AKP artık bunları yapamayacak!

bu nasil bir ofke yahu sastimda kaldim...nekadar nefret dolu cumleler biraz sakin...biz seviyoruz diye geldiginiz gibi gitmekte ne oluyor...hatirlisi millet adinada sinirlerinize yazik yahuuu
ingilizmiyiz biz? geldiğimiz gibi gidicez? ne biçim laf ayol :) bu mesajı görmemiştim alıntılayınca gördüm şaşkınım..

Ben mi anlatamıyorum özellikle mi anlamak istemiyorsunuz çözemedim. Mhp milliyetçi bir parti, bir tane Kürt adayı var daha birkaç tane vardır belki bilmiyorum ama kırmızı çizgisi çözüm süreci olan bir parti. Akp muhafazakar yapıda hristiyan bir aday adayı olması, parti içinde başı açık insanların olması bu partinin çizgisini değiştirmiyor. Hdp de içinde Kürt milliyetçisi de olan, ırkçısı da olan ama seçim politikasını ve vaatlerini milliyetçilik söylemleri üzerinden yürütmeyen kozmopolit yapıda bir parti. Samimi bulup bulmamanız, bunların bir oyun olduğunu düşünmeniz bu gerçeği değiştirmiyor. Ben Hdp'nin politikası ve dili zinhar değişmez de demiyorum. Şu an milliyetçilik ya da ırkçılık yapmıyor. Üstelik mikro milliyetçiliğin konuyla ilgisi bile yok.

Akp de geldiğinde bu söylemlerle gelmişti. hdp çizgisiyle akpnin çizgisi çoğu zamanlar aynı, bu yüzden kapsamlı değerlendirmen gerekir. Politikası değişmez diyemiyorsun buna rağmen savunuyorsun. ilkeli duruş sergileyen parti, görüşüne ters kimseleri aday yapmaz. sonuçta mecliste onlar temsil edecek seni. Hdpnin gezideki tutumu, said nursi söylemleri şimdiki görünmek istediğine beni ikna etmiyor...

Hdpye milliyetçi değil diyorsun, konuyla bağıntı kuramadıysan bir şey diyemem.

zaman doğruyu,yanlışı herkese gösterecektir......

hdp ırkçı değilse tüm kürt illeri neden oy vermiş?
ayrıca apoyu hala önder gören onlar depğil mi?
ortalığı karıştırırız diye tehditler savuran....

neyse yine de çok sevimli di mi?

Ben mi anlatamıyorum özellikle mi anlamak istemiyorsunuz çözemedim. Mhp milliyetçi bir parti, bir tane Kürt adayı var daha birkaç tane vardır belki bilmiyorum ama kırmızı çizgisi çözüm süreci olan bir parti. Akp muhafazakar yapıda hristiyan bir aday adayı olması, parti içinde başı açık insanların olması bu partinin çizgisini değiştirmiyor. Hdp de içinde Kürt milliyetçisi de olan, ırkçısı da olan ama seçim politikasını ve vaatlerini milliyetçilik söylemleri üzerinden yürütmeyen kozmopolit yapıda bir parti. Samimi bulup bulmamanız, bunların bir oyun olduğunu düşünmeniz bu gerçeği değiştirmiyor. Ben Hdp'nin politikası ve dili zinhar değişmez de demiyorum. Şu an milliyetçilik ya da ırkçılık yapmıyor. Üstelik mikro milliyetçiliğin konuyla ilgisi bile yok.

İşte biz de aynı şeyi söylüyoruz duka.
kürt aday var diye mhp kırmızı çizgisinden ayrılmaz. akpde hristiyan var diye muhafazakar yapısını bozmaz diyorsun.
hdp nin kırmızı çizgisi de belli. kürt milliyetçiliği, ülkenin bir kısmını önce özerk olarak ayırmak daha sonra da ırak, suriye ve iranda oluşan özerk bölgelerle birleştirip büyük kürdistanı kurmak.
eşcinsel ya da türk aday gösterdiler diye bundan vazgeçmiş değiller, zaten varolma sebepleri bu.

bi d ebir şey sorucam
chp başımdaki başörtüyü zorla çıkartıp, ya da okuldan atarken kutuplaşma olmuyor,
MHP kürtler tü kaka derken, kutuplaşma olmuyor,
hdp dağa adam çıkarıp, askerimizi öldürürken kutuplaşma olmuyor da,
akp kutuplaşmayı nasıl yapıyor anlamadım.

