- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.400
isterseniz, yüreğiniz el verirse bir özbeğin, bir Suriyelinin bir Filistinlinin yaşadıklarını dinleyin. ben dinlerken ağladım inanın... hala kendilerinden çok başka insanları düşündüklerini dinleyin...
Biz hasta olmayalım tabi ki? Neden çocuklarımız okullarda salgın hastalık kapsınlar?
Savaş açlık hastalıkdurumlatında her devlet elini taşın altına koymaya mecburdur. Ancak böyle aramıza salınarak değil. Bu nasıl bir şey. Korkuyoruz artık. Bizim de güvenliğimiz tehdit altında. Ve göz göre göre bundan 20 sene sonra tc vatandaşı olacaklar.
Savaştan kaçan müştecilere böyle yardım edilmez. Kamplar kurulur. Kayıt altına alınıp yerleştirilir. Haydeee gelin diye kapı açılmaz. Savaş bitince geri gönderilirler. Şu an hem onlar sefil gibi yaşıyor hem bize rahatsızlık veriyor. Her köprü altında bir aile. Kış günü dondular oralarda. Benim battaniye götürmemle yürümüyor da bu gemi. her trafik lambasında arabamın önüne atlayan bir çocuk içim gidiyor ezilecekler diye. Onların orada ne işi var diye insanlığımdan utanıyorum.
Sizin yaptığınız acıtasyondan başka bir şey değil. Mantıklı olalım biraz.