- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.400
evet burada yok
ben hiç görmedim suriyeli
belki ondan çoğu zaman sizin şikayetlerinizi anlyamıyorum
Justım izmirdeyim şu an. 2 günde insan olduğumu hatırladım ya. İstanbulda nasıl debeleniyoruz. Yarın sabah geri gidicem.
nem var nem
o kadar mı kötü bak merak ettim şimdi
ben istanbula gitmeyeli 5-6 yıl oldu
Sephoraa,
herkes George Orwell okumak zorunda değil, mesajının hiçbir yerinde George Orwell'a Atıf yok, direkt hayvan çiftliği yazıyor, yapmayın lütfen insanlar müneccim değil, kastınızı anlamak zorunda değiller, üstelik burada biliyoruz ki yermek için birçok söz paylaşılıp sonra ben söylemedim X söyledi savunmaları da oluyor.
Çok bilirim Necip Fazıl, Ömer Hayyam sözlerini paylaşanları ve maksatlarının aslında ne olduğunu.
1 hafta banlı kalmanda ceza sistemine Kayıtlı puanların sebebiyle.
Cezalarına itirazı olanlar lütfen Bize Ulaşın'a mail atsın.
Neyi dinleyip dinlemedigimi bilmeden yorum yapmayın. Zaten alintiladigin mesaji anlamamis üstüne de demogoji yapmışsın. Ilk alintiladigin yorumu anladigin zaman fikir alisverisi yapabiliriz.isterseniz, yüreğiniz el verirse bir özbeğin, bir Suriyelinin bir Filistinlinin yaşadıklarını dinleyin. ben dinlerken ağladım inanın... hala kendilerinden çok başka insanları düşündüklerini dinleyin...
Boyle bilmeden konusanlara da bayılıyorum. Gelin bir Fatih'e gorun bakalim multecilerdeki aclik sefillik pislik neymis? Benim apartmanin arkasindaki kucuk dukkanda sekiz aile birlikte "yasiyor" yasiyor dedigime bakmayin siz bizlerin verebildikleriyle surunuyorlar.
biz de o yüzden fatih esenler gop gibi yerler yerine, oturduğumuz muhiti tercih ediyoruz. durumunuz olursa siz de daha temiz bi semte taşınabilirsiniz. yani şikayet ettiğiniz için diyorum. alıp bütün mültecileri savaşın ortasına atamazsınız
bu nasıl bir yorumdur inanamıyorum..biz de o yüzden fatih esenler gop gibi yerler yerine, oturduğumuz muhiti tercih ediyoruz. durumunuz olursa siz de daha temiz bi semte taşınabilirsiniz. yani şikayet ettiğiniz için diyorum. alıp bütün mültecileri savaşın ortasına atamazsınız
Ekmek yoksa pasta yiyelim yani biz debiz de o yüzden fatih esenler gop gibi yerler yerine, oturduğumuz muhiti tercih ediyoruz. durumunuz olursa siz de daha temiz bi semte taşınabilirsiniz. yani şikayet ettiğiniz için diyorum. alıp bütün mültecileri savaşın ortasına atamazsınız
sirca kosklerdem konusmak kolay.elitist tavırlar bunlar
Fatih cok baska bir semt bir yerde sefalet diger yanda ultra zengin muhafazakarlar.Nesi varmış gopun? Mültecileri hak ediyor mu? Ne demek istiyorsunuz? Fatihte doğdum büyüdüm benim çocukluğumda en nezih muhitlerden biriydi. Gop bayrampaşa rumeli göçmenlerinin yaşadıkları semtler. Ailem göçmen hiç bu muhitlerden çıkmadık. Öyle bir düşüncemiz de olmadı.
Durumumuz olmadığı için mi hakediyoruz bu muameleyi yani. Durumum var merak etmeyin. Ulaşım dolayısıyla oturduğum semti tercih ettim şuan. Bayrampaşa. Olmayadabilirdi. O zaman ben salgın hastalıkların arasında yaşamaya mecbur muydum?