benim chp li bir sürü arkadaşım var. aramızda parti muhabbeti bile geçmedi hiç. aile dostlarımız hdp ye veriyor, görüşmeye devam ediyoruz. akarabalarımızdan MHP ye veren var. onların doğrusu o. aralarında anlaşamayanlar onlar. akp liler değil.

hiçbir zaman fanatik olmadım. evet yanlışlar var, ama daha iyisi olana kadar akp ye vermeyi düşünüyorum. yani 7+4=10 diyen kılıçdaroğlu, abuk subuk hesap yapıp bu seçimi ben alıcam diyen bahçeli ya da apoyu çıkarıcaz diyen demirtaşın, akp nin yaptığı şeyleri yapabileceğini hiç sanmıyorum. he akp ne yaptı bu kadar derseniz
hiç bir şey olmasa bile kapımın önünde otobüs durağı var ve
yaşadığım yer şehir dışı gibi bir yer olmasına rağmen ist un her yerine 1 saat içinde gidebiliyorum.
ayrıca özelde ücret ödemeden muayne olabiliyor, her şey dahil özel hastane doğumu 350 tl ye yapabiliyorum.
hastane de dr umu seçebiliyor, istediğim eczaneden ilaç alabiliyorum.
üniversite okuyorum 5kr harç ödemeyip, kredi alabiliyorum
çocuklarıma kitap parası ödemiyorum
başörtüsü yüzünden okuyamadığım üniversitemi okuyabiliyorum
neyse sınava gitmeliyim daha yazamıyorum. 5 çocuğumla, başımdaki başörtü ile bana üniversitede okuma kolaylığı veren Erdoğan a teşekkürü borç bilirim...

okuyacaktım da

chpnin başörtüsünü yasakladığı kısım :KK70: :KK70: :KK70:

arkadaş lütfen, bak lütfen konuşurken bir tarihi araştırma yapın da gelin.
googlea sor olmadı ya tek kaynak tayyip erdoğan olunca gerçekten hoş bir konuma düşmüyorsunuz :/
maalesef bilmiyorsunuz ve bu üzücü. tek bir adamın ağzından çıkan sözlerin doğru kabul edilmesi üzücü

Yooo çok doğru anladınız çapulculara pabuç bırakmayız yüzde elliyi zor tutuyoruz derken bizlerde böyle anlamıştık fanatik takım kelimeleriydi bizim içinde bunlar zamanında siz bizi siz yarattınız tarih sizin gibileri çok gördü görecekte(şahsınızı kastetmiyorum) evet gideceksiniz yavaşta olsa gideceksiniz çanlar sizler için çalıyor malesef[/
Yazdıklarımın tamamını okuyup yorum yapın lütfen gitmesi gerekenlerin bizler yani vatandaş olmadığını belirtmiştim

Evet 1965 doğumlu. Annem darbe devrinden bahsediyor sanırım eve gittiğimde sorcam mutlaka, size cevabını yazacağım. Annem hayatta akp oy vermez ama yaptığı icraat ve ekonomilerle geçmişi kıyaslar memnun olur. Akp oy veren benim, erken seçim olursa yine vericem.
Benim ideal devlet düzenim aypayrı akpartiyle de tamamen uyuşmuyor, mhp ile de(bahceli oldukca asla) Hele solla hiç uyuşmuyor. Devletin iyiliği ve su durumda benim açımdan akp oy vermek mantıklıydı, inşallah tek başına yine iktidar olur. Allah bizi kilicdaorglunun bahcelinin ve hele hele demirtasin eline hiç birakmasin.

Bunlar anneden babadan öğrenilecek konular değil. Ailelerimiz bizler kadar bilgiye kolay ulaşamıyorlardı. Kendi çevrelerinde yaşadıkları küçük bir olaydan etkilenip bir siyasiye sempati ya da antipati duyabiliyorlardı. İsmet inönü kurtuluş savaşı kahramanı diye bilir nenelerimiz ve çok severler. Ama bilmezler hatalarını yanlışlarını.

İsmet inönü nün yaptığı yanlışları öğrenmek için nenelermizi dinlemek yerine kitap okumamız lazım mesela. Karneyle ekmek dağıtılan dönemin ikinci dünya savaşı dönemi olduğunu bilmemen rte nin başarısıdır.

