK53: Bizim aklimiza nasil gelmedi bu harika fikir. Tebriklerrr:KK9:

Multeciler kamplarda , kayit altında, daha insani kosullarda , saglik sorunlarina neden olmadan yasasalar daha iyi demek cok zor olsa gerek

Biz multecilere yardim falan etmiyoruz. Orada kursunla olmek yerine gelin burada pislik sefalet icinde olun diyoruz. Olay bu kadar basit
haklısınız. ben çevremde göremediğimden farketmedim demek ki.. insanların ağır şartlarda yaşadığını biliyordum. evet yolda dilenen insanlar var, ama yıllardır vardı. bi miktar da yabancı eklendi sadece diye düşünmüştüm. vakıfların yardım ettiğini düşünüyordum. hatta annem de demişti, bu ülkede kimse aç açıkta kalmaz, zekatını yurt dışına ver diye. ayrıca iki türlü de ölecek olduklarını düşünselerdi burada kalmaya devam etmezlerdi. demek ki ülkelerinde çok daha kötüsüyle karşı karşıyalar. evet haklısınız mültecilere daha iyi kamp imkanları sunulsa ve orada kalsalar daha iyi elbette. sadece ülkelerine gönderilmesin diye dedim onları, kamplar aklıma bile gelmedi yazarken

Fatih cok baska bir semt bir yerde sefalet diger yanda ultra zengin muhafazakarlar.

Hadi biz paramiz yetmedigi icin salgin hastaliklara mecburuz da parasi olan o kadar cok ki buralarda onlara yazik degil mi sayin 8 88li
he onlara yazık, gitsinler o zaman dememi mi bekliyorsunuz.

inanamıyorum yazdıklarınıza:KK57:
önce can sonra canan denirde,
hadi onu geçtim madem savaş multecisi denildi türkmenler insan değilmiydi

Buda başka bir bela İŞİD'in Türkmen katliamı. bir tarafta kağıt üstünde Müslüman olup kan kusturanlar, öbür tarafta
ya hala aynı şeyi diyorsunuz. size Türkmenleri öldürerek iyi yapıyorlar demiyorum. Türkmenlere de aynı şekilde kapılar açılmalıydı diyorum.

bi de birisi vakıf adı sormuş. ihh yardım ediyor buradakilere. Kafkaslara da başka bi dernek duymuştum, adını hatırlamıyorum. ihh yemek kıyafet hatta kiralarını falan karşılıyor bildiğim kadarıyla. ne kadar süreyle bilmiyorum ama... bi de ülke farklılığı var mı onu da bilmiyorum. benim tanıdığım özbek ve Kafkaslar vardı yardım alan.

ben de bayrampaşada doğdum büyüdüm. sık sık da giderim. orda öyle bi sefalet görmedim/ göremedim. eğer benim de öyle bi mecburiyetim olsa, çocuklar olmasa ben de tekrar yaşayabilirim. orda öyle adım başı dilenci, fuhuş vs yokki.. he serserisi falan var, yeşil alan, güvenlik yok diye oturmuyorum. dediğinizde haklısınız, kamplar düzgün olsa gider orda kalırlardı herhalde. böylesi daha iyi olurdu. ben sadece ülkelerine gönderilsinler diyenlere karşı yazmıştım. belki de yanlış anladım

çok özür dilerim anlatmak istediğim o değildi. bahsettiğiniz sıkıntıların o ilçelere mültecilerle gelmediğini, yıllardır fatihte dilencilerin vs yaşadığını, mahalle aralarında hep bi serseri tayfası olduğunu anlatmak istemiştim. öyle elit melit değilim. memur eşiyim. kendi halimdeyim. sadece yaşadığım yere çok önem veriyorum. o da çocuklarım için. kendi başımıza olsak biz de farklı bir yerde oturabilirdik.

haklısınız. ben çevremde göremediğimden farketmedim demek ki.. insanların ağır şartlarda yaşadığını biliyordum. evet yolda dilenen insanlar var, ama yıllardır vardı. bi miktar da yabancı eklendi sadece diye düşünmüştüm. vakıfların yardım ettiğini düşünüyordum. hatta annem de demişti, bu ülkede kimse aç açıkta kalmaz, zekatını yurt dışına ver diye. ayrıca iki türlü de ölecek olduklarını düşünselerdi burada kalmaya devam etmezlerdi. demek ki ülkelerinde çok daha kötüsüyle karşı karşıyalar. evet haklısınız mültecilere daha iyi kamp imkanları sunulsa ve orada kalsalar daha iyi elbette. sadece ülkelerine gönderilmesin diye dedim onları, kamplar aklıma bile gelmedi yazarken

Bayrampaşa ailelerin yaşadığı bir muhit zaten. Fatih ve gaziosmanpaşa da keza öyle. Hiçbir zaman hırsızlık kapkaç fuhuş görmedim. Hiçbir zaman bu kadar pis görmedim ben bu semtleri. Anlatmak istediğim zaten bu.

he onlara yazık, gitsinler o zaman dememi mi bekliyorsunuz.

ya hala aynı şeyi diyorsunuz. size Türkmenleri öldürerek iyi yapıyorlar demiyorum. Türkmenlere de aynı şekilde kapılar açılmalıydı diyorum.

bi de birisi vakıf adı sormuş. ihh yardım ediyor buradakilere. Kafkaslara da başka bi dernek duymuştum, adını hatırlamıyorum. ihh yemek kıyafet hatta kiralarını falan karşılıyor bildiğim kadarıyla. ne kadar süreyle bilmiyorum ama... bi de ülke farklılığı var mı onu da bilmiyorum. benim tanıdığım özbek ve Kafkaslar vardı yardım alan.