İşinize gelmeyince üslubunuz değişti bir anda.
Biyetimiz mültecileri göndermek değil. İnsanı yaşam şartları sunulması. Kamp ortamı temiz giysiler yiyecek içecek duş imkanı. Temiz wcler. Sokakta yaşayanlar için mümkün değil.
Sizin gibi nezih muhitlerde yaşayanlar bilmez.
inanamıyorum yazdıklarınızabiz de o yüzden fatih esenler gop gibi yerler yerine, oturduğumuz muhiti tercih ediyoruz. durumunuz olursa siz de daha temiz bi semte taşınabilirsiniz. yani şikayet ettiğiniz için diyorum. alıp bütün mültecileri savaşın ortasına atamazsınız
inanamıyorum yazdıklarınıza
önce can sonra canan denirde,
hadi onu geçtim madem savaş multecisi denildi türkmenler insan değilmiydi
Buda başka bir bela İŞİD'in Türkmen katliamı. bir tarafta kağıt üstünde Müslüman olup kan kusturanlar, öbür tarafta
Ben Türkmen'im Türkiye, Irak'taki Türk'üm ben
Senin ile aynı soy, aynı necip ırkım ben
Bin yıldır burada dönen, sana ait çarkım ben;
Senin gibi ben de ta Oğuz'dan geliyorum,
Ya yetiş imdadıma, ya artık ölüyorum!..
Asya'dan çıkıp gelip, edinince bu yurdu
Petrol ne bilmiyordum, dünya da bilmiyordu
Altımdan petrol çıktı, bütün dünya kudurdu
O gün bu gün dünyanın hedefi oluyorum,
Ne zaman ki petrolün tam farkına vardılar,
Üşüştüler başıma, her yanımı sardılar.
Beni senin bağrından çektiler kopardılar;
Anasız kuzu gibi yıllardır meliyorum,
Ya yetiş imdadıma, ya artık ölüyorum...
Beni sensiz bulunca, dedim ya kudurdular;
Kuduranlar sanma ki, sadece gavurdular,
Beni esas sırtımdan dindaşlarım vurdular;
Bütün suçum Türk olmak, ben bunu biliyorum,
Ya yetiş imdadıma ya artık ölüyorum.
Ben Türkmen'im Türkiye, her yanım yara yara!
Petrol gibi talihim, petrolden daha kara...
Çok yoruldum ay gardaş, hele var ya bu ara;
Boğulmak üzereyim, zor nefes alıyorum,
Bu güne dek dayandım, takatten düşüyorum,
Ölümlerle doğuyor, ölümle yaşıyorum.
Nasıl böyle duyarsız olursun şaşıyorum;
Bir bildiğin var diye teselli oluyorum,
Kayıp etmedim asla, umudumu hiç kayıp,
Hep yolunu bekledim günleri sayıp sayıp;
Bıçak artık kemikte, durumumu anlayıp;
Geleceksen gel gel gel! Gelmeni diliyorum,
Ya yetiş imdadıma, ya artık ölüyorum...
Irak'ı uzak sanma, ben hemen dibindeyim,
Farzet ki, emmingilde veyahut bibindeyim...
Az elini uzatsan vallahi cebindeyim;
Gardaşımsın gardaşım, kapını çalıyorum,
Soruyorum cevap ver; söyle bana baş mısın?
Söyle ki Arif bilsin, benimle yoldaş mısın?
Özüm sana gardaş der, yoksa kara daş mısın?
Taşsan eğer, seni de defterden siliyorum,
Ya yetiş imdadıma, ya artık ölüyorum
maalesef artık yaşamaktan bie utanır duruma geldikIrkı ne lursa olsun hiç bir insan öldürülmesin istiyorum. Ama Türkmenler istemeden doğan cami duvarına atılan bebeğe benziyor.
Bu suç Arap baharı yazı diye zil takıp göbek atanların, Büyük Ortadoğu Projesi ilkeleriyle hareket edenlerindir.