25anXvel.jpg

AKP neler yapmış da haberimiz yokmuş.
Bu ne kadar Gelişmişlik.
Kıymetini bilememişiz. :KK53:

Asgari ücret ve dokar artışını yıl yıl kıyasla bakalım. Sürekli dolar bazında artan bir şey. Akpnin yaptığı özel bir durum yok. Gerekli zamları yapmasaydı ekonomi biterdi.
2002 de 117 dolarken 2014 te 389 dolar olmuş. genel olarak sürekli yükselmiş.
2002...............117,12
2003 ..............161,10
2004................216,99
2005................263,27
2006 ...............243,88
2007 ...............324,92
2008.................409,15
2009.................359,52
2010 ...............381,60
2011 .................411,84
2012 ...............410,99
2013 ...............418,58
2014 ..............389,86
farklı yerlere mi bakıyoruz anlamadım. 2008 de doların çok düşmüş olmasından kaynaklı fazla bi yükseliş var. onun dışında sorun ne anlamadım

Göreve yeni başlamış bir öğretmen maaşıyla 2002'de 24 çeyrek altın alınabilirken, bugün 14 çeyrek altın alınabiliyor.Son 10 yılda öğretmenlerin maaşında yüzde 42 oranında kayıp yaşanmis.Ama istedigim eczaneden ilacimi alabiliyorum.
altın daha çok yükselirse altınla, dolar yükselirse dolarla, Euro yükselirse onunla kıyaslayacaksın zaten. amaç neden kötülemek. gerçekten iyi yaptığı şeylere bakmak o kadar mı zor

Örtünü chp çıkarmadı bu bir. Başörtüsü sorununu malzeme yapan sağ hükümetler oldu. Yasakçı zihniyet her zaman sağ partilerdi.

İkincisi bu yasakçı zihniyet hep tü kakaydı benim için. Üniversite ben de okudum okuyorum. Arkadaşım ikinci öğretim deli gibi harç ödüyor. Doktoramı yapıyorum harç ödüyorum.öderim de durumum müsait. Okullar da parasız dönmüyor. Güzel bi okuldayım. İyi eğitim alıyorum. Helali hoş olsun.

Özel hastanede muayene oluyorum da tahlil yaptıramıyorum ben nedense doktor kan tahlili diyor. Kaçıyorum. Bir işe yaramıyor yani. ankilozan spondilit hastasıyım. Hastaneye bi gidiyorm doktor mr istiyor. Onu bunu istiyor. 500 liram gidiyor bi günde.

Neyse srn şanslısın demek ki.
ben de herşeyin 4 4 lük olduğunu söyleyemiyorum o yüzden. ama eskide sabahın 4 ünde kuyruğa girerdik devlet hastanesinde. eğer seninki gibi bi hastalık varsa dr özel muayenehanesinin kartını verirdi, bakmazdı. ola ki bakacağı bi hastalık oldu. saatlerce bekler, muayene olurduk. sonra alt kattaki hastaneye ait eczaneden ilaç almak için sıraya girerdik. ilaç varsa alır, yoksa alamadan giderdik. özelde hiç muayene olmadım ben eskiden. şimdi tahlil diyorsun. devlete gidip rica edince hemen hallediyorlar. sonuçlar internette, gidip tekrar almama gerek kalmıyor. ayrıca devlet hastaneleri de özel gibi oldu. hepsi yenilendi nerdeyse. yepyeni hastaneler var. benim açımdan da çok eksiklik var ama. mesela..

5 çocuğum var; ama evim, arabam yok, alamıyorum. faiz hassasiyetim var, katılım bankalarına güvenmiyorum ve bu konuda bir şey yapan yok. dinimize göre faiz alan ve veren ALLAH ve rasulune savaş açmıştır deniyor, sanki hükümet bunu bilmiyor gibi yapıyor. yüzde bilmem kaç faizle kredi vereceğiz inşallah diyor. gelenin daha hassas davranmayacağını düşündüğümden, yine onlara veriyorum

eşim 23 yaşında 3 çocuk sahibiyken yaş şartı nedeniyle toki kuralarına katılamadı bile. şu an da kişi başı yıllık 2370 dolar gibi bi gelirimiz varken alt gelir sayılmıyor, yine kuraya giremiyoruz. yine de oy veriyorum...