Bu arada bayrampaşada güvenlikli sitede oturuyorum. Dediğim gibi suriyelilerin 3bin dolar kira ödediği eskiden nezih olan bir site. Ama etraf berbat oldu :KK43:

AKP artık bunları yapamayacak!
Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Erdoğan'ın 13 yıldır dilinden düşürmediği sandık iradesi bu sefer AKP'nin suratında patladı. 3 milyondan fazla oy kaybeden AKP, Meclis'te artık istediği gibi at oynatamayacak...
akp1.jpg

Pazartesi, 08 Haziran 2015 21:08

Türkiye, 25. kez milletvekili seçimini yaptı. AKP'lilerin dillerinden düşürmediği sandık iradesi bu kez AKP'nin karşısına dikildi. Yıllardır devlet kurumlarını talan eden, Meclis'ten istediğini -kavga dövüşle de olsa- geçiren AKP, yalnız kaldığı durumda, hem Meclis'teki hem de birçok devlet kurumundaki hegemonyasını kaybetmiş görünüyor. 400 milletvekili hayali kuran Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduğu halde açıktan seçim çalışması yaptı, 47 kez miting düzenledi ama olmadı; 3.2 milyon oy kaybeden AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 257'ye geriledi. Bu tabloya göre tek başına iktidar olamayan AKP, artık şunları yapamayacak:

• Meclis Başkanı’nı tek başına belirleyemeyecek.
  • Meclis gündemini belirleyip Yasama organını keyfi çalıştıramayacak.
  • Komisyonlardaki çoğunluğunu kaybettiği için 'Yok kanun yap kanun' oldu bittisi ile torba kanuna başvuramayacak.
  • Meclis, Meclis soruşturması ve araştırması komisyonlarında da çoğunluğu kalmadı.
  • Yolsuzluk iddialarının üzeri kolay kolay örtülemeyecek. Yüce Divan süreçlerinde söz sahibi olmayacak.
  • 'Ölürüm de yargılatmam' diyen Erdoğan, hakkında suçlama bulunan 31 milletvekilini koruyamayacak, kayıramayacak.
  • Bakanlar hakkındaki yolsuzluk ve diğer fezlekeleri engelleyemeyecek.
  • Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay gibi kritik kurumlara üye seçemeyecek.
  • RTÜK’te çoğunluğunu kaybetti.
  • Tek başına savaş kararı alamayacak.
  • Yurt dışına asker gönderme tezkerelerini tek başına çıkartamayacak.
  • Tek başına seçim kararı alamayacak.
  • Kamu İktisadi Teşebbüslerin denetlenmesi ve Sayıştay raporlarını engelleyemeyecek.
  • Saray’a istediği ödeneği veremeyecek.
http://haber.sol.org.tr/turkiye/akp-artik-bunlari-yapamayacak-119089

ay burada davutoğlu ağlıyormu fotoğrafta, ay içim parçalandı...
çok seviyorum ben davutoğlunu, dayanamadım hiç ağlamasına: ((((
kim bilir ne için hüzünlenmişti burada: (
rabbim yüzünüzü hiç soldurmasın inş sevgili davutoğlu...
ayrıca her erkekte kolay kolay gözyaşı dökemez...
merhamet bir erkeğe çok yakışıyor bence.

ay burada davutoğlu ağlıyormu fotoğrafta, ay içim parçalandı...
çok seviyorum ben davutoğlunu, dayanamadım hiç ağlamasına: ((((
kim bilir ne için hüzünlenmişti burada: (
rabbim yüzünüzü hiç soldurmasın inş sevgili davutoğlu...
ayrıca her erkekte kolay kolay gözyaşı dökemez...
merhamet bir erkeğe çok yakışıyor bence.

İnsanlar güçsüz oldukları için ağlamazlar. Çok uzun zamandır güçlü oldukları için ağlarlar.

"Meclisi george orwellin hayvan çiftliği kitabına çeviremeyecekler" yazardım bileydim. Biraz tuhaf bir cümle olurdu ama...

Kimse george orwell okumak zorunda değil ama hayvan çiftliğini bilmiyorsa da (okuması gerekmiyor) diyecek birşeykalmıyor. İki kez filmi çekilmiş 50 den fazladile çevrilmiş, binlerce kez basılmış klasik bir kitabı bilmiyorsa, duymadıysa, mesajdaki gönderiyi anlayamıyorsa yaşamasın o insan mune, bırak allah aşkına.

Hadi onlar anlamamış da kib'lemiş sen de mi anlamadığın için banladın yoksa çok kiblendiği için mi? Burda az çok ne yazdığımı nasıl yazdığımı biliyorsunuz. Şimdiye kadar üstü kapalı, alt metni olan hiç bir şey yazmadım. Ne söylemek istiyorsam direkt söyledim. Bu mesajımda alt metin arayıp bulduysan diyecek bir şeyim yok.

Şimdiye dek banlanma konusunda hiç sesimi çıkarmadım, şikayet etmedim. Ama bu olmadı.

Sen o hayvan ciftligi yorumundan mi banlandin ya?

X