çok çocuk diyorlar (tamam onlar dedi diye doğurmadım ama) çocuk başı 50-60 lira ya veriyorlar ya vermiyorlar. bez mi mama mı kreş mi servis mi ne ödenir ki. bekar birinden taş çatlasın 300-400 lira fazla alıyor. bu da saçmalık tabi...

görüldüğü üzere at gözlüğü takıp bakmıyorum olaylara. ama yaptıklarını da görmezden gelemem. onları da daha önce saydım tekrar uğraşmayayım :) daha belki bi çok eksik var. aklıma gelen ve beni sinir edenler bunlar işte...

Ol demesin tabiki ama alsin kamplarda duzgunce yasatsin. Bir sefaletten alip baska bir sefalete atmasin.
Bizleri de dusunsun. Herkesin en degerlisi evladi degil mi? Fatih'te oturuyorum her ay salgin hastaliklarla mucadele ediyoruz. Bir kere parka gittin mi yandin gece muhakkak hastanedesin.

Valla hallerine de cok üzülüyorum ama ac sefil parasiz her türlü suca basvuruyorlar. Geri gönderilmezlerse (kki gonderileceklerini dusunmuyorum) cok buyuk guvenlik tehlikesiyle karsi karşıyayız
onlar evlatlar eşleri orda ölürken siz hasta oluyoruz diye ağlayın. sizin evladınız değerli, onların canları değil. kurşuna dizsinler, siz hasta olmayın

gönderemezler artık karanfilcim ok yaydan çıktı,sadece almasını bildiler,hiç bir şey yapmadılar başka,kayıt altında olmamak için çocuğunu okula göndermeyenler var,kayıtsız olanları nereden bulacaklarki
yazık değil mi yaaa...

vallahi allah hakkı için yazıyorum burada,nasıl sizlerin hiç bir konuda fikirleri sorulmadıysa,başkanlık sistemini bize sormadı kimse,rte miz başkanımızda olacak dendi,ben asla istemiyorum başkanlık sistemini
ben de başkanlığı istemiyorum ki... hadi tayyip varken neyse de ya yokken...
asgari ücret 1000 lirayken tokinin evini 1200 den veriyorlarsa bunu devletten bilin,
sadece istanbulda mı taksitler 400-500 lira. kira 700 iken

gençlere çapulcu demek oldumu,
tc nin bunca meselesi varken,alevilik bir dinse ben yokum demek oldumu
başkanlık istemiyoruz derken başkan olucam demek oldumu
ah gençler... polis taşlayan, gösteri yapan gençler...

ya neden güvenmiyorsun kılıçlar oğluna,ben chp dönemini gördüm t.c nin hiç bir döneminde bu derece yolsuzluk görülmemiştir,hazine bu derece kullanılmadı,neden korkuyorsunki,allah reva görmedi saryda yaşamayı demekki,bir sorun neden diye
belki de hazine ihtiyacı olanlara yardım için, açlıktan kırılan insanlara ekmek için harcanıyordur...

okuyacaktım da

chpnin başörtüsünü yasakladığı kısım :KK70: :KK70: :KK70:

arkadaş lütfen, bak lütfen konuşurken bir tarihi araştırma yapın da gelin.
googlea sor olmadı ya tek kaynak tayyip erdoğan olunca gerçekten hoş bir konuma düşmüyorsunuz :/
maalesef bilmiyorsunuz ve bu üzücü. tek bir adamın ağzından çıkan sözlerin doğru kabul edilmesi üzücü

bunları yapanlar da başkası herhalde...

üşenmedim izledim 88li senin için
vaktim olsa tamamını da izlemek isterdim, durumumuz yok şu an neyse :p

ben bir falsosunu göremedim. aksine uzlaşmayla bunu çözelim diyor
akp de tepeden inme çözmedi ki bu sorunu, yine zaman aldı
çat diye dediği gibi oraya çıktığı zaman bu reddedilirdi
zaman isteyen bir uğraştı

bu saatten sonra da böyle bir şeye cesaret edebileceğini sanmıyorum
buna engel olacak bir sürü de chpli tanıyorum, bunlara ben de dahil
özellikle kadın kolları partilerin daha iyi çalışıyor artık

bir kadının ne giyip giyemeyeceğine karışılan bir devlet yönetimi kabul edilemez!
erkeklerin kadınlara ne yapacağını söylediği o devirler geçti artık